Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz gV #18478 üzenetére

    - A Pascal dizájnja nem tud felülkerekedni az LDS-pressure problémán. Az nem valami jó megoldás, hogy mondjuk megduplázzák az LDS-t.
    - Az ISA és a memóriamodell szempontjából minden aktuális NV dizájn a Fermi leszármazottja, de azért változik a rendszer belülről.
    - Bele lehet tenni. Ez tényleg csak egy fixfunkciós blokk. Nincs szorosan köze az architektúrához.

    Felfigyelnél arra, ha azt mondanák, hogy a Turing a Fermi sokadik változata? Na ugye. Ettől még a memóriamodell és az utasításarchitektúra a Fermi óta nem igazán változott, csak kiegészítik generációnként. Ezzel semmi gond nincs, mert eléggé skálázható a Fermi memóriamodellje ahhoz, hogy ne kelljen még belenyúlni. A Volta is nagyon jó újításokat vezetett be, csak nem megfizethető a Titan V, így sokan nem tudják ennek a hatását látni. Majd jönnek a megfizethetőbb modellek.

    (#18479) Jack@l: Nem én. Felőlem lezabáltathatják a VRAM-ot a geometriával, csak nem szerencsés, mert minden vertexhez külön letárolni a skálázást marhára értelmetlen. Nem véletlen, hogy a mai motorok kivétel nélkül 32 bites snorm formátumot használnak erre. Sokkal memóriakímélőbb, és a végeredmény szempontjából nincs hátránya a 32 bites floathoz képest. A DXR-nél a Microsoft az snormot nem azért hagyta ki, mert nem működhet a sugárkövetéssel, hanem azért, mert egy biztonságos minimumra törekedtek, és úgy voltak vele, hogy majd ha működik, akkor belerakják az elterjedt formátumokat. Emiatt a Microsoft sem hibás ebben a kérdésben, de ettől a 32 bites float zabálni fogja a memóriát, és a DXR-t használó fejlesztők kénytelenek lesznek a geometriával finoman bánni, ha nem akarnak kifutni a relatíve kevés VRAM-ból. Ezt nem árt figyelembe venni, mert ha nem tud róla a világ, akkor csak annyi marad meg a sugárkövetésből, mint a Metro Exodus demójánál, hogy eléggé csúnyácska. Holott annak nem igazán a sugárkövetés a baja, hanem a geometriai és textúrarészletesség, amit vissza kellett venni a sugárkövetés alkalmazása miatt. Ettől maga a sugárkövetés még jó, csak áldozatokat kell hozni érte. [link] - olvasd el nyugodtan a kommenteket. Pedig magának a sugárkövetésnek tényleg semmi baja a videóban, kifejezetten szépen van megoldva.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák