Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Melorin #27043 üzenetére
Így akinek gyanús, hogy gyengébb a kártyája
Mit értesz gyengébb kártya alatt?
Ugyanazokon az órajeleken ugyanolyan (+-1%) pontszámokat fognak a kártyák kapni.
De tényleg legyenek azonosak az órajelek. És persze a beállítások.Tartania kell az adott boost órajelet a kártyának. Az ,hogy beállítod X Mhz-re az nem elég.
Ez meg függ a hőmérséklettől és a fogyasztástól (power limit).----
G-sync off. Háttérszemét ne legyen túl sok. Adott bench progi verziója. NV driver. Win szemét.
Gpu mem tuning legyen kitesztelve. Mert csökkenhet a pontszám egyébként.Meg akkor még jönnek a különböző cpu és hardveres limitek. Mondjuk superposition 4k nem ilyen.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
zebra_hun
veterán
Melorin csak egy alaptesztet kért, hogy kiderüljön, valakinek hibás e a kártyája. Per pill Warzoz fele fps-e így kizárt hogy rossz lenne. Ezt lehetett is tudni, mivel a gém egy hulladék.
Ha már Bench, akkor FireStrike, és ha almát almával, akkor nem állok rosszul. 10850 és rtx3080 [34791] a rekord amit regisztráltan jegyeztek.
-
Warzoz
senior tag
válasz Melorin #27037 üzenetére
EVGA 3080 FTW3 Ultra (LHR)
1890MHz / 0,900V
Superposition 4K Optimized
14,698 pont (4 mérés átlaga) -
Melorin
addikt
válasz Laraxior #27042 üzenetére
Nem érted mit szeretnék. Pont azért találtam ki a fix órajelet/feszültséget, hogy azonos órajel mellett kinek hány pontot dob a benchmark. Így akinek gyanús, hogy gyengébb a kártyája valami miatt, össze tudja hasonlítani másokéval.
A topikban csupa erőfitogtatás megy, hogy ki mennyit tud kipréselni a kártyájából, ami szilikon lottó és TDP limit függő. -
zsombor22
aktív tag
válasz warcat #27033 üzenetére
Köszönöm szépen!
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zebra_hun
veterán
válasz Melorin #27035 üzenetére
Mivel szegény vissza van fogva, ezen a frekin nem oszt-szoroz a CPU. Alig van különbség, hogy 4800 MHz, vagy 5200 pl..
4800/4500@4133 MHz (CPU,NB,RAM) : [link]
5200/4900@4133 MHz (CPU,NB,RAM) : [link]
Csináltam egyet default bios-on, annyi, hogy a Resizable Bar és XMP enabled. Itt nálam viszont a TVB automatikusan feltolja 5200 MHz-re, így ennek sok értelme nincs. Arra jó, hogy itt ebben a tesztben tudjuk, hogy a CPU nem számít.
Default BIOS, XMP és Resizable Bar enabled: [link]
Remélem segítettem kicsit
-
Melorin
addikt
Gigabyte 3080 Eagle v2 (LHR)
1890MHz / 0,900V
Superposition 4K Optimized
14,915 pont (4 mérés átlaga) -
Melorin
addikt
Kéne csinálni a topikban egy referenciamérést, hogy kiderüljön ha valaki VGA-ja nem úgy teljesít mint kéne. Pl. FIX 0.900V 1900MHz-en lefuttatni egy 4K Superpositiont.
-
keIdor
titán
válasz Melorin #27013 üzenetére
Azonos frekvencián pár százalékkal gyorsabb a Cypress Cove mag a Skylake magtól.
Azt nézd meg, külön, CPU és memória benchekkel, hogy egyáltalán a CPU-t úgy teljesít-e ahogy kéne neki. Futass cinebenchet, geekbenchet, 3DMark CPU tesztet vagy akár egy teljest.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
ribizly
veterán
válasz Laraxior #27028 üzenetére
Egyre rosszabbul fut.
Már nagyon sokmindent próbáltam átállítani, de mindig ugyanaz az eredmény.
Állítólag van valami Memory leak a dologban, mert valóban körről körre romlik a dolog.
Elvileg az advanced cfg fájlban variálva a VRAM allokációval lehet javítani a helyzeten.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Warzoz
senior tag
válasz zebra_hun #27024 üzenetére
Úgy tűnik az semmi, hogy feltolom 5GHz-re. Legalábbis a hatása semmi nem volt a játékra. Csak a fogyasztás nőtt meg. Az viszont érdekes, hogy a VGA OC-nak sincs hatása.
Melorin Nincs V-sync, és max a teljesítmény.
Az zavar, hogy ha kezdek egy új karit, akkor nálam is 90+ a gpu használat az elején, 150+ fps-sel. aztán ahogy közeledek az első városhoz, szépen esik a GPU használat és ezzel egyenes arányban az fps is, míg be nem érek a városba, ahol már 40% és 40fps alá kerülök. Bár most néztem videókat YT-on, ahol ugyanezt látom másoknál is.
-
-
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Elérkezett az idő hogy lecseréljem a MSI 2080 Gaming X Trio-t.
Mielőtt jobban elszánlak újra a VGA árak.
Először a sima 3080-t néztem aztán úgy döntöttem jobb lenne a 3080TI.
Mást egyenlőre nem cserélnék a gépbe,később majd a monitort.
A kérdés hogy a i9 9900K ki tudja rendesen hajtani a kártyát?
A konfigom többi része a aláírásomba.
Amiket kinéztem:
-MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X
-EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti
-Asus ROG-STRIX-RTX3080TI-O12G-GAMING
-Asus TUF-RTX3080TI-O12G-GAMING
Esetleg tapasztalata van valakinek a felsorolt kártyákról?
Én 2 éve használom az MSI 2080-t a márkával nem volt problémám.
Csak halkan mielőtt megköveztek itt a Nvidia-s topicba,egy pillanatra megfordult a fejemben az RX 6900XT is de a régi emlékeimbe sok gond volt az ATI--s driverek-l.
Előre is köszönöm a segítségeteket!Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
Laraxior
titán
válasz Warzoz #27007 üzenetére
Ha beenged a szerver maintenance miatt, akkor csinálok videot, ha gondolod. Bár ki akarom próbálni TVn is, 4K-ban.
Szerintem ezt megveszem, tetszik a dolog, kár, hogy most jön a Diablo 2 is, az is olyan, hogy jópár órát bele kell tolni*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Warzoz
senior tag
válasz Laraxior #27003 üzenetére
Akkor ezek szerint a te 3080-ad 2x olyan erős mint az enyém, vagy nekem egy átcímkézett 3060Ti-m lenne. Vagy mi lehet az oka, hogy én high beállítások mellet nagyjából a te fps számaidat és gpu használatot kapom, hasonló helyszíneken mint a képeken láthatóak, Very Highon pedig kb a felét. Ha rádobok +155/+650MHz-t sem lesz jobb eredményem.
-
Laraxior
titán
-
Warzoz
senior tag
válasz KAMELOT #26999 üzenetére
A képeken látható fps számokat High beállítások mellet lehet elérni egy 3080-as vga-val, de annyit is csak akkor ha bizonyos pontok felé nézel. Ha már a ház alját nézed egyből -40fps. A hegytől balra egy centivel már -40fps. Very High beállításokkal meg fele ennyi fps-ed lesz. Persze lehetne ez sokkal több is, ha nem csak 40-80%-ban használná a játék a vga-t. Azért vicc, hogy egy félmilliós vga ennyire képes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest