Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
válasz #02260224 #16125 üzenetére
Maximálisan megértem!
Teljesen hasonló projektben vagyok, a saját (kb 10 éves) Lenovo B575-ösünk felturbózása van folyamatban pont. A gyári E-450 proci már a win7-hez is kevéske, hiába kapott ssd-t, +4GB ramot (2GB volt benne gyárilag). Most szereztem egy zsanértörött donor gépet, amiben i3-2.gen van, kap egy i5-öt, 8GB ramot, átrakom ennek a 90 perces akkuját a mi 5 percesünk helyére.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
válasz #02260224 #16123 üzenetére
Első körben jó lenne tudni, milyen laptop is ez.
Másodsorban jó lenne tudni, most milyen chipset van benne. A 2020M alapján gyanús, hogy csak HM70, így ugyan fizikailag belemenne egy i7, de bejönne a 30perces leállás. Ha most is HM76 vagy 77, akkor menjen bele az i7. Ellenkező esetben lehet, inkább eleve vennék egy másik, megfelelő paraméterű notit, ami az igényeknek megfelelne, szerintem nem kerülne sokkal többe.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
válasz sony309 #16113 üzenetére
Ahogy Pytta is írta, az ssd-t a hdd helyére tedd, a hdd mehet ki keretbe az odd helyére. Az 580-asba a vastagabb, 12,7mm-es keret kell. A Gembird-re hisztis szokott lenni, a Kolink kerete nekem jobban bevált (Delock/Icy pláne jó, csak drágább).
Ha klónozni akarod a rendszert, akkor lehetőleg legalább akkora SSD-t vegyél, ha nincs tele a hdd, akkor lehet kisebbre is, csak össze kell nyomni előtte a meghajtókat. Vagy ideiglenesen lementeni a felesleges dolgokat, hogy a rendszer ráférjen egy kisebb pl 240/256GB-osra.
-
tserrof77
őstag
válasz t72killer #16081 üzenetére
Ha az alja leszedésekor és az ssd kivételekor nem találsz gyári plombás csavart (szerintem nem fogsz) akkor sima ügy, csak a gyárit a gari miatt rakd el, hogy ha gond lenne a géppel, azzal küldd vissza.
-
tserrof77
őstag
válasz ricsi99 #15656 üzenetére
Azért is írtam, hogy egy G-st ha tud óccón szerezni, még egész használható lesz. Mivel a G500-ast nem kell ripityre szedni emiatt, viszonylag egyszerű bővíteni.
-
tserrof77
őstag
válasz zozogtti #15651 üzenetére
Mivel a G500-as könnyen szerelhető/bővíthető, akár házilag is, én érdemesnek találnám a cpu bővítést, akár a +4GB ramot is. Hoz annyit, amennyivel élhetőbb, használhatóbb lesz.
-
tserrof77
őstag
válasz zozogtti #15647 üzenetére
Amivel valamennyit tudsz segíteni rajta, az a G2020/2030. Ram 8-ra, meg egy ssd és "sajnos" ki van maxolva.
De ahogy most állnak a használt noti árak, lehet megérné inkább egy jobb üzletire lecserélni (annak legalább a zsanérjai sem törik el a kasztnit, amire sajnos hajlamos a G500...)
-
tserrof77
őstag
-
tserrof77
őstag
válasz Weaver #15297 üzenetére
Üdv! [Forrasztott]
-
tserrof77
őstag
-
tserrof77
őstag
válasz Thunderzolee #15282 üzenetére
Létezik 4GB-os DDR2 so-dimm is, de akárcsak a desktop verziók, ezek is "high-density" ramok, nagyon kevés lapban - desktop esetén többnyire nemintelchipsetes lapok eszik csak meg.
-
tserrof77
őstag
válasz Borsodi87 #14870 üzenetére
Egyetértek Perros fórumtárssal. Nekem az első notebookom egy 3000-N200 volt, abba T7300-at vettem. A tiedbe a T7200 vagy 7400 lesz jó, azt itt az aprón fogsz is találni 2-3000Ft-ért, szerintem.
-
tserrof77
őstag
válasz Predator2 #14848 üzenetére
Azt azért nézd meg, hogy a mostani ram is oldalanként 4chipes-e. Ha igen, mehet bele. De a HP jobban szereti a Hynix ramokat.
-
tserrof77
őstag
Nem gyakran, de cseréltem már hasonló (más márka) gépben i7-re, nekem a 3632QM-mel szinte mindig megszívtam. a 3612-vel sose volt gond
-
tserrof77
őstag
válasz gabo89 #14840 üzenetére
Az azonos TDP osztály miatt a 3612QM lehet jó választás. A chipset támogatja, jól nézted. A csere előtt mindenképp javasolt egy bios frissítés.
-
tserrof77
őstag
Mivel a HP alkatrészek "white list"-esek, azaz csak sajáttal mennek, lehet, egy 3rd party USB3-as wifi vevőre szavaznék...
Ja, az egésznek akkor van értelme, ha legalább i3-as a proci a gépben. Ha valami belépő N-es van az alaplapon, inkább elengedném.
-
tserrof77
őstag
A d520-ban emlékeim szerint még IDE csatlakozós az optika. Sok értelmét nem látom oda ssd-t tenni, mert cefet mód lelassítja. Egy normális PATA-SATA optibay keret sem olcsó, legutóbb, amikor ilyet kerestem, valami 30$ volt. Le is tudtam róla beszélni az ügyfelet.
-
tserrof77
őstag
válasz whited #14764 üzenetére
Cserélhető. De ezekből kb millió méret/fajta létezik, így a minimum, hogy pontos géptípust íjj, meg hogy melyiké. Én jó ideje a kidobásra ítélt lapokból PONT EMIATT rakom el már ezeket is, jópárszor mentettem meg ezekkel ügyfél gépét, 1-2 ezer forintból, hogy nem kelljen másik/új alaplap...
-
tserrof77
őstag
válasz ABDUL96 #14755 üzenetére
Ezekben (4.gentől felfelé) már forrasztott proci van. Eleve i5 i7 gépet keress. Ja, és figyelj, hogy ne szoruljon a zsanérjuk, szériahiba.
-
tserrof77
őstag
válasz kmisi99 #14750 üzenetére
EZ akkor szokott lenni, ha az egyik ram rossz. Próbáld egyesével a 4-eseket, hátha így kideríthető.
A másik, hogy ha 1600-os ramok lettek bele véve, akkor nem bírja lebutítani őket, és azért vacakol, főleg, ha egyoldalas-4chipes vagy 2oldalas-nyolcchipes ramok. Az oldalanként 8chipesekkel van esély, hogy menni fog, de lehetőség szerint 1333-asok legyenek...
-
tserrof77
őstag
válasz wolf88 #14677 üzenetére
Az ssd rendben. A ram vétel előtt érdemes leszedni az alját, amit írtam, amiatt. Nehogy forrasztott legyen, és ne legyen slot
-
tserrof77
őstag
válasz wolf88 #14673 üzenetére
A típusa alapján ebbe elég gyengus Celeron proci van. SSD a HDD helyére mehet, van az optika helyére kirakni a hdd-t keretbe, és akkor a hdd helyére mehet SSD. RAM necces. LE kellene szedni az alját, mert úgy nézem, 1 foglalat van, amiben most a 4GB csücsül. De az is benne van, hogy forrasztott és nincs slot. Ha 1 slot van, akkor oda egy 8-as a 4-es helyére. De csodát ne várj a géptől így se. A proci a gyenge keresztmetszet.
-
tserrof77
őstag
válasz Krisztián980 #14625 üzenetére
Én javasolnék inkább újat, vagy esetleg keveset futott, de garanciális használtat, ha találsz. Van a "Milyen ssd-t vegyek?" fórum, ott találsz ajánlásokat. A többi a pénztárcádon múlik
-
tserrof77
őstag
válasz Tav-Csoves #14570 üzenetére
Létezik mini sata / sata átalakító, de ezzel még a 3,5" hdd nem biztos, hogy menni fog rajta, ugyanis az eszik 12V-ot is, így nem biztos hogy azzal látni fogja a K50 alaplapja.
-
tserrof77
őstag
válasz Tav-Csoves #14567 üzenetére
A legegyszerűbb egy 12,7mm-es optibay keret bele, akkor nem fog lötyögni a hdd sem. 2000Ft környékén az aprón is találsz. Lényeg, hogy neked a régebbi, vastag, 12,7mm-es kell.
-
tserrof77
őstag
válasz Pyttawrx #14498 üzenetére
Én már sejtem Gabo kolléga problémáját. Ennek a szériának 2 fajta billentyűzete van, és a csavarpontok picit máshol vannak, és ezért van máshol a kábel is picit. Emiatt kellene neki ferdén hajtani. Vagy a rendelést adták le rosszul, vagy nem jót küldtek neki. Kevésbé tapasztalt szem elsőre észre se veszi a különbséget, én is futottam bele ilyenbe már...
-
tserrof77
őstag
válasz Gabesz1019 #14484 üzenetére
Egyetértek Tim-mel
-
tserrof77
őstag
válasz Gabesz1019 #14479 üzenetére
Ami benne van, a 10600-as az 1333MHz-es, az kellene bele inkább. Akkor 2db 4GB-os.
-
tserrof77
őstag
válasz Gabesz1019 #14477 üzenetére
Ezen van külon ram/hdd fedél. Alatta ott lesz a ram. Nekem gyanús, hogy 2*2GB lesz benne, ebben az esetben 2*4GB-ot kellene venned. Mivel 1.gen i3 van benne, maximum 1333-as ramokkal érdemes próbálkozni, 1066-ost nem nagyon fogsz találni. Ha 1db 4GB-os van benne, amellé is próbálhatsz 1333-ast.
-
tserrof77
őstag
válasz vilmaboy #14320 üzenetére
Ne csodáld, mivel típushiba miatt törik rommá az összes... Talán eBay... esetleg aliexpress...
Szerk: eBay-en nincs, talán ali...
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
-
tserrof77
őstag
válasz Thunderzolee #13944 üzenetére
Pontosan, Kolléga helyesen írta... Anno 1-2 6460-as Probookkal is hasonló miatt szívtam meg...
-
tserrof77
őstag
Nem akarok vitába szállni Veled, de tapasztalataim alapján ezek "high-destiny" ramok, azaz elég válogatósak. Vagy Neked más a tapasztalatod?
nickrivers 1545-be 2*2GB 800-as ramot szoktam tenni, azzal elég pörgős tud lenni. Esetleg még egy SSD, és szárnyal a gép
[ Szerkesztve ]
-
-
tserrof77
őstag
A hdd-d sata EGY. Hiába nézek specifikációt, nem egyértelmű, hogy a géped chipsete kezel-e sata2-es cuccokat (papíron kellene). Ez fontos, mert ha kezel sata2-t, akkor a sata3-as ssd-vel nem lesz gond, az megy sata2-es vezérlőn.
Ha kiegyezel használtal, keress sata2-est, azzal tuti menni fog...
-
tserrof77
őstag
válasz aclandiae #13084 üzenetére
Dellek elég válogatósak szoktak lenni, ha nem whitelist-es, akkor már az elején ki szokta hisztizni bekapcsoláskor... Ez a 1525 elég öregecske, de jó gép, lehet, egy usb-s 300a-assal jobban járnál
-
tserrof77
őstag
válasz tranceplanet #13072 üzenetére
Ugyanez a gépem van, csak az amd-s kivitel, 12.7mm-es kell bele.
-
tserrof77
őstag
válasz feltamadas #13050 üzenetére
Ramból plafon.
Prociból is, chipset miatt.
SSD mehet.Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
válasz Prison85 #13040 üzenetére
Ha belassul, ott már throttling van az nem jó jel
Takarítás után csinálj Adia64-gyel egy stabilitás tesztet, full terhelésnél nézd meg, nem throttlingol-e. Ha nem, jó eséllyel el fogja bírni a 45W-ost...
szerk: ebay-en találtam E6530-at gyárilag i7-3740QM-mel...
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
őstag
válasz Prison85 #13036 üzenetére
Én korábban egy régebbi Precisionnal szívtam meg, hogy a c2d helyett berakott quad ugyan elindult vele, majd a gép közölte, hogy a hűtés NEM ehhez való, és leáll. Nem mondom, hogy belefuthatsz ilyenbe, de a QM és HQ-s i7-ek ugye magasabb tdp osztály, ergo benne lehet a pakliban a hűtőcsere is...
Szerintem csak arra figyelj, hogy 3-as széria legyen, és a proci csere előtt frissíts biost.
-
-
tserrof77
őstag
válasz Thunderzolee #13022 üzenetére
Jogos észrevétel, és "csak" a proci alapján kerestem bővítési lehetőséget, a chipsetet nem néztem
-
tserrof77
őstag
válasz bolhalovas #13019 üzenetére
Itt a lista ami belemegy a helyére...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest