- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 10
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kem
addikt
Sziasztok!
Itt van nálam bátyám ASUS A2500D notija.
Északi híd: SiS M746FX
Mobil Barton procival, FSB: 133MHz,
Ramok 166MHz amit mondjuk nem értek, de nem baj
2*256Mb 333MHz-es Nanya van benne.Van itthon egy 400-as 512-es Kingmaxom, amit betennék az egyik 256-os helyére, hogy legyen benne több ram.
Viszont ilyenkor csak az 512-es modul megy.
Hogyan oldjam meg,h beinduljon a 256-os? BIOS-t csak akkor frissítek ha szükséges...
szerk:
megcseréltem a 2 modult, és megy.
1slot: Nanya 256
2slot: Kingmax 512Most már csak a memtest van hátra.
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne!
Egy laptopot csinálok éppen, és a procin nem paszta van, hanem ilyen alufólia szerű cucc(illetve a bordán van nem a procin). Azt elég lepucolnom és összeraknom, vagy cseréljem le pasztára? amikor ment a laptop max 58°C-os volt. Dothan magos s479ről van szó.Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Ilyen procihűtőt keresek AMILO M7440G-hez, de nem 10-11k-ért:
Valaki tudna segíteni,h milyen modellekben lehet esetleg ilyen?Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Mivel érdemes és hogyan kipucolni egy laptopbillentyűzetet?
Köszi!
-
kem
addikt
Biztos, hogy van valami megoldás, valamiféle szörp vagy apentamálna miatt lehet a gond, azt kéne kimosni... 1-2 szervíz használ ilyen kis kádat meg valami cuccot amiben fürdetik a leöntött alkatrészeket, arra lennék kíváncsi. Alkoholom nincs annyi,h kipróbáljam, de ha az jó, akkor veszek a gyógyszertárban. Benzin nemhiszem,h jó, mert kifehéredik tőle a billentyű.
Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Adatlapomon lévő notiba hogyan lehetne bluetooth-t szerelni? Az előlapján a WiFi kapcsoló mellett ezt is lehet(ne) kapcsolni, de azt írja,h no device.
szerk: mi határozza meg,h mekkora a legnagyobb vinyó amit beletehetek a gépbe? a NB?
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
kem
addikt
válasz SeniorTilla #2589 üzenetére
Már be is szereztem 2300Ft-ért egy USB-s BT-t. Azért mégiscsak jobb lenne ha nem lógna ki semmi a gépemből(PCMCIA wifi + BT).
Köszi!
-
kem
addikt
Jól gondolom, hogy Mobile Intel Celeron M 360J helyére nem jó Dual-Core Mobile T2060?
Köszi!
-
kem
addikt
Ezek közül mindegyik jó lenne?
-Processzor intel Dothan 750 SL7S9 1,86GHz/2MB/533FSB
-Pentium M Centrino M750 (1866 MHz, 533 Fsb, 2M cache, Dothan mag)
Ez a kettő gondolom egyforma.-Pentium M 740 -Dothan mag- SL7SA
-Intel Pentium M Centrino platform 1.7 GHz Dothan széria, 2M cache, SL7EP
-1,6 GHz Pentium M (Dothan, 2 MB L2 cache, 400 MHz FSB),
-Intel® Pentium® M Dothan 2,13GHz 2MBL2/FSB533Mind az aprók közt találtam. Ezek szerint 5-7k-bol meglenne a procicsere amihez passzolna is a 400MHz-es sodimm DDR?
Már csak azt kellene tudni, hogy a SiS M661MX chipset melyikeket támogatja. Remélem megy benne az 533FSB-s is.
Köszi!
-
kem
addikt
válasz Zoli bácsi #2609 üzenetére
Szia!
Procicseréhez csak az "L" alakú takarólemezt kell leszedni alul, és csak az ő csavarjait kicsavarni. Inkább hagyd olyanra aki már csinált ilyet, nagyon könnyű ártani egy rossz mozdulattal, de akár ki is cserélhetitek Ti magatok. Ha nem sietsz, tudunk segíteni úgy, hogy csinálsz közben képeket. Csak válogasd meg,h kinek hiszel
Ilyen alulról ugye?
1.hsz-t olvasd el mindenek előtt!Köszi!
-
kem
addikt
válasz proof88 #2613 üzenetére
Szia!
Nem olyan vészes, én ingyen szoktam csinálni haveroknak, eddig sose volt gondom belőle, pedig én is csak hobbiból csinálom. A hűtőborda kiszerelése és portalanítása nagyon egyszerű, komolyabb pucolás viszont már annyira nem. Érdemes levenni a hátlapról a takarólemezt ahol a proci van(általában a legnagyobb "idom" szellőző redőkkel), akkor meg tudod nézni, hogyan lehet kiszedni a hűtőt. Érdemes a procit\magokat is újrapasztázni.
Először nézd meg everestel, és hallgasd meg a coolert,h megy-e egyáltalán. Ha állandóan fullon pörög akkor lehet túlmelegedés vagy kiszáradt\sz@r paszta.
Manual ehhez nem nagyon kell, pár csavar a takarólemez, 4-5 csavar meg a procihűtő.
Köszi!
-
kem
addikt
válasz proof88 #2615 üzenetére
Sima Zalman paszta tökéletes. Azt kapsz ha veszel mondjuk egy north bridge hűtőt. Gyártó függő, de én fél-1 évnél tovább nem hagynék rajta gyári pasztát... Ha kitakarítod és normális hőmérsékleteket produkál akkor még ráér.
Igen általában ott van a legtöbb por ahol kifele megy a levegő a házból és a bordák lamellái közt, amik ugye a hőt próbálnák leadni. Én is meg szoktam mutatni amikor hoznak egy halott laptopot, hogy tessék ez az 1*5*50mm-es "vattapamacs" ami macskaszőr, haj, pokróc, meg egyéb finomságok keveréke, ez ölte meg az alaplapodat. Pasztázással azon is segíthetsz, hogy jobban leadja a hőt->kevésbé melegszik föl a mag->nem hajtja mindig magas fordulatszámon a processzorhűtő ventilátort a gép.
Köszi!
-
kem
addikt
válasz Zoli bácsi #2623 üzenetére
5000-ért? Szép summa, de legalább avatott kezek végzik.
A kép szerint a billentyűzet felől kell megközelíteni a processzort.Köszi!
-
kem
addikt
-
kem
addikt
Sziasztok!
A notimban (Acer Travelmate 2312LMI) processzort cseréltem 1,4GHz-es Celeronról 1,86GHz-es Pentiumra (Dothan). Az lenne a gondom, hogy a legfrissebb BIOS-szal a Pentiumot is csak 1,4GHz-en hajlandó járatni. A szorzó megegyezik, de 100 helyett 133-al kellene,h számoljon. Ezek szerint ez a SIS chipset csak 400-as FSB-n hajlandó üzemelni?
Dothanoknál a celeron és pentium közt csak az L2 cache és az FSB tér el? Mert így gyakorlatilag csak a plusz 1Mb L2-vel, és a speedstep lehetőségével tud többet a gépem... Van még ebből valami más előnyöm?Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van egy Lenovo N500-as laptopom, és szeretnék bele venni memóriát. 1*2Gb-ot kapnék ingyen, de a laptop topcijában arra figyelmeztettek, hogy így valószínűleg bukom a dual channelt(1Gb+2Gb más gyártóktól). Ez esetben kifizetném a másik 2Gb-ost, hogy 2 egyforma ramom legyen. Ezek alapján a kérdésem a következő: T5800-as proci mellé 666MH-es ram passzol ugye, de érdemes-e alacsony időzítésű ramot keresnem? Ki milyet ajánl ebbe a "konfigba"?
32bites XP-m van, úgyhogy elég lenne a 3Gb is, de az se gond végülis, ha a ramom egy része kihasználatlan amíg nem lesz rendes Win7-em.
#2732 DeFranco:
Én az elsőt ajánlom, a Kingmaxot. Már vagy 5 teljesen különböző laptopban használtam ilyet, és soha semmi gond nem volt vele, akkor se ha másmilyen ram volt a második foglalatban.
[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
kem
addikt
válasz SeniorTilla #2735 üzenetére
Ezt tapasztalatból írod?
más:
Ilyen merevlemezt ajánlotok?
Kellene nekem gyors vinyó a notiba, gondolom ez 1tányéros.Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna nekem linkelni egy Packard Bell EasyNote MX52 disassemble guide-ot?
Előre is köszönöm a segítséget!Köszi!
-
kem
addikt
válasz lakisoft #2810 üzenetére
Tessék egy nagyok nasznos leírás
röviden: nagyfeszültségű váltóáramot hoz létre kisfeszültségű egyenáramból, amivel táplálja a háttérvilágítást. Fontos tulajdonsága,h változtatható a kimeneti fesz, így állítható a fényerő. Remélem nem írtam nagy hülyeséget. Egyébként az LCD-hez tartozik az inverter, együtt kell cserélni ha az előzőtől eltérő típust szerelsz valahova.
Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Bár bele megy a dothan procim a foglalatba, gondolom az intel 830MP csak P3 M-et támogat. Így van?
Aki tudja legyen szíves és válaszoljon! Jó lenne egy procicseremás:
Van valami Jedy trükk a zsanérok megszorítására? Hanyatt esik a kijelző
Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van itt egy IBM ThinkPad R51-es noti. Az a baja, hogy néha random kikapcsol. Néha pedig fut rajta órákig a memtest is, meg a prime is. Ebből arra következtetek, hogy a tápáramkörrel van gond, nem az alaplap\proci\ram trióval. Melegedésre se gyanakszom. Viszont ha kiveszem az aksit, akkor vígan megy... Aksival ha bekapcsolom 1-2perc múlva kikapcsol és nem hajlandó visszakapcsolni...
Ezek szerint az aksi bele ment tönkre?
De mi történhet ami miatt nem kapcsol be?Köszi!
-
kem
addikt
Na most újabb hibát produkál. Akksi már nem volt benne napok óta, ma se tettem be. Üzemelt a gép kb 1 órát, aztán elsötétült a kép. ODD kiyílik, tehát megy, de semmire nem reagál. A táp forró, szóval zabál is... a zorró ikon világít a kijelző alatt. Ha kikapcsolom nem kapcsol vissza, csak ha áramtalanítom egy időre. Most kipróbálom,h nem áramtalanítom. Hátha a hűtéssel van gond, azt tudom orvosolni.
Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok ismét!
AMD-s gépeknél, milyen platformok vannak? Nem tudom eldönteni, hogy unokatesóm gépét milyen Turionnal lehetne fölturbózni. Én leragadtam a 754-eseknél...
Erről a gépről lenne szó:
Dell Inspiron 1501 - pp23laKöszi!
-
kem
addikt
Na megtaláltam:
Ez a processzor van benne:
SMS3600HAX3CM
codenamed Keene
Socket S1
Kite platform (2006)A helyére pedig ezek a Turion X2-t illenek:
Taylor, TrinidadMár csak az lenne a kérdésem, hogy a mobil sempron támogat-e valamiféle speedsteppet. 22W a TDP-je, az X2-knek pedig 31-33-35W. Ha jól tudom a Sempron is visszaveszi az órajelet, de nem vagyok benne biztos, hogy a feszt. is. Úgy pedig nem tudom mennyire esik vissza a fogyasztás. Az lenne a pontos kérdés, hogy ha X2 Turionra cseréljük a procit (TL-56: 1800 MHz, 512 KiB L2-Cache per core), akkor nőhet-e az aksi idő?
Köszi!
-
kem
addikt
Hali!
Ujabb kerdesem lenne. Hogyan lehet megbizonyosodni arrol, hogy az inverter rossz egy notiban? Neha amikor bekapcsolom a notit, a hattervilagitas megy aztan el is megy a nelkul,h hozzaernek az inverterhez vagy barmihez. Olyan nincs,h visszakapcsolodik, hiaba mozgatom.
Köszi!
-
kem
addikt
válasz SeniorTilla #2937 üzenetére
Hogyan tudom kitalálni, hogy melyik éren minek kell mennie? Valahol láttam egy ábrát, hogy az első a föld, a többi meg ilyen 12V, 14V meg ilyesmi. A kábelre rá tudok mérni, hogy az ellenállása mennyi, de mivel mozgatásra teljesen érzéketlen, ezért az inverterre gyanakszom. Bár még sokat kell tanulnom...
A tekercsre rá lehet mérni? A bemenő oldalon 3 lába van, a kimenőn meg 2. Ilyenkor mi van!? Bocs az idióta kérdésért sok hiányosságot kell pótolnom még...
Köszi!
-
kem
addikt
Sziasztok!
Megint én vagyok
Éppen az inverter megrendelése előtt állok. Viszont nem ugyanaz a száma az invertereknek amit kinéztem, mmint ami a HP service manualjában van. Viszont mégis úgygondolom, hogy kompatibilis, mert azt írják,h ezek mennek a DV2000-es szériában. Ezu meg egy HP dv2539 vagy micsoda. Az eredeti inverter ilyen
Ez pedig amit kinéztem.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik