-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Észrevettem, hogy a gyerek fiókban található műsorok elég nagy része olyan, hogy magyar a borítója meg a leírása, de a bemutató már angol nyelvű, illetve olyat is láttam már hogy a bemutatója angol, de közben a mese meg magyar. Sok ilyen van?
Run&Ride
-
fausto
addikt
Sziasztok,
A melóhelyemen kaptam egy 3 hónapos Netflix kódot. Hogy szokott lenni az ilyen kódoknál, hogy ha a meglévő előfizetéshez hozzáadom, akkor a beváltás pillanatól indul a 3 hónap vagy onnantól kezdve, hogy az előző befizetett időszak lejárt? Még 2 hét van hátra a számlafordulóig.
-
Oledfan
újonc
válasz soundsonic #7885 üzenetére
https://www.konzolstudio.hu/ajandektargyak/11906-5000-forintos-netflix-ajandekkartya-digitalis-kod
-
blue eyes
tag
Elindult a Feketelista 8. évada felirattal a Netflixen.
-
kmarci25
Topikgazda
válasz soundsonic #7888 üzenetére
Inkább hiszek a Netflix hivatalos oldalának, mint a pcworld-nek vagy az ign-nek, ha erről van szó. Másrészt pedig a novemberből van még 13 nap, hónap közepén járunk. Türelem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
Topikgazda
válasz soundsonic #7885 üzenetére
Ezért nem találsz: még nincs hivatalosan.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Itt az az érdekes, hogy az a "brutál Atmos" hang is DD+ -on alapul (azaz nem TrueHD -n).
Tudom, de a DARK-ban az atmos és a dd+ között nagy különbség van, talán magasan az egyik olyan sorozat, aminél az atmos térhatás kiváló a többihez képest. Truehd a netflix-en soha nem lesz, legalábbis mostanában biztos nem.
[ Szerkesztve ]
-
soundsonic
aktív tag
Sziasztok! Lehet már kapni valahol netflix feltöltőkártyát mert én sehol sem taalálok. Köszi
-
dkess
őstag
Itt az az érdekes, hogy az a "brutál Atmos" hang is DD+ -on alapul (azaz nem TrueHD -n). Még bitrátában sincs érdemi eltérés a "sima" és Atmos -os között. Gyanítom TrueHD -n alapuló Atmos -t pl. 5000 kbit/s -es (azaz 5 Mbit/s) átlaggal (meg 8000 körüli max -al) jó ideig nem kapunk és marad a 768 kbit/s -es maximum (és már ezt is, mint emelt "hűha" -ként kaptuk nem is régen) ... Azaz a "sima" AC3/DTS -nél azért nem sokkal jobb minőségű egyik sem - igaz Atmos -os verzió a magassági csatornákkal hozzátesz az élményhez ... Igen, ilyen a popszakma (a streaming) ...
Egyébként hasonló "parajelenségeket" én is tapasztaltam - igaz nem ennyire durván. A Narcos hangja jobban tetszett a Narcos: Mexikó hangjánál (egyébként e kettő sorozatot ajánlani is tudom - az előbbi magyar szinkronos is) - pedig az előbbi időrendben is korábban készült.
Azaz igazából nem a bitrate számít igazából (az ugyanannyi) meg hogy Atmos/nem Atmos (utóbbi a magassági csatornákkal azért hozzátehet) - hanem a hangmérnöki munka. Főleg akkor, ha "bedugult füles" -nek érzékeljük az egyiket, akkor ott bizony ez a része van elszúrva ...
A másik témához. Panasonic TV -n 10 -ből 9 -szer eleve max -on indul. 10-ből egyszer nem, de igazából egy-két mp és és felpörög max -ra - ez ritka eset. LG -ken ez kb. az esetek felében van így, de ezeknél is felpörög azért a max -ig aránylag hamar, ha nem max -al indult. Gigabit -es Digi internet ...
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7881 üzenetére
Nekem Panasonic de péntektől Sony. De tuti nem a tv a ludas...
-
-
kmarci25
Topikgazda
2 perc gugli után az USA megjelenést 2021. szeptemberre-októberre teszik a korábbi tapasztalatok alapján. Aztán, hogy mikor lesz régiósítva (azaz a magyar felületre, magyar felirattal/szinkronnal), az megint egy más kérdés.
Szerintem ne mostanában várd.Tuomas: NBC sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az első két rész...izé évad na... tök frankón lekötött, sőt brutális volt hozzá az atmos hang, erre a harmadik - hiába volt kiírva, már csak DD+ volt, na most a kettő között a különbség, mintha be lenne dugulva a füled. Ráadásul a németek kegyetlen jó effekteket pakoltak a sorozat alá, ráadásul a harmadik évad nekem már egy katyvasz volt.
[ Szerkesztve ]
-
penge111
addikt
Sziasztok feleségmmel kinéztük a legtöbb szinkronos sorozatot Netflixen. Nagyon ellene volt a magyar feliratos filmeknek. Nehezen, de rávettem a Nagy pénzrablásra, mindketten lehidaltunk, baromi jó sorozat volt, várjuk mint a messiás az 5. évadot.
Szóval ennyi köntörfalazás után tudtok ajánlani magyar feliratos filmet, ami ilyen szintű minőséget elér? Már megjött az asszonynak a kedve a feliratos sorozatokhoz is Válaszokat köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
evitiguF
senior tag
Pár napja én is panaszkodtam a rossz minőségre, nálam még bonyolultabb anomáliát mutatott a kép, amíg rá nem bukkantam a hiba okára. Lehetséges, hogy nálatok is itt keresendő a hiba, és a szolgáltató, és netflix ügyfélszolgálat is az igazat állítja...
adott egy Philips PUS7303 tévé, ezen kezdődött a hibajelenség, hogy 384p 480p és egyéb nagyon gyenge minőséget produkált csak. Néztünk máshol filmet, gondoltam épp akkori ideiglenes problémáról van szó. Másnap sem volt jó, ekkor már komolyabban utánanéztem, ellenőriztem sebességet, töröltem az applikációt, stb... végigjártam minden lehetséges hibaforrást.
Majd gondoltam, megnézem a másik tv-n a Samsung Q85R-en. Ott meg jó volt minden... Philips kábelen csatlakozik, Samsung wifin. Így aztán még inkább meg lettem lőve, hogy mi okozhat ilyen problémát, de akkor már biztosra lehetett venni, hogy a Philipssel lesz valami gond. Egy szó mint száz:
[link] itt a probléma oka. Ellenőrizzétek a saját tévéiteket, hátha pont ezzel van szerelve...
(Google fordítóval olvasni is tudjátok)[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz -Faceless- #7854 üzenetére
Nekem kb. október közepétől rossz. :(
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7850 üzenetére
Persze, csak nem mindegy hova....
Ha a nemzetközi hálózat leterhelt/rossz a Telekomnál, akkor hiába megy a pl. pécsi szerver 9000 gigabittel. :)[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7848 üzenetére
De ugye nem telekom a mobilnet? :)
Szerkesztettél.
Ne telekomon nézd. Vodafonon pl.
[ Szerkesztve ]
-
EasyLife
aktív tag
Tegnap még tökéletes volt ma már nekem is max 1080p ig kúszik fel 2-3 megabit körül mozog, de van, hogy lemegy 480p-be . Nálam is Telekom optikai net van.
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7844 üzenetére
De figyelj.
Teszteltem:
Kábelnet sebesség fullos, Netflix mégse tölt.
Vodafone mobilnet Tv-re hotspotolva Netflix tökéletes.Próbáld ki este, amikor rossz a Netflix kábelnet helyett mobilneten.
Kíváncsi vagyok mit látsz majd![ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7841 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz... A Netflix nem vesz vissza semmit.
Szerintem Tcom a ludas, vagy mi a neve.... -
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7839 üzenetére
Nálam ma 17:58-kor már 11,44 volt a max, nem bírt felmászni 15.25-re.
Bocs, nem volt kedvem feltápászkodni és messziről fotóztam. :)
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Urak, elindult a The Blacklist S08 - Netflixen azonban még csak a S07 van fent.
Tudja valaki, hogy mennyi késéssel követi a megjelenést ez a sorozat?
Szívesen nézném NF-en mint letölteném.... Köszi.:. bl4ze .:.
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7836 üzenetére
Jelezd kérlek te is a szolgáltatódhoz. Hogy többen is jelentsék.
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7834 üzenetére
De nálam nappal jó, megy a 15.25, csak 18:00 után nem.
Akkor nem ilyen változás van az tuti. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz -Faceless- #7828 üzenetére
info csak a felbontást írja, és letöltési sebességet
Az a lényeg, mit szeretnél még megtudni?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz wallace 234 #7830 üzenetére
Nos, elég hihetetlen, hogy kitaláltak valami új kódolást, amivel kisebb bitrátán is ugyanolyan marad a (kép)minőség. De lehet, hogy valami agytröszt felfedezett egy új forradalmi kódolást, majd kiderül, egy oled tévén a legkisebb minőségromlás is azonnal tapasztalható.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz modflow #7824 üzenetére
Egyszer csak jó lett, hogy mitől, vagy hogyan, azt csak a netflix tudja, vagy ő(k) sem.
Néztem most direkt Dolby vison 4K tartalmakat, elindítás után, kb 10 sec-en belül 15.25 a bitráta és 7.62-ről indul már 4K-ban. (5ghz-es wifin)
Viszont Nvidia Shield pro-n, meg azonnal teljes bitrátán indul. De ugye abban 1 gigás ethernet van és mérve is 978-988 körül hoz stabilan.[ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
Most értem haza, csak most tudtam megnézni a Tv-t. Nekem az info csak a felbontást írja, és letöltési sebességet, de a Tv most működik rendesen.
Ellenben már minden más nem, se windows-os desktop alkalmazás, se iPad, se Android. Mind olyan rossz minőségű 720p (vagy alacsonyabb itt nem tudom megnézni), hogy nem lehet kivenni mi van a képen. A Sherlock filmet próbáltam megnézni, és olyan mosott, hogy nem tudom háttérben megkülönböztetni a dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7826 üzenetére
Én már egy hete beszélek velük, de nem derült ki még semmi...
A helyi szolgáltatónak a Telekommal van bérelt vonala.. -
Luissimo
veterán
Ha esetleg volt már, akkor mégegyszer, hátha valaki nem szeretne lemaradni valamelyikről.
Én (is) találtam benne megnézendőt😃
[link Novemberben utoljára a NTFLX] kinálatában -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz wallace 234 #7821 üzenetére
Nálam fullon megy minden. Bejelentés nélkül meg nem csinálhatják. Azt viszont eltudom képzelni, hogy az algoritmusuk kezd meghülyülni, vagyis kevésnek érzékeli a netet sokaknál, olvasva a külföldi fórumokat is, gyakran futok ilyen hsz-ekbe. Sőt nyáron nálam is volt ilyen bő két hónapig.
-
modflow
veterán
válasz wallace 234 #7821 üzenetére
Nálam se jó, de én a net szolgáltatóval küzdök.
Nappal jó, de este 6 után már sokszor 1080p sincs meg.
Azért 384p még első hullámban se volt.....
Most akkor hol a hiba?[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz -Faceless- #7818 üzenetére
Úgy tűnik a netflix, megint vissza vette a bitrate-t, némelyik film pocsék minőségű! Net sebesség jó! Kábelel van össze kötve a tv ! Hívtam őket, simán le tagadták, hogy ők bármit is tettek volna!
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz -Faceless- #7817 üzenetére
Na igen, ahogy Kmarci írja, most pc-ről megy a tévébe a netflix, vagy a tv saját applikációjával nézed?
Ez nagyon nem mindegy. Tv-nek ha van saját applikációja, az a legjobb, a pc-hez meg nem átlagos hardver kell.
Tehát, ha a tévédnek létezik működő Netflix applikációja, akkor azt használd és ennyi. Betöltés után nyomd meg a tévéd távján az infó gombot, akkor megjelennek az adatok. Felbontás, bitráta, hang...[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
Topikgazda
A pc-s felbontást ne vedd alapul, ott több feltételnek kell teljesülnie.
-
-Faceless-
őstag
Edit lejárt: Megnéztem még pár filmet mostmár kb. 20-at ami engem érdekelne, és semmi nem megy 720p felett, de több csak 960x540-en jön
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz -Faceless- #7812 üzenetére
És az infó mit mutat? Ott a bitrátának 4K esetén 11.44-nek kell lennie.
4K HDR/DOLBY VISON tartalomnál pedig 15.25-nek. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ebben a hónapban 1 redvás percet nem néztem a netflix-et és megint sikerült nem lemondani az előfizetést (UHD). Teljesen elfelejtettem. Mármint úgy kell érteni, hogy beléptem, de egyszerűen semmi olyan minőségi tartalmuk nincs, amivel megfognának.
Ami érdekelt már láttam. Most beállítottam (mindig 14-én vonnak tőlem) az értesítést a mobilra dec 10-re, ha addig nem kerül fel valami frankóság, akkor egyelőre szüneteltem, mert nagyon rámentek a sok ZS kategóriás idiótaságra, vagyis a minőség helyett a mennyiség lett a szempont.
4K atmos dolby vision-ban készülnek a szarabbbnál szarabb sorozatok. hozzáteszem: számomra. Régebben elég sok minőségi anyag került fel. -
szaki04
senior tag
válasz -Faceless- #7812 üzenetére
Standard csomag, 65" Samsung televízió. FHD felbontás simán jön.
iPhone 13 256 Gbyte, Apple Airpods 2, Garmin Fenix 5X Plus
-
HKorn
veterán
-
-Faceless-
őstag
Üdv!
Már egy éve legalább nem netflix-eztem. Most újra visszajöttem 4K-s csomagba, de iszonyú szar a minőség. Nem találok opciót a felbontás kényszerítésére, de úgy néz ki mintha 720p, vagy 480p lenne ennek meg így rohadtul semmi értelme 65 inches Tv-n. Gigabites netem van, és Lg tv, szóval nem android még hanem saját szoftver.Másnak is van ilyen lehet esetleg valamit csinálni ezzel?
-
EasyLife
aktív tag
A nagy pénzrablás első évada most már szinkronos.
-
törölt tag
720p már HD hivatalosan. 1080p Full HD. Amelyik tévének a felbontása nagyobb mint 1280 x 720 pixel, az HD Ready tévé. Butákok ezek a Netflixesek.
Lehetne ezért perelni amúgy? Mint mikor állítólag valaki beperelte a mikrósütő gyártót mert a kutyája nem száradt meg mikor berakta 5 percre hanem meghalt, és azóta rá van írva hogy élő állatot melegíteni tilos
-
HKorn
veterán
-
gahor72
aktív tag
Nekem ma vontak le a "középső" csomagért, de csak 3190 pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest