Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Elvittem a gépet szervizbe. Nincs se időm, se kedvem vele foglalkozni munka mellett, du. meg gyerekek miatt. Az mondjuk eddig elkerülte a figyelmem, hogy a CPU Debug LED pirosan világít. Lehet, hogy ott van vmi bibi. Csatlakozások amúgy jók voltak, ezt legalább megerősítették, szóval hülyeséget nem csináltam! Remélem nem a procinak van baja, mert még soha nem romlott el nálam CPU. Mondjuk az meg még garis, úgyhogy max cseréltetem akkor. De majd kiderül.
-
Gabesz87
veterán
válasz Graphics #50477 üzenetére
Biztos nem, más a kábel is. CPU kábel lapos. A PCIe kábel másik (használaton kívüli) csatlakozója össze is van kötve és a ház alján fekszik.
Hát ez szomorú, nem tudom mi a franc lehet. A végén elviszem holnap a közeli boltba hogy nézzenek rá. Nekem nem lesz vele időm xarakodni.
GPU-t még kiveszem, nem-e elmozdult, amikor csavartam be. 2 RAM modul van, de hát azokkal (meg a VGA-val) csak nincs baj. Napközben ment a gép, csere előtt is. Kikapcsoltam, és úgy láttam neki.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Graphics #50473 üzenetére
Átnéztem a csatlakozásokat, de szerintem minden OK. Nem is nagyon lehet elrontani, rossz helyre dugni valamit. De semmi. Bedugtam egy csipogót is a lapra, indításnál nincs "bip" és szerintem nem is igen csinál semmit, nem villog a Data LED. Nem tudom mi a fene lehet. Egyedül a CPU venti nem forog, de lehetséges, hogy az el sem indul egy bizonyos hőfok alatt!? Vagy itt van valami bibi. Dehát megnéztem a CPU csatlakozót is, be van dugva, azt sem lehet rossz helyre dugni. Mi a fene lehet?
-
Gabesz87
veterán
válasz Csorbi #50472 üzenetére
Szabványra gondoltam, na. Ill. a VGA csatlakozóra. Úgy értettem, a lap 4.0-s PCIe szabványt tud, a VGA meg 3.0-s. Most hirtelen nem is vágom ezt az 5.0-t, meg ezeket a kül. teljesítményű csatlakozókat (ehhez a táphoz egy 300W feliratú van), de lényeg, hogy nekem erre a kábelre nincs szükségem!? Gondolom be sem tudnám dugni, elnézve itt a kialakítást. Vagy a franc tudja. Nem vágom.
#50473 Graphics:
hát a PCIe kábelt dugtam a VGA-ra. A tápon van egy PCIe, és egy PCIe 5.0 csatlakozó. Ez utóbbit nem használtam, ahogy írtam. A PCIe kábelt dugtam be, aminek a másik végén 2x PCIe 6+2pin csati, ezek közül én az egyik 6pin-eset dugtam a VGA-mba. Tiszta sor szerintem, ezt nehéz elrontaniAz alaplapi ATX csatlakozón viszont vakartam kicsit a fejem, mert az egyik vége 20+4 pin-es, a másik vége meg fixen 24-es. A tápba viszont csak a 20-as csati megy be, ergo egy féle képpen lehet bedugni csak ide. De akkor mi a fenének lóg ott a 20-as mellett a +4 pin
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Na kicseréltem a régi Corsair VX550 tápomat bQ pure power 12m 550w-ra. Viszont valamiért egyelőre nincs kép. A gép indul, megy, csak nincs kép. Ellenőrzöm majd a kábeleket, csatlakozásokat újra, csak el kellett most mennem otthonról. 2 monitorom van, DP porton csatlakoznak. Egyiken sincs kép. PCIe kábelt bedugtam a VGA-ba. Van a tápon egy PCIe 5.0-s csatlakozó, és hozzá egy kábel, de nekem nem az kell, mivel a lapomon 4.0-s a csatlakozó. Jól sejtem? Vagy épp hogy azt kellene használnom, az lehet a bibi?
Ez már off topic, de a SATA csatik elrendezésével nem vagyok kibékülve. Azt hittem csere után csinálok egy szellős elrendezést, jó kábelmanagementet, hát hogyne. A PCIe 5.0-s kábelen kívül mindent be kellett dugnom, mert a gép tetején van a Blue-Ray drive, alul a HDD, és persze egy kábelen lévő SATA csatik nem érik el a 2-t. Meg van egy fan controllerem elől, ahhoz meg egy MOLEX adapter kell, így mindkét SATA kábelt használnom kellett. Bár lehet veszek majd egy SATA-Molex átalakítót és akkor az egyiket ki tudom szedni. Na meg a CPU csatlakozó is egy lapos széles kábel, és az előzőt (Corsairnak kerek volt) át tudtam vezetni az alaplap és VGA közt, de ezt most nem. Így meg nagyon design-os módon ott feszül a VGA körül. Szóval a Corsair-nek valahogy jobb volt a kábelelosztása. -
Gabesz87
veterán
Feltűnt, hogy a PC-m egy ideje néha újraindul, és nem tudom az okát. Ha használom a gépet, még soha nem történt meg. Mindig olyankor fordul elő, ha nem vagyok a gépnél, tehát tétlenség, idle állapot esetén. Megnéztem a win log-ot, és nem sokat értek belőle igazság szerint, de a Rendszer naplóban látok egy hibát (Az előző rendszerleállítás (2024. 01. 15. - 12:56:54) váratlan volt.), pár sorra feljebb pedig egy Kritikus bejegyzés (A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.)
Ilyeneket látok:
Mit csekkoljak még, milyen infó kell esetleg a diagnózishoz? Táp lehet esetleg? Egy ideje már fontolgatom a tápcserét, mert ami azt illeti, a jelenlegi 12-13 éves.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #49497 üzenetére
Azt hiszem megoldódott a problémám. Gondoltam, frissítek egy BIOS-t. MSI lap, amikor M-Flash módba lépett volna újraindítás után a gép, se kép se hang. Ekkor gondoltam egyet, és kihúztam azt az USB kábelt, amit pár napja az egyik monitorból dugtam a gépbe, hogy a beépített kamerát használhassam. És láss csodát, egyből elindult az M-Flash ill. utána már simán indult a gép is. Megkönnyebbültem
-
Gabesz87
veterán
válasz mancer7151 #49496 üzenetére
Nagy nehezen megtaláltam ezt az eseménynapló részt. 1 kritikus hibát látok, az visszamenőleg februártól párszor előfordult, de szerintem ez áramszünet okozta hiba:
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Ezen kívül itt gőzöm sincs mit kellene még nézni, soha nem használtam ezt ezelőtt.
Most indításnál megnéztem, mi történik, és az a helyzet, hogy amikor megjelenik ez a prompt, utána eltelik vagy 2-3 perc legalább, és csak azután jön a szokásos MSI logó, Win bejelentkező kép. Attól félek, nehogy vmi HW-es issue legyen.
Megnéztem azt is, mi van az említett Win update-el, úgy látom, el lett távolítva.
Frissítés hibaelhárító, amit írtál, jelez valami hibát, de azt sem nagyon értem, micsoda. -
Gabesz87
veterán
Egy pár napja baromi nehezen indul a gépem. Bekapcsolás után csupán egy promtot látok mindenféle szöveg nélkül és több perc eltelik mire bejön az asztal. Nem tudom mi folyik ilyenkor a háttérben, bootol vagy már be van jelentkezve Windowsba, csak valamiért nagyon soká jelenik meg az asztal. Nem tudom összefügghet-e, de egyrészt telepítettem a Viessmann gyártó tervezési segedletet, valamint a KB5028254 update-et. Előzőt töröltem már, az update-et is megpróbáltam, nem tudom sikerült-en, délelőtt inditottam az eltávolítást, du. is csak olyan 3/4-nél volt a sáv. Du. valamikor bekapcsoltam a gépet, de ugyanúgy fennállt még a problémána. Win11+gép adatai a nevemre kattintva.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz mancer7151 #49006 üzenetére
Vettem 4pinrol 8pinre atalitot, de basszus így sem ad képet. Megpróbálom meg más kimeneten esetleg. DVI vagy HDMI. Ha az sem, akkor gőzöm sincs mit csinálok
-
Gabesz87
veterán
válasz mancer7151 #49006 üzenetére
Ez csak egy ideiglenesen kölcsönkért táp, addig kellett volna, amíg feltelepítem itthon a rendszert, és hétvégén megyünk le vidékre szüleimhez, a fejlesztendő gép ott van. Közben megtaláltam, a mostani gépben (amiben cserélve lesznek a komponensek) XFX 450 Pro Series táp van (ez sem mai darab már mondjuk, 2013-ban vettem ha minden igaz. Tápos topikba találtam meg, akkor kaptam rá az ajánlást). Ahogy nézem, ennek 4+4pin-es a 12V csatija. Mondjuk jó lenne ha nem ott vidéken érne meglepetés, miután szétszedem a meglévő gépet, ezért is szeretném még itthon feltelepíteni. ILYEN átalakítóra gondoltál? Lehet hogy holnap megpróbálok szerezni valahonnan, mert most egy új tápot is nem vennék fölöslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz mancer7151 #49003 üzenetére
Na szuper. Akkor lehet hogy faterom gépébe még táp is kell. Mert fogalmam sincs a mostani miylen. Annyit tudok hogy XFX. Holnap megpróbálom velük leolvastatni a hatuljarol a típust, aztán megnézem annak ilyen a 12V csatija.
-
Gabesz87
veterán
válasz jokeph #48999 üzenetére
A2+B2. Láttam hogy erre a párra oda van írva hogy First. Gondolom ez azt akarja jelenteni hogy előbb ezt kell használni. Még az jutott eszembe hogy az lehet probléma, hogy a tapnak 4 tűs a 12V csatija, de a lapon 2*4pin van? Vagy ez mindegy, elég a 4 pin?
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Apámnak összeraktam egy új gépet (mondhatni upgrade-elem a mostanit). Ház és táp marad igazából, minden más új: Ryzen 5 4600G, Gigabyte A520M DS3H, 2x8GB G.SKill Ares DDR4, 500GB Samsung 980 M.2 SSD. Majd pénteken megyünk vidékre hozzájuk, addig is gondoltam összedobom a rendszert, BIOS update, Win telepítés stb. Kölcsönbe szereztem egy tápot (FSP Saga+ 400P). Bedugtam az egyik monitorom DisplayPort kábelét, gép indít, de nem ad képet, nem érzékel a monitor bemeneti jelet Mi lehet az oka? Létezik, hogy régebbi BIOS van a lapon, és nem támogatja még a 4600G-t? Csak egy ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Submarine #45075 üzenetére
OK, köszi. Csekkoltam, és a cikkben lévő Felébresztési időzítők engedélyezése opció be volt kapcsolva. Letiltottam. Ill. ellenőriztem a bill. szoftverében is a hozzárendelt funkciót, az meg Default-on volt, úgyhogy Shutdown-ra állítottam. Remélem így jó lesz. Nem értem, mitől állítódtak el ezek, mert évek óta így használtam, hozzá sem kellett nyúlni az Unifying SW-hez.
-
Gabesz87
veterán
Mi okozhatja a következő jelenséget? Ha billentyűzetettel (Logitech K360) kapcsolnam ki a gépet, ahogy többnyire eddig tettem, kikapcsolás után kb. 5 másodperc múlva rögtön újraindul a gép. Pontosabban ki sem kapcsol teljesen a jelek szerint, mivel "újraindulas" után egyből már a Win desktopban vagyok. Szóval olyan mintha valami power save, vagy sleep módban menne vagy nem is tudom, de érthetetlen a magától indulás. Manuálisan természetesen kikapcsol rendesen (start, leállítás)
-
Gabesz87
veterán
Pár hete volt hogy alaplapot cseréltem a gépemben beázás miatt, de mint utólag kiderült összeszerelésnél, az egyik RAM modul szállt el. Az alaplapot így nem tudom, hibás-e a régi, vagy sem, lehet hogy a déli híd hűtője alá is folyt víz, jó lenne majd kideríteni hogy működik-e a lap, vagy sem. Szereztem új RAM-ot is annak az egynek a helyére. Más márka, de megy Dual Channelben, mint szuper. Viszont az eset óta, brutálisan laggolósnak érzem a gépet. A Chrome-ban való görgetés is iszonyú darabos, lassú, ha gyorsan görgetek, hirtelen képi anomáliák is.....na most azért hagyom félbe ezt az írást, mert ebben a pillanatban támadt egy ötletem, ami azt hiszem meg is oldotta a problémát: leállítottam a Foldin@Home-ot Pedig csak Mediumra volt állítva. Én meg már azt hittem, hogy újra kell telepítenem a Win10-et a hardver cserék miatt. De örülök, hogy nem kell, és csak a fenti progi volt a ludas. OFF-ba is teszem ezért a HSZ-t, és csak azért küldöm el, hogy hátha más is hasonlót tapasztal
-
Gabesz87
veterán
válasz jokeph #42598 üzenetére
Igen, ez be is bizonyosodott. 1 hibás modulom már van sajnos. 1 modullal már sikerült elindítani a rendszert, és szerencsére a WIn10-et is újra tudtam aktiválni. HÁt mondjuk így lehet hogy fölöslegesen vettem új alaplapot, de már mindegy. Kipróbálom majd még a többi RAM-ot is. KÖszönöm a segítséget, tanácsokat!
-
Gabesz87
veterán
Újabb szintet léptem a hibával. Videókártya nélkül EZT produkálja. Mit jelent ez a beep code?
-
Gabesz87
veterán
válasz Top cat #42593 üzenetére
Ja igen, arra gondoltam 🙂
Igen, mindket tapcsati fent van, CPU hűtő a megfelelő helyen, foglalatot nem.csekkoltam, csak atraktam a procit. A videokártyát még valóban nem próbáltam máshol, de nem is fogom. Azt még megpróbálom hogy akkor az új lapban az alaplapi VGA-val próbálkozom. -
Gabesz87
veterán
Srácok, megvan az "új" alaplapom, a múltkor beázott és ettől valószínűleg tönkrement B35 Gigabyte 1150-es lapon helyett. Egy Asus B35M-E az új lap. Osszeraktam, bedugdostam, de az történt hogy felvillant egyszer a power gomb LED-je és ennyi. Ventik sem pörögtek, utána meg hiába nyomkodtam a gombot, semmi...rosszul kötöttem volna be a power csatikat vagy ez mi lehet?
-
Gabesz87
veterán
válasz Top cat #42559 üzenetére
Ahha. Hát az mindegy, mert úgysem nagyon játszom már sajnos, mióta gyerek van, csak nagy ritján, de ettől persze jó lenne, ha működne. Nem nagyon tudom, hol próbálhatnám ki. Lehet, hogy majd hétfőn beviszem a közelünkben lévő számtech.boltba, hogy csekkolják. Köszi a segítséget.
-
Gabesz87
veterán
válasz Top cat #42554 üzenetére
Igen, ettől mondjuk én is tartottam tegnap, amikor törölgettem, mert ez a hűtő (vagy mi is az) is nedves volt, szóval féltem tőle, hogy alá folyt a víz Hát ez szomorú. Ez vajon 100%? Csak mert hétfőn gondoltam elviszem a gépet megnézetni boltba, de ha tuti biztos, fölöslegesen nem fizetek ki egy bevizsgálási díjat.
Kapni még vajon egyáltalán újonnan 1150-es lapot? meg ha van is, gondolom nem nagyon éri meg 20-at beruházni rá. Bár még mindig olcsóbb, mint venni egy új procit is.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz MrDerekas #42552 üzenetére
Igen, sajna anélkül is. Nem voltam bent, amikor történt a baleset, feleségem volt bent a gyerekkel. Annyira sok nem ömlött bele, bár ez a probléma szempontjából nem lényeges, ill. elvileg sipolt a gép. Amikor én bementem már nem sipolt, csak gyorsan leállítottam és kihúztam.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy kis gondom. Fiam sajnos tegnap beleöntött valami üdítőt felülről a gépbe. Kiszedtem a RAM-okat, VGA-t, leszedtem a hűtőt, amit lehetett letöröltem. Videókártya kapott szerintem....mostanra gondoltam megszáradt, összerakom...ez mondjuk mellékes, de újrapasztázás, majd visszarakás közben eltörtem a TX3 hűtőm egyik kis bepattanó lábát, úgyhogy vettem most rögtön egy TX3i-t. Összeraktam, összedugtam a gépet, de sajnos nem indul. Bekapcsol, felpörögnek a ventik, majd leáll, és újra próbálkozik. Ez ismétlődik folyamatosan. Ez vajon minek a tünete lehet? Táp/alaplap/videókártya?
-
Gabesz87
veterán
Szerintetek mi az atyaúristen lehet a laptoppal, ha néha a wifi szakadozik. Van, hogy nem is jelez hibát, nincs felkiáltójel, (néha meg igen) egyszerűen csak nem töltődik be semmi, aztán egy fél perc múlva magához tér, és bejön. Eközben pl. telefonon, wifin, működik rendesen, tehát nem a router a ludas ezek szerint, hanem a gép. Valamelyik nap tettem fel a gyári, Lenovo Support oldalán lévő wifi drivert (Thinkpad Edge E530), mert a legújabbal, amit az Intel oldaláról tettem fel, néha néha kékhalálozott.
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Nem tudom, jó helyre írok-e, de próba szerencse. Szüleim gépén észrevettem, hogy neten videólejátszásnál baromira bekockásodik, zavarosodik a kép. Youtube-on is, de indexen is a cikkekben lévő HTML5 videóknál, de sajna a gépen lévő videóknál is. Pl. a mintavideó.
Erre gondolok:
Mitől lehet ez? Feltettem a legfrissebb videókari drivert. Firefox a böngésző (legfrissebb), a gépen Win7 64 bit van, és amúgy egy AMD A6-5400K alapú APU-s rendszer (külön VGA nélkül), 2x2 GB RAM-al.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Na csináltam egy XP teleptő USB-t. Semmi gond nem volt vele, simán indult is. Ellenben a vinyóval szerintem gond lesz. Amikor particonálni akartam, töröltem a partíciót, hogy két részre osszam, létrehoztam a rendszernek az egyiket, majd amikor a maradékot formázni akartam a 2. partíciónak, ott sokáig gondolkodott, vizsgálta a lemezt, majd azt írta a partíciók helyén, hogy
156262 MB lemez: 0 Id: 0 busz: 0 - atapi
<A telepítő nem éri el ezt a lemezt>
Gép/telepítő újraindítása után is ezt írja.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Egy ismerősöm ideadta a gépét, hogy újra kéne telepíteni, csak nem indul el nekik. Egy Asus EeePC 1000HD az áldozat. Bekapcs. után azt írja, hogy Hiba a rendszer betöltésekor. Azt mondták, hogy Rufussal készített telepítővel próbálták volna újratelepíteni, de a pendrive-ot sem látja. Holnap ill. hétvégén fogok vele foglalkozni, de tudtok esetleg mondani valamit erről a jelenségről? Ilyenkor hogy lehet elindítani USB-ről? Már ha nem az alaplap halt be.
-
Gabesz87
veterán
válasz jaja1981 #7841 üzenetére
12V-os csatit bedugtam, a videókari most egy 8600 GT, annak nincs külön tápcsatija. A speaker meg meg sem nyikkan. De azt sem tudom van-e rajta egyáltalán, mert látom a helyét az alaplapon, az is ilyen kis tűs biszbasz, nem arra kéne rádugni? De külön nem volt hozzá azt hiszem. Mert a régi lapon amit kiszedtem, azon volt külön.
Procit meg majd lecsekkolom esetleg este ha jön unokatesóm. Majd vele. Köszi azért -
Gabesz87
veterán
válasz jaja1981 #7839 üzenetére
A CPU támogatási listában benne van ez a proci, még a legelső verziósban is. SZóval sztem mennie kéne. Sajna nem nagyon tudom kipróbálni mással. Amúgy egy régi P4-esről építettem át. De ez nem számít, mert mindent cseréltem! A beszerelést meg nem én csináltam, hanem unokatesóm, de ő elég hozzáértő, nem először csinálta, szóval biztos nem történt baj.
-
Gabesz87
veterán
válasz jaja1981 #7836 üzenetére
Elvileg mindent. Csak az a gáz hogy a házam kis indikátor csatlakozóinak más a neve, mint ami az alaplap könyvében van, és így elég nehéz megtalálni mi hová megy. Pl. a power switch csatinak van ugyebár egy + és egy - ága, de az enyémen nincs jelölve melyik melyik, csak egy S betű van az egyiken, de hogy az most melyik, passz:S
Egyébként átépítés volt. Új táp, lap, CPU, memória és majd lesz VGA vmkor.
Quad Q8400
Gigabyte EP43-UD3L
4x1 Gb Geil DDR2 1066 Mhz
CoolMaster Hyper TX3
Corsair VX550
ház: AeroCool AeroEngine 2
és lesz majd egy GTX275 (csak egyelőre nem találok) -
Gabesz87
veterán
Sziasztok! Remélhetőleg valaki tud segíteni! Összeraktam az új gépet, de valamiért nem indul el. Bekapcsolom, proci hűtő felpörög, és le is áll. Aztán pár másodperc múlva kikapcsol a gép, és újraindul, de a hűtő továbbra sem pörög. Monitoron meg semmi nem jelenik meg. Valamit rosszul kötöttem be? Én arra gyanakszom hogy a power, reset kapcsolók csatlakozójánál lesz a bibi. De ha van valakinek konkrét megoldása, megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest