Hirdetés
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
válasz nünüke1975 #40226 üzenetére
azért ments le róla mindent, nekem is így kezdte egy Samu HD204UI, aztán egyszer csak se kép, se hang
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Debilon
addikt
válasz prabhu #40012 üzenetére
ramokat kiszedtem most este, egyenként vissza rakosgatva elsőre elindul a gép, ezután összerakva most elindult elsőre a két modullal is úgy, hogy felcseréltem a modulok helyét, holnap majd kiderült mennyire javult meg (vagy nem), mert asszonynak kell most a gépen dolgoznia kicsit
a probléma az, hogy ebben a lapban a két modul 1600-on rendesen csak megadott slotban megy
"If you adopt DDR3 2100/1866/1800/1600 memory modules on this motherboard, it is recommended to install them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots."
maximum megpróbálom A1 és B1 slotokban is, aztán kiderül mi lesz
köszi az eddigieket!
-
Debilon
addikt
válasz prabhu #40007 üzenetére
igen, azt (még) nem csináltam, hogy jumperrel set to default, de lehet az lesz
szerintem RAM-okat majd kiszedem, és visszarakom
win10 alatt nincs hiba, játékok minden megy, restart, fagyás nincs, úgy hogy remélem csak meg kell igazgatnom a modulokat
-
Debilon
addikt
válasz prabhu #40003 üzenetére
köszi, most nemrégen elkezdtem bekapcsolgatni, nem sikerült természetesen
nem méregettem (nincs is mivel) alaplapi elemet kicseréltem, úgy sem indult el, viszont UEFI-nek nem kellett volna elemcsere után defaultra állnia?
aztán pár áramtalanítás és kapcsolgatás után 3 sípszó volt (AMI UEFI van az alaplapon)
kicsit kutakodva, az azt jelentheti, hogy RAM hiba lesz?[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
üdv!
indításkor ventik felpörögnek, BIOS-ig nem jut el, csipogás sincs, monitor marad stand-by-ban
többszöri restart gomb és/vagy kikapcs/bekapcs, tápon levő kapcsoló ki-be után egyszer csak elindul, minden megy rendesen, ahogy kell terhelésre sem kapcsol ki a gép
amit próbáltam, lehúzgálni mindent (SSD és HDD, bill+egér) ugyanaz a jelenség.
Asrock 970 extreme3
FX6300
2x4GB DDR3
Sapphire RX580 4GB
128 GB SSD
3 TB HDD
Seasonic S12II 520 W táp (pár hónapos)mit próbáljak még?
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
no, alaplapon a LAN chip elégett, ami kiütötte az egész lapot, biztosítózás folyamatban van
(valószínűleg a kábelmodemen keresztül kapta a pofont, mert a modem is elszállt, mert azt ma cserélte a szolgáltató)Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Debilon
addikt
válasz Debilon #14782 üzenetére
no, ma reggel gép szétborítva, csupasz alaplap nem indul el egyáltalán, egy pittyenést sem hallat
megyek be ismerőshöz megnézzük nála egy másik procival is, aztán szerintem kuka
VGA-m, vinyóim, RAM-ok másik gépben tökéletesen üzemelnek, a saját tápommal, úgyhogy hacsak nem a bekapcsológomb szállt el (utolsó olcsó reményként)akkor alaplapom tényleg kukás
-
-
Debilon
addikt
válasz ebegab92 #14775 üzenetére
Chieftec GPS 350EB 101A a tápom, de másik géppel rendesen megy, és ahogy írtam, VGA nélkül 1 vinyóval sem indul be
egyszer már volt, hogy rosszul volt a VGA a helyén, de akkor felpörgött minden de nem indult a gép
az a baj, hogy blinkre nem szeretnék alaplapot venni, itt felénk meg mindent úgy kell meghozatni, mert nekem legalább AM2+ - os lap kéne az AM3-as procim és a DDR2 RAM miatt
holnap megkérdezek ismerőst van-e neki raktáron valami ilyesmi, de nem fűzök hozzá nagy reményeket
-
Debilon
addikt
Hali!
lenne egy olyan gondom, hogy tegnap óta nem indul a gépem.el kellett mennem itthonról, mikor pár óra múlva hazaértem (közben volt egy kis dörgés/villámlás) a gép zúgott, egeret megmozdítva nem reagált semmire, bekapcsoló gombot megnyomva visszajött a kép, de az egérmozgásra nem reagált semmit sem, ezért táp hátulján ki/be kapcsolás és azóta meg sem nyikkan, ezután ami fura, hogy a gépre kötött DGFT közepén még nagyon halványan villogott a "GT" gomb egy darabig
pedig valami lehetett, mert Inviteles (ex Fibernet) kábelmodem is megzakkant, mert az összes led világít rajta (ezt holnap cserélik majd)
amit ma megnéztem egy kölcsöntáppal, hogy azt rádugva gépemre sem indul el. a kölcsön táp a saját gépét elindítja. az én tápom belepróbálva a másik gépbe szintén elindul, tehát elvileg a tápommal semmi probléma nincsen
égett szagot, égésnyomot sehol nem látok az alaplapon
próbából VGA nélkül, 1 vinyót a tápra akasztva sem indul el.
konfigom az adatlapomon, de azért leírom:Giga GA-MA770 UD3 rev2.0
Phenom II X2 545
4x1GB DDR2 800
XFX Radeon 4830
250 GB + 2TB vinyótehát a gép meg sem nyikkan, egy venti sem pörög föl, a táp sem kapcsol be, annak a ventije sem mozdul
fent leírtak után én az alaplapra gyanakszom, aminek majd holnap próbálok utána járni
esetleg valami ötlete van valakinek?
szerk: és ami fura, hogy a TV, beltéri, monitor, router mind tökéletesen működik, a gép pedig másik dug aljba dugva sem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Android játékok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G4 DM
- Dell PowerEdge M1000e
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B365 Intel i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB GDDR5 Sharkoon Slider 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN Z1 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB GDDR5 ZALMAN Z1 Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest