Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
válasz LaciMc82 #50638 üzenetére
Pedig G.Skill ramok, azokat szeretik az AMD-k. A lapcsere szerintem nem fogja megoldani, de ne károgjak előre. Az a 2600x nem százas.
A prime95 teszthez visszatérve. Fejből nem megy, de Test menü, ott start. És az összes mag legyen beadva neki. Figyeld a "worker"-eket. Ha valamelyik megáll akkor megjöttünk. 6 magos proci esetében emlékeim szerint 6 worker lesz. Általában 10-20 perc alatt kijön, ha valamelyik maggal gond van. Ja, a procit 100%-on fogja tolni, majd ne lepődj meg. 3-4 hónapja két maghibás Ryzen 5 3600-ost így sikerült kiszűrni, mi a frászért dobál random kékhalálokat a gép.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Essejó
veterán
válasz LaciMc82 #50632 üzenetére
Nem a számát mondtam.
Ami nekem az 1600x-hez jó az nem biztos hogy a Ryzen 5 2600x-hez is jó lenne. Nem emlékezek konkrétan mert vagy 2 éve néztem, de volt egy rakás proci, és mellette listázva a hozzávaló bios.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz LaciMc82 #50617 üzenetére
Biztosan jó bios van rajta? Hasonló lapom van, csak 1600x procival. Néztem hogy ha procit cserélnék mit kell állítani, és elvesztem a bőség zavarában, annyiféle bios volt más más procikhoz. El is napoltam a dolgot.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
tserrof77
őstag
válasz LaciMc82 #50623 üzenetére
Hát... kérj kölcsön 2 egyforma ramot valakitől, és próbáld azzal meg. De ahogy írtad, a cpu csere után kezdte a hülyéskedést, így nekem a proci "hiba" a befutó
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
tserrof77
őstag
válasz LaciMc82 #50619 üzenetére
Mivel a külső slotban mind a kettő szar, a belsőben meg jó, így jó eséllyel a ramok jók. A proci memória vezérlője lesz a ludas. Ezért kezeli a win csak az egyik modult.
Javaslok még egy Prime95 tesztet, hogy nem maghibás-e még pluszban a proci.
-
tserrof77
őstag
válasz LaciMc82 #50614 üzenetére
Ha egyesével rakod be, akkor mindegyik működik külön?
Ha igen, gyanítható ramvezérlő hiba. Nemrég egy foglalathibás 9.gen i5 járt pl így, a 2*8GB helyett kapott 1*16GB-ot. De Nálad esélyes, a hogy a proci ramvezérlője szórakozik. De ha pl induláskor látja is a gép, de win alatt kékhalál, akkor tönkre ment a ram. Karácsony előtt hasonló szívás volt egy gyári ramkittel, ott is ugyanez volt, bios-ban megvolt a 16GB, de win alatt random kékhalál, meg csak 8-at látott. Egyesével indítva oké volt, de pl memtest-tel kiderült, hogy az egyik kuka. Mehetett vissza gariba a kit.
-
d@minator
addikt
válasz LaciMc82 #50614 üzenetére
Tehát a1-ben mennek de a2-ben egyesével sem megy és ha a1 és a2 foglalt akkor sem megy.
Akkor a RAM-ok jó, a foglalat rossz vagy nem érintkezik a modul, az alaplap sérült a proci közelében vagy a proci nincs a helyén esetleg a foglalatba vagy lábakra paszta került vagy rossz a proci vagy nagyon új a BIOS a Pinnacle procihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest