Új hozzászólás Aktív témák
-
Silious
tag
Igen, Lemezek > Kezelés > HDD kezelés részbe totál más paraméterekkel volt a winchester, letöröltem, újra betársítottam, most már jók a paraméterek, de sajnos így se enged jogokat.
Inkább most lementek róla mindent, és újra formázom, hátha úgy jobba boldogulok.
Köszönöm a segítséget!
Remélem így már nem fog akadozni a dolog. -
Silious
tag
2 HDD van a gépbe, és valamiért az ls -al parancsra nem is listázza ezt a HDD-t amin akarok változtatni, egyik HDD-n szereplő mappát se mutatja.
Na és itt lehet a gond!
A másik winyón próbaképpen megpróbáltam egy fájl-on chmod-al változtatni a jogokat és ott azonnal sikerült!Lehet a HDD-nek kellene valami jogosultság változtatás?
Már nem emlékszek, ez volt az első HDD a NAS-be, lehet mikor megformáztam pár éve, ott valami nem lett jól beállítva? -
Silious
tag
Van pár régebbi sorozat, ami az egyik winyóra lett már évekkel ezelőtt felmásolva.
Most telepítettem a Plex media servert a nas-re, és valamilyen oknál fogva, nagy nehezen sikerült rájönnöm, hogy az a bizonyos régi sorozatokat azért nem tudta betallózni a Plex keresője, mert a NAS-on beül, csak a tulajdonosak volt írási/olvasási joga, amint adtam több jogot egy sorozat résznek, már látta is a Plex keresője.
Innen indult az egész, hogy nem megyek végig egyesével a jogokon, hanem egybe le akarnám tudni.Ez a chown parancs annyi, hogy parancs-ba beírom, hogy chown és a felhasználónevem?
-
Silious
tag
Lehet valami rendszergazdai hiba lenne a jogokkal?
Most már manuálisan fájl kezelőbe se engedi módosítani a jogokat, (root-ként bejelentkezve se!)HIBA
HDD1TB: Jogosultságok cseréje sikertelen.Elvileg ha ezt a parancsot lefuttatom, akkor kompletten az 1 terrás winyó összes mappája és fájl 777 joggal kellene rendelkeznie, de egyszerűen semmi nem történik.
-
Silious
tag
Valamiért nem akarja módosítani, pedig írja, hogy volt parancskimenet
chmod 777 /mnt/HDD1TB/Mappa1/Mappa2 -R
Tuti valamit én bombázok el, Eszközök/Parancs menübe csinálom.
Admin-ként vagyok bejelentkezve a NAS4free menübe. -
Silious
tag
Sziasztok!
Egy újabb kis problémába ütköztem...
Adott egy mappa, abba almappák, valamint több fájl.
Nas4Free-n belül a fájl kezelőben van arra lehetőség, hogy tömegesen módosítsam a fő mappa attribútumát?
Sajnos csak jelenleg úgy tudom megoldani, hogy egyesével mappa majd fájlokét módosítom a dolgokat, de rengeteg fájl lenne, esetleg a Nas-be nincs erre valamiféle parancssor?
Tehát nagy vonalakba annyi lenne, hogy egy mappa attribútumát szeretném módosítani, hogy minden műveletet lehessen vele végezni, és ezt az almappákra fájlokra is legyen érvényes. -
Silious
tag
Sziasztok!
Sikerült egy kicsit elállítanom a dolgokat..
A probléma az lenne, hogy ha magába a Nas4Free rendszerébe Eszközök/fáj kezelőbe belépek az adott felhasználó fiókommal, sajnos műveletet nem tudok végezni, szürkék az ikonok
[kép]
Mit állíthattam el szerintetek?
A Hozzáférés/felhasználók és csoportok részbe próbáltam mindent, de sajnos nem sikerült visszaállítanom... -
Silious
tag
Most rádugtam egy külső USB HDD-t (NTFS), becsatlakoztatta, és enged is rajta fájlokat létrehozni, törölni. Vagy esetlegesen win7 esetén érzékelné, hogy rendszer van rajta és letiltja a módosításokat?
Bár így, hogy végül az egyik HDD-re lett telepítve a NAS, megint elszállt az a lehetőség, hogy win7 mennyen rá arra a HDD-re (másik nincs :/) -
Silious
tag
Köszönöm a segítséget!
Sajnos sehogy se akart összejönni a pendrive telepítés. Próbáltam mindenhogy, de mindég hibát írt ki telepítéskor, így maradtam a HDD-nél.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a szerver gépbe egyik HDD-re felrakok egy win7-et, akkor a NAS4FREE-n belül be lehet társítani az NTFS-re formázott HDD-t? -
Silious
tag
-
Silious
tag
Végül mindent megpróbáltam, de sajnos újra rakás lett a vége.
Valamit szerintem viszont elrontottam.
USB-re felmásoltam az embedded verziót, azt bedugtam, Bios-ba boot-ot rá állítottam, és szépen fut is róla.
Viszont ahogy te írtad, valami telepítésnek is kellett volna lennie.
Vagy ez így jó megoldás, ahogy én csináltam? (össz-vissz 1 pen volt bent) -
Silious
tag
Köszönöm a választ.
A BIOS-ba valóban egy órával visszább volt állítva az idő, próbáltam beállítani, de sajnos változatlan a helyzet.
Próbáltam resetelni a BIOS-t, szintén semmi.
3 winchester van benne, próbáltam őket lehúzgálni, a NAS server winchesterén kívül, szintén semmi.
Sajnos biztonsági mentés nem volt a NAS-ról, még nemrég ismerkedek vele (kb. 2 hónapja), de szerencsére magát a NAS-t egy külön 80GB-os winchesterre telepítettem. Lehetséges úgy újra telepíteni, hogy az adat winyó-t ugyanúgy be lehessen társítani? -
Silious
tag
Sziasztok!
Nas4Free legfrissebb verzióját használom. Pár napig nem volt bekapcsolva a gép, ma elindítottam, de egyszerűen nem akar üzemelni a szerver. A gép boot után az alábbi állapotba áll be, azt írja tölt, de nem hallani a HDD-n hogy dolgozna, több óra várakozás után se indul.
Mi lehet szerintetek a gondja?
(semmiien beállítás nem lett rajta változtatva)
Új hozzászólás Aktív témák
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Robot fűnyírók
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest