- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- VoIP telefonálás
- Mikrotik routerek
- Bitcoin topic
- Microsoft Edge
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Manjaro Linux
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyen járok, de a következőt szeretném megvalósítani:
- Szeretném, hogy legyen egy otthoni, központi hálózati fájl-tárolóm.
- Szeretnék fiókokat létrehozni, amikre mobil eszközökön keresztül be lehet jelentkezni és az elkészült fotókat, fájlokat a mobilon telepített app felszinkronizálja a nas-ra. Kb mint egy Google Fotók.Létezik ilyen szolgáltatás-csomag?
-
pali923
aktív tag
Nem nagyon pörög ez a topik, de azért reménykedem egy kis segítségben.
Azt vettem észre, hogy azt írja a rendszer, hogy az állapota "degraded", ami azt jelenti, hogy a 4 egyforma vincseszterből csak 3-at lát. Az adatok megvannak a vindózos fájlkezelő szerint, de a rendszer háborog itt nekem. Elkezdtem szerelgetni, és arra a furcsa eredményre jutottam, hogy a biosban látszik mind a 4 HDD, és amikor bootol a nas, akkor is kiírja az összes lemezt, de a web gui szerint csak 3 lemezem van, és sehogy nem hajlandó a negyediket felismerni.
Van erre valami varázslatos megoldás? -
eketomy
senior tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért van az, hogy csak és kizárólag a megosztott mappákat FTP -vel tudom elérni. Tehát ha a windows-on keresztül belépek a hálózatba ott nem látom a megosztott nas4free mappáit!
SMB2-vel illetve SMB3-al is próbáltam már, de simán az is elképzelhető hogy csak nem kapcsoltam valamit be, sőt lehet hogy valami letilt. Tudna esetleg valaki valami érdemleges infóval szolgálni? Köszönöm -
seger
addikt
Nem érem el a xigmanast. Ipcím megvan, de böngészőből nem érem el. Vagyis nem emlékszem milyen port lett beállítva. Nincs valami kereső progi mint a synology-nak?
-
utas666
tag
Végül az openmediavaultra váltottam, mert fű alatt van friss x86 verziója, mégha a Docker miatt korlátozott is (kevés az 386-os konténer, de pl van qbittorrent, urbackup, pihole), de a Linux miatt több forrás van a hackelgetéséhez, például fedél lecsukás hatása itt, vagy pár apt-get SSH-n keresztüli elsütése után a wifi ap is működött, ráadásul egy olyan régi sticken keresztül, aminek xp óta nincs win drivere. Kicsit szöszölősebb, mig a Nas4Free/XigmaNas, az 5 perc alatt kulcsra készen feltelepül, OMV-vel meg órákig megy a játszadozás, de a vége szolid és szintén megy csak pendriveról is (16-ost ajánlok, 8-ra is ráfér, de Docker konténerekkel hamar betelik, az install pendrive-on át kell írni configot, hogy az elején kézzel partíciónálhass és ne foglaljon helyet fölöslegesen a swap, meg a home).
-
utas666
tag
Ezt a leírást követtem wifi access point létrehozásához a Nas4free-t futtató laptop wifijén, de nem jutottam sikerre:
I've found an AP capable WLAN stick and applied the following configuration in a test environment:
A LAN, using the existing physical interface, fully configured with static IP and internet access (here: em0).interfaces_lan.pngAdded WLAN, using the AP capable stick, AP enabled and configured.interfaces_wlan_edit.pngAdded a bridge with em0 and wlan0 as members.interfaces_bridge_edit.pngSelected the bridge as the LAN interface in the last step.interfaces_assign.pngI rebooted the box after each step.
Accessing shares from both networks was successful.
Accessing the internet via WLAN was successful.A daemon logban látszik, hogy próbálna csatlakozgatni a wifire, de eldobálja, ez megy a végtelenségig:
IEEE 802.11: associated
RADIUS: starting accounting session 603D0B6A-00000008
WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
IEEE 802.11: disassociated
RADIUS: starting accounting session 603D0B6A-00000009
Ha hibás jelszót írok be, akkor csak egyet próbál, authentication error a kliensnél és ez a server logban:
Szóval valami ezzknél a dolgokánl romolhat el, ami miatt nem jön létre a kapcsolat:RADIUS: starting accounting session 603D0B6A-00000009
-
utas666
tag
Vana arra valami parancs hogy lekapcsolja a laptop a kijelzőjét? Régi ketyere, épp hogy csak 64 bites, de pár vinyót elhajt, akár usb-n keresztül is lehet toldozgatni és folyamatosan kéne mennie, amihez pont elég csöndes és energiatakarékos és nem utolsó sorban ingyen rendelkezésre áll, plusz állandóana hálon figyelve a nagy NAS-t tudná ébreszteni. Újraindulás után még ha le is van csukva a fedele, akkor is világít a kijelzője, ami +5W fogyasztás, fizikailag fn+sötétítést kell enki nyomni és jó lenne ezt egy indulás után autómatikusan lefutó parancsal megoldani így egy esetleges leállás/reset után niuncs az hogy sutyiban ott világít, amíg valaki rá nem néz (persze le is szerelhetetm a kijelzőt, de néha azért meg pont jól jön hogy ott van kéznél).
Másik kérdésem, hogy wake on lan csomagot hogyan tudnék indítani róla, illetve földrajzilag távolról külső nentről ez hogyan lehetséges. VPN, vagy forwaldolni kell egy portot a nas webguijának, esetleg van valami egyzserű beépülő/script/api, ami csak ezt az egy belsőhálós magic packet broadcast indítást publikálja?
-
utas666
tag
NAS4Free-x86 10.3.0.3.4374-et használom egy régi laptopon, aminek az ehhez használt ethernet csatlakozója mellett van egy szabad wifije is. Network interfaceknél van egy olyan hogy WLAN, azt ott fel tudom venni wlan0 néven és a beállításainál van egy olyan hogy Wifi AP mode, SSID-vel, jelszóval. Bepipáltam, kitöltöttem és tényleg megjelent a kívánt wifi ap, androidos telóval csatlakoztam is hozzá (csak statikus IP-vel engedte, hol a DHCP?), de eddig jutottam, el vagyok tévedve, semmi infó. Ezt hogyan lehetne használni? Kellene valami static route, ami összeköti a laptop ethernet csatija és a router felé?
-
pali923
aktív tag
válasz
gyulazsolti #586 üzenetére
Éppen az a gond, hogy az oldal nem számol semmit, pedig a megosztás él, az seedel, aki akar. Azoknál látom, hogy csökken az eltöltendő idő, amiből töltöttek is, a többinél áll.
Gyakorlatilag én csak engedélyeztem a xigmanasnak a bittorrent szolgáltatást, és beállítottam a könyvtárakat, működik. Kell még valami más is? -
pali923
aktív tag
Üdvözlet a kedves fórumlakóknak, még új vagyok itt. Most kezdtem ismerkedni egyáltalán a NAS világával is, és ezzel a programmal is. Olvasmány-élményeim alapján választottam ezt, egyelőre nem bántam meg. Szorgalmasan végigolvastam az összes hozzászólást, köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
Azért leírom az én esetemet, hátha idetéved valami laikus kezdő, mint én vagyok. Egy régi Core2 gépből csináltam nast, "sok" hdd-val és memóriával. Ebbe csak 8giga megy bele, és azt tapasztalom, hogy ez kell is neki. Sajnos usb-vel nem tudtam elindítani valamiért, pedig tudnia kéne. Ezért live-cd-ről telepítettem, de a 12.1 verzió nem volt hajlandó települni, nem értem, de ez van (can't load kernel, és megállt...). A 11.4 verzió ment fel, az viszont gond nélkül. Aztán a böngészőből 2 perc alatt sikerült frissíteni a legújabbra. A beállításoknál sokat segített ez a videó is.Sajnos van 2 kérdésem is: beállítottam a bittorrentet, igazából csak a saját fejem után. Működik is, tölt, meg minden, még fel is. Viszont a seedelésnél szerintem csak azt az időt számítja, amikor valaki tölt tőlem is. Márpedig vannak oldalak, ahol bizonyos korlátig meg kell osztani a fájlokat, így meg nem számolódik az idő. Mit kellene még beállítani rajta?
A másik a tűzfalra vonatkozik. Van-e valami varázslatos beállítás, ami jobban megvédi a fájlokat az illetéktelenektől? Erre nem találtam megnyugtató megoldást. -
kkd
tag
ha fut a webes felület, akkor oda be tudod írni. ha nem fut, az gázosabb, mert hát ugye nincs hogyan megadni ezt a parancsot/paramétert, csak telepítés után tudok rá módot.. legalább is én nem tudok rá módot.
de kétlem, hogy nálad ez a gond, mert nincs IP címed, azaz a hálókártyáddal van valami gond, nem a videokártyáddal. a bios-ban van valami állítási lehetőség, ami a hálókártyára vonatkozik? esetleg próbáld a bios-ban a acpi (energiatakarék) környékén keresgetni, kikapcsolni valamit. -
Pali79
aktív tag
Kicsit még erőltetném, ha tudsz egy picit segíteni. Hosszú évek óta használom ezt a rendszert még nas4free néven, nem szívesen váltanék.
A linkelt freebsd fórumon írnak talán megoldást. Sajnos az angolom nem túl erős a Linux rendszerekhez meg aztán végképp nem
értek. Szóval azt hámoztam ki, hogy a videó kártyával van baja. Itt írnak valami ami megoldás lehet: I ended up having to set hw.vga.acpi_ignore_no_vga="1" in the loader to get it to boot.
Csak ez nekem nem sokat mond. Gondolom neked többet. -
kkd
tag
szerintem igen, bár van egy including rész után.
a fórumon több helyen írnak róla és megy nekik ilyen nic-cel:
https://www.xigmanas.com/forums/search.php?keywords=RTL8111GRde az alappal valami nem ok, pl itt írnak róla:
https://www.xigmanas.com/forums/viewtopic.php?t=6708
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=230172sztem próbálj mást:
https://www.openmediavault.org/ debian alapú
windows preview (az ingyen van) -
Pali79
aktív tag
Van estleg valami lista, hogy mi az amit támogat? Ha sikerül olyat vennem aminek szintén nincs támogatása, az nem lesz vicces.
Szerk: Az alaplap leírásában ez van van: LAN: Realtek RTL8111GR
A FreeBSD leírásában meg ez:
The re(4) driver supports RealTek RTL8139C+, RTL8169, RTL816xS, RTL811xS, RTL8168, RTL810xE and RTL8111 based Fast Ethernet and Gigabit Ethernet adapters including:Ez nem jelenti azt, hogy működnie kéne?
-
Pali79
aktív tag
Hát a torrent kell rá, igazából azért van az egész. Esetleg más tipp?
-
Pali79
aktív tag
Nem megy. Rosszul fogalmaztam, nem a telepítésnél akad el hanem már a bootoláskor. Megjelenik a nagy Xigmanas felirat és a menü, pár másodperc múlva folytatja a bootolást és egymás után írja ki, hogy miket tölt be. Ekkor kb a 15. sor után áll meg. Kipróbáltam egy 11-es verzót is amit még le lehet tölteni, azzal is ugyanez, ott pont kiírja kékkel, hogy booting és onnan se kép se hang.
-
Pali79
aktív tag
Szaisztok! Elkezdtem összerakni egy új NAS-t. Leszedtem már mindenféle verziót a telepítőből, USB, CD minden megvolt már, de mindig megakad a telepítés egy ponton nemcsak, hogy elakad, hanem teljesen lefagy az egész gép, csak a kikapcsolás segít. Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
-
seger
addikt
Lomtárat hogyan lehet a legegyszerűbben üríteni?
-
St0k1
csendes tag
Köszönöm, de sajnos csak most olvastam így kipróbálni nem tudom majd csak este, vagy a hétvégén. DLNa tv-n látom a szervert, filmet is indítja, tehát ez működik. A sajátgép/hálózatnál ha beírom az ip-t akkor azonnal bedobja a webes felületet. Hosszú játék lesz azt hiszem, de közben kicsit megismerem a rendszert.
Transmision probléma, hogy a letöltéskor szerver hibát jelez, és lefagy, közben a webről sem érem el a nas_t. Lehet, hogy gyenge lesz a gép!? Pár filmet tudtam letölteni, azoknál nem volt gond, de azóta megbolondult.
KKD: ezt kerestem , mert már egyszer olvastam, de nem találtam vissza! -
kkd
tag
esetleg ezt olvas el:
https://www.xigmanas.com/forums/viewtopic.php?p=23718#p23718Talán ez a legfontosabb belőle:
3.2 Megosztások (én itt azt a trükköt csináltam, hogy létrehoztam egy nem böngészhetőt, majd windows alatt rátallóztam, létrehoztam aegy mappát, azon beállítottam a jogokat, majd azt is megosztottam, majd azt használtam élesben. megosztott mappán én nem tudtam jogot változtatni, így trükköztem ki)"
-
St0k1
csendes tag
Tegnap sikerült a live usb verziót cserélnem egy embadded-re!
Így megmaradtak a beállításaim egy újraindítást követően.
Lemezt tudok csatolni, formázni, vannak könyvtárak is, de valamiért a hálózat többi gépe számára nem látható a nas.
Esetleg valami ötlet, hogy mit kell még beállítani?!
dlna, torrent, cifs/smb fut -
Brogyi
őstag
Először maradj a "jó ez így"-nél. Látom kezdő vagy. Le lehet cserélni a Transmission-t akár Qbittorrent-re is, de ahhoz már sok tapasztalat kell. Főleg FreeBSD. Jó sok időbe fog telni míg megszokod a felületet, de szerintem érdemes. Használd a Youtube-t. Sok esetben még a nyelvet se kell érteni, mert mutatják.
-
St0k1
csendes tag
rendben, köszönöm.
jelzem ha sikerült.üdv.
-
St0k1
csendes tag
azt megköszönném, mivel sehol nem találok régebbi verziót.
küldtem pü-t. -
St0k1
csendes tag
Szia.
Köszönöm, megpróbálom talán ma este, és jelentkezem.
A kijelző amúgy rendben van, windows alatt nincs gond, itt is csak a telepítés közben kezdi el a szórakozást. A benne levő vinyón közben rajta van a win10, C partíción esetleg ez nem okozhat gondot,, lehet, hogy leformázom először, és úgy állok neki.
Torrent és média kiszolgáló lenne, egyenlőre, aztán ha bejön akkor lehet, hogy veszek egy igazi nas-t. -
kkd
tag
Szia
próbáld ki, hogy eléred-e hálózatról. A default azt hiszem http://192.168.1.250, szóval írd be egy böngészőbe. Ha nem jön be semmi, akkor elakadt a boot, talán van 32 bites alkatrész benne. Másik lehetőség egy külső monitor.
celeron elég gyengusznak tűnik, szóval én nem szórakoznék vele. esetleg csinálj a gépből nas helyett wifi hotspotot. -
St0k1
csendes tag
Sziasztok.
Eléggé új vagyok a témában, ezért ne nevessetek ki rögtön...
Van egy használaton kívüli HP laptopom, amiből szeretnék NAS-t csinálni.
Sajnos eddig nem jártam sikerrel, mert az usb telepítők nem indulnak( bios átállítva), livecd-ről elindul a telepítés, de egy kis idő után elkezd futni a szöveg, így nem látom, hogy éppen mi van.
Esetleg valmi ötlet, érdemes ezzel bajlódnom, vagy inkább hagyjam a fenébe??!!
Laptop: intel celeron 1.5gHz, 4Gb ram
köszönöm -
Silious
tag
Igen, Lemezek > Kezelés > HDD kezelés részbe totál más paraméterekkel volt a winchester, letöröltem, újra betársítottam, most már jók a paraméterek, de sajnos így se enged jogokat.
Inkább most lementek róla mindent, és újra formázom, hátha úgy jobba boldogulok.
Köszönöm a segítséget!
Remélem így már nem fog akadozni a dolog. -
Silious
tag
2 HDD van a gépbe, és valamiért az ls -al parancsra nem is listázza ezt a HDD-t amin akarok változtatni, egyik HDD-n szereplő mappát se mutatja.
Na és itt lehet a gond!
A másik winyón próbaképpen megpróbáltam egy fájl-on chmod-al változtatni a jogokat és ott azonnal sikerült!Lehet a HDD-nek kellene valami jogosultság változtatás?
Már nem emlékszek, ez volt az első HDD a NAS-be, lehet mikor megformáztam pár éve, ott valami nem lett jól beállítva? -
Silious
tag
Van pár régebbi sorozat, ami az egyik winyóra lett már évekkel ezelőtt felmásolva.
Most telepítettem a Plex media servert a nas-re, és valamilyen oknál fogva, nagy nehezen sikerült rájönnöm, hogy az a bizonyos régi sorozatokat azért nem tudta betallózni a Plex keresője, mert a NAS-on beül, csak a tulajdonosak volt írási/olvasási joga, amint adtam több jogot egy sorozat résznek, már látta is a Plex keresője.
Innen indult az egész, hogy nem megyek végig egyesével a jogokon, hanem egybe le akarnám tudni.Ez a chown parancs annyi, hogy parancs-ba beírom, hogy chown és a felhasználónevem?
-
kkd
tag
A jogok mellett fontos, hogy ki a tulajdonos. Ezt a chown paranccsal tudod módosítani.
A root-nak mindig joga van tetszőleges mappa, fájl felett átvenni a tulajdonjogot, utána biztosan tudsz chmod-ot futtatni.
Bár az igazat megvallva én már az alapoknál elakadtam, hogy miért akarsz változtatni a jogosultságon....
-
Silious
tag
Lehet valami rendszergazdai hiba lenne a jogokkal?
Most már manuálisan fájl kezelőbe se engedi módosítani a jogokat, (root-ként bejelentkezve se!)HIBA
HDD1TB: Jogosultságok cseréje sikertelen.Elvileg ha ezt a parancsot lefuttatom, akkor kompletten az 1 terrás winyó összes mappája és fájl 777 joggal kellene rendelkeznie, de egyszerűen semmi nem történik.
-
Silious
tag
Valamiért nem akarja módosítani, pedig írja, hogy volt parancskimenet
chmod 777 /mnt/HDD1TB/Mappa1/Mappa2 -R
Tuti valamit én bombázok el, Eszközök/Parancs menübe csinálom.
Admin-ként vagyok bejelentkezve a NAS4free menübe. -
Silious
tag
Sziasztok!
Egy újabb kis problémába ütköztem...
Adott egy mappa, abba almappák, valamint több fájl.
Nas4Free-n belül a fájl kezelőben van arra lehetőség, hogy tömegesen módosítsam a fő mappa attribútumát?
Sajnos csak jelenleg úgy tudom megoldani, hogy egyesével mappa majd fájlokét módosítom a dolgokat, de rengeteg fájl lenne, esetleg a Nas-be nincs erre valamiféle parancssor?
Tehát nagy vonalakba annyi lenne, hogy egy mappa attribútumát szeretném módosítani, hogy minden műveletet lehessen vele végezni, és ezt az almappákra fájlokra is legyen érvényes. -
Silious
tag
Sziasztok!
Sikerült egy kicsit elállítanom a dolgokat..
A probléma az lenne, hogy ha magába a Nas4Free rendszerébe Eszközök/fáj kezelőbe belépek az adott felhasználó fiókommal, sajnos műveletet nem tudok végezni, szürkék az ikonok
[kép]
Mit állíthattam el szerintetek?
A Hozzáférés/felhasználók és csoportok részbe próbáltam mindent, de sajnos nem sikerült visszaállítanom... -
Brogyi
őstag
Tudod a csajok is szeretnek hivatkozni rá. A méret a lényeg.
Ahogy írtam ez nem linux, Ennek mindegy a gyártó. Sőt különböző méretűt is összerakhatsz, de az nem igazán gazdaságos, és nem is nagyon értelmes. A lehetőség előtted, próbálj, és csak utána vegyél HDD-t.
Csak biztatásként nálam a kis miniITX-nél 4db volt a RAIDz-ben, és 4 különböző gyártótól. Igen, nem tudtam megvenni egyszerre, és ahogy jött a lé úgy vettem a következőt. A bővítés kicsit macerás, de nem lehetetlen. Persze nem lehet csak úgy hozzácsapni, mint a linuxban.
Stripe-nál
2 HDD 2x sebesség.
3 HDD 3x sebesség.
.
.
.
A srácomnál valami hasonló van, mint a tied, majd rákérdezek. -
t.zolka
aktív tag
20-35% között, az maradt annyi, amennyi volt. Csak most legalább nem fagy le.
De azért a 62.5MB/s kicsit hiányzik. Ha már fizetek érte, akkor jó lenne kihasználni.Lehet veszek két egyforma 2.5 HDD-t, és kipróbálom amit írtál.
Mondjuk van két nem használt 500-as HDD-m, de különböző gyártótól, azzal is működne? -
Brogyi
őstag
Az SSD szerintem ma még gyorsan elhasználódik. Csak próbára tenném bele, hogy biztos legyél a hibába.
A két HDD az jó választás stripe módban. Talán még a 2,5" is pont elég stripe-ban. Nem a transmission-nal lesz a hiba, hiszen nálam is az van.
A stripe pont torrentre jó, adattárolásra nem. Tegyél egy próbát SSD-vel, de tartósan nem lesz jó. -
t.zolka
aktív tag
kkd, a HDD teszt volt az első, ahogy írtam, az hibátlan.
Deduplicationazt sem tudom mi az, és hol kéne keresnem
Pendrive-on van az Embedded, nem piszkáltam, nem igazán értek hozzá, csak a Transmission lett engedélyezve, és a megosztás, hogy lássam a hálózaton. Ennyi.
Brogyi, tegyek bele SSD-t, azon már menne? Azt néztem még, hogy ha a Transmission beállításoknál a cash méretét állítgattam, akkor 128MB-nál tudta a legnagyobb sebességet, alatta kevesebbet, felette meg már belefagyott elég hamar. Nem tudom mi lenne az optimális. -
Brogyi
őstag
Ekkora sebességhez már szerintem nem elég egy HDD. Gondolom torrentről beszélgetünk az pedig nem lineáris ír. Minimum két 3,5" HDD stripe-ba. Sokkal jobb ha Intel LAN chipset-t használsz. Ezek ajánlások. Szerintem nem a CPU erejével van baj. Nekem 60MB/s lejön, de az enyém nagyobb vas Intel LAN-nal.
A RAM kihasználtság torrent esetén max. Minden létező méretet lefoglal. Nálam 32G van, és ha megy a torrent lefoglalja rövid idő alatt, de ez nem új információ. Ez bármelyik linuxon is így van. Windows nem a valóságot mutatja, vagy egész egyszerűen a programozók sz@rul írják meg. Azt meg nem hiszem, hogy a winfos jobban van megírva. Még emlékszem amikor egész kis géppel kezdtem (miniATX) kizárólag linux hozta a megfelelő sebességet. A winfos még utorrenttel se ment, mert a gyenge gépet a winfos leterhelte. -
-
Brogyi
őstag
''Megoldható, hogy a 2 lemez egy része legyen csak mirror, a többit helyet összefűzzem?"
A ZFS tudja amit akarsz, még file szinten is tud RAID-et. Csináld meg a particiókat, és hivatkozni tudsz rá a "create" parancsnál. Gyanítom kattingatós/menüs felületen is megy.
Csak egy rövid pl.
# zfs create tank/home/bonwick
# zfs create tank/home/billm
zpool create tar mirror c1t0d0 c1t1d0 ### ez mirror. "tar" a neve.
zpool create torr c1t0d0 c1t1d0 ### ez stripe. "torr" a neve. Nem kell "tank"-nak elnevezni.
A meghajtók nevét behelyettesítheted a te file/partició nevedre. Kattingatósan még nem csináltam, de te majd kikeresed. Sajnos jelenleg áll a szerverem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- World of Tanks - MMO
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ford topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest