- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz HummeRC #14499 üzenetére
Ez a kondíció az ssd-nél nem olyan mint a hdd-nél. Ott az első hiba után kezd el csökkenni. Az ssd-nél viszont van egy tervezett írási mennyiség, és az alapján számolja vissza a hátralevő írást. Az hogy nem 100%-ot mutat, az nem jelenti azt hogy hibás! Az csak simán azt jelenti hogy hol tzart írási mennyiségben az ssd. Én mindenképp az intel módszerét gondolom a helyesnek, szépen lehet látni rajta hogy hol tart a használati ciklusa. Ezek szerint a Kingston és Hyperx (az is Kingston) számaira nem lehet hagyatkozni, vagy ami valószínűbb, nem támogatja ezt a funkciót, ami jelzi az eltelt tartamot (sok ilyen típus van, nem csak kingston). Ezeknél viszont sajnos az a helyzet, hogy a hdd-nél szokásos smart érték helyén állapottól függetlenül 100%-ot mutat. Így meg nem lehet előjelezni az élettartamot, ami viszont szervereknél nem valami előnyös. Ezek alapján kingstont nem vennék szerverbe, de még otthoni gépbe sem, nem érnek annyit mint amennyit elkérnének érte a cimkézés miatt. Egyértelmű, hogy az intel a nyerő, mert korrektül kezeli az értéket. Nekem samsung 830 és 840 pro-im vannak otthoni gépekben, a 830 is szépen számol, tán 96%-on áll, a 840pro-kat még nem is néztem, azok jóval újabbak.
Esetleg érdemes lenne összegyűjteni azokat a típusokat, amik még hosszú évek és terabyteok után is 100%-on állnak, mint kerülendőket. Az biztos, hogy jobban bíznék egy 5 éves ssd-ben ami 88%-on áll, mint egy 5 évesben ami 100%-on, mert a 100% ott azt jelenti, hogy nincs SEMMI információ az állapotáról.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz HummeRC #14515 üzenetére
Talán elnevezés és felfogásbeli gondból adódhat az ellenérzésed, tényleg nem száz százalékig szerencsés a kondíció szó (megjegyzem, a life left stb meghatározás sem), szóval nem irigylem, aki magyarítani akarja. Ezzel együtt ez csak egy tájékoztató mérőszám. Igazából még az sem tisztázott, mindenki ugyanúgy számolja-e. Ugyebár a kézenfekvő számítási mód az lenne, hogy a gyártó meghatároz egy írási adatmennyiséget, és ezt osztja vissza, de beszámít(hat) pl az indulások száma, a használati napok száma, meg még ki tudja hány egyéb paraméter.
Kicsit olyasmi mint a tartós cikkek szavatossági ideje. Attól, hogy egy kiló só szavatossági ideje lejárt, még hosszú évekig (évtizedekig) nem lesz semmi baja. Viszont azért SSD ügyben mégsem ennyire egyszerű a helyzet, mert vannak olyan gyártók/forgalmazók, akik abszolút nem figyelik az adott értéket, de hallottam olyat is, ahol bizonyos szám alatt nem nagyon állnak szóba az emberrel, hiába lenne amúgy garis...
Talán a legjobb párhuzam a kocsik garanciája lenne, ahol X év és/vagy Y km a gari - de attól, hogy ezt átlépjük, még vígan elmehet az autó további sok évig és sokezer kilométert megtehet hiba nélkül.[ Szerkesztve ]
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
válasz HummeRC #15019 üzenetére
Mit jelent az, hogy bóklászott tovább?
Elérte a file szervert megosztáson keresztül? => Get-SMBOpenFile -ClientUserName BELAKFT\gazsi | Close-SMBOpenFile -Force
RDS szerveren? => Verziótól függően, task manager, jobb klikk, logoff vagy az újakon a server manager-ben vágod ki.
Desktopon? => Account tiltás és AD replikáció után vagy újraindítod a gépet távolról, vagy logoff neki.
Activesync eszközön? => Remove-MobileDevice [link]
Egyéb progiban? => Vagy saját hitelesítést használ, vagy csak cache-eli a session-t, itt is ki tudod vágni progitól függően.Én jelszóváltoztatás + tiltás után max pár perc késést láttam eddig, lehet kicsit meg van borulva az AD nálatok vagy valami világvégi DC-n csináltad a változást és fél élet volt mire a gépig eljutott a hír
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
válasz HummeRC #17241 üzenetére
Az biztos, hogy idegileg is jobban jön ki az ember Nem kell a QoS-sel játszadozni, hogy ne recsegjen be a hang, ha épp a Win10-ek elkezdekenek frissíteni. Tudom, WSUS kéne, de akkor is, LAN only delivery optimalizációval is szépen megcibálják a netet.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
bugizozi
őstag
válasz HummeRC #17413 üzenetére
-Start local policy editor (gpedit.msc)
-Go to Computer Configuration -> Windows settings -> Security Settings -> Local policies -> User Rights Assignment
-Find the policy Allow log on through Remote Desktop Services
-Edit the policy by adding the local group Remote Desktop Users (like this: dc-name\Remote Desktop Users), a domain user, or a group (like this: domain\somegroupname) to itVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
senior tag
-
gurabli
őstag
válasz HummeRC #19353 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod!
Ilyesmire gondoltam én is, hogy amit linkeltem, ők egy adott munkáltatóval vannak kapcsolatban és elsősorban a munkáltató elvárásainak megfelelő képzést nyújtanak. Ez nem is rossz elképzelés, mondhatnánk akár win-win, hiszen a munkáltató alapos "próbaidő" alapján tudja kiválasztani a megfelelő alkalmazottakat, ráadásul a
"próbaidő" alatt nem hogy fizetést nem kell adni, hanem még a jelentkezők fizetnek Gyanítom, hogy a partnercégek kapnak arról is visszajelzést, hogy ki mennyire jó és sikeres a tanfolyam alatt.
Az elég szomorú, hogy gyakorlatilag semmi papírt nem adnak az elvégzett képzésről, így valóban ott nézek majd bambán, hogy ok, van egy ilyenem, de mivel is vagyok előrébb?Ami engem illet: MSc végzettségem van, és három felsőfokú nyelvvizsgám, több, mint tíz év munkatapasztalat (ebből pár év vezetői beosztásban). Gondolkodtam a főiskola/egyetemen is, levelezőn, de egyszerűen a jelen helyzetemben nem tudom megoldani (család, munka). Túl sok olyan tantárgyat kellene teljesíteni, amire egyszerűen nem lenne erőm, energiám.
Ezért valóban maradna az OKJ számos képzés, ha annak egyáltalán van értelme. Mondjuk a Ruander szimpatikusnak tűnt, nézelődtem is náluk, az Europass pedig külön jó.A gondolatmenetem az lenne, hogy a nem szakirányú MSc + OKJ + tárgyalóképes nyelvtudások + 10 évnél több (de nem szakirányú) munkatapasztalat talán elegendő lehet arra, hogy jelentkezésnél ne dobják félre a CV-met. Az interjún meg bármi lehet, ott talán már tudnám bizonyítani, hogy igazából mit is tudok. Ha nem ragaszkodik a cég a felsőfokú szakirányú végzettséghez, akkor ők is tudják, hogy pl. egy főiskolai/egyetemi diploma egyáltalán nem garancia arra, hogy adott területen jók is vagyunk. Egy meglévő Msc-fokozat viszont igen is garancia arra, hogy el tudja/tudta az adott jelentkező végezni az adott képzést, ami Msc-szinten azért bármely területen jelent valamit.
Amiért az egészbe bele akarok vágni, hogy egyrészt legyen egy papírom, amivel szélesebb körben tudok állást találni, ha valamikor arra kerülne sor (amolyan B terv, backup, mint tudjuk, mindig backup, backup, backup). Másrészt tényleg érdekel a dolog, nem véletlenül értek hozzá (garantálom, hogy nagyon sok szakirányú főiskolát/egyetemet végzettől jobban). Az Msc + OKJ papírokkal meg tudnék szerintem elég sok állást pályázni, rendszergazda és hasonló munkakörben. Mellé egy Cisco vagy MS viszga, ha kell.
Néztem pl. az Informatikai rendszerüzemeltető tanfolyam szóbeli vizsga tételeit, magyar és angol nyelven. Hát, most nem akarok nagyképű lenni, de kb. jövő hét hétfőn ki mernék menni egyből a vizsgára (max. olyanokat kellene átvenni, mint a biztonsági előírások, meg társai, illetve meg kell végre rendesen tanulnom magyarul a szakkifejezéseket ). Persze kérdés, hogy ezzel az OKJ végzettséggel sikeresen meg lehet-e pályázni tisztességesebb rendszergazdai állásokat? Ha igen, akkor ott kb. milyen bérre lehet számítani?
Köszönet
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest