Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz HummeRC #19353 üzenetére

    Köszönöm szépen válaszod!
    Ilyesmire gondoltam én is, hogy amit linkeltem, ők egy adott munkáltatóval vannak kapcsolatban és elsősorban a munkáltató elvárásainak megfelelő képzést nyújtanak. Ez nem is rossz elképzelés, mondhatnánk akár win-win, hiszen a munkáltató alapos "próbaidő" alapján tudja kiválasztani a megfelelő alkalmazottakat, ráadásul a
    "próbaidő" alatt nem hogy fizetést nem kell adni, hanem még a jelentkezők fizetnek:) Gyanítom, hogy a partnercégek kapnak arról is visszajelzést, hogy ki mennyire jó és sikeres a tanfolyam alatt.
    Az elég szomorú, hogy gyakorlatilag semmi papírt nem adnak az elvégzett képzésről, így valóban ott nézek majd bambán, hogy ok, van egy ilyenem, de mivel is vagyok előrébb?

    Ami engem illet: MSc végzettségem van, és három felsőfokú nyelvvizsgám, több, mint tíz év munkatapasztalat (ebből pár év vezetői beosztásban). Gondolkodtam a főiskola/egyetemen is, levelezőn, de egyszerűen a jelen helyzetemben nem tudom megoldani (család, munka). Túl sok olyan tantárgyat kellene teljesíteni, amire egyszerűen nem lenne erőm, energiám.
    Ezért valóban maradna az OKJ számos képzés, ha annak egyáltalán van értelme. Mondjuk a Ruander szimpatikusnak tűnt, nézelődtem is náluk, az Europass pedig külön jó.

    A gondolatmenetem az lenne, hogy a nem szakirányú MSc + OKJ + tárgyalóképes nyelvtudások + 10 évnél több (de nem szakirányú) munkatapasztalat talán elegendő lehet arra, hogy jelentkezésnél ne dobják félre a CV-met. Az interjún meg bármi lehet, ott talán már tudnám bizonyítani, hogy igazából mit is tudok. Ha nem ragaszkodik a cég a felsőfokú szakirányú végzettséghez, akkor ők is tudják, hogy pl. egy főiskolai/egyetemi diploma egyáltalán nem garancia arra, hogy adott területen jók is vagyunk. Egy meglévő Msc-fokozat viszont igen is garancia arra, hogy el tudja/tudta az adott jelentkező végezni az adott képzést, ami Msc-szinten azért bármely területen jelent valamit.

    Amiért az egészbe bele akarok vágni, hogy egyrészt legyen egy papírom, amivel szélesebb körben tudok állást találni, ha valamikor arra kerülne sor (amolyan B terv, backup, mint tudjuk, mindig backup, backup, backup). Másrészt tényleg érdekel a dolog, nem véletlenül értek hozzá (garantálom, hogy nagyon sok szakirányú főiskolát/egyetemet végzettől jobban). Az Msc + OKJ papírokkal meg tudnék szerintem elég sok állást pályázni, rendszergazda és hasonló munkakörben. Mellé egy Cisco vagy MS viszga, ha kell.

    Néztem pl. az Informatikai rendszerüzemeltető tanfolyam szóbeli vizsga tételeit, magyar és angol nyelven. Hát, most nem akarok nagyképű lenni, de kb. jövő hét hétfőn ki mernék menni egyből a vizsgára (max. olyanokat kellene átvenni, mint a biztonsági előírások, meg társai, illetve meg kell végre rendesen tanulnom magyarul a szakkifejezéseket :DD ). Persze kérdés, hogy ezzel az OKJ végzettséggel sikeresen meg lehet-e pályázni tisztességesebb rendszergazdai állásokat? Ha igen, akkor ott kb. milyen bérre lehet számítani?

    Köszönet :R

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák