Hozzászólok Aktív témák

  • válasz MasterDeeJay #12854 üzenetére

    A Zentyal, és főleg az openXChange nálunk nem igazán vált be éles rendszernek kb. 1 éve, nagyon hasonló körülmények közt. Megbízhatatlan, elképesztő hibákat produkáló "életveszélyes" rendszer volt főállású rendszergazda nélkül. Pl. random eltűntek teljes postafiókok, amit csak fájl szinte lehetett az adatbázisból visszaállítani. Bár a történethez hozzátartozik, hogy a rendszert kiépítő "kolléga" is elég messze volt a hozzáértőtől, kivéve ha őt kérdezted.

    Nálunk végül egész jó megoldásnak bizonyult egy Ubuntu+Samba4+Exim kombó. Az ilyen méretekben (!) szükséges DC feladatokat a Samba szépen ellátja, és RSAT/linux configfájl szinten turkálva sokkal megbízhatóbb mint a Zentyal-os felülettel. Az openXChange folyamatos halódásával szemben 10 gépre a Thunderbird-öt nem nagy story beconfigolni (főleg okosan), úgy, hogy kényelmesen együtt lehessen dolgozni IMAP+SMTP+CalDAV+CardDav alapokon.

    Egyszer összerakni (kicsit) több idő talán, mint a Windows Servert (bár ez utóbbival csak állítgatás szintjén játszottam), cserébe ingyen van a szoftver. A beállítást végző óradíjától függ, melyik éri meg jobban, nekünk eddig ez jött ki jobban hosszabb távon.

Hozzászólok Aktív témák