Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisskd
tag
válasz bugizozi #26149 üzenetére
A kérdés jó, ha rájössz a megoldásra, szólj!
Én a user hibát kizárnám, az nálunk nem változott, ellenben az ősidőkben, régi kliens windows-okkal, meg samba3-mal/win2003SBS-sel nem volt ilyen gond, samba4 + win7/8/10-zel van ... az intenzitása változékony, a rendszert nem látom egyértelműen. Talán azoknál gyakoribb, akik gyakran hagynak nyitva, szerkesztés alatt fájlokat, miközben altatják a gépet. -
kisskd
tag
Ilyen szelektív megoldást én még (szerencsére) nem tapasztaltam, eltartott egy ideig, míg körbelőttem, mi a közös pont.
-
kisskd
tag
Más sem éri el a google oldalait voda (kábelnet) hálózatból?
-
kisskd
tag
válasz F.E.K.. #25947 üzenetére
Sziasztok!
Két gyakorlati kérdésem lenne, hátha valaki már kipróbálgatta, és van tippje:
1, nem előfizetéses Office-t milyen fiókhoz érdemes kötni kis irodai környezetben (Samba AD alapján megy a bejelentkezés amúgy a Windowsba)? Csináljak per gép 1-1 accountot, azzal telepítsek? Van némi mozgás a munkaállomások közt, meg nyilván fluktuáció is, nem kötném a licencet egy user nevére regisztrált fiókhoz, mert hamar követhetetlen/megtévesztő lesz).
2, létezik normális mail kliens, ami IMAP+CardDAV+CalDAV kompatibilis? Nem kell ingyen lennie, de az előfizetéses modell nem szimpatikus (így az O365 válasz sem). Thunderbird elég esetlen elrendezésű, és összeakad az Outlookból küldött csatolmányokkal, illetve a hálózati meghajtókra mutató linkekkel. Az eM Client fizetős verziójában ezek rendben vannak, viszont az IMAP letöltés mindent, vagy smit alapon megy, ami óriási fiókokkal nem ideális ... -
kisskd
tag
Sziasztok!
Van esélyem egy HP Zbook 15 G3-on (Xeon E3-1505M v5, NVidia Quadro M2000M) windows 10-en "hostolt" Hyper-V-ben openGL-t kicsikarnom belőle?
A RemoteFX azon kívül, hogy már nem javasolt, nem akar bekapcsolni, mondván nincs kompatibilis VGA (amiről tuti infót nem találok). Találtam még DDA leírásokat, de ahhoz meg a MS féle "tesztscript" írja, hogy a BIOS-ban nincs engedélyezve. BIOS-ban VT-d-t, VT-x-et engedélyeztem, deep sleepet letiltottam.
Van esélyem valahogy ezt megoldani? Néztem még virtualbox-ot, de ott sem láttam megoldást win10 hoston. -
kisskd
tag
Látni fogod így, hogy melyik vezetéken melyikbe megy át a delej. Azt nem látod sajna, melyik dugó van félretűzve, azzal csak próbálkozni lehet.
-
kisskd
tag
válasz sziszi-fuszi #23945 üzenetére
Pár éve (mióta a TeamViewer világverő businessnek minősítette a családi-baráti hibaelhárításaimat) használom. Felelősséget nem vállalnék érte közel sem, elég shady a háttere, ahogy fentebb is írták. Gyakorlatban viszont megy, nem atom stabil, a mars szondát nem ezzel vezérelném, de kisebb kisegítésekre megfelel, eddig anomáliát nem tapasztaltunk, ami mondjuk bacira utalna.
-
kisskd
tag
Sziasztok!
Mit fogok elfelejteni/mire figyeljek, amikor a következőt akarom végrehajtani?"betáp" internetet kéne cserélni a következő paraméterekkel:
- kisvállalati Ubuntu alapú szerver az irodába (NAT/dhcp/dns a helyi gépeknek, iptables alap tűzfal, exim saját mailekhez, samba, openVPN)
- nem én configoltam, részletes dokumentáció nincs hozzá, az eddig "felfedezett" részek nagyrészt korrektek, de van néhány indokolatlanul "hardcodeolt" konfig megoldás
- újból felépítés nem játszik most, de (hétvégén) nem gond néhány óra üzemszünet
- eddig kényszerűségből a "modem" NAT-olt, és a DMZ-be rakott (LAN-tól eltérő alhálós) belső címet kapott meg gép WAN lába (eth1, static)
- LAN láb marad változatlanul
- új felállásban meg pppoe-n kéne csatlakozni
- eddig is, és ezután is fix IP lesz kifelé, de változik a szolgáltatóváltássalAmi már gondoltam (és kérdés mit felejtek el, hova lehet még hardcodeolva vmi):
- pppoe kapcsolat nyilván beállít, hogy kitaláljon a netre
- firewall configban a külső interface + IP változója csere az újra
- mx-ben, vpn-ben használt aldomainek átállítása az új IP-re (plusz ott ptr, hogy a kimenő mailek se hisztizzenek)
- egy "biztonsági keresés" a /etc/-ben a régi külső IP-re, meg az eth1 interfacereElőre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
kisskd
tag
válasz #14595328 #13188 üzenetére
Köszi!
Akkor ha kitölt egy ilyet a nevemre az ügyvezető, aztán én egyezkedek velük, az járhatónak tűnik.
Ebben az esetben gondolom nekem kell az IV lépcsőt is megcsinálnom. Az OV certekbe már nem kerül bele a nevem, ugye? Csak meg kifelé kicsit fura lenne, hogy külsősként miért szerepelek benne (bár nem tudom, ki nézi ezt ma meg Magyarországon )
-
kisskd
tag
-
kisskd
tag
Sziasztok!
Kisebb céghez kellene nekünk pár tanúsítvány, csak ilyen "böngésző ne hisztizzen" alapon a belső szolgáltatásokhoz (webmail, owncloud, carddav felület, stb.), külső, és belső címekre is lehetőleg, plusz akkor már ha szórakozunk vele, akkor a honlapra is egyet, az "elegancia" jegyében, bár nagy interakció nincs rajta.
Úgy tűnik, ehhez egy StartSSL OV szint lenne a legköltséghatékonyabb, mert az alatta lévők nem használhatóak elvileg cégként, ha meg máshol veszünk pár DV-t 1 domaines tanúsítványt, abból is hamar összejön az összeg + akkor a belső címek nincsenek megoldva.
Első kérdésem, hogy előbbi költségoptimalizálási elméletem megállja-e a helyét, vagy van olcsóbb megoldás?
Második kérdésem pedig, hogy magyar cégként mit, és milyen nyelven kell prezentálnunk a CA felé a StartSSL-nél? Próbáltam náluk rákérdezni, de eddig mindig elveszett a support útvesztőiben. Van valakinek ezzel tapasztalat?
Egyrészt nyilván alapvetően magyarul vannak cégpapírjaink, amiknek a hiteles fordítás nagyságrendileg hasonló lehet a tanúsítvány árához, másrészt a neten keringtek infók, mely szerint telefonon kell velük egyeztetni, stb., ami részemről megoldható, de se a tulaj, se az aláíró nem beszél egy mukkot sem angolul, így őket pl. nem tudom "prezentálni", ha ezt kérnék a hitelesítéshez. Abba meg nem szeretnék belefutni, hogy kifizetjük a tanúsítvány árát, aztán kiderül, hogy 3x annyiba kerül a folyamat, vagy nem tudunk rajta végigmenni, és bukjuk a hitelesítés díját.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
kisskd
tag
válasz MasterDeeJay #12854 üzenetére
A Zentyal, és főleg az openXChange nálunk nem igazán vált be éles rendszernek kb. 1 éve, nagyon hasonló körülmények közt. Megbízhatatlan, elképesztő hibákat produkáló "életveszélyes" rendszer volt főállású rendszergazda nélkül. Pl. random eltűntek teljes postafiókok, amit csak fájl szinte lehetett az adatbázisból visszaállítani. Bár a történethez hozzátartozik, hogy a rendszert kiépítő "kolléga" is elég messze volt a hozzáértőtől, kivéve ha őt kérdezted.
Nálunk végül egész jó megoldásnak bizonyult egy Ubuntu+Samba4+Exim kombó. Az ilyen méretekben (!) szükséges DC feladatokat a Samba szépen ellátja, és RSAT/linux configfájl szinten turkálva sokkal megbízhatóbb mint a Zentyal-os felülettel. Az openXChange folyamatos halódásával szemben 10 gépre a Thunderbird-öt nem nagy story beconfigolni (főleg okosan), úgy, hogy kényelmesen együtt lehessen dolgozni IMAP+SMTP+CalDAV+CardDav alapokon.
Egyszer összerakni (kicsit) több idő talán, mint a Windows Servert (bár ez utóbbival csak állítgatás szintjén játszottam), cserébe ingyen van a szoftver. A beállítást végző óradíjától függ, melyik éri meg jobban, nekünk eddig ez jött ki jobban hosszabb távon.
-
kisskd
tag
válasz VeryByte #12439 üzenetére
Szia!
Nekünk a fix IP-hez eddig minden szolgáltatónk (Invitel, Fibernet, UPC) beállította gond nélkül a reverse-t. Előbbinélk bő 1 nap, utóbbinál 1-2 óra alatt átfutott a kérés, és azóta ezzel nem volt gondunk. Ügymenet: telefonos ügyfélszolgálat --> adnak e-mail címet --> elküldöd mailben, hogy te gépeld el, ne ők.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest