-
IT café
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Tudom amatőr kérdés , de mióta megépítettem a gépem néha játék közben kifagy a gép és újra indul , vagy csak kifagy, vagy is crash-el . Gondoltam még nézem az alaplap kis könyvét hogy a memoriákat jó helyre raktam (Giga Z690 Gaming x DDR4) Amd-ról jöttem intel re és ott az a2 és b2 slot-ba kellett rakni a ramokat . nem vagyok bizos hogy itt is oda kell
ilyen memoriám van és amikor bekapcsolom az xmp-t és elkezdek játszani akkor 1 órán belül crash .[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
A véleményetekre lennék kíváncsi ,illetve a segítségetekre .
Jelenleg van egy Team Group 8Pack Edition 32GB (2x16GB) DDR4 PC4-28800C16 3600MHz Dual Channel Kit a gépembe , olvastam a weboldalon ahol vásároltam a ram hosszá szólásokat ,és láttam hogy ez a ram elvileg elég jól bírja a tuningot . Aztán az egyik hozzá szoló be linkelte a weboldal fórumját és el keztem olvasgatni csak kíváncsiságból , ezzel nincs is semmi gond . Gondoltam kipróbálom azokat a beállításokat amiket ott láttam , De valamiért nekem egyik beállítás sem működött , kivéve persze az xmp ami16-16-16-38 & 3600 MHz, és ez lenne a kérdésem hogy miért
Talán azért mert ezek a beállítások INTEL platformot lettek tesztelve ?A CPU-m 5950x az alaplap pedig egy Msi x570s carbon max wifi (legfrissebb Bios) .
Válaszotokat előre is köszönöm ! És bocsi az amatőr kérdésekért( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
PsycHo88
senior tag
válasz Lacpac #60959 üzenetére
Köszönöm a választ ! csak nem akartam ram-al kapcsolatos kérdéseket fel tenni Cpu topikban .
Egyéb ként kipróbáltam a Ryzen DRAM Calculator-t is beállítottam azokat a paramétereket amitket a Ryzen DRAM Calculator-ba kaptam, kb ahogy elfogadom a beállításokat újra indul a gépet és a bios-ig nem jutok el A02 hiba kód és csak fekete kép.
[ Szerkesztve ]
-
PsycHo88
senior tag
Nem nagyon pörög ez a topik
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !
Tegnap egy kicsit próbálgattam a ramot hogy mit lehet kihozni belőle .
Eddig a képen látható időzítést és órajelet tudtam elérni . időzitésbe még próbálok lejebb menni , szeritetek ez már jónak mondtahó ? illetve egy olyan kérdeséem lenne hogy próbáltam az occt programmal tesztelni a ramot de kb 10 percen belül hibát talál , viszont a topik elején belinket progival 2x2óra alatt sem volt hiba és játékokban sem volt probláma, a kérdésem akkor ez most stabil így
Memória tipúsa Team Group 8Pack Edition Samsung B-die
Soc voltage 1.2v
Dram voltage 1.5 Köszönöm a válaszotokért( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Jövedelem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Gitáros topic
- ASUS routerek
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Patriot Viper Steel 16GB DDR4 3600MHz PVS416G360C4K (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- G.Skill Aegis DDR4 2x8GB 3000Mhz Dual Chanel ram
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest