-
PROHARDVER!
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
válasz
CellWalker #115068 üzenetére
Ezen már túlvagyok. Van 1, 3 ,8, 20, 28 illetve SA 5G, de utóbbinak annyira gyenge a jele, hogy felcsatlakozik, de gyakorlatilag adatátvitel nincsen. A B1+3+8 az jól működik, van amikor napokig hasít (gyakorlatilag a címen elég lenne az 50Mbit is), aztán gondol egyet lecsatlakozik majd vissza és akkor lesz B8 és egy FHD yt video is leszaggat. De a B1 és B3 is ugyanerről a toronyról jön szerintem, ráadásul az ingatlan keleti fekvésű a torony meg nyugatra van (amire felcsatlakozik).
-
CellWalker
tag
válasz
zzola #115055 üzenetére
Létezik, de nem azt javaslom. Ebből a módból kiszedni is csak gyári visszaállítással lehet.
Először a fizikai körülményeket érdemes megteremteni: a kívánt állomásra a lehető legjobban, a nem kívánt állomás(ok)ra a lehető legrosszabban lásson rá az eszköz.
Ha ez megvan, akkor a SET 4G gomb megnyomása után írd be, hogy "1+3", így nagy valószínűséggel a kívánt állomáson marad, és nem fog alacsonyabb frekvencián máshova csatlakozni.
-
Cs.Tibor
kezdő
Köszi, végre sikerült.
#115063 -
Cs.Tibor
kezdő
Nem sikerült a link.
Hogyan kell linket beilleszteni? -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Landsmann #115061 üzenetére
Köszi a válaszokat. Ez bíztató
Azért direktben megkérdezem a szolgáltatót, hogy pontos infót kapjak. Nehogy lemaradjak róla, mert pl nem jeleztem időben, hogy igényt tartok a pénzre.
Egyszer már kaptam így vissza pénzt a Telenortól. De már nem emlékszem, hogy zajlott. Az biztos, hogy nem számhordozva lett, haenm megszüntetve a szám. Persze azóta változhatott is a szabályozás.
-
Cs.Tibor
kezdő
válasz
Rodzser Mór #115060 üzenetére
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2000023.nmh
6.§ (5.)
.."A felhasználó az átadó szolgáltatónál kérelmezheti az előrefizetett szolgáltatás fennmaradó összegének visszatérítését a számhordozást vagy utólagos számhordozást követő 30 napon belül. A fennmaradó összeg visszatérítése akkor lehet díjköteles, ha ezt az előfizetői szerződés rögzítette. E díjnak arányosnak és összemérhetőnek kell lennie az átadó szolgáltatónál a visszatérítés nyújtása során jelentkező tényleges költségekkel.
Forrás - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva! -
Zssom
tag
válasz
Rodzser Mór #115058 üzenetére
Helló
Igen, ha elhordozod, a hordozás befejeződése után egy-két nappal személyesen ügyfélszolgálaton lehet kezdeményezni. Személyi okmányok bemutatása (azonosítás) után, bankszámlaszám megadásával elindítják a folyamatot, 30 napjuk van a visszafizetésre, nekem 3 nap alatt kifizették. Célszerű az egyenleget megjegyezni, hogy ellenőrizhesd, hogy az összeg, amit mondanak pontos-e. -
Landsmann
addikt
válasz
Rodzser Mór #115060 üzenetére
A honlapon van róla infó. De ha nem töltöd fel és megszűnik a kártya, a visszaaktiválási idő lejárta után (30 nap) lehet visszaigényelni. Legalábbis korábban így volt emlékeim szerint.
-
-
Cs.Tibor
kezdő
válasz
Rodzser Mór #115058 üzenetére
1. Költsd el! Autópálya matrica, parkolás, lottó, stb.
Én is pályamatricára szoktam ellőni a "felesleget".
2. Ha számhordozás van, akkor fennmaradó egyenleget ki kell fizetniük.
Ritkán használt, tartalék kártyát célszerű a One-hoz hordozni,
Tuti feltöltőkártyára, mert ott nem kötelező évente feltölteni.
Az éves adategyeztetés is meghosszabbítja 1évvel a rendelkezésre állást -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Yettel Feltöltőkártyán lévő pénzt ki lehet valahogy venni a szolgáltatótól? Akár számhordozással vagy bármi? Sokszor fel lett töltve, de használaton kívüli a kártya, csak parkol rajta a pénz.
-
zzola
titán
válasz
donjohnson #115056 üzenetére
Megnézem holnap, köszi!
-
donjohnson
addikt
válasz
zzola #115055 üzenetére
a script-tel az a baj, hogy pár óra után meg újrainduláskor visszaáll.
ezek a menük még működnek?
a zte mc801a-nál van ezen a debug page-en cell lock menü, nem tudom nálad van-e ilyen:
http://192.168.0.1/index.html#rf_mmw
http://192.168.0.1/index.html#temp_status
http://192.168.0.1/index.html#debug_page
csak vigyázz mert minden egyes cell lock után factory reset kell, ha el akarod felejtetni vele, vagy ha rosszat írsz be, úgy emlékszem. -
zzola
titán
ZTE MC801A-nál létezik (még) cella vagy bázisállomás zárolás? Van ez a közkedvelt sript, de nem veszem észre, hogy aktívan részt venne a mindennapokban.
Az egyik ingatlanon OtthonNet van, van hogy 200Mbit a sebesség, máskor meg 10Mbit.
A helyzet azért változik, mert 3 torony fogja közre és érdekes, de épp a legmesszebbre kapcsolódik (1 szem B8-ra csak), majdnem 4 km. légvonalban. Egy völgyben van a cím, de innen szinte rálátni az északi toronyra. Hogy a francba lehet lockolni, hogy ne kelljen figyelni a kapcsolatot? -
Trailbreaker
tag
válasz
donjohnson #115051 üzenetére
Rendben, akkor nem írok ide, bár nem tudom miért kell röktön az ember torkának esni ha feltesz egy kérdést, meg hogy minek stb...
-
slug
senior tag
válasz
Trailbreaker #115052 üzenetére
technikai, de nem akarjak
-
donjohnson
addikt
válasz
Trailbreaker #115047 üzenetére
és miért ide írtad?
megkérdezhetted volna te is, érdeklődés/információ kategória: [link]
ugyanúgy egy szövegdobozba írod a kérdésed, csak nem a prohardver.hu-n, hanem a yettel.hu-n.
neki is ugyanannyi idő megkérdezni, mint neked.
főleg ha most vársz rá itt a fórumon. -
slug
senior tag
válasz
Trailbreaker #115049 üzenetére
mert az APN-ek kozul csak az egyiken van ipv6, az otthonnet az masik APN-t hasznal ebbol kovetkezoleg, mint a mobilod
-
Trailbreaker
tag
válasz
burgatshow #115048 üzenetére
Nem azt írtam, hogy szükségem van rá, hanem azt hogy miért nincs.
Ha mobilon gond nélkül működik akkor miért ne lehetne OtthonNeten is engedélyezni. -
burgatshow
veterán
válasz
Trailbreaker #115047 üzenetére
Miert van ra szukseged?
-
tomp
félisten
válasz
4Grider #115044 üzenetére
Igen a Yeti szeret álmodozni de 5G terén mintha rendben lennének.
NSA indulásnál is bekapcsolták mindenkinél aztán heló.
Mobilos SA esetén azért finomabban kell mivel hívásnál újra előszedjük a fallback megvalósítást ugye. SA-ról át kell menni 4G-re, hogy a VoLTE menjen.
Gondolom ezt figyelik, hogy esetleg van e ilyen jellegű hiba. -
tomp
félisten
Na újabb SA email. Szerintem végre megvan a végleges álláspont.
Mindenkinek engedélyezve lesz. A telefontól függ majd, hogy felmegy vagy sem. -
Qru
MODERÁTOR
Ez a topik a nem a külföldi mobilcégekről szól, kérlek maradjatok a konkrét témánál.
-
Ryder62
őstag
Ezt a retkes Yepp reklámot hogy lehet átugrani appban? Már megint nem tudom megnézni az egyenleget ettől a nyomurult reklámtól.
-
4Grider
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #115032 üzenetére
Ez pont hogy drágább megoldás, viszont azonnal leírható költségként jelenik meg.
-
aprokaroka87
nagyúr
Arra lennék kíváncsi hogy az ilyen megoldások költség szinten mennyi spórolást hoznak.
-
-
-
válasz
donjohnson #115015 üzenetére
A htpc-n is fix, meg a routeren is fix-re van állítva, mac hozzárendelve.
-
Landsmann
addikt
válasz
PedroPascal #115018 üzenetére
Igen, körülöttönk mindenhol megy, csak nálunk nem. Nálunk alapjaiban másként működik minden.
-
PedroPascal
őstag
válasz
aprokaroka87 #115017 üzenetére
Ez is olyan mint az út adó... Van ahol több tíz év alatt sem javítanak, fejlesztenek gyakorlatban de fizetünk. Nem csak a nyugat hanem már Románia is lehagyott mindenben minket. És itt meg hiszünk abban hogy ez így jó vagy helyes ahogyan van.
Soha nem fogom ezeket a gondolatokat megéteni pedig én is itt élek. Ha fizetünk sokan adót, meg egy szolgáltatásért akkor azért cserébe kifogáson és holtidőn kívül érdemben várunk cserébe számunkra hasznos fejlődést. Körülöttünk ez működik csak itt nem? Ezen kellene gondolkodni nem a "szegény szolgáltatókat" sajnálni. Máshol olcsóbban többet kapnak a felhasználók. Minden adott csak a valós akarat hiányzik és csak kofogásokba van minden csomagolva. Egyre inkább itt mindenki elfogadja hogy ez máskép nem is lehet ezért azt csinálnak amit akarnak. Ezen nincs mit sajnálni. -
l1k3_1t
tag
válasz
SztiviVander #115006 üzenetére
Pedig kénytelenek magas kapacítású (gerinc?) hálózatot kiépíteni és üzemeltetni akár 100G optikával aminek a sávszéleségge ugyis szétoszlik, kiszolgálva sok vezeték nélküli ügyfelet és eszközeiket, mondjuk akkora kapacitást biztosítanának hogy éppen profitálni tudjanak.
Sok ügyfél van akinek nem hogy rossz minőségű xDSL/rozoga kábeltv-s de semmilyen kapcsolódási lehetőség nincsen de 4G van.A 4G az Advanced-al együtt az össz kapacítás szűkebb mint amennyit tud biztosítani az 5G NR, szerintem megtapasztalhatta egyesek azt hogy túl sokan rákapcsolnak, felkapaszkodnak a 4g cellára pl tüzijátékos vagy bármelyik gyülekezős esemény esetén ahol egy ponton sűrű tömeg van ott telefonálni sem lehet ha csak 4g-re támaszkodunk nem hogy szörfölni a neten (gsm talán mehet de az is szűkebb a 4G-hez képest).
-
OtthonNet Tp-link 5g router másnál is csinál olyat, hogy a fix ip-s eszközöket nem engedi vissza a lan-ra? htpc, nvr jelen esetben. Be van állítva heti 1x induljon újra, utána 1-2 óráig a htpc nem tud visszakapcsolódni lan-ra. Ha nyomok a htpc-n ipconfig /release + renew parancsot,akkor felengedi újra. Valószínűleg az nvr-t is ugyanígy szivatja, azon is szokott egy újraindítás segíteni...
No a lényeg, hogy mit kéne beállítani, hogy vissza engedje az eszközöket újraindulás után is???
Továbbra is előfordul, hogy néha hajnalban újraindul a Yettel router, de volt napközben is ilyen. Kap távoli frissítést vagy mi a bánatért indulgat újra? Hajnalban rohadt idegesítő erre ébredni, mert van amikor többször is felpörög a hűtése.
Nincs áramkimaradás, nem ezért indul újra.. Ha van, akkor a tv bekapcsol utána, hűtő zenél, kazán meg nyom egy kör antibakteriális felfűtést... -
tomp
félisten
válasz
PedroPascal #115010 üzenetére
pl Buda, Normafa környéke.
Kizárólag N1 van odafent azaz nincs SA elérés.
Elég ritka az az 5G helyszín ahol nem N78 van de azért akad pár hely. -
PedroPascal
őstag
Ahol jelzi a Yettel zölden az valós 5G terület én úgy tudtam. Ezen belül van még más is? Nem minden zöld tudja az SA-t? Telekom térképen a sötét magenta az ami valós 5G, ez ritkább mint a Yettel zöld területe. A Telekom világos magenta viszont sok helyen van ami a "kamu 5G". Eddig azt hittem ahol a Yettel jelölte az 5G-t ott mindenhol az valós 5G.
-
tomp
félisten
válasz
PedroPascal #115005 üzenetére
Nem feltétlenül tudja mindenhol mivel a térkép mutatja az alacsony frekis 5G-t is.
pl N1.
SA jelenleg csak N78-on megy. -
zzola
titán
válasz
SztiviVander #115007 üzenetére
Megtaláltam a bejelentést a Yettel oldalán, miszerint 2025. márciusában mindenki számára elérhetővé tették. Vagy mégsem?
Bár ez is le van írva: "Jelenleg azon dolgozunk, hogy hálózatunkon minél több készülékkel elérhető legyen ez a szolgáltatás."
-
SztiviVander
addikt
válasz
zzola #115000 üzenetére
Nem hiszem hogy ilyen reszleteiben bele fog kerulni az aszf-be, hiszen az 5g az 5g, akar sa akar nsa akar dss. De mivel lenyilatkoztak tobbszor is (tavaly azt hogy idei elso negyedevben elerhetove teszik mindenkinek az sa-t, majd nemreg azt hogy mar elerheto minden elofizetonek) igy ez azert moralisan legalabbis ingovanyos.
-
SztiviVander
addikt
válasz
PedroPascal #114999 üzenetére
A belathato jovoben kizartnak tartom a szimmetrikus mobilinetet. Ezret is csak ott ersz el letoltesben ahol minden korulmeny idealis, olyan helyszinbol meg egyre kevesebb van ahogy egyre tobb otthonnet meg telefon kezdi hasznalni az 5G celllakat. Egyik operator se fog minden bazishoz 100G optikat (de meg 10et se) huzni hogy ilyen sebesseget biztositson (es ezen a 6 meg a 7G se segit) mert akkor nem rekordnyereseg lenne minden evben hanem rekordveszteseg.
-
tomp
félisten
válasz
PedroPascal #115003 üzenetére
Nem!
Tökéletes példa: Budán az Etele plázában a Spar belső részén is megy még az SA!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest