Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz domiromm #94194 üzenetére
sajnos a magyar fordítás megtévesztő. az verte át az emebereket, aki anno kitalálta ezt a fordítást 20-30 éve.
prepaid - kártyás csomag - itt valóban előre fizetsz, előre feltöltöd a sim-et.
postpaid - előfizetéses csomag - itt utólag számláznak mint egy vezetékes telefon esetében, mert A naptól B napig fogyasztasz és B nap elérése után készül el a számlád (1 hónap van a számlák között).
amit meg elkértek előre, azt valóban a 4. hónapban nem kellett befizetned. nekem is így volt az otthonnetem esetében, akkor 0 ft-os számlám készült a 4. hónapban.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
félisten
-
Gloob
addikt
válasz szabonagyur #94195 üzenetére
Nem. Nézzél megy egy számlát. Számlázási időszak 2022 október 26 - 2022 novemer 25
Fzetési határidő 2022 december 11
Ez pl az én számlám adata. Tehát utólag fizetsz a szolgáltatásért.Samsung Galaxy A52S
-
sfdrakex
nagyúr
válasz szabonagyur #94195 üzenetére
2004-ben tettem át kártyásról előfizusra a számom, az első számlát az első hónap után kaptam, tehát semmit nem fizettem előre.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
félisten
-
akerbis
aktív tag
-
akerbis
aktív tag
válasz szabonagyur #94187 üzenetére
Igen, asszem január 24.-ét mondott az üfsz. Nem ér rá addig.
IT Phone :) Gábor
-
EA's hit
őstag
válasz domiromm #94179 üzenetére
Hidd el, a 4. hónapban jóváírták neked a szerződéskötéskor befizetett előleget. Attól, hogy te nem látod át, ez még egy normálisan működő rendszer. Ha - ahogy te írod - több millió embert átvernének és megkárosítanának vele, már rég szétperelték volna a céget, gondolod az NMHH meg a GVH, akik apróságokra is milliós büntetéseket dobálnak ki, hagyná ezt? Ugyan már
-
akerbis
aktív tag
-
félisten
-
domiromm
tag
válasz sfdrakex #94182 üzenetére
Nekem ilyen sose volt.
Eleinte csekken betudtam fizetni utána meg jártam be az üzletbe fizetni elektronikusan mert nem lehetett már csekken most meg felmondom a szerződést és még elkérik az előző hónap árát.
Én még a Pannonál kezdtem az előfizetést.
Lehet hogy az új szerződéseknél így van ahogy mondjátok. -
sfdrakex
nagyúr
válasz domiromm #94179 üzenetére
Basszus, értelmezve kellene olvasnod. Nem a 4. hónap árát kapod vissza, hanem a befizetett előleget a 4. havi számlával kezdve jóváírják. Pl 8000 a havidíjad, befizettél 10 ezer előleget, akkor a 4. hónaptól 5 hónapig, havi 2 ezret jóváírnak, így addig csak 6 ezret fizetsz.
-
akerbis
aktív tag
válasz szabonagyur #94180 üzenetére
Hát telefon kellene. Primehoz nulla FT-os X7, de az is valami, csak az ára be van építve a havidíjba. Gondolom. Felhívom üfsz-t asszem az lesz a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok!
Vissza lehet lépni az előfizetés megkötése után, kiderült, Prime tarifánál 1 hónapig van erre lehetőség. Vissza lehet csinálni Anyu régi előfizuját is. Egy kérdésem maradt, amivel írtam az üfsz.nak hétfőn és még nem jött válasz. Ez pedig az hogy ha én nem vagyok jelen, (vagy akár úgy is hogy jelen vagyok) köthet-e Anyu új előfizetést hogy az én számomat hordozzuk hozzá? Esetleg ha egyáltalán lehet ilyet, akkor ha írok meghatalmazást nem kell jelen lennem?
-
domiromm
tag
válasz EA's hit #94174 üzenetére
Amikor szerződést kötök akkor miért egy egész hónapot számolnak fel hogy belépek 1 tarifába utána felhívnak több év után hogy megszűnt az a fajta tarifa át kell lépnem egy drágább csomagba. Következő hónapban már küldik a drágább számlát de még akkor az olcsóbbat kellene küldeniük mert után fizetés van és most behozta a yettel 1 vagy 2 hónapja hogyha csak kéz pénzel tudsz befizetni minden tranzakciónál 1000 forintot számolnak fel pluszba és mikor szerződést akarsz bontani akkor rátesznek még egy hónapot mert közlik veled hogy után fizetéses vagy.
Közben az embereket meg átverik hogy előfizetésre kötik meg a szerződést és mikor felmondja a szolgáltatást utána lehúznak róla egy hónapot plusz ha átlép egy másik tarifába onnan is lehúzzák még a különbözetet.
Más szolgáltatónál meg megtudják oldani hogy ha túl forgalmazásod van átviszi a költséget következő hónap előfizetésére. -
EA's hit
őstag
válasz domiromm #94173 üzenetére
Mindig utólag fizetsz, hiszen előre senki nem tudhatja pl. hogy mennyi forgalmazásod lesz. Pl. ha fizetősen tudsz mondjuk sms-t küldeni, honnan tudja előre a szolgáltató, hogy te 0-t, 100-at, vagy 500-at fogsz elküldeni egy hónapban? Szóval mindig utólagos a fizetés, a lezárt időszakról, megtörtént forgalmakról kapsz számlát. A neve így valóban megtévesztő, de az angol neve (postpaid = utólag fizetett) már árulkodóbb
-
EA's hit
őstag
válasz domiromm #94171 üzenetére
A számlát mindig utólag fizeted, szóval igen, a megszüntetés napjáig utólag is kell számlát fizetni, max. lehet, hogy csak időarányosan. A szerződéskor befizetett előleget a 4. teljes havidíjas számlától írják jóvá, ha már a 4. számla előtt megszünteted, akkor a záró számlá(k)ból írják jóvá, vagy ha már azt is befizetted, akkor visszautaltathatod.
-
domiromm
tag
Üdv.
Olyan létezik a yettelnél hogy előfizetéses vagy és szerződést akarsz bontani akkor be kell fizetni a jelenlegi hónapot megint mert közlik veled hogy visszamenőleg fizetted a havi számlát. Amit meg szerződés kötésnél kifizettem azt meg zsebre teszik. -
tomp
félisten
Frankfurtban a német Telekommal megy az 5G SA!
Hálózat listán is megjelenik a különálló 5G. -
samfishR
senior tag
Miskolcon nektek nem rohadt lassú a mobilnet (4G)? Mar 2 napja akadozik, timeout-ol, stb.
-
bociusz
aktív tag
Most nézem, hogy a Yettel Roaming oldalára felkerültek az 5G roaming szolgáltatók.
Horvátországban mindhárom hálózaton megy pl. az 5G. -
tomp
félisten
Vicces, hogy a német Telekom hálózaton is megy az 5G roaming.
Érdekes módon 4CA+NR kapcsolat van. -
DrBubo77
veterán
válasz Viktor0610 #94159 üzenetére
Ja, hogy a PH meglegyen offline?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
MODERÁTOR
-
TeeJay
félisten
Hát azért egy Bárány bulin főleg mellette állva csutkára tekert hangfal mellett garantált 2-3 nap fülzúgás, eddig főleg IPhone Samsung és Huawei telefonos ismerősöket találtam akiknek jó a hang, minden Xiaomi ismerősnek kuka a videó mert nem tudja a mikrofont limitálni
Akkor most ha aktív lesz a telefonon a VoLTE akkor már CA nem is fog menni? Lehet tiltani a VoLTE funkciót és újra beszélni 2G dobozhang minőségben? 5G voNR remélem már normális lesz
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tomp
félisten
válasz TeeJay #94151 üzenetére
Modernizált területen már semmilyen telefonnal nem lesz VoLTE alatt CA. Maga a bázisállomás tiltja.
Régi bázisállomáson lesz VoLTE alatt is CA viszont nem lesz garantált a normális VoLTE működés.
OnePlus is normális hangot rögzít. Nem volt gond a Havasi alatt.
5, 7T Pro és 9 Pro is recsegésmentesen rögzít. -
TeeJay
félisten
Na erre irányult a kérdésem hogy akkor Exynos procis Samsung telefonnal nem lesz CA és VoLTE is. Így Snapdragon procis Samsung-ot kell néznem Xiaomi után.
Sajnos Xiaomi mai napig nem tudta megoldani hogy egy buliban ha videózok a hang ne egy full recsegés legyen miközben ismerősök Samsung telefonja értelmes hangot tud rögzíteni.Mivel az Exynos nem hibátlan így marad a Snapdragon és Samsung a support miatt Meglátjuk jövőre milyen telefonok érkeznek és lesz-e új Snapdragon proci
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bul07
nagyúr
válasz TeeJay #94145 üzenetére
A52 S sok mindenbe veri a A53-at
Snapdragon 778G dolgozik benne mint a A73-ba
A54-be is Exynos lesz (1380)[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
tomp
félisten
Szerintem te arra gondolsz, hogy Exynos sajátosság a VoLTE alatti elégtelen CA kezelés képesség.
A modernizált helyeken 100%-os már az Exynos is mivel ezeken a helyszíneken VoLTE alatt tiltva van a CA!
Ebből is látható, hogy melyik a modernizált és melyik a régi bázis. Régin VoLTE alatt is van CA. Modernizálton rögtön eldobja a CA-t ahogy indul a VoLTE. -
akaszajanos
tag
válasz Landsmann #94127 üzenetére
Mondjuk Gyulán pont a Yettel a legjobb, mióta márciusban csodát tettek a Törökzugi lakótelepen (és környékén). LTE-vel a 180 megabit is simán elérhető, de csúcsidőben is bőven 100 megabit felett marad. A vasútállomás környékén pedig 5G is van, igaz, csak a letöltés erős (500 megabit körül szokott lenni), fel csak pár megabit csordogál.
De emiatt is bizakodtam. Szüleimnél, Kunszentmártonban elég pocsék a Yettel házon belül, 2-3 megabit szokott lenni, az is beszakad néha. Pedig a térerő fullon van, szóval túlterhelt... pár éve egy ismerősöm Galaxyja még 120 megabitet mért ugyanott Telenorral.
Jó, a Telekomot ne is említsük... az a fő, saját kártyám, és agyinfarktust kapok tőle, annyira szemét az egész LTE hálózatuk már. Lassan nincs olyan cellájuk az országban, ami ne lenne rommá terhelve. Fejleszteni meg csesznek...M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
donjohnson
addikt
amiket a yettel árul, azokon biztos hogy megy a volte és be is lehet kapcsoltatni az ügyfélszolgálattal, ha nem aktiválódna automatikusan: [link]
ha másfajta samsung-ot veszel, vagy máshonnan (például vodafone-tól, ahogy egyes emberek, aztán jönnek ide panaszkodni a topikba), akkor nincs rá garancia hogy menni fog.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
TODI1111
veterán
"Skacok még mindig megvan az a probléma Samsung telefonok esetén exynos procival hogy nem jó a voLTE?"
Mit értesz probléma alatt? Hosszú évek óta, szinte csak samsung készülékeim vannak és nem volt probléma egyikkel sem Szinte a megjelenés óta e-simet használok, azzal is rendben működik és előtte a fizikaival is problémamentes volt. . Azt ugye tudod, hogy a simen is be kell kapcsoltatni a szolgáltatást?
-
TeeJay
félisten
Skacok még mindig megvan az a probléma Samsung telefonok esetén exynos procival hogy nem jó a voLTE?
Tehát Samsung telefont Snapdragon-al érdemes csak venni? Galaxy A szériát nézem de az A33 és A53 is Exynos procis akkor meg szívnék ismét... CA-t legalább jól kezelik?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Landsmann
addikt
válasz TeeJay #94143 üzenetére
Már csak azért is lenne jó a modernizálás, mert időrőkl időre előjön egy műszaki probléma. Eleinte csak áramszünetekkor jött elő, utóbb már csak úgy magától is. Mégpedig az, hogy a teljes 2G és 3G térerő eltűnik. Aztán időnként újra teljes térerő, majd szépen pár másodperc alatt folyamatos térerő csökkenés közepette semmi. Évekkel ezelőtt is rendszeres volt ilyen probléma, most novemberben is volt két nap egymás után. Eközben a Telekom B20-a ment, legalább működött a VoLTE és én tudtam telefonálni, de akinek nem VoLTE képes a telefonja, az megszívta. Mondjuk ha az ilyen hibát végérvényersen nem javítják ki, akkor a fejlesztés sem fog rajta segíteni. Csak akkor már adott esetben akár 4G sem lesz. Telekommal közös tornyon vannak.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
TeeJay
félisten
válasz Landsmann #94142 üzenetére
Lesz ott is fejlesztés szerintem mert a 3G-t ha lenyomják Yettelnek legalább B1-re megnyílik a lehetőség 4G-t betolni.
Onnan tudom hogy másik Eger melletti falu tornyán szintén csak B20 only volt évekig
Az most is megvan közösen Yettel Telekom de mellé pár hete megjelent B1 B3 B8 B28 4G már Yettel részérőlMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Landsmann
addikt
válasz TeeJay #94141 üzenetére
Nálunk még nem volt fejlesztés. Több mint 5000 fős kisvárost 3 db telekomos B20-al fednek le. Amelyik szektoron most a legkisebb a terhelés, (mert a város legkisebb részét fedi le) nyáron talán azon lesz a legnagyobb. A strandfürdőt, a szállodát és a munkásszállót is az fedi le. Kíváncsi leszek modernizáció alatt mit hoznak ki.
-
TeeJay
félisten
válasz Landsmann #94129 üzenetére
Eger melletti kis faluban laknak szüleim
B20 van csak, most fejleszti a Yettel a saját rendszerét de B20 only-n is 130megabiteket mértem lazán
Majd most kíváncsi leszek Yettel fejlesztés után B1 B3 B8 B28 megjelenik-e pluszbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz szabonagyur #94128 üzenetére
Nekem most 2.5 mbit/sec van 4G-n :D
De az előbb mértem 1.1 mbit/sec-et is.
Reggel meg van amikor 65-80 mbit/sec-et is mérek.Ide nagyon kellene a hálozat fejlesztés...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz bzolika10 #94134 üzenetére
Nem véletlen, hogy a VoWiFi használata külföldön tiltott, kivéve a Digit, akit nem érdekel, hogy éppen hol vagy. Mert hogy a VoWiFi használata honos hálózat használatát jelenti, külföldön is a hazai szolgáltatód szervereire jelentkezel fel, ami szerverek látják az ip címed geolokációját és ahol a külföldi VoWiFi használat tiltott, ott a telefonod VoWiFi regisztrációját megakadályozzák.
-
Landsmann
addikt
válasz bzolika10 #94134 üzenetére
Szerintem onnantól fogva, hogy a honos hálózatból átlépsz egy másikba, roamingként kezelnek mindaddig amíg újra saját hálózaton nem leszel. Az lenne érdekes helyzet, ha még saját hálózatból egy külföldi wifi hálózatra lép a telefon, akkor vajon hogy számláznak? Mert ugye a kiosztott IP alapján nem feltétlenül dönthető el, hogy földrajzilag hol vagy. Ezt kipróbálhatná valaki ha a határ túloldalán van, de még saját hálózaton és egy külföldi szolgáltató/előfizető wifi hálózatán jelentkezik a VoWiFi-re, hogy onnan minek számít egy hívásindítás.
-
Landsmann
addikt
válasz gabor9991 #94130 üzenetére
Ott a programban valami hiba van. Nekem is szokott ilyet csinálni, hogy nem ír operátor nevet. Hiába a SIm2-höz írja, az ugynaz a telekomos B20. mint a SIM1-nél. Biztosra veszem, a SIM2-nél lévő térerő nem mozdul, az fixen azon az értéken áll, míg a SIM1 változik. Én is tapasztaltam már ilyen anomáliát ezzel a programmal. Sőt, ha a telefon 5G-n van, erre a kezdő oldalra lépve azonnal ki ois lép a program. Ha gyorsan ellapozom például a térképre, akkor megmarad, de ahogy visszatérek erre a lapra, 10 esetből 9-szer kilép a program. DE csak ha 5G-s területen vagyok.
-
Landsmann
addikt
válasz szabonagyur #94131 üzenetére
Én meg arra írtam, hogy Itt az 5G esélytelen. Majd HA ide ér a modernizáció, esetleg lesz saját yettel band és nem a Telekomtól bérlik. 5G-t ide vidékre egyhamar tuti nem tesznek. Békéscsabán sincs, meg még egy halom megyeszékhelyen sem. Érthetetlen például a gyulai 5G. Ahol a térkép jelzi, nagyrészt nincs semmi. Pont a legfontosabb helyen, a vár körül és a várfürdőnél semmi! Gyalog körbe jártam a jómultkorában. A térkép szerint a város északi-északkeleti része teljesen le van fedve. Ehhez képest alig. A lefedettségi térképeket összehasonlítva a Telekom még kevesebb helyen nyújt 5G-t. A vodafone nagyon belehúzott, de gyakorlatilag semmivel nem nyújt többet mint a 4G-jük.
-
félisten
-
gabor9991
őstag
-
Landsmann
addikt
válasz szabonagyur #94128 üzenetére
De biztos nem a Telekomtól. Nálunk most 18/22. De úgy egy évvel ezelőtt ez még olyan 60-80 Mbit/s volt. Ha így haladunk, 1 év múlva semmi nem lesz belőle. Megjegyzem, a Telekomos kártyával sem mérek többet. Szóval itt fejleszteni belátható időn belül esedékessé válik. Annál is inkább, mert jön a túrista szezon tavasszal, illetve januárba a munkásszállóra 30 filippínó, aztán még 20. Azok igencsak mobilnettel tartják majd a kapcsolatot az otthoniakkal. Itt nálunka Vodafone-nak van 5G-je, de mint tudjuk, akámilyen előfizetést nem engednek fel,de egyébként a sebessége semmivel nem jobb mint a 4G-nek.
-
félisten
-
Landsmann
addikt
válasz akaszajanos #94125 üzenetére
Szerintem ne várj csodát. Legalábbis keleten ne. Amíg a Telekom adja az 1 szem B20-on a 4G-t, addig itt 5G tuti nem lesz.
-
MODERÁTOR
-
akaszajanos
tag
Kicsit off leszek, de lehet valahol követni, hogy hol milyen fejlesztések zajlanak épp? Tudom, van egy weboldal, ahol a karbantartásokat listázzák, de ott nem minden esetben zajlik épp nagyobb fejlesztés.
Plusz esetleg azt lehet tudni, hogy a végső cél mi? Hogy amint lezárul ez a dolog, mindenhol alakítanak valamit (plusz sávok, 5G), vagy azért kisebb falvakban nem érdemes csodákat várni?M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
bzolika10
aktív tag
VoWiFinél hogy van a roaming? Mert effektíven nem használod más mobilszolgáltató hálózatát. IP alapján nézik, hogy a wifi, amire kapcsolódsz melyik országbeli ip címmel kapcsolódik a maghálózathoz? Vagy ha egyszer feljelentkeztél a roaming partnernél akkor a HSS azt tárolja el, hogy külföldön vagy?
-
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #94085 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Anno a HD csomagos (túl)terhelésnél is azt mondtam, hogy a Start csomag sávszélességét le kéne korlátozni.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
sfdrakex
nagyúr
-
sfdrakex
nagyúr
válasz TeeJay #94094 üzenetére
10 GB sok mindenre elég. Nekem 10-20 giga megy el a 100-ból. Úton vagyok mindennap, megy Deezer, waze, FB, messenger, képeket küldözgetek mailben, teljes méretben. Várakozás közben youtubeozok is, legjobb minőségben. Napi app frissítéseket is simán nyomom mobilnetről.
-
akerbis
aktív tag
-
akerbis
aktív tag
-
MODERÁTOR
-
mjuti
tag
válasz Viktor0610 #94083 üzenetére
+@EA's hit [link]
En is igy tudtam, de ha itt [link] bármelyik arlistát megnézitek ( lakossági, flottás stb. ) a végén írja: " a készülékek csak Yettel sim kártyával használhatok " 99%-uk dual SIMes...[ Szerkesztve ]
-
mjuti
tag
válasz Dreimus #94077 üzenetére
Igen, bementem, megkérdeztem, azért is írtam, hogy az egyik azt mondta megy, a másik azt hogy nem...
Ráadásul annyira tájékozatlan volt, hogy a jelenlegi tarifám -ami flottás - alapján akart kizárni a mobilcseréből, pedig mondtam, hogy egy másik feltöltő kártyás 3gs telot adnék le, IMEI ellenőrizve...
Szóval ennek igy működnie kell, a kérdés mar csak az hogy mit hozzak el ( mar ami elérhető, állítólag a listán szereplők közül a fele sem, csak a drágák többnyire ) -
akerbis
aktív tag
válasz szabonagyur #94102 üzenetére
Mert én nem vagyok ott azért valószínűleg. Édesanyámat aki nem guru elveszik a dolgokban és nem nehéz megvezetni.
Érdekel egy bennfentestől, aki tudja ezeket, hogy van-e mód és csak kérni kell a felettesét!?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
akerbis
aktív tag
válasz szabonagyur #94099 üzenetére
Hogy technikailag kivitelezhető legyen. Amúgy előbbi hsz.-emben írom, hogy ha fizetni kell is ok, csak lehessen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest