Hirdetés
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
legless
újonc
válasz Throme #43971 üzenetére
Köszi Acula M.D., anaqer, Viperator és Throme!
"Itt a lencse lesz a ludas."
"MiIyen obid van?"
Itt mire gondolsz? Nikkor AF-S DX 18-140mm 1:3.5-5.6 G ED VR obi van hozzá. Automata és VR funkció bekapcsolva.
Lehet hogy az obi a gond?"Ha jpg-r használsz a váz beállításokban, ott az élesség alacsony értéken van gyárilag, bár nem lágyságra panaszkodtál..."
JPEG finom van a Képminőség menüben beállítva.
Csináltam nappal, jó fényviszonyoknál, rövid záridővel képeket, de nem voltam elégedett a végeredménnyel. A kép témája, a lényege nem elég éles, a háttér elmosódottsága pedig nem esztétikus. A tesztek szerint szépen mossa a hátteret, de nekem valahogy mégsem tetszik.
Amint tudok töltök majd föl képet. Ide csak kisebbet(5MB) lehet... Ti hogy szoktátok?
-
legless
újonc
Sziasztok!
Olympus DSLR-ről váltottam és még kicsit szoknom kell a Nikonos világot. D5300-at vettem, nagyon jókat írtak róla tesztekben és a régi Oly-hoz képest elég nagy javulást vártam...
Eddig Oly E400 és E620-at használtam. A maguk idejében ezek jó kis belépő szintő DSLR-ek voltak. Most szintén a belépőszintet céloztam meg.
Sajnos a képeimbe belenagyítva(100%-os nagyításnál) nincs élesség, mosottak a részletek, ahol pedig enyhén elmosódottnak kellene lennie, ott szinte teljesen rossz.
Kipróbáltam mindhárom autófókusz móddal, manuálisan is. A képek minőségét magasra állítottam, kb ami a könyvében szerepelt kezdő beállításként azt megcsináltam.
Tudnátok valamilyen támpontot adni, hogy mit hagyhattam ki? Maguk a képek élesek, legalábbis az élesség ott van ahova állítottam. Mégis, 100%-os nagyításnál egyszerűen mosottnak tűnik.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.