-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsa82
tag
válasz Zeze94 #45515 üzenetére
Szerintem érdemes ragaszkodni egy 3 napos visszavásárlási garanciához, arra az esetre, ha kiderül, hogy valami nem jó. Helyben minden funkciót kipróbálni nem igen reális - meg van, amit nem is lehet - pl. akku dolgai - és azért látni olyan hozzászólásokat, hogy átvételkor jónak tűnt, aztán másnap már be se kapcsolt... (Én spec. obival jártam így egyszer, szerencsére visszavihettem.) Ha van kéznél laptop, esetleg egy expo szám ellenőrzés nem árt - egyszer én vettem egy 30e-rel hirdetett vázat, napokkal később csináltam tesztet, és 65e volt benne. A d7200-as vázánál érdemes csatlakoztatni a telóhoz az android appal, hogy kiderüljön, jó-e a wifi modul.
Obivásárlásnál az evidensen felül érdemes alaposan kipróbálni több látószögön és blendenyíláson is, hogy minden variációnál éles-e a fókusz, megnyúzni kicsit közelről távolra próbálgatva, optikai keresőn, és live view-ban is, hogy megy-e rendesen, és nem vacakol-e a motor. (Lehet, késés, akadozás, recsegés, ilyenek.) Alaposan belenagyítva, hogy nem féloldalas-e a fókusz. (Így is jártam meg egyszer - és ha a lamellák elmozdultak, akkor az óriási szívás.)
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
szacsa82
tag
válasz Zeze94 #45501 üzenetére
Valóban jobb a D7200 szenzora, de csak egy leheletnyit, a paraméterei gyakorlatilag egyeznek az elődje szenzorával. Nekem csak D7200 volt (van), de feltételezem, hogy nagyon kell keresni a különbséget, napi használat mellett valszeg nem szembetűnő. A D7200-ban van wifi csatlaklozási lehetetőség, én részben ezért vettem ez utóbbit, aztán szinte sosem használom az android appal... Meg egy kicsit gyorsabb a gép, de ez egyszerűbb használatnál nem oszt, nem szoroz, inkább gyorsan mozgó témáknál számít.
Egyébként meg azért sanszos, hogy a 70e expo komolyabb leharcoltságot is jelent (bár ehhez alaposan össze kell hasonlítani a kettőt), én is beletettem az enyémbe ennyit két év alatt, és bár tökéletesen működik, ez időarányosan jelentett több ütést, kopást, karcot, megázást is...
Szerintem mindkettő jó választás lehet, az általad írtak alapján én mai fejemmel inkább talán a D7100-at venném meg, de csak miután mindkettőt alaposan megvizsgáltam.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
Throme
veterán
válasz Zeze94 #45501 üzenetére
Erre szokták mondani, hogy egy zár beszarhat 10k exponál is, de lehet elhúzza 300k expoig is. Az a 150k vagy 100k csak egy ilyen elméleti érték szerintem.
A 7200-nak jobb a szenzora.
Ha sokat húzol a képeiden, több fényértéknyit, akkor inkább a 7200-at vedd.Ha megtetszik a váz, akkor számíts arra, hogy többet fogod használni és így több expo kerül bele, mint a régi gépedbe.
szvsz
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest