Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tvamos

nagyúr

válasz Roachy #47394 üzenetére

"A kínaiak tudnak jobbat, olcsóbban gyártani, de önerőből fejleszteni nem igazán."
    Ezt mondtak a Japokrol is, most meg nezd meg, hol tartanak. A consumer fenykepezogepek kategoriat gyakorlatilag letaroltak.
    Most a kinaiak jonnek fel. Csak ido kerdese, hogy jobbak legyenek abban, amiben jobbak akarnak lenni. En egyutt dolgozom Kinai mernokokkel, ott is van jo is, meg rossz is, es vannak hasonloan lelkesek, mint nalunk, vagy Japanban. Es mar most is vannak dolgok, amit onerobol fejlesztenek, nem fognak megallni.
    Csak nezd meg, a Kinaiaknak komolyabb az urkutatasa, mint Japannak, vagy talan az egesz EU-nak. Persze, tudom, vettek technologiat a Ruszkiktol. De akkor is van, es szepen eltanuljak, mig majd maguktol csinaljak, es tovabbfejlesztik.

"És mindemellett kétes és követhetetlen az anyaghasználat és összeszerelés minősége, a szoftverek biztonsága, a különböző egészségügyi, elektronikai normák betartása."
    Ez itt nyugaton is igy volt 100 eve. Sot, a keleti blokkban eleg visszamenni 40 evet, (talan 30-at,) es itt is voltak csunya dolgok. (A tiszai cianozas, vagy a vorosiszap meg meg csak annyira sem volt regen, de itt ugye elindulhat egy masik vita, hogy baleset, de en ugy tudom, hogy mind a ketto hanyagsagra, es a normak be nem tartasara vezetheto vissza.)

Nekem ez a velemenyem, de persze lehet, hogy tevedek. (Sokkal jobb lenne... )

(#47396) Roachy
    "Kína drágul, úgyhogy sokan mennek el máshova gyártani."
    Dragul is, meg ott nem lehet a sajat cegedben kizarolagos tulajdonod, es nem tudod a sajat embereidbol felallitani a board-ot.

Amugy lassan, de talan komolyan lehet majd ott is venni a szabadalmi oltalmat, meg a szellemi tulajdont. Remelem. Legalabbis erre haladnak a trendek allitolag.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

Új hozzászólás Aktív témák