Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz lmaresz #6026 üzenetére

    Én is úgy csinálom, mint Anubis, csak intézőben fogom meg őket.. átmásolom (nem mozgatom) és ha a másolás jó, Bridge legenerálta a thumbnail-eket, akkor a kártyát visszadugom a gépbe. (Nem törlöm. Azt csak a köv. fotózás előtt közvetlenül, hátha kellenek még neadjisten mégis).

    Mapparendszer egyszerű: "2013_08_19 JohnyBlue-ékkal csillagfotózás Hortobágyon". :) Eddig bevált, megtalálok mindent általában.

    Az első gép D800 témához: kicsit sztem túlpörgitek, srácok. Adtunk pár tanácsot, elmondtuk azt is, hogy lehet, pénzkidobás - de kész, pont, ennyi. Itt a sztori vége. Illető kérdezett, mi válaszoltunk, az információval ő azt kezd, amit akar, szíve ügye-joga venni belépőnek akár Phase One-t is, aztán menni DSLR tanfolyamra - ez már nem a mi dolgunk. Aztán amilyen hitvita kialakult itt arról, van-e létjogosultsága profi vázzal indítani egy sík amatőrnek, őszintén: a mi bajunk ??? Tied, enyém ??? WWW TTT FFFF ??? Álljatok már le, hideg a sör, hideg a görögdinnye, finom a sárgadinnye, egyetek, aztán irány a strand vagy mittudomén, fotózás. Élvezzétek az életet, egyikőtök sem lesz boldogabb attól, ha egymást próbáljátok sikertelenül meggyőzni..

    Vegye a 800-ast oszt jó, nagyon melléfogni nem fog, betekeri P-be oszt csoki. Ha nagyon kezdő ember vesz 800-ast, annak halkan megsúgom, hogy a D800E -ből klasszisokkal jobb JPEG-ek potyognak ki a vázból, mint a sima 800-ból, színre, mindenre. Jobb az "E" JPEG algoritmusa. De ezt már letojhatja mindenki, esetleg kezdőknek érdemes elmondani, hogy amikor pitypangot fotóz a kitobival 1.70 testmagasságból, akkor lesz igazán művészi a kép, ha az "E"-vel lövi.. ;]

    Na, eltrollult az agyam a végére.. :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák