Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz peti_s #47363 üzenetére

    Azért a telefonok képei max egy telefon kijelzőjén mutatnak jól. Monitoron nézve szétesnek. És ez a mű bokeh meg borzalmas. Akinek ez elég annak nem is kell más a telefonon kívül.
    Az automata mód telefon szintű fejlesztése szerintem tök felesleges egy fényképezőn. Csak az alsó szegmensben van ennek értelme, mert biztosan van egy átmenet a rétegek között, aki nem akar a képekkel még külön bíbelődni, de a telefonnál jobb minőséget szeretne. Aki megelégszik egy telefon nyújtotta minőséggel, az nem akar majd cserélhető optikás masinákkal szórakozni amúgy sem, pláne hogy most már a tele, nagylátó és alap tartomány is elérhető rajtuk.
    A jövő szerintem az, hogy annyira átalakul a fotós piac, hogy nem igazán lesz értelme harcba szállni a telefonokkal.
    Le fog tisztulni, az átlag embernek bőven elég lesz a telók adta fotózási lehetőség, a maradék jócskán beszűkült réteg fog osztozni a fényképezőgépeken, azon belül is a hobbi fotósok és a profik.
    A kevesebb vásárló meg egyet jelent a drágább eszközökkel. És az az érzésem, hogy tovább fog nőni a belépő és profi szint közti árszakadék is. A komoly cuccok folyamatosan drágulnak amíg be nem áll a piaci egyensúly. Ennek talán lesz pozitív hozadéka is, nem hiszi majd minden agyhalott profi fotósnak magát mert van egy gépe. A magas ár talán eltántorítja őket. És csak az igazán elhivatott vesz majd külön felszerelést magának.
    A fényképező gyártóknak el kell gondolkodniuk, hogy vagy megpróbálják tartani a lépést és beszállnak a mobil piacra, akár saját készülékkel, akár kooperációval (mondjuk Samsung telók Nikon fejlesztette fényképezővel), vagy pedig maradnak így, de kénytelenek lesznek benyelni egy komolyabb haszon kiesést, amit valamelyest kompenzálnak az árak emelésével. Van egy harmadik út, ha bővítik a profiljukat más irányban is. Ez mondjuk leginkább a Nikonra igaz, mert a Canon, Sony és a többi gyártó is bőven elvan más piacokon (pl szórakoztató elektronika, számítástechnika, stb) de a Nikonnak nincs túl sok egyéb bevételi forrása. Ők vannak a legnagyobb veszélyben. Mert egy Sony akkor sem fog tönkre menni, ha teljesen megszűnne ez a szegmens.

Új hozzászólás Aktív témák