Új hozzászólás Aktív témák

  • YanezTTrain

    tag

    Ismét szögeltünk egy keveset a kiállításra készülő asztalon. A hegylábnál végetérő utat átvezettük a vasút fölött egy hídon, így az asztalnak az a sarka ahol eddig egy nagy lapos üres terület volt, is kicsit élettelibb lett. És persze, hogy nekiálltam felsővezetéket csinálni. Ha ki akarom vinni a villanygépeket is a kiállításra, akkor mese nincs, kell a drót a sín fölé. Ez csak amolyan látványfelsővezeték leszen, az alagutakban véget ér és a látható pontokon folytatódik, tehát csak optikai jelentősége lesz, vasútüzemi nem. De feldobja az asztalt egy kicsit és a villamos mozdonyok élethűbbek lesznek, mint lehúzott, vagy a levegőbe ágaskodó szedőkkel.


    Így néz ki a terület nagyjából. Lesz még kis domboldal, részű építés a két oldalon, növényzet telepítés, stb, stb... Így ez a sarok sem kopasz immáron.

    Eldőlt a digitalizálás kérdése is. Kezdem beszerezni a Marklin Delta rendszer cuccait. Ez ugyan nem tud annyit, mint a nagy komoly digi rendszerek, de szükségtelenné teszi a szakaszolásokat és képes működtetni a telex kuplungokat a mozdonyokon. Először a külső pályakör /Fővonal/ lesz Deltásítva, és később a belső pálya /Mellékvonal/ is ilyen vezérlést kap. A dolog egyetlen szépséghibálya, hogy pályakörönként 4 mozdonyt tud a vezérlő kezelni, és ha jól tudom egyszerre csak egy mozdony-szerelvény tud menni, de nekem ez pontosan elég is lesz. :DD

    A vasútmodellezés nem a kapkodós elmebetegek sportja...

Új hozzászólás Aktív témák