Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
A gyerek 16 éves elmúlt. Abba akarja hagyni az iskolát és dolgozni. Ezt nem tartjuk jó ötletnek de végső esetben lehet egy évet engednénk neki, utána úgy is szalad vissza az iskolapadba. A szülői felelősség részét hagyjuk most ki, hónapok óta ezen rágódunk. Szóval tegyük fel hogy megengednénk neki. Van erre lehetősége? Mostani rendszer szerint úgy tudom hogy szakma vagy 18 év a határ, ő viszont 2011/12 előtt kezdett a régi szabályozás szerint. Ilyenkor mi a jogi állás? Ha nem kezd tanévet akkor értesítik a gyermekvédelmi szerveket? Nem egyedüli gyerek, nem örülnénk ha a hülyesége miatt problémát okozna...
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz razorbenke92 #17480 üzenetére
Köszönöm szépen. Sejtettem hogy nem olyan egyszerű. Kis családi próbálkozás lenne de akkor teljesen más tematikájú lesz inkább.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
válasz LuckyL #17478 üzenetére
Természetesen nem tudom, de nem láttam az oldalon erre semmi utalást. Marvel logót sem. Egyedül a karaktereket, díszletet és a képregény hősök megnevezését. Azért érdekel mert én is szerettem volna hasonlót, csak más témában. Viszont a Disney ilyen ügyekben nem a barátsagos Mickey egér. Ha nem szabadon felhasználható bizonyos idő után ezen karakterek, akkor inkább újratervezek.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Érdekelne hogy jogok felhasználásáról mit kell tudni. Például láttam egy szabaduló szobát Pesten. Megcsinálták a Bosszúállók berendezést és ezzel is hirdetik magukat. Ehhez nem kellene a Marvel-től engedélyt kérni? Vagy ha nem adok el konkrét terméket hanem díszítés/díszlet formában használom fel az más? Saját területemen pl?Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rivaul
addikt
Hali. Eladnánk a házat. Minden tulajdonos egyetért kivéve egy aki 2/12 résszel rendelkezik. Múlt héten voltunk ügyvédnél és aláírta hogy meghirdetjük a házat, min ár 45m amiért eladó. Ma megállapodtam egy vevővel 46-ért. Ha nem hajlandó a papír ellenére sem aláírni a tulajdonostárs az adásvételit akkor mi van? Kötelezhetem, vagy tudok valamit csinálni? Ha sok a cécó a vevő eláll és az nekem kiesés. Közös tulajdont kell szüntetni, árverezik jóval kevesebbért és addig is nönek a terhek a házon. Szóval nem mind1.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Köszönöm a válaszokat mindenkinek Sajna tuti be fogják jelenteni így biztosra megyek. A családtag használja a garázst és azt a bejárót. Én viszont akkor létesítenék ide egy kaput hogy szintén behozhassam az autót az előrészbe amit viszont mi használunk és tartunk rendbe. Ha minden jól megy akkor a bejárat is ide kerül és egyszerűbb lesz kicsit.
-
Rivaul
addikt
válasz Magnum_ #7815 üzenetére
Régen már azt hiszem említettem itt. Családi ház. Dédim és nagymamám élt itt. Dédi elég rossz körülményekbe, nagyi meg szépen felújított külön lakrészbe. Dédi szerette volna ha ideköltözünk mert a lánya nem foglalkozott vele. Mi idejöttünk (feleségem és gyerekek). Dédi rám íratta a fél házat (ami a linken van kapus kérdésbe). Nagymama is ott volt az átírásnál. Mikor beköltöztünk jöttek a bajok. Elsőre a dédi részébe a mocsok (13 egeret dobtam ki innen) és a rom. Utána nagymamát zavarták a gyerekek, ne használjuk a pincét, mi gondozzuk a kertet, segítsünk nála is, jah és ő ezentúl nem fizet semmit mert hát én nagy értéket kaptam. Ezekről szó sem volt költözés előtt. Mindig segítettem nekik nem véletlen szerette volna a dédi hogy én jöjjek ide de azért mindennek van határa. Később kiderült hogy a dédi nyugdíja meg minden egyéb is a mamához érkezik. A dédi meg egy fél tányér ételt kap cserébe. Így már kezdett összeállni a kép a körülményekről és szóvá tettük. Ekkor jött a válasz lépés. Mire hazajöttünk a gyerekekkel az iskolából a dédit elvitette vidékre egy otthonba amit leszervezett és beperelt a nevébe hogy kéri vissza az ingatlant mert bántottuk a dédit és ki kellett menekítenie tőlünk. Természetesen rátaláltunk a dédire és ő ezt tagadta, nekünk meg meg volt minden fénykép és bizonyíték hogy gondoztuk így a pert nyertük. Azóta viszont mindenért beperel, vagy rám hívja a rendőröket. A házba semmit nem fizet, napi 6x! mos, locsol stb. Eladni nem akarja, az én nevemen van minden közmű, a felszólításokat összetépi és még sorolhatnám. Folyton új ügyvédet keres akinek előad valami történetet és futjuk elölről a köröket. Nekem nincs munkám, az asszony itthon van a pici gyerekekkel és megy a csata folyamatosan. Most édesanyám is eladta a lakását, vett egy másikat vidéken amit kiadott és ideköltözött az anyjához. Természetesen ő sem fizet mert hogy "nagy ajándékot kaptam". Egy vicc komolyan. Hozzá tenném, tanult jól szituált "értelmiségi" emberekről beszélünk nem a Mónikasó kategóriáról, ezért is érthetetlen és külső szemnek megtévesztő sokszor az egész. Csak az a szerencsém hogy az ügyvédem az elejétől benne van és már jó ideje az igazságérzete miatt áll mellettünk, pedig van idegen volt számunkra. Így ingyen viszi az ügyeket és vívja a harcunkat a hazugságok ellen. Ha ő nem lenne nem is tudom mit csinálnánk. Persze ez csak egy vázlat leírás, mert sok hazugság, csavar és miegymás volt itt az elmúlt 3 évben.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz Magnum_ #7813 üzenetére
Rendben. Legutóbb négyszer! mentem vissza az okmányirodába mert minden ügyintéző mást akart. És direkt mindig ellenőriztetem a papírjaimat és megkérdezem hogy akkor mi az ami kellhet még... Most is van peres ügyem és amiket vele szívtam az majomparádé.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok, beteszem ide is mert a fáradt gőzbe nem működött a dolog.
Adott egy autóbejáró nagy kapuval, de a kerítés másik végén is kéne egyet létesíteni. A behajtáshoz nem kéne semmit módosítani az utca/járda részen csak a kerítést vágnánk ki és tennék be egy kaput. Ehhez kell valami engedély vagy bár mi? Vagy csak kivágjuk a kerítést és beteszünk oda egy kaput azt kész? Ez lenne a terep.
-
Rivaul
addikt
Tetszik az a bepakolok a pinyódba. Kicsit hasonló. Ha a fél ház az enyém és én be akarok állni az udvarba de az udvari kapun lakat van, én meg mondjuk levágom? Osztatlan közös tulajdon. Eddig a ház előtt álltam de most már 2 autó is a helyemen áll így én nem férek ide. Aki beállt eddig a garázsba az most a helyemen áll. Akkor cserélnék és jövök én az udvarba ha már ő nem teszi. A 2 kocsiból az egyiknek semmilyen jogcíme nincs itt csak itt lakik a tulaj "vendégségbe hónapok óta", a másiknak 2/12-ed tulajdona amin haszonélvezet van. Az utóbbié a lakat. Ők alig mennek el a kocsival így csiki csukizni nem tudok. Arra hogy álljanak el szintén menjek anyukámba a válasz és hogy közterület. Ilyenkor?
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz Magnum_ #7366 üzenetére
Köszi szépen. Sztem akkor az 5% az viszonylag korrekt lenne. 750e-1m-ig kapna. Olyan nagyon sokat nem kell vele dolgoznia, de tudom hogy nélküle már rég nem lenne házam és nem engedhetem meg magamnak hogy a jelenlegi anyagi helyzetem miatt elveszítsem. Bár szerintem kitartana, de én nem szeretek adós maradni
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Van egy rég óta húzódó peres ügyem. Ingatlan ügy. Az ügyvédem egy nagyon rendes ember, szívügyén viseli az egész ügyet mert igazságtalan. Sajnos olyan helyzetben vagyok hogy nem tudok neki rendszeresen fizetni és amikor igen, akkor sem annyit amennyit mástól kérne. Még sokáig húzódik a dolog és nem szeretném ha elpártolna mellőlem. Olyanra gondoltam hogy írhatnánk egy sikerdíjas megállapodást. Tehát ha a győzünk és sikerül eladni a házat akkor bizonyos százalék az ő tisztelet díja lenne. Természetesen a rendszertelen fizetgetést tartanám, de tudom hogy ez nem túl elégséges és csak emberségből foglalkozik egyáltalán velem. Tehát egy 15-20 milliós érték esetében mi lenne az a százalék amivel nem sértem meg és elkötelezhetném az ügy mellett anyagilag is? 3-5-10? A tíz az már elég sok szerintem, inkább a példa kedvéért írtam. Vagy van erre valami szokásos százalék esetleg?
-
Rivaul
addikt
válasz maximilian4 #5783 üzenetére
Köszi. Ez egy elég bonyolult ügy sajna. A dédi és nagymamám együtt élt ebbe a házba. Mindig voltak köztük problémák de ezt a nagymama beállította a dédi korának. Kívülről nem volt annyira vészes csak amolyan "olasz" családos. Mióta egyedüli életet éltem azóta nekik is segítettem és figyeltem rájuk már közel 10 éve. A dédi ezt értékelte és két éve megkért hogy költözzünk ide segíteni neki a mindennapokban. Elég nagy a ház, így belementünk. Cserébe a fél ház rám is került ajándékként. A szintén itt lakó mamának ez nem tetszett, mint kiderült nem csak vitáik voltak de komolyan a dédin élősködött évek óta. Egyik nap arra jöttünk haza hogy nincs itthon a dédi. A mama beültette a kocsiba és egy előre elintézett vidéki otthonba rakta. Nemsokára kaptam a papírt hogy be lettem perelve ajándék visszakövetelésre a dédi nevében. Mint kiderült a nagymama aláíratott mindent a dédivel és az ő nevében akarta visszavenni a házat hogy utána eladhassa. A család távoli része egészen abszurd történetet kapott amivel a nagymama mellett álltak és támogatták minden lépését. Miután tisztáztuk a helyzetet a rokonsággal, egyöntetűen szeretnénk eltávolítani a nagymamát a háztól. Szóval eladnám én a házat még áron alul is, de sajna perfeljegyzés van a tulajdoni lapon így amíg le nem zárjuk addig itt csücsülünk...
Sajnos az egész történet sokkal durvább és abszurdabb de nagy vonalakban ez a lényeg. Ettől függetlenül nem szeretnénk lemondani mindenről míg itt várakozunk. Ezért is jönne a kutyus, akinek meg fontos lenne hogy a gyerekekkel együtt nevelkedhessen.
-
Rivaul
addikt
Köszönöm mindenkinek aki foglalkozott a kérdésemmel!
-
Rivaul
addikt
válasz MCGaiwer #5777 üzenetére
Köszi neked is. Úgy is meg fog próbálni valamit... Ahol lehet ott feljelent... Mi egy amstaff-ot szeretnénk. Mivel még kicsik a gyerekek így mihamarabb a kutya szocializálódása miatt. Viszont mivel ez egy közhiedelem szerint "vérengző" jószág így biztos erős lázadás lesz a dologból Mi szeretnénk eladni a házat a többi tulajdonossal egyetemben kivéve az itt élő családtaggal. Ő nem akarja de ez már bíróságilag folyamatban van. Viszont addig se szeretnénk várni a kutyával. Fontos hogy a gyerekekkel együtt nőhessen fel a kutyus is.
-
Rivaul
addikt
válasz Cathfaern #5773 üzenetére
Itt 6/12 arányban nekem tulajdonom van mindenféle teher nélkül. A családtagnak viszont 2/12 alapon van haszonélvezettel terhelt tulajdonjoga, a haszonélvező pedig egy vidéki idős otthonban tartózkodik. A többi tulajdonos meg nem is itt lakik. Nem tudom ez jelent-e bármit csak leírtam
-
Rivaul
addikt
válasz maximilian4 #5769 üzenetére
Szia.
Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen terjedelmes és érthető választ adtál!
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Családi házban élünk feleségemmel és 4 gyermekünkkel. Osztatlan közös tulajdonú a telek. A ház egyik felébe mi lakunk a másikba családtag akivel kifejezetten rossz a viszony. 2m kerítéssel kettéválasztottam teljesen a kertet amire a családtagnak nincs átjárása. Ezt megpróbálta megvétózni a jegyzőnél de sikertelenül. A lényeg. Szeretnénk egy kutyát. A családtagnak van egy kistestű kutyája, mi viszont egy közepes testűt szeretnénk. Ebbe nem menne bele. Van lehetősége megakadályozni hogy kutyát tarthassak az általunk elhatárolt területen? Én az ő kutyusát szeretem de ő annyira utál hogy biztos tenni akarna valamit...
-
Rivaul
addikt
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Volt az ingatlanos kérdésem nemrégiben. kaptam rá ügyvédtől elég konkrét választ. Bemásolom hátha segít valakinek vagy csak tájékozottabbá tesz. Kérdés, Cikk.Válasz:
Tisztelt Kérdező!Nem tudom, milyen cikket olvasott, csak feltételezem, hogy az ún. osztályrabocsátásra gondol a kérdésében.
Az osztályrabocsátás azt jelenti, hogy ha több örököstárs közösen örököl, kötelesek az örökrészükhöz hozzászámítani azon ingyenes adomány értékét, amelyben az örökhagyótól annak életében részesültek. Ez alapján kellene hozzászámítani Önöknek az ingatlan 6/12-ed részét, de csak akkor - a törvény szerint - ha ezt az örökhagyó (jelen esetben a dédnagymama) kikötötte, vagy egyébként a körülményekből arra lehet következtetni, hogy az ajándékot hozzászámítás kikötésével adta Önöknek.
A leírtakból az derül ki, hogy Önök gondozzák a dédit, fizetik a számlákat és erre tekintettel lett Önöké az ingatlan - tehát az a véleményem, hogy itt nincs osztályrabocsátási kötelezettség.
Persze a biztonság kedvéért eltenném a számlákat, egyebeket, hogy ezt később - ha esetleg valamelyik örököstárs megtámadná az ajándékozást - bizonyítani tudják.[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
-
Rivaul
addikt
válasz gordonfreemN #3644 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszokat. Sajnos ez úgy néz ki hogy ezt be kell nyelnem.
-
Rivaul
addikt
válasz gordonfreemN #3642 üzenetére
Nah pont ez az hogy nem szeretném már őt ilyesmivel terhelni. Azért egy anyát nem jól érint a teljes kitagadás, ez régi módi felfogásban nem ilyen egyszerű. Mi gondoskodunk róla de több ilyen ügyletet már biztos nem fog elintézni, nem is annyira beszámítható szegény. Csak pont ez zavar hogy ő hoz egy döntést. Én be vagyok jegyezve tulajdonosnak a földhivatalnál és az én tulajdonomból elvesznek? Milyen jogon? Mert ha a végrendeletet támadják az oké bár nem szép dolog, de így ez nonszensz.
Ezt kerülnénk el úgy hogy őt ne kelljen rángatni, feleségem részére továbbajándékoznám mert a régi dolgok szerint elvileg akkor ahhoz már senki nem nyúlhat. Csak ennek a lehetőségével/mikéntjével nem vagyok tisztában első kérdés.
-
Rivaul
addikt
Pont hogy az alább bambano által linkelt index cikk miatt kérdeztem. 10 éven belüli ajándékozás esetén figyelembe veszik az elajándékozott tulajdont is. Ez az én értelmezésemben annyit takar hogy az én tulajdonomból vonnának köteles részt. Lehet hogy rosszul látom az egészet?
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Egy kis hozzáértő segítségre lenne szükségem.
Adott egy ingatlan. Dédmamám és dédapám tulajdona volt. Már csak dédmamám él.
Az ingatlan 12 részre van tulajdonjogilag osztva. Elhunyt dédpapám 6/12 része az örökösökre van már bejegyezve. A másik 6-od az én tulajdonomban van mivel dédmamám nekem ajándékozta, ajándékozási szerződéssel. Az egész 12 részen jelenleg az élő dédmamám haszonélvezetet élvez de tulajdonjoga ugyebár már nincs.Most jön a kérdés: Az új törvények szerint ha elhuny dédmamám akkor az én tulajdonom is alapul veszik és köteles részt vonnak belőle. (lenne 3 örökös) Ez nekem nem igazán van ínyemre mivel én és a családom élünk a házban a dédivel és mi foglalkozunk vele, mi fizetjük a számlák nagy részét és nem véletlenül kaptuk mi a tulajdont. Nekem van lehetőségem a saját tulajdonom pl a feleségemnek ajándékozni úgy hogy a dédinek haszonélvezete van jelenleg? Ha ezt így megteszem akkor is figyelembe veszik az örökösödésnél a tulajdont?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest