Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Milyen routert?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Hi de várjál valami összekeversz...
A holnapi napra kéne kapnod 200%ot minden ledolgozott óra után. Nem értem miért jössz a normál napi túlórával, hiszen az csak átlagos hétköznapra vonatkoznak. Az állam dönti el melyek a piros betűs ünnepek nem a munkáltatod. A péntek mondjuk más tészta ott lehet ez a helyzet...
Persze tévedni emberi dolog én is emberből vagyok“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
Hi!
Nem vagyok ügyvéd meg semmi, de IT szakmában nincs olyan, hogy ünnepnapi munka. Az egész úgy néz ki, hogy te azért kapsz olyan jó %-ot mert eleve túlórázol hiszen az ünnepnapi irányszám 0.A törvény nem tesz különbséget Ünnepnapi túlóra / Ünnepnapi alapóra között. Így ha te 12 órát dolgozol mondjuk 23-án ami ünnepnap akkor 12 órányi túlórát kéne kapnod a leírt alap % alapján...
Maximum, ha estére esik az óráid akkor van ugye + éjszakai pótlék, mert ugye nem mindegy, hogy délután 5 után maradj ott +2 órát vagy este 22es műszak végén +2-t
[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
válasz tolts.hu #4154 üzenetére
Nekem tavaly tavasszal vettem a lakásom, április előtt...
Az összeget az intéző ügyvéd tudni fogja, az a dolga a NAV meg ne izgulj nem felejt és nem évül el fogja kérni...
Nekem majd november volt mire megjöttek a részletfizetéses sárga csekkek“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
válasz tolts.hu #4097 üzenetére
Hát nem vagyok jogász, de dolgoztam pénzintézetnek és most nem szeretnék faji hovatartozást elővenni a vezetőket, de te el tudod hinni, hogy valaki fizet az ügyfeleknek mielőtt az összes bíróságot végigjárta volna ?
Vissza kell fizetnie az adósnak a bank felé a már kifizetett összeget
Persze sőt még kamatot is fog rá számolni a bank, hiszen eltart egy ideig míg megnyeri a pert a Hágai legfelsőbb bíróságon...“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
Lehet nem fogalmaztam elég jól...
Az alapesetben teljesen igazad van, túlóra vagy fizetik vagy lecsúszod...Nekem azzal az esettel van bajom, amikor a túlóra belecsúszik a minimális pihenőidőbe. A törvény kimondja, hogy minimum 11 óra pihenő jár két nap között...
Ettől csak az én javamra lehet eltérni, nincs legális mód arra, hogy nekem elég 5 óra alvás is...Az én kérdésem az lenne, hogy ha a következő nap munkakezdés előtt 11 órával még dolgozni kell akkor hogy történik az elszámolás...
Most épp tárgyalás van a cégnél és kb arra akarnak rávenni, hogy kvázi a másnap reggeli munkaóráimat helyezem át ha kell előző nap estére/éjjelre.Példa:
Ez kb úgy néz ki, hogy N.-dik napon dolgozom 8-16ig majd este visszajövök, mert olyan dolog van amit csak este lehet csinálni. Szóval bent vagyok még az N napon 21-1 majd ismét hazamegyek most már aludni.
Másnap /N+1/ mivel 11 órát pihenni kell, akkor 12-re megyek dolgozni. Délután 16-kor ismét hazamegyek majd az elszámolásnál közlik, hogy a két nap 16 órát dolgoztam, nem jár túlórapénz, semmilyen pótlék 2*8 óra után sima fizetés...
És mivel a törvény köt mindkettőnket, nem mehetek be reggel 8-ra és mondhatnám, hogy hő-hő 2 nap alatt 20 órát dolgoztam kérem a 4 túlórámat.Eddigi tapasztalat 2010-ből:
Eddig a példában szereplő esetben az volt a történet, hogy a cég kifizette a 4 túlórát és nem kellett ledolgoznom, a reggeli 4 átpihent órákat sem, mert felsőbb utasításra történt a dolog. Most ez jogkövető volt, vagy a cég volt szuper-jófej, hogy 16 óra munkáért kaptam 16 órát + 4 éjszakai túlórát ????Flame:::
Most próbáljunk csak a jogi oldalon maradni, nem érdekel a feketén dolgozó építőipari emberkének szóló örülj, hogy kapsz valamit beszólások.“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
Lehet nem tartozik ide, de a munkavállalós topic döglöttnek tűnt...
Nekem egy olyan kérdésem lenne:
Ha egy munkahelyen dolgozom / kvázi office time / és túlóráztam éjjel. / 8-16:30-kor hazamentem és este 22-02-ig /. Most a hatályos munkatörvényben 11 óra a pihenőidő. Akkor én bemegyek délután 13-ra. Akkor én hazamehetek a szokásos időmben /16:30/ ?, vagy aznap is le kell dolgozni a 8 órát tehát 21:30 körül tudok csak eljönni ???
Az én olvasatomban igen hiszen nem az én hibám, a törvény betartása így a munkaadóm elesik a 8-13 munkámtól vagy behajthatja rajtam ???Előre is köszi
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest