Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HUfantom

őstag

válasz qltsar #4159 üzenetére

Hi de várjál valami összekeversz...

A holnapi napra kéne kapnod 200%ot minden ledolgozott óra után. Nem értem miért jössz a normál napi túlórával, hiszen az csak átlagos hétköznapra vonatkoznak. Az állam dönti el melyek a piros betűs ünnepek nem a munkáltatod. A péntek mondjuk más tészta ott lehet ez a helyzet...
    Persze tévedni emberi dolog én is emberből vagyok

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

• HUfantom

őstag

válasz qltsar #4157 üzenetére

Hi!
    Nem vagyok ügyvéd meg semmi, de IT szakmában nincs olyan, hogy ünnepnapi munka. Az egész úgy néz ki, hogy te azért kapsz olyan jó %-ot mert eleve túlórázol hiszen az ünnepnapi irányszám 0.

A törvény nem tesz különbséget Ünnepnapi túlóra / Ünnepnapi alapóra között. Így ha te 12 órát dolgozol mondjuk 23-án ami ünnepnap akkor 12 órányi túlórát kéne kapnod a leírt alap % alapján...

Maximum, ha estére esik az óráid akkor van ugye + éjszakai pótlék, mert ugye nem mindegy, hogy délután 5 után maradj ott +2 órát vagy este 22es műszak végén +2-t

[ Szerkesztve ]

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

• HUfantom

őstag

válasz tolts.hu #4154 üzenetére

Nekem tavaly tavasszal vettem a lakásom, április előtt...

Az összeget az intéző ügyvéd tudni fogja, az a dolga a NAV meg ne izgulj nem felejt és nem évül el fogja kérni... :D
    Nekem majd november volt mire megjöttek a részletfizetéses sárga csekkek

• HUfantom

őstag

válasz tolts.hu #4097 üzenetére

Hát nem vagyok jogász, de dolgoztam pénzintézetnek és most nem szeretnék faji hovatartozást elővenni a vezetőket, de te el tudod hinni, hogy valaki fizet az ügyfeleknek mielőtt az összes bíróságot végigjárta volna ?

Vissza kell fizetnie az adósnak a bank felé a már kifizetett összeget
    Persze sőt még kamatot is fog rá számolni a bank, hiszen eltart egy ideig míg megnyeri a pert a Hágai legfelsőbb bíróságon...

• HUfantom

őstag

válasz aram01 #4053 üzenetére

Lehet nem fogalmaztam elég jól...
    Az alapesetben teljesen igazad van, túlóra vagy fizetik vagy lecsúszod...

Nekem azzal az esettel van bajom, amikor a túlóra belecsúszik a minimális pihenőidőbe. A törvény kimondja, hogy minimum 11 óra pihenő jár két nap között...
    Ettől csak az én javamra lehet eltérni, nincs legális mód arra, hogy nekem elég 5 óra alvás is...

Az én kérdésem az lenne, hogy ha a következő nap munkakezdés előtt 11 órával még dolgozni kell akkor hogy történik az elszámolás...
    Most épp tárgyalás van a cégnél és kb arra akarnak rávenni, hogy kvázi a másnap reggeli munkaóráimat helyezem át ha kell előző nap estére/éjjelre.

Példa:
    Ez kb úgy néz ki, hogy N.-dik napon dolgozom 8-16ig majd este visszajövök, mert olyan dolog van amit csak este lehet csinálni. Szóval bent vagyok még az N napon 21-1 majd ismét hazamegyek most már aludni.
    Másnap /N+1/ mivel 11 órát pihenni kell, akkor 12-re megyek dolgozni. Délután 16-kor ismét hazamegyek majd az elszámolásnál közlik, hogy a két nap 16 órát dolgoztam, nem jár túlórapénz, semmilyen pótlék 2*8 óra után sima fizetés...
    És mivel a törvény köt mindkettőnket, nem mehetek be reggel 8-ra és mondhatnám, hogy hő-hő 2 nap alatt 20 órát dolgoztam kérem a 4 túlórámat.

Eddigi tapasztalat 2010-ből:
    Eddig a példában szereplő esetben az volt a történet, hogy a cég kifizette a 4 túlórát és nem kellett ledolgoznom, a reggeli 4 átpihent órákat sem, mert felsőbb utasításra történt a dolog. Most ez jogkövető volt, vagy a cég volt szuper-jófej, hogy 16 óra munkáért kaptam 16 órát + 4 éjszakai túlórát ????

Flame:::
    Most próbáljunk csak a jogi oldalon maradni, nem érdekel a feketén dolgozó építőipari emberkének szóló örülj, hogy kapsz valamit beszólások.

• HUfantom

őstag

Lehet nem tartozik ide, de a munkavállalós topic döglöttnek tűnt...

Nekem egy olyan kérdésem lenne:
    Ha egy munkahelyen dolgozom / kvázi office time / és túlóráztam éjjel. / 8-16:30-kor hazamentem és este 22-02-ig /. Most a hatályos munkatörvényben 11 óra a pihenőidő. Akkor én bemegyek délután 13-ra. Akkor én hazamehetek a szokásos időmben /16:30/ ?, vagy aznap is le kell dolgozni a 8 órát tehát 21:30 körül tudok csak eljönni ???
    Az én olvasatomban igen hiszen nem az én hibám, a törvény betartása így a munkaadóm elesik a 8-13 munkámtól vagy behajthatja rajtam ???

Előre is köszi

Új hozzászólás Aktív témák