Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz KilgoreTrout #23217 üzenetére
Nem vagyok jogász, de szerintem rossz irányból várod a megoldást.
Amennyiben egy elérhetetlen akárki befektetésként megveszi a lakást, de nem foglalkozik vele, attól még ázik tovább.
A társasházi törvény, SzMSz és a közös képviselő hármassal kell kikényszeríteni a javítást, akár a társasház számlájára, aztán majd a kk feladata a költségek visszaszerzése. -
alakesh
tag
válasz KilgoreTrout #23213 üzenetére
Ez kicsit többrétű, függ attól is, hogy a végrehajtást mire kérték (csak ingóságra, vagy ingatlanra is).
Amennyiben ingatlanra is, ebben az esetben a végrehajtást kérőnek kell kérnie az árverezés kiírását. Ugyanakkor, ha együttműködik a végrehajtóval, és részletfizetést kér, akkor az felfüggeszti a végrehajtási eljárást.
Iratbetekintést sajnos csak az adós, és a vh. kérő kérhet, ti mint külsős személyek nem. A kk elvileg felszólítható az iratok bemutatására.
-
félisten
válasz KilgoreTrout #22504 üzenetére
Egy potenciális haláleset (hiszen élő ember már nem lehet bent) miatt akár fel is törik az ajtót, de ha nyitva van az ablak, azon keresztül is megkísérlik a bejutást.
Bejutnak. Ha szólnak nekik.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz KilgoreTrout #22504 üzenetére
Hát azért lehet bejelentést tenni, hogy valószínűleg betörhettek a szomszédhoz. Arra biztosan kijön a rendőrség....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Đusty
addikt
válasz KilgoreTrout #21265 üzenetére
-
zsolti_20
senior tag
válasz KilgoreTrout #20044 üzenetére
Gondolkodtam ma ezen az egészen egy kicsit. Az esetleg megoldás lehet hogy alapból olyan modult keresek ami megkapta a CE-t már? Ezt építeném be az eszközömbe, így elvileg már meg is oldódott a probléma. Meg tudnád erősíteni kérlek, hogy ez működhet vagy sem?
Köszönöm! -
félisten
válasz KilgoreTrout #19144 üzenetére
Látni kéne a pontos feltételt.
Jól védhető lehet a bejegyző határozat dátuma, esetleg annak az átvételi napja -- mivel ugye ezek hiányában esély sincs a bejelentkezésre, hiszen senki sem tud a bejegyzésről, de még arról sem, hogy lesz-e bejegyzés. Látni kéne azt a feltétellistát.
MaCS
-
félisten
válasz KilgoreTrout #19127 üzenetére
Ezzel kapcsolatban még a Legfelsőbb Bíróság is nehezen jutott dűlőre, bár a bizonytalanság alapvetően a jogerővel volt kapcsolatos.
Az egységes álláspont jelenleg a következő: a tulajdonjog a földhivatal jogerős határozatával jön létre, a kérelem benyújtásának időpontjára visszaható hatállyal.
MaCS
-
tolts.hu
őstag
válasz KilgoreTrout #19127 üzenetére
Szerintem onnantól ketyeg ahogy a földhivatal bejegyezte.
Szintén az otthontámogatásival kapcsolatban lenne kérdésem, a jogszabály lakóhelyet ír, ami stimmel is a feleségem és a gyerek esetében, de én tartózkodási helyen vagyok bent lakcímkártyán, a tulajdonjogunk a feleségemmel 50-50%. Vajon ezen fennakadnak?[ Szerkesztve ]
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
meroly
veterán
válasz KilgoreTrout #18498 üzenetére
Rágugliztam és a groupamanal sokaknak ilyen indokkal utasították el a kárkifizetést. Úgy látszik erre játszanak direkt, mert ahogy látszik is a lenti pontokból én szerződéskötéskor tuti nem gondolok ilyenre.
Kiegészítő Balesetbiztosítás Különös Feltételeinek 1. pontja szerint, biztosított:
a. az alapbiztosítások kötvényén biztosítottként feltüntetett természetes személy, valamint
b. az alapbiztosítások kockázatviselési helyén állandó lakhellyel rendelkező és a kötvényen megnevezett biztosítottal életvitelszerűen együtt élő természetes személyek, továbbá
c. a nem állandó lakott épületre vonatkozó alapbiztosítások kötvényén biztosítottként megnevezett természetes személy és azok a természetes személyek, akik a biztosított állandó lakhelyén a természetes személy biztosítottal életvitelszerűen együtt élnek.(#18501) asdf_:
GB524 jelű Lakásbiztosítás - 2016-ban kötöttem.
Na igen én pont ezen "szerencsések" közé tartozom, de úgy látszik anyira egyedi az eset, hogy a groupama nem képes felfogni. Mondtam az ügyintézőnek jövőre a bahamákon veszek egy nyaralót, úgyhogy az lesz a lakcímkártyámon, de hogy biztosítást nem náluk kötök az tutiEgyébként Genertel hatamlas jó biztosítónak tűnik. Mindenben a legolcsóbb (nekem lakás, autó, baleset) és 5 napon belül úgy fizettek, hogy a bejelentett kárra még egy emailt se írtak, már épp reklamálni akartam, hogy valami automatikus üzenet jöhetne, erre megjött a pénz És nem 10ezer forintos volt.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
Veron
addikt
válasz KilgoreTrout #17834 üzenetére
ezt nem tudom pontosan, egy ingatlanügyekkel foglalkozó ügyvéd írta bele az adásvételibe az új lakás vásárlásakor.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz KilgoreTrout #17718 üzenetére
Esetleg erre valaki?
Az is nagy segítség lenne, ha tudnátok ajánlani valakit, akinek van gyakorlata ilyen ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
válasz KilgoreTrout #17679 üzenetére
ja ezt szokták emlegetni, de baromság.
az első eszközig a házhoz tartozik.pl radiátorszelep, vízóra.finanszírozás meg szerződés kérdése.nálunk mi is meg a ház is Generali..csak nekünk van 20e önrész..
tehát jobban járunk, ha az ilyen jellegű kárt a ház biztosításán kersztül nyújtjuk be, amire meg az nem érvényes, azt a sajátunkkal. -
coco2
őstag
válasz KilgoreTrout #17661 üzenetére
Köszönöm a tippet. Majd amikor már csak formázni kell utólag a kész eredményt, felkeresem őket.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz KilgoreTrout #17529 üzenetére
Na jó, de mennyi büntetést fizetek akkor évi szinten?
Meg nekem tényleg nem világos, hogy akkor oké hogy kerítés átlátható, de belülről én akkor rakhatok bármit? Meg a kapu elé ilyen elhuzhato növény rengeteget akár?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
őstag
válasz KilgoreTrout #17060 üzenetére
én nem tudom mi okozta a hibát, de a biztosítás semmiképpen sem arra szolgál hogy a kopás, elhasználódás miatt szükséges javításokat fizesse, ha ez volt a helyzet
cryptot minden termékemért elfogadom
-
asdf_
veterán
válasz KilgoreTrout #17060 üzenetére
Normalisabb hazakban a haz biztositasanak adatai, ugy mint biztosito, kotvenyszam, mely biztositasi termekrol van szo vagy ki van fuggesztve, vagy annak megkotese utan egy tajekoztato megy rola. Kaptal ilyet, ki van logatva? Ha igen, ott el kell olvasni a biztositasi felteteleket, hogy ratalalsz-e te magadtol, hogy mi miatt teritettek csak ennyit. De ha nem, akkor szerintem a biztosito levelet, melyben megindokolja ezt, jogosult vagy megismerni, hiszen attetelesen szerzodo fel vagy, igy azt a kozos kepviselonek ki kellene adnia reszedre. De ez utobbi szigoruan szerintem.
-
őstag
válasz KilgoreTrout #15539 üzenetére
az hogy nem a biztosító, hanem külső cég alkalmazottja a kárfelmérő, nem lényeges
beleirattad a jegyzőkönyvbe, hogy megbontás szükséges, a kár megállapításához?
szerintem itt nem jogorvoslatra van szükség, hanem megfelelő kommunikációra
megkerested egyáltalán a biztosítót ezzel a problémával, írásban vagy akár telefonon?
meg kell bontani és pótszemlét kérni!
mosmár egy fokkal bonyolultabb lesz, mert megvártad hogy az egész kárügyet lezárják, de így is biztos el lehet intéznicryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz KilgoreTrout #15315 üzenetére
sajnálom szerencsétlent és téged is hogy el kell viselned egy ilyet, de sajnos nincs ötletem
cryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz KilgoreTrout #15313 üzenetére
bűncselekmény biztosan nem
attól hogy jelzálog van a lakásán még érintheti igencsak kellemetlenül egy polgári per, főleg ha a vége a lakás árverezése lehetcryptot minden termékemért elfogadom
Új hozzászólás Aktív témák
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest