Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Clemi #8518 üzenetére

    Egy adott ár alatt már nehéz jó obit ajánlani különösen annak aki megazoomot akar mert azt a kompakt is tudta meg azt hiszi, hogy a DSLR szenzor generálja a fényt. :))

    A valóság meg az, hogy minőségi előrelépés attól várható, ha jobb obit, vakut stb. veszel. Azaz reálisan a vázad összességében kevesebbet ér mint a többi cuccod (mondjuk itt én pl. már kezdek elég extrémbe menni mert lassan már a vakum is többet fog érni mint a vázam). A szenzorok felbontása már rég lekörözte az obikét már a belépő kategóriában is.
    Fényt meg a legjobb, ha külső vaku generálja, mert a beépített rossz helyen van, nem elforgatható, nem fogsz záridőben X-Sync alá menni stb.

    Egyébként többször ajánlottuk pl. már a non-stabis Tamron 17-50-et is. Nem azért mert az a legjobb obi (pl. az AF-e elég zavaró, nincs benne IS, az IS verzió problémás stb) viszont fényerős és már nyitva is jó a felbontása.

    Tessék egy 24mm-es 17-85 vs. Tamron 17-50 ahol a 17-85 rekeszelve van a Tamron meg nem.
    Azért az egy kicsit gáz, hogy 2Fé nagyobb rekesszel egy hasonló áru obi lemossa (ami még ennél nagyobb gáz, hogy ezt még mindig árulják).

    Ha meg szerinted minden szar, ami nem egy vagyonba kerül, akkor a Canon minek gyártja?

    Jó kérdés. Fel nem fogom, hogy ezzel miért nem állt le a Canon miután kihozta a 15-85-öt. De gondolom amig van igény rá (és profit belőle) miért ne.

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák