- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jancsi90
tag
Vett már valaki 50mm-es f/1.8 II-as obit ebay-ről? Fontos lenne a vélemény! Köszi!
''Ami igazán számít, az az intuíció'' A. Einstein
-
fattyu
veterán
válasz jancsi90 #7456 üzenetére
meg fog állni vámon. Meghúznak vámra fára nem fogják elhinni annyiba került és hogy ingyen van a posta.Összegészében kijösz majd egy ezressel olcsóbbra de lesz MINIMUM egy köröd az orczy térre a nemzetközi postakicserélőbe ( amit úgy ahogy van kéne felszántani lesózni az ott dolgozókat meg gulágra ) és alsóhangon 10-12 napot vársz. Ha nem pesti vagy akkor a vám fa fizetés postai mivolta miatt inkább 3-4 hét lesz az.
Ekkore tételnél mocskosul nem éri meg a bürokratice szivás és reckír, valamint a tengernyi elhalt agysejt amit a vámosokkal vitatkozás eredményez.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zolka78
senior tag
A vámosok elfogadják a Paypal visszaigazolását a fizetés értékének az igazolásáról, és ezt veszik alapul, nem is igazán tehetnek mást, nem vesznek mást alapul. Ezt elfogadják faxon és emailen keresztül is. Ha ajándékként adják fel és az eladó lesz olyan kedves és nem tesz számlát a csomagba, akkor nincs mit igazolni a vám felé. Azt, hogy az nem ajándék hanem árú kereskedelem, az már egy vád a hatósági szerv részéről és mint ilyen azt neki kell igazolni, természetesen ezt nem tudja így vámot se nagyon tud kiszabni. Sokkal nagyobb félni való egy ilyen tételnél a magyar királyi postánk, ha nem biztosítva adja fel akkor nagyobb az esélye, hogy lenyúlja valamelyik jól megfizetett alkalmazott. És itt már tényleg nem éri meg az a pár ezer forint különbség.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
fattyu
veterán
válasz zolka78 #7458 üzenetére
A vámossal te meg vitázhatsz ha ő úgy dönt hogy márpedig ez nem ajándék nem adja ki.
Csak mondom.
Igen jogilag annak kéne lennie amit mondtál, csak nemtom feltűnt-e de ebben a tetü országban nem feltétlenül mennek úgy a dolgok ahogy kéne.
Én ezeket megéltem az orczy téren csak mondom.
Mitöbb a paypalon is vitáztak egyszer amikor az pont vámmentesség határ alatt volt és azt találták ki két részletben fizettem hogy megússzam. Mondtam nem. Mondta bizonyítsam. Emlegettem édesanyja hogylétét eztán de nem adta ki amíg a webshopban meg nem mutattam neki az árát. Mondom az ott egy patkánylyuk amit el kéne gázosítani.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zolka78
senior tag
"A vámossal te meg vitázhatsz ha ő úgy dönt hogy márpedig ez nem ajándék nem adja ki."
Ilyenek abban az esetben fordulnak elő ha benne van a csomagban a számla. De, egyébként feltűnt melyik országban élek. Sőt az is feltűnt, hogy minden hülyeséget csak azzal tudnak megcsinálni aki bambán néz, hogy de most mééér? Nem vitathatja az ajándék kérdését mivel az ellenkezőjére amit állít azt neki kell igazolni és ezt nem tudja, ez pedig már egy jogi kérdés. Persze ilyenkor több időbe telik vissza szerezni a saját tulajdonod és több a macera. Ma már nem ez a főbb probléma a távol keletről érkező dolgokkal, hanem a posta csomagkézbesítési hozzá állása. Eddig akit ismertem mindnek elfogatták az emailben küldött paypal visszaigazolást, és utánvétellel kapta csak meg a csomagot a postán mivel a vám díjakat ki kellett fizetnie. Ha a vámon fenn akad valami akkor csak a plusz idővel és az ügy intézésével meg a felmerülő plusz költségekkel van a gond. Ismerek olyat akinek vissza fogtak a cuccát és követelték a számlát, de panaszlevéllel élt mivel állítása szerint nem vett semmit. És tényleg nem vásárolt hanem rokon küldött neki valamit. Sajnos 1,5 hónapjába telt és +1 személyes panasztételbe mire megkaphatta a csomagját. Meg persze okoskodott neki a vám tiszt, hogy itt még nem ért véget mert vizsgálják az ügyet és még megütheti sokkal jobban a bokáját ha kiderül az igazság. Egy szó mint száz, vicces országban élünk.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
fattyu
veterán
válasz zolka78 #7460 üzenetére
Nyilván elkér igazolványszám panasztétel visszaélés ilyenekkel el lehet intézni. Csak mint írod IDŐ meg járkálás. Ehhez meg nekem már nincs erőm főleg amikor valami uj játékszerre kell várni
A lényeg ha valamit nem lehet euban kapni vagy még vámmal fával is jelentős a különbség én már csak akkor rendelek kintről. Kinek mit vesz be a gyomra. Az enyém egyre kevesebbet. És már nem is élvezem a gutaütésig heccelni a zsírdisznót a üveg mögött...
-
pcMANiac
aktív tag
Semmi gond nincs az eBay vásárlással. Meg kell nézni az eladó minősítését, esetleg azonos eladott termék utáni véleményeket. Kínából is lehet venni, csak számítani kell a 25% vámra és a 6% áfára, ha elkapják a vámosok. Saját tapasztalatom, hogy 90-10 arányban kapják el és a 90 a simán bejövő verzió. EU országokból ilyen gond nincs, ezért szeretem az angolokat. 3 nap alatt itt a cucc, csak nehezebb jó áron kifogni, viszont semmi para.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
máyköl
veterán
válasz pcMANiac #7463 üzenetére
Hong-Kong -ból szívtam már meg, mert nem jött meg a cucc, de csak pár szár Ft. -os tétel volt, pedig 100% -os értékelése volt az eladónak. Objektívet már nem rendelnék ebay -ről, már csak a törékenysége miatt is. Dolgoztam csomagszállító cégnél, lehet, hogy jól ki van tömve a doboz, de dobálják, mint állat.
-
pcMANiac
aktív tag
válasz pcMANiac #7463 üzenetére
Pár hónapja Tokina 11-16 f2.8-at vettem kínából és DHL-lel 4 nap alatt itt volt sértetlenül. Előre le kell beszélni, hogy ne sima postai levélként adják fel a csomagot, hanem minimum ajánlott levélként. Azt nem tudja olyan könnyen ellopni a postás, ha meg mégis, a paypal az utolsó fillérig visszaadja a lét.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
*Ropi*
félisten
Én amikor HK-ból vettem a rádiós kioldókat (több adót és vevőt) e-Bay-en keresztül,akkor első körben nem érkezett meg a csomag. Cirka 1 hónap után írtunk az eladónak (HK Supplies, a Phottix és a Yongnuo legnagyobb viszonteladója), hogy még mindig nem jött meg. Az ügyfélszolgálaton ellenőrizték a címet, hogy biztosan jóra küldték-e és nem amiatt ment-e félre, aztán elküldték újra. Érdekes módon ekkor megérkezett másfél hét alatt a csomag...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz ClintEastwoo #7467 üzenetére
Van most egy 150-ért az irányjelzősön a Canon EOS adok-veszek topicban, ha érdekel.
-
pcMANiac
aktív tag
válasz ClintEastwoo #7467 üzenetére
132e-be volt újonnan kínából.
-
G Bedtime St
tag
Sziasztok!
Ha fekete képet készitek eos 1100d-mel iso 800 felett akkor 1 néha 2 piros pont jelenik meg a képen! Ez hiba? Esetleg garanciális vagy be kell nyelnem? Csak fekete kép esetén jön elö fix helyen. -
*Ropi*
félisten
válasz G Bedtime St #7476 üzenetére
Képzaj, télre jó eséllyel magától is eltűnik, egyébként zajszűrni kell a képeket ISO 400 felett.
-
*Ropi*
félisten
válasz G Bedtime St #7478 üzenetére
Hiba lesz, ugyanis Asztrofotózáshoz hűteni kell a szenzort alapjáraton is, máskülönben atomzajos lesz a hosszú záridős képeknél! Egy korrekt hűtés ára vetekszik egy jobb gépvázéval...
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz zgospel #7482 üzenetére
A pixinfo-n megnézheted az összes részletesen tesztelt gép hosszú záridős képeit. Ahol lehetett ott 10 perces expozícióval végezték, ISO 200-on, szobahőmérsékleten (nyáron vajon légkondis helyiségben tesztelik?). Tíz perc azért szokott okozni bőven hotpixeleket szűrés nélkül, amit ugyan darkframe módszerrel el lehet távolítani, de az újabb 10 percet jelent, így pl. egy csillagjárásnak annyi.
Szerintem járható megoldás az, hogy 10 percenként készíteni a képeket folyamatosan ameddig kell, darkframe nélkül, majd a végén készíteni egy képet vázsapkával és letakart keresővel és azt a képet kivonni számítógépen az összes fotóból. Bár gyanítom, hogy szenzor a végére ugyan úgy felmelegedne és az utolsó képen jóval erősebb hotpixelesedés lenne, mint az elsőn... :/
(P.H.)
-
Sza_Sa
senior tag
Canon adok-kapok?
Egyébként tényleg lehetetlen a zajosodásra konkrét tippet adni, nagyon sok függ a körülményektől, a váztól és az egyéni tűréshatártól is.
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Gondwana
addikt
válasz G Bedtime St #7476 üzenetére
Nekem dereng valami olyasmi, hogy amikor menüből indítom a szenzortisztítást, utána a következő bekapcsolásnál a gép elvileg csinál egy új hotpixelmappinget. Nomármost ennek a jelentőssége szerintem ott van, hogy ugyanaz a szenzor (azonos megapixelszámnál) kerülhet két-három-négyszámjegyű vázba is, a gyártáskori hibás pixelek számától függően. természetesen, négyjegyűekben van induláskor a legtöbb döglött pixel. Láttam már ilyen problémát (utólag megdöglő pixelt) 1000D-nél is és 500D-nél is, az 500D-nél pont a szenzortisztítás aktiválása után tűnt el, az 1000D-nek nem tudom, mi lett a sorsa. Persze, az 500D vörös pixele már alacsony ISO-n is látszott.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
*Ropi*
félisten
válasz zgospel #7487 üzenetére
Ez is attól függ, hogy milyen hosszú az a záridő.
Általánosságban elmondható, hogy a mai modern vázak, amik már tudnak videót rögzíteni és Live View-vel rendelkeznek, nem érzékenyek annyira a problémára (mármint nem károsírja őket a hosszú igénybevétel).
-
*Ropi*
félisten
-
G Bedtime St
tag
eddig 1-2-3 peces expokat készitettem. a hütést azért nem értem mert többen is használnak eos szériát asztrofotora probléma nélkül persze több forumon is emlitik a hütés jelentöségét. terveim 10perces expok egymás után 20-30szor iso400 on F5-ös tubussal. nincs valami házi modszer a hütésre?
Gondwana: kiprobálom..
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz G Bedtime St #7491 üzenetére
10 perc egymás után 30x? Rendesen felfűti a szenzort. Van "házi" módszer, de ahoz nagyon de nagyon jól kell tudnod barkácsolni. A Google sok mindenre tudja a válasz.
-
k1csi
senior tag
Canon EOS 1D X
http://www.dpreview.com/articles/5149972341/canon-eos-1d-x-overviewVége az értelmetlen megapixel növelésnek.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
k1csi
senior tag
Kicsit részletesebben EOS 1D X
http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-1dx/canon-1dxA.HTM
$6800
03/2012Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
-
zgospel
őstag
Ez az új gép szerintem már ki is elégít orálisan Nagyon durván hangzanak az adatok.
Egyébként a Canon oldalán az 5+ a Digic 5-höz van hasonlítva.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
cOxeR
Ármester
Akit esetleg gátolna a nyelv: [link]
-
k1csi
senior tag
A sok marketing blabla közepén találtam egy igazán érdekes mondatot amihez tényleg kell némi proci:
The CA correction can correct for both lateral and axial aberrations, and does so for both JPEG and raw image types.
A fényerős obiknál ugye az axiális (longitudinális) CA az ami zavaró és elég nehéz valamit kezdeni vele (a laterális az egyszerű). Ha ezt már raw-ban ki tudják szedni (és nem elírás) az rengeted utómunkát spórolhat meg. Kicsit nehéz is elhinnem, hogy ezt meg tudják csinálni.
Nem mintha erre váltanék, viszont ugye előbb-utóbb ilyesmi várható a lenti kategóriákban is...
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore café
- PlayStation 5
- Epic Games
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Metal topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest