- Windows 10
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Disney+
- Windows 11
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jap
aktív tag
válasz
sanyixXx #1496 üzenetére
pont ezt a "fix" számot próbáltam magyarázni:
1-2% (ill. a gyártó által meghatározott) annak a valószínúsége(ez a szó hiányzott az előző hszből), h a gyártott gépekből pl. a fix 100.000expo előtt beadja a tükröt...
exponenciális eloszlás... ->
ebbe benne van az akár 1, 100, 1000,... vagy a másik véglet 150.000, 200.000expo-t bír -
*Ropi*
félisten
Az xxxD-k 50k expót tudnak elvileg, az xxD-k 100k-t, az xD-k pedig 300k-t.
-
-
Stitch
őstag
A felsorolt belépőszintű gépekre nincs megadva az élettartam, 10k expónál azért többet elmegyegetnek (300d-k segédtükör problémája 10k felett szokott előjönni).
A 30k-t arra mondta Ropi, hogy egy 20k-s 20d jó eséllyel elmegy még gond nélkül 30k-t, de az is lehet, hogy 50-et meg az is hogy csak 10-et..
-
Dtomi
őstag
Ez érdekes
Én inkább úgy veszem észre RAW-ban a 10D-t 100x könnyebb kezelni zajban élesítésben mint pl a 30D-t vagy a 20D-t ezt onnan tudom, hogy mindhárom van itthon és 10D ből ez a második vázam uh nem lehet, hogy én egy szuper példányt tartogatok egyébként 10 e alatti expóval a táskámban. Mert az előző is ugyan ilyen zajmentes volt.
-
*Ropi*
félisten
10D-t felejtsd el, ISO 400-on akkora a zaja, mint a 350D-nek 800-on és akkor a 20D-ről még nem is beszéltünk...
Ha az expógombja nem szórakozik (féliglenyomásra mindig megy az AF és egészen lenyomásra mindig elsül), akkor nyugodtan vedd meg a 20D-t, ugyanúgy benne van a lutri, mint a többiben.
-
máyköl
veterán
válasz
sanyixXx #1484 üzenetére
Tudom, hogy a 20D félpofi gép, a 350D meg csak belépő gép. Ezért egy 350D árából, csak sok expo-s 20D-t kapok. Múltkor a mediamarkt-ban próbálgattam egy 40D-t, és a 40D után pedig a 450D-t. A 40D után a 450D egy béna műanyag Canon-nek tűnt.
Mind1, lesz ami lesz.
Neked milyen géped van?
ropi: Jajj, nehéz dolog ez. 3 hónapja vazizok a dolgon, csak még mindig félek, hogy rossz vételbe megyek bele. A 350D-t már venném is meg, csak nagyon visszatart a műanyag váz.
-
sanyixXx
senior tag
én a 20D-t venném.
kis összehasonlítása 20D már félprofi gép, míg a 350D csak belépő. a különbségek le vannak írva n+1 oldalon az adatlapokban, a fogás neked kell kipróbálni, a használatot meg olyantól kérdezd, aki használ ilyet.
egész jól elmondtam a semmit -
sanyixXx
senior tag
mondjuk a Canon obik nagy többsége EF-S
pont nem
átalakító sem lesz rá szerintem. nagyon lekorlátozna, ha csak EF-S obikat tudnál használni. mellesleg a 10D pont, hogy EF obikat kezela 10D már elég régi masina, olyat 10k expo alatt nem fogsz találni. azon túl, hogy kicsit az lcd-je, liveview sincs benne (már ha feltétel). bár az a 20D-ben és 30D-ben sincs, a 40D-ben jött be.
a 20D kezdésnek elég jó, rosszat nem tudok mondani róla
cimborám azzal dolgozik és szép képeket lő vele. azonban ebből sem fogsz kevés expósat találni.
10-20k expo még nem is olyan sok egyébként, szóval gondos tapizás és próbálgatás után bátran vehetsz használtabb gépet.
ha választani kell, akkor mindenképp a 20D-t keresd. a 10D-t már nincs értelme megvenni, hacsak nem anyagi okokból.
mod: félbehagytam egy mondatot
-
máyköl
veterán
Igen, tudom.
A helyzet, hogy:
A 350D jó lenne csak zavar, hogy műanyag a váza. Ez a helyzet a 400D-nél is. Ezért belekukkantottam az xxD-s sorozatba. 10D-t tudnék venni, csak az nem kezelei az EF objektíveket. (mondjuk a Canon obik nagy többsége EF-S). Meg már elég régi gép, az lcd-je is kicsi (bár ha jól tudom a 350D-nek is ekkora
). Csak nagyon nehéz 10e expo alatt találni 10D-t, sokat használják őket. Utána néztem a 20D-t. Ez már jobb, kezeli az összes Canon objektívet, csak kicsit drága, bár 1-2 20D-t láttam ami benne lenne a keretben, csak az a fránya 20e expo. Belémverték, hogy ne vegyek DSLR-t 10e feletti expo-val. Viszont 10D-nek meg a 20D-nek erős, masszív a váza, nem műanyag.
Te/Ti mit mondasz/mondotok?
A 10D-re lehet valami átalakítót rakni, hogy tudjak rakni rá EF obikat?
Köszi a segítséget.
-
máyköl
veterán
Srácok, a 20D-knek átlagban hogy bírják a zárjuk? 20e expo-val szabad venni 20D-t? A 20D ugye minden Canon obit kezel, ugye?
-
*Ropi*
félisten
válasz
kissas57 #1474 üzenetére
Mondjuk ez. De nem olcsó, 160 Font + posta...Többe kerül, mint a fényképeződ.
-
kissas57
csendes tag
-
*Ropi*
félisten
-
kissas57
csendes tag
Szevasztok
Lenne egy igen fura ötletem amihez a segítségeteket kérném.
Arról lenne szó, hogy a Canon A60-as gépem monitorát szeretném megnagyobíttani, na nem úgy, hogy a tv-vel összekötöm a kábellel, mert ez megy, de olyasmit szeretnék ami mobil, és autóban is használható, erre azért lenne szükségem, mert vezetés közben szoktam fotózni és az 1.5" LCD kijelzőt nem látom elég élesen.
Van valakinek valami észszerű és aránylag kőtség kímélő tippje?
Előre is köszi az ötleteket: 1 kütyüanalfadéta -
Hydra SR
addikt
-
barthag
csendes tag
Üdv!
Nincs valakinek konkrét leírása képekkel egy szétszedett 30d-ről. Konkrétan a szemkagylót tartó részre lennék kíváncsi. Ha van valakinek normális képe arról a részről azt örömmel fogadnám. -
parvus
tag
Sziasztok!
Van egy megszeretett 10D-m egy 28-135 IS-el és 50/1.8-as obival használom,szerintetek megérné a vázat lecserélni egy 450D-re?
-
Chapel
addikt
Mayköl: vigyázzni kell,nézz utánna ha ph-n veszed,van feketelista a gázos eladókról
-
Chapel
addikt
most jó áron tudnék hozzájutni egy 120-400 Sigmahoz, tudom h a 70-200-ak a tutik de nekem a 200mm kevés végnek,természet fotóznék, candid stb. 40D mellé. van sajátkezes tapasztalat? mert tesztekben pro/kontra van ...
-
máyköl
veterán
válasz
Zoli bácsi #1449 üzenetére
Köszi, megjegyeztem.
-
máyköl
veterán
Sziasztok! Úgy néz ki, a napokban veszek egy használt, 400D-t. Az illető elég olcsón adja a gépet. Németországban vette a Saturnban, számlája megvan a gépnek. 7000expo van a gépben. Minden gyári tartozéka megvan. Az lenne a kérdésem, hogy miket nézzek meg a gépben? Hol nézzem át?
Egy fotós ismerősöm eljön velem (400D-je volt, nemrég adta el), + a bátyám, jól átnézzük a gépet.
Kérlek segítsetek!
Előre is köszönöm.
Máyköl
-
pitman
őstag
A fókuszteszttől nem célszerű eltekinteni, ugyanis ha a zoom objektív csak az egyik végén téved, vagy a két végén nem egyforma mértékben, akkor az a jelenlegi korrekciós megoldással nem orvosolható. Amennyiben a tévesztés a teljes tartományban konstans, akkor mehet a finomhangolás.
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #1444 üzenetére
Tudom: van Canon 17-55/2.8 IS-em, nem kell bemutatni.
De kb. ez az egyetlen ilyen minőségű APS-C zoomja a Canonnak. És ez is erősen kompromisszumos darab, mert szembefényre atomul becsillan, akárcsak a 17-40L, bár a kontrasztvesztése érdekes módon nem akkora. Nála jobb minőséget fixekkel tudsz csak elérni, vagy a 70-200/4L IS-sel.
Egyébként csak azt akartam mondani, hogy az 50D-vel is ráköltheti ingét-gatyáját az üvegekre, ha mindenáron csak Canon üvegekben gondolkozik és nem ésszel vásárol.
Pölö kedvencem most a Sigma 50/1.4: simán lealázza a Canon 50/1.4-et képminőségben.
-
kiskornel
addikt
Nehogy kötekedésnek vedd, csak nem értek vele egyet.
"mert azok sokkal szebben rajzolnak APS-C-n, mint az eleve arra tervezett lencsék."Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Más gyártóknál igaz lehet az állításod, de Canonnál nem véletlenül kerül egy EF-S 17-55 annyiba, mint némely L-es zoom. És a Tokina 11-16-ot is nehéz utólérni. Régebben olvastam (igaz csak Nikonos tesztet), hogy bizony 600e Ft-os obit kell venned, hogy utolérd a minőségét...
Szóval ez a kijelentés csak az occsobb obi kategóriában állja meg a helyét. És ha átnézed az összehasonlító teszteket, akkor ez be is bizonyosodik.
Némely EF-S-es obinak a frontlencséje ugyanakkora, mint a hasonló átfogású L-es obiknak...
-
*Ropi*
félisten
válasz
johnjohn #1442 üzenetére
Igen, én is pontosan ezt a két üveget ajánlanám hozzá a saját tapasztalataim alapján is.
Mindkettő volt nekem, nagyon meg voltam velük elégedve.
A Tamponnak (lévén FF üveg az is) még széleken is iszonyatosan penge a képe. Egyedül talán az lesz furcsa benne, hogy kicsit melegebb a színképe a Conanénál, meg hogy visszafelé működik a zoomgyűrű.
A Tamit 65k körül lehet megkapni használtan, a Conant meg kb. 110-130 között állapottól és állványgyűrűtől függően. Ha nincs, utángyártottat ajánlott venni hozzá, mert csak 6-9k-ba kerül szemben a gyári 42(!)ezres árával...
Ebben az esetben el lehet tekinteni a Tamron fókuszpontosságának vásárlás előtti agyontesztelésétől, mert az 50D már tudja a Micro AF Adjustmentet, így ha esetleg front,- vagy backfocusos lenne, összehangolható vele a váz.
-
-
*Ropi*
félisten
Az 50D tipikusan az a váz, ami a túlzsúfolt pixelszámú szenzor miatt csak a legjobb feloldású obikkal ad igazán szép képet. Tehát ha emellett is döntesz, akkor is FF-re való üvegeket érdemes rá venni, mert azok sokkal szebben rajzolnak APS-C-n, mint az eleve arra tervezett lencsék.
-
sanyixXx
senior tag
nem elzavarni akartalak, ne értsd félre.
pont azért mondtam, hogy dönts egy váz mellett, hogy tudjunk segíteni. az FF-hez is meg az 50D-hez is fasza üvegek kellenek, mert az 50D brutál nagy felbontású, az FF meg ugye nagyobb érzékelő. kell nekik a szép rajzú obi.ha van kérdés, ne tartsd magadban, csak ne egymásnak ellentmondóakat kérdezz
-
jap
aktív tag
válasz
sanyixXx #1438 üzenetére
rendben. igazad van.
mentségemre:
3 hete ismerkedek a canon rendszerrel, múlt hétig pentaxom volt /itt nem volt részem obimiremegyfel mizériában/.
azért kérdezősködtem ennyit, mert a K20Dnél valamivel jobbat /min. azonos szintet/ szeretnék Canon-ban, ha már 1x pénzt ölök a váltásra -> nem tudtam eldönteni, h 50D vagy valami FF gép legyen és hozzá mely lencse.most csak figyelek és nem off-olom szét a topikot.
kérdésekkel akkor jövök, ha már kezembe lesz valamilyen gép.üdv! szép nyarat!
-
sanyixXx
senior tag
semmi köze a meleghez.
hozzászólásonként változtatod a preferenciákat és kb. értelmetlen válaszolni bármire is. először ff- et szerettél volna 24-70-essel. változott a 24-70, legutóbb meg már 50D-t írtál. nem lehet követni. találd ki végre, hogy milyen vázat szeretnél és utána máris tud bárki is építően hozzászólni. -
sanyixXx
senior tag
no kicsit késve, de...
minek a rossebnek erőlteted azt az FF gépet? látod, hogy nem tudsz rá olcsón obit kukázni. tök fölösleges az összes szemétre rákérdezni itt, hogy jó lenne-e hozzá. nézd meg mennyi pénz van a zsebedben és ahhoz szabd az igényeid, mert ezzel meg a kitobis kérdéssel kezd a téma nevetséges lenni...
nézz körül hányan dolgozunk itt pl. 40D-vel és mennyire vagyunk vele megelégedve! -
jap
aktív tag
válasz
Szten Márs #1422 üzenetére
van még 1db Pentax 540 FGZ vakum, ezt kellene még elpasszolnom
nem érdekel valakit pentaxos körökben? -
jap
aktív tag
válasz
Szten Márs #1413 üzenetére
most: kb 1 órája adtam el a K20D-met + a dollár is 190 alatt van, így már nagyon viszket a fenekem a kannon-ra.
ez a fránya [link] obi izgatja a fantáziám. hihetetlen rajzolat 2.8on teljes z.tartományban!
- ehhez 50D kell... -
kiskornel
addikt
Igen. Sajnos előfordulhat, hogy jobb a képe. (bár ebben én is kételkedem) Drágább felszereléssel nem feltétlenül kapsz jobb képminőséget, viszont sokkal nagyobb esélyed lesz a kép elkészítésére. Mikromotorral nem lehet pl. repülő madarakat fényképezni, vagy csak akkor, ha nagy távolságra vannak. Az USM-mel meg egy pillanat alatt rááll a fókusz. Az IS sem az lesz, mint az alap(tele)obiban. Na és a bevonatok, mechanikai minőség stb... Több pénzért nagyobb lehetőséget kapsz, több tudást és kevesebb kompromisszumot.
Ez tapasztalat. -
Doom
aktív tag
Egy 60000-es obinak szebb a képe mint egy 150000-esnek? Ejha...
Mondjuk nekem 70-300 van, elégedett vagyok vele, de a másik kettőt nem próbáltam. Az IS viszont többször jól jött (tudom, van az 55-250-esben is, a 90-300-as vonatkozásában írtam). Igaz, nemrég óta van tükrösöm, szóval ami nekem jó, az nem biztos, hogy másnak is -
Szten Márs
nagyúr
No, nem véletlenül nem írtam eddig, de mivel mások sem írnak mégis írok: fogalmam sincs
Nem vagyok túl jó Canonban
De legjobb esetben is a képszélek nemhogy sötétedni fognak, hanem konkrétan egy deka infó nem kerül rájuk, tökfeketék lesznek, így croppolni kellesz majd, ha valami normális képet akarsz kihozni belőle, amivel eléggé elvész a fullframe minden értelme - fullframera fullframes obit vegyél, a többivel egyszerűen nincs értelme kísérletezgetni.
-
Chapel
addikt
Valakinek van tapasztalat a Canon 70-300 4-5.6 IS USM-el? Hajlok felé eléggé dicsérik..IS USM és baráti ár
-
jap
aktív tag
válasz
Szten Márs #1407 üzenetére
azt már régebben letárgyaltuk, h Canon FF-re EF-S obit nem lehet tenni mechanikai okokból: tükör felcsapódáskor eléri...
más gyártók lencséinél is ez a helyzet? vagy ott csak a halszemhez hasonlóan feketén levág? ill. csak sötétedik? -
Szten Márs
nagyúr
A specifikációnál láthatod a látószögét, 50mm-nél 31fok 3 perc, 150mm-nél 11fok 8 perc, ez pedig azt jelenti, hogy APS-C-s látószögek vannak megadva. Ha fullframes lencse lenne, akkor látószögnél a fullframes adatok lennének megadva, legalábbis úgy szokás - magyarán ez az obi nem fullframes
-
jap
aktív tag
[link]ez felmegy FF-re?
a többi terméknél egyértelműen jelezve van: igen vagy nem.
ennél lusták voltak -
*Ropi*
félisten
válasz
sanyixXx #1402 üzenetére
Nem feltétel, de jól jöhet...Pontosan azért kell hozzá, mert a kiskategóriás vázak olyanok, mint egy játékszer: emberesebb kezű fotósnak szinte eltűnnek a kezében, de minimum lelógnak róla az ujjai. A grip több ok miatt is hasznos: jobb fogást biztosít, portréállásba forgatva expógombot, kistárcsát és segédgombokat találunk rajta, valamint a tömegével növeli a váz holtsúlyát, így az nehezebben mozdul be hosszú záridős képeknél. Nem mellesleg plusz akkumulátort lehet beletenni, így növeli a készíthető képek számát is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest