Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• general

addikt

válasz *Ropi* #4643 üzenetére

tényleg nem tudom, miért van ez a jelenség, valami cache dologra tippelek. lehet, hogy gyenge a hardverem, nem egy up-to-date már, de ez akkor sem indokolja azt, hogy egy anyag elején még so-so, a végére meg idegtépés.

a WB pipetta nálam mindig lassú, nyers képren használva is, ahogy felveszem a helyéről, kell kb eleinte is 6-7 mp, mire utoléri a kis négyzethálós mező a pipettát, ahová mutatok, később ez még több lesz. és addig nem is állítja a WB-t.

a legdurvább lassulás mindig a képek váltásánál van nálam, Libraryban is érezhető, de igazán Develop alatt esz a fene. tehát amikor egyik képről lépek a következőre, sorban.
    amikor elkezdem az anyagot, az első 50-100 képnél még oké, lassan reagál a képek léptetésére, beállítások betöltésére, de még szódával elmegy. :) ja igen, természetesen mindent úgy értek, hogy adott adag képre (50-100-200 db, mikor hogy) ráteszek egy presetet, vagy legalább bizonyos csúszkákat szinkronizáltam. nyers állapotban nincs ekkora gond.

később, amikor már benne vagyok az anyagban, ez a lassú reakció fokozatosan elkezd még jobban romlani, a végén nekem már volt, hogy 6-8 mp kellett, mire egyáltalán betöltött a következő kép a beállításokkal, hogy tudjak bármilyen csúszkát módosítani, mert addig nem is lehet semmi változtatni. ez az, ami szörnyű. képenként bukok 5-6 mp-et minimum, csak ülök és bámulom a monitort ilyenkor, meg bővítem az amúgy sem szűkös káromkodási arzenálomat :D, számold ki, ez mennyi időveszteség naponta... :D egy film beleférne kb...

próbáltam mindent, tehát katalógus ramdiskre, raw ssd-re (samsung 850 pro, a leggyorsabb, még nem nvme ssd, ez volt a legjobb variáció, az elején megváltás, baromi gyors, de sajnos nem tart sokáig, ugyanúgy belassul, bár egy fokkal jobb a helyzet, mintha "csak" ssd-n lenne minden.
    és ez bizonyítja nálam, hogy nem hardver gond van. mert Purge cache, és előbbi ramdisk-es variációban irtó gyors - ez elején, egy ideig.

átálltam MacOs-re (hackintosh), sokat javult a dolog, mert ugyan nem lett gyorsabb, de a belassulás megszűnt, és így lehet dolgozni, így most ott vagyok, érzem, ennyit tud a hardverem, de legalább konzisztensen.

nah, remélem elég precíz lett a leírás. többször nem írom, le mert tavaly is megkérdezted, leírtam, leírtuk már...;)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák