Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pickle Rick
senior tag
Én anyámnak vettem egy gofrisütőt, faternak egy könyvet meg aprópénzhez ilyen kis pénztárcát, nővéremnek meg egy fényképező tokot, mert most vett magának egy gépet és mondta hogy arra szüksége lenne. Asszonynak még nem vettem semmit, azt majd ma délután, bár még nem találtam ki hogy mit veszek neki. Magamnak meg nem vettem semmit, mert már nem maradt pénzem, de ünnepek után sztem megveszem a Corsair ramokat meg az Asrock lapot.
[ Szerkesztve ]
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
Svájcinéger
őstag
Hát igen. Így sohasem kérdezünk, ha akarunk valamit, hogy benn a NEM szócska. Bár én is sokszor elfelejtem ezt. De ugye nem azért kérdezted, mert megint Pató Pál úr voltál és még senkinek nem vettél semmit ?
[ Szerkesztve ]
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
Svájcinéger
őstag
Szerintem kérdezd meg jegenyét.
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
tupacamaru
veterán
Nem akartam sokáig nyújtani mint a rétestésztát.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
-
-
-
-
tupacamaru
veterán
Hát ha még megy fesz emelés nélkül feljebb akkor mgpróbálhatod, én csak addig mennék amíg fesz emelés nélkül még stabil.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
-
albert8
veterán
gyors én ezért szeretem , pályák tényleg kicsik, de játszható
shotikkal szenvedni kell, de azért bele lehet jönni
sniperek nem erpsek mert pl az RSaSS meg az AS50 nem erős
akimbo ugye eddig is volt, de azt szerintem javitani fogjákjó ez csak bele kell jönni
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
albert8
veterán
JAh hát addig én is berakom, de utánna semmi
max ext mags én már nagyon lemaradtam még csak most leszek a 3.ban
de abba belépek már a héten végreFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
albert8
veterán
Itt van egy kis irás az ssd élettartamáról
PH-s cikkből copyztamElhasználódás a gyakorlatban
Mindezek után miért venne bárki is SSD-t, miközben állandóan arra kell figyelni, hogy mikor mennyit írunk rá, macerás a használata, ráadásul ennyire drága? Nem tűnik úgy, mintha jó üzlet lenne...
Ez egy jó kérdés. Elsőként tisztázzuk az SSD élettartamával kapcsolatban megfogalmazódó aggodalmakat. Ugye az már világos, hogy az SSD-gyártók, pontosabban fogalmazva a NAND-chipek gyártói (Intel, Samsung, Toshiba stb.) az MLC NAND-ok esetében 10 000, az SLC NAND-ok esetében 100 000 írási ciklusnyi élettartamot határoznak meg. Az azért sejthető, hogy ez csak egy hozzávetőleges arányszám. Elképzelhető, hogy egy MLC NAND már 7000 írás után bedobja a törülközőt (de az sem lehetetlen, hogy 10000-nél tovább bírja), szóval ez alapján a kép még rosszabbul fest, mint azt eredetileg gondoltuk. Számolgassunk egy kicsit, hogy ez végül mennyit is jelent:
Vegyünk alapul egy 100 GB-os MLC SSD-t. Miután már jó ideje SSD-t használunk a szerkesztőségi munkához, tudjuk, hogy egy átlagfelhasználó napi 10-15 GB írással számolhat, de ez egy eléggé felülbiztosított értékhatár, általában jóval 10 GB alatt van ez az adatmennyiség, de mondjuk legyen 15 GB (nyilván akkor, ha nem videóvágásra használjuk). Mit is jelent ez? Ebből már egész egyszerűen kiszámolható, hogy meddig fog kitartani az SSD. Napi 15 GB írással számolva az SSD összes cellája 6,66 naponként telik meg, tehát 10 000 írási ciklussal ez 66 600 napot, azaz 182 évet jelent. Természetesen nem ilyen egyszerű a helyzet. Számoljuk hozzá a járulékos, vagyis be nem tervezett költségeket, tegyük fel például, hogy SSD-nk (pontosabban a cellák) 10 000 helyett csak 5000 írási műveletet képes elviselni, ezután írhatatlanná válik. Így a 182 év azonnal feleződik. A napi 15 GB nyers íráshoz hozzá kell adni a wear leveling adatrendezgetéséből adódó "overhead"-jét (write amplification), ami az Intel szerint kb. 10%, de számoljunk mondjuk 25%-kal, így a napi 15 GB írás valójában 18,75 GB-ot jelent, és már "csak" 73 évnél tartunk. Sajnos még ez sem teljesen igaz, mert ez a végeredmény azt feltételezi, hogy állandó jelleggel szekvenciálisan írjuk az SSD-t, ami sokkal kevésbé megterhelő, mint a véletlenszerű írás.
Az Intel egyik prezentációjából kiderül (azért hivatkozunk állandóan az Intelre, mert ők tudják, hogy mit beszélnek, ráadásul más cégek nem készítettek ezekhez hasonló statisztikákat), hogy egy belépőszintű szerverben használatos 160 GB-os Intel X25-M 15 és 370 TB közti írást képes elviselni, minél több a random írás, annál kevesebbet. Elég komoly a kontraszt. Egy adatbázist tároló MLC-alapú SSD - ami folyamatos igénybevételnek van kitéve - az egyik véglet 15 TB-tal, és egy "boot meghajtó", kvázi asztali számítógépbe vett SSD a másik (370 TB). Rosszindulattal vegyük a két érték közepét, azaz 190 TB-ot, és az jön ki, hogy 1900 írásciklusnyi időnk van hátra, tehát az SSD kb. 28 évig fogja bírni. Most őszintén, hol lesznek ezek az SSD-k 28 év múlva? De hogy az elméleti számolgatás helyett életszerű példával szolgáljunk, az általunk használt SSD 3 hónap használat után kb. 1100 GB-nyi írást rögzített, ez felszorozva 1,25-tel 1375 GB 3 hónapra levetítve, ami kb. 5,5 TB évente. 190 TB-tal számolva ez azt jelenti, hogy kb. 34,5 évet bír majd az SSD, de ha ennek a felhasználónak megelőlegezünk napi 30 GB-írást (15 GB helyett) még akkor is 17 évről van szó, és ez már tényleg közelít az elképzelhető legrosszabb eshetőséghez... Hol lesznek a mai hardverek 17 év múlva? Sehol...
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Svájcinéger
őstag
-
tupacamaru
veterán
Valakinek erre áll fel, mert 15 sec alatt betölt a Windows. Én naponta egyszer kapcsolom be csak, szerintem pénzkidobás az egész.
-
v-paci
aktív tag
Másfél éve használok egy 40gb-os intel ssd-t rendszervinyóként. Minimális lassulás van csak az eredeti állapothoz képest. Mondjuk én nem használok lapozó- és hibernációs fájlt.
Szerintem felesleges az ssd élettartama miatt aggódni, átlagos használat mellett nem lehet vele probléma.
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
Svájcinéger
őstag
Jah. Az nekem is jól jönne, de nem költök most rá. És akkor talán nem írná ki az MW3, hogy a winyóra vár belépéskor. Ennyit igazán megér még ez a játék. Amúgy szerintem tényleg nem rossz. Ahogy Lacko mondta tegnap az egyik mapon, micsoda massacre. Régi COD2-es idők. De szép is volt ! Thomson + MP44. Hmmm...
[ Szerkesztve ]
-
Svájcinéger
őstag
Most gondolom még "olcsóbb", mint mikor én vettem.
-
tupacamaru
veterán
Semmilyen, ha az a proci van benne amit az adatlapod mutat. Az a proci elég jó ahhoz hogy egy olyan videókareszt meghajtson.
-
Svájcinéger
őstag
Nekem mindig is a konyhás nénik voltak a gyengéim. Ahogy a lebegő bicepszük - ami oly vastag volt, mint a derekam - belelógott a pörköltbe..... Hmmmm...
LamaCube:
-
LamaCube
addikt
Hát nálam a zene kb. Deák Bill-nél kezdődik. Szomorú, hogy ilyen idiótákat "lájkol" mindenki, mint azt a buzi sp-t és flourt na meg az ilyen baromságokat. Hova korcsult el a világ. A megnyugtató az, hogy míg ezek a divatbohócok pár éven belül eltűnnek, addig egy Hobo vagy Bill kapitány mindig örök érvényű marad.
Egyszer sem bírtam meghallgatni, pedig Prosectura, PUF, és hasonló alternatív zenéken nőttem fel, csak azoknak volt értelme is. Utána lenyugodtam, és egy kis keserű blues-ra tértem át.[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
albert8
veterán
Hát igen én is ezt szoktam mondani hogy csipával nem lehet úgy, de volt rá példa hogy sd-n berusholtam csipával és le no scopoztam az ellent
én eddig csak barettet toltam, de az már asszem kész
most akkor berakom aztazl11estFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
albert8
veterán
-
-
Svájcinéger
őstag
Mert irigyek és úgysem fogják soha elárulni !
-
Svájcinéger
őstag
PC-151 vagy 161. Tököm tudja. Én 8-ért vettem, de 15-ért láttam boltban, asszem.
-
Svájcinéger
őstag
Ha végre visszakapnám a roccatem, lenne egy eladó sennheiserem.
-
tupacamaru
veterán
Ne higgy neki, ama pillanat a multkor már eljött vala. Bebuktuk a meccset erre Winne azt mondta vala hogy neki újra kell indítania a gépezetet vala. Mi pedig elpicsáztuk ugyanazt a csapatot nélküle vala.
-
v-paci
aktív tag
Nem nálunk volt a host, aztán fura pofánlövések történtek... killcamből többnyire jól lehetett látni, hogy ők már sokkal korábban észrevettek, mint ahogy nálad megjelentek volna. Lehet voltak csalók is, bár nekem az nem tűnt fel... Túbolnunk kellett volna, de az olyan lowság
Szóval szar volt... ilyenkor azért néha tudom sajnálni az ellenfeleinket.
"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."
-
albert8
veterán
wáó az jó csaj
am a szökés nagyon jó sorozat nekem nagyon bejött és megérte megnézni
a végén még pár könny is kicsúszott
ha teheted nézd megFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
LamaCube
addikt
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
albert8
veterán
Ebből a doktor csont, a szökés és a CSI meg a mentalista a zsir a többi nem jó
egyébként meg kihagytad a doktor House-t meg az NCIS-t amik megintcsak kedvenceim
most is megyek HOUSE-t nézni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest