Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz adatfalo #20194 üzenetére
Onnantól kezdve ki tudod mérni az ágakat, egy multiméterrel
Ez nagyban függ attól is, hogy milyen tápot próbálsz tesztelni. Bizonyos tápok csak egy minimális terhelés fölött működnek, az alatt vagy nem is adnak feszültséget az ágra, vagy túlfeszültséget fogsz rajta látni.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
őstag
-
törölt tag
válasz adatfalo #18326 üzenetére
Vannak esetleg egyéb kapcsolók? Ezek elég nagynak tűnnek. Egy mezei mikrokapcsolóval/nyomókapcsolóval be tudom indítani? Keresném azt a megoldást, amivel a legkevesebbet kell bajlódni, és 1 héten belül megoldható.
-
Tikakukac
titán
válasz adatfalo #18288 üzenetére
Laptop táp van de lehet SFX táp lesz, van eladó elég apró ami elfér és akkor nincs gond semmire
2DDCplus meg 5+3 venti és a szobában a ledek is a panelről lesznek vezérelve ami megint 20-30W
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Kernel
nagyúr
válasz adatfalo #18179 üzenetére
Magamnak én is így szoktam, telefonvezetéket is, amikor kellett.
Annyi könnyítéssel, hogy van egy műszerészsatu, amibe be tudom fogatni, így nem csúszik el. Persze nem a szélén fogom meg, hanem az alsó résznél felfekszik a satura:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz adatfalo #17617 üzenetére
Üdv!
Egy ismerős a tápban lévő ventit szeretné lecserélni, csak hogy az a venti ami benne van a z 2 pines ami legtöbb ventit lehetne bele az ugye 3 pines...itt gondolom a 2 pinen 12v-t kap vagyis a 3 pinesnél kiiktatható a 3. szál? Vagy esetleg még olyanra gondoltam hogy ha van helye neki és közel van lapon chassis fan akkor kivezetve arra is rádughatja!?Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
FF23
senior tag
-
gabor128
aktív tag
válasz adatfalo #17085 üzenetére
Üdv,
A plexi helyett javaslom a polikarbonátot, mert az nem reped be olyan könnyen mint a plexi. Sokkal egyszerűbb vágni. Én dekopírral vágtam ilyen lapot és semmi berepedés nem volt. Illetve a csavarozást is jobban bírja. A plexi ha picit megfeszül, akkor már berepedhet a csavaroknál, vagy ahol eltart.
Árban szerintem a kettő az hasonló. -
imibogyo
veterán
válasz adatfalo #17114 üzenetére
Szerintem simán megfelel. Kérdés, milyen lesz a ház anyaga? Mert sokan szoktak aggódni az árnyékoltság és a földelés miatt. Mivel a te esetedben az "első védelmi vonal", vagyis az alaplapi tálca nincs meg (nem fém) ezért érdemes lehet földelő-kábelekkel összekötni a komponenseket (táp, alaplap elsősorban).
Ezt a problémakört már rengetegszer a fejemhez vágták a fa gépházaim miatt, mondjuk én nem szoktam nagyon aggódni ezeken (hiszen ott a fekete kábeles földelés az eszközök között a tápon keresztül), csak gondoltam megemlítem. Az árnyékoltság más kérdés, azzal tényleg lehetnek problémák (zavarhatja a tv-t stb.), de személy szerint még ezt sem tapasztaltam, valószínűleg a minőségi komponensek miatt.
A plexit viszont nagyon óvatosan fúrd és meneteld, könnyen elpattan. Egy régebbi ITX házamnál szenvedtem vele rendesen, végül inkább átmenő csavarokkal oldottam meg az alaplap felfogatását, az egészet pedig zártszelvényekkel csavaroztam össze (ez a megoldás egyben a szellőző-réseket is megadta).
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz adatfalo #16413 üzenetére
Akkor azért nem találtam meg az alaplapon a 20 vagy 24 pin tápcsatit...
Akkor azon a 4 pin-en megy be a 3 féle fesz a töltőről? És az a másik ember meg egy mezei CPU tápcsatit (2 db sárga és 2 db fekete drót) használt fel 8ondolom bontott egyet egy ATX tápból), ami megtévesztett engem is.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
adatfalo
senior tag
válasz adatfalo #16411 üzenetére
Már meg is oldódott a problémám!
Köszönök mindent
(#16412) tornas igen, én is azt hittem, de ezen az alaplapon ez egy táp kivezetés és azóta sikerült is beindítanom, az áramot az alaplap a DC IN-ről kapja noti töltőről. A mellékelt képeket láthatod is, hogy másoknak is így működik.
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
tornas
őstag
válasz adatfalo #16411 üzenetére
Az alaplapon található 4 pin az nem tápkivezetés, hanem éppen a fordítottja. Az egy kiegészítő tápcsatlakozó a CPU számára és a tápon lévő 4 pin CPU csatlakozót kell rádugni (nem az alaplapi +4 pin-t, aminek piros, sárga, narancs és fekete drótjai vannak. Ennek a 4 pin CPU tápcsatinak 2 db fekete és 2 db sárga drótja van.
A meghajtók azért sem indulnak el mert ott csak 12 V van. Ha már mindenáron 4 pin-ről kellene meghajtókat működtetnem, akkor az alaplapi +4 pin-t használnám fel, amin még az +5V és a +3,3 V is rajta van.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
adatfalo
senior tag
válasz adatfalo #16410 üzenetére
Voltam egy szervízbe, ők is megerősítettek, hogy minden rendben volt a bekötésemmel, azóta ki is mertem próbálni és be is kapcsol a gép.
Viszont van egy másik problémám
Az alaplapon van egy táp kivezetés 4pines ehhez akartam összeforrasztani egy molex kábelt meg egy ilyen 4 pines-t mindkettőt egy régi tápból vágtam ki.
Viszont amikor bedugtam az nem indult el. Valószínűleg rosszul forrasztottam őket össze.
A molex kábel nekem ilyen:sárga fekete1, fekete2, piros.
a 4pines kábel pedig :sárga sárga fekete feketeHogy kéne ezeket összekötnöm, hogy rá tudjam kötni az odd-t meg a hdd-t?
Egy másik ember is így oldotta meg ő rajzolta a fentebbi ábrát is, csak ugye nekem mások a színek meg sata helyett molex csatlakozós.
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
PHM
addikt
válasz adatfalo #16408 üzenetére
Csak azt tudom ismételni, amit korábban:
Ha a polaritás biztosan megfelelő, működnie kell.
Bekapcsolt táppal csatlakoztatva a szikrázás normális jelenség,
hiszen a lapon lévő tápegység kondenzátorai kisütött állapotban vannak.
De:
- Az árnyékolás lógó szőreit kicsit visszavágnám, nehogy zárlatot okozzanak.
- Az első bekapcsolás előtti ellenőrzéshez nem ártana hozzáértő segítség.
Inkább kétszer ellenőrizni, nehogy gond legyen.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
őstag
válasz adatfalo #16310 üzenetére
Ha a tápegységed gyári lesz, annak a fémburkolata védőföldeléssel van ellátva. A lényeg, hogy a gépház fém részei valamilyen módon legyenek összekötve ezzel a résszel. Így van ez megoldva a gyári házak esetében is.
A rázásmentes szóról gépészmérnöki karos hallgatóként egész más elképzeléseim vannak. Az "áramütésmentes", vagy még inkább az "érintésvédelmileg megfelelő" szavakkal a szövegkörnyezet nélkül is felismerhetőbb a probléma. Csak azért mondom, ha netán másfelé is érdeklődnél. Plusz az érintésvédelem szóra kismillió találat van, ami hasznos lehet számodra.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
dragonfx
veterán
válasz adatfalo #15819 üzenetére
jó csaka ledes 3e ft annyit nem ér nekem mert a ház volt 5e. körled nélküli sokkal olcsobb.meg van másféle is akár ilyen "rakétakioldó" gomb is tetszene.
akkor itt hogy c.re a piros nc.re a feketen és kész?
igen tudoma meldhze kábelezni kell mert oda 4 kell.vagy nem? én nem értek hozzá a villamossághoz."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Ramses07
Modder
-
nzozz
aktív tag
válasz adatfalo #15757 üzenetére
Szerintem a szegecselt HDD/ODD keretet mégis érdemes lenne kiszedni és csinálni helyette egy olyat ami 1: nem foglal fölösleges helyet, 2: annyi és olyan hely van benne, ami neked ideális, 3: kellően masszív. Akár teljesen eltérő helyekre is be lehetne építeni az ODD -t, HDD -t, stb.
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
válasz adatfalo #15755 üzenetére
Vagy ha nagy kör alakú nyílás kell, akkor használhatsz koronafúrót. Vannak olcsóbb készletek, ahol egy fix fejen kell a vágófejeket cserélni, a jobb minőségű készleteknél méretenként önálló fejek vannak (azokat lehet darabra is venni). Van fához/fémhez való és falazathoz való.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest