Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
válasz AxBattler #26516 üzenetére
A jövö hét elején beszerelem egy másik házba az alaplapot.
Majd belinkelem a rögzítést.Más, esetleg valaki...
AM1H-ITX alaplapra csatlakoztatva van HDMI-n keresztül a monitor.
DVI-D hátlapi csatlakozásba tettem egy HDMI adaptert. És a TV-t akarnám csatlakoztatni HDMI kábelen keresztül. Viszont képet nem tudom behozni, csak a monitor kábelen keresztül. Elvileg jó lenne mert a monitor is tudja azt a felbontást mint a TV, tehát két monitor egyidejű csatlakozásáról lenne szó. Valami beállítás kell hozzá? -
Tidus
addikt
válasz radi8tor #26487 üzenetére
Itt a kép a hűtésről, és a saját gyártású SATA táp kábelről.
Ventinek 4pin-es AMD-t használok kicsit nagyobb de megoldottam barkácsolás nélkül a felfogatást. Fujja a lapot is. Bios-ban vezérelhető halk és a teljesítménye is nagyobb.
Éppen szétszedtem mert eladtam a régi gép házat. Az új pedig elvileg holnap itt van.(#26489) AxBattler: Adapterrel csatlakoztattam. A képen látható jó mert nem lassít be, és valós adatokat látsz az SSD tesztekben is. A házban alaklamas helyen lecsavaroztam, ennyi. Mivel az alaplapi csak WIFI-t tud.
[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
válasz radi8tor #26475 üzenetére
Én két 2TB WD RED vinyót, egy 64GB-s MSATA-t és egy slim DVD-RW-t járatok az AM1H-ITX+5350 Apu-val. Mindezt külső gyárilag előírt típusú LiteOn 65Watt-os táppal. Elég határ eset de lassan fél éve megy 24/7-ben. A tápon sem észleltem melegedést. A RED vinyók amúgy is papír forma szerint terhelés függőek. Sőt HDD Sentinel szerint a tárolós vinyó ki is kapcsol néha.
A SATA kábelt házilag készítettem moduláris kábelből.
Igy mind a négy SATA aljzat ki van használva. Bios-ban ASMEDIA AHCI: Enabled.[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
válasz littledon #26464 üzenetére
Nyugodtan szemléletet válthatsz, felérte a konkurenseket, sőt...
A konkurens gyártóknál DC aljzatot nem találsz, de még 4 SATA-t sem a lapon. A konkurensek kettővel dobálóznak a csúcs szupernek kikiáltott lapokon. Ez ugyan úgy vonatkozik az AM1-es platformra.[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
válasz littledon #26456 üzenetére
Bőven a párnád alá is teheted. Én AM1H-ITX-et használok. Külső laptop táppal üzemel.
AM1 platformon ez a legfullosabb alaplap.
Három pin-es venti van rajta Bios-ban Silent-re állítva, 38 Celsius max. nálam.
Abszolut hangtalan, bár nyilván valóan ez idővel változik.
De várható hogy a gyártók ehhez is adnak ki CPU hűtést nagyobbakat. Azokra pedig venti sem kell majd.[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
Sziasztok.
Egy másik topikban már feltettem a kérdést, de nem kaptam választ.
Esetleg valaki erre az energiagazdálkodási beállításra tud konkrétumot?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest