Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Alapvetően egyetértek (bizonyos részekkel), de azért mégsem. Azzal egyetértek, hogy ez nem mindenkinek fér bele és nem mindenki használná amúgy sem ki ezt a plusz sebességet (bár ez igazából minden hardverrel kapcsolatban elmondható). DE...
meg még elég borsos árú brute force megoldás a PCIe SSD átlagembernek
Miért a 2,5 SSD nem az kb. azonos kategóriát feltételezve? Mert az ok, hogy egy """ gagyi """ 2,5 SSD akár a felébe is kerülhet egy M.2 PCIe-nek, na de a PCIe-es M.2-es sem a legalja az M.2-es SSD-knek, szóval 2,5 SSD-ből se az alsó kategóriához hasonlítsuk már. Mert akkor ha a nyers sebességet nem nézzük, akkor M.2-es SSD-ből is lehet a Sata elvi sebesség csúcsát képviselő példányt venni és akkor nem kell a házban pakolgatni egy plusz eszközt, ami ITX-en bizony nagyon tud számítani.Egyébként 120 GB-ban nagyjából azonos kategóriát/típust nézve:
Plextor:
2,5-es M6 Pro (330/545) - 25547 Ft
M.2 PCIe (335/770) - 26302 FtDe nézzünk egy nagyobb különbséget (Samsung):
120 GB 2,5-es 850 EVO (520/550) - 24500 Ft
120 GB M.2 PCIe (600/1700) - most 33 848 Ft (de egy hónapja 26.000 Ft volt)
Ok, itt nagyobb a különbség az aktuális árat nézve (~7000 Ft), de egy hónapja meg 1500 Ft volt a különbség, egy átlagosan 2x olyan gyors eszköz esetében.Szóval én nem látom azt, hogy ezek olyan húde nagyon hatalmas különbségek lennének. Ez szerintem nem mérvadó, akkor inkább spórolok rá 2 hónappal többet, de akkor is a jobbat venném meg. Már pedig én a kereseti ranglétra legalján vagyok (közalkalmazott), szóval tudom milyen az amikor sok hónapot kell várni egy-egy vásárlással, de utána jó eséllyel éveken át fogom használni az adott kütyüt, tehát szerintem nem mindegy.
lásd gyk. minden SSD belassul kisebb tartós (értsd 10perces nagyságrend) terhelésre
Épp ezért nem mindegy, hogy 1700 MB/s-ről lassul a felére, vagy 250 MB/s-ről. Amúgy én ezt nem tapasztaltam komolyabban. Kell egy normálisan szellőző ház (ITX-ben sem kivitelezhetetlen), másrészt nem "szabad" alaplap aljára tervezett M2-es foglalatú lapot venni (szigorúan szerintem). És akkor nagy baj nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...