Új hozzászólás Aktív témák

  • Doom

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szeretnék tanácsot kérni halk gép ügyében.
    Jelenleg van egy Raijintek Metis Plus házam, benne egy Ryzen 5600-zal és egy nVidia 3060Ti FE kártyával. Sajnos a korábbi mini házas őrületemen felülkerekedett az az igény, hogy inkább halk legyen a gép, és ez a mostani konfig idle módban ugyan közel hangtalan, de ha izzadnak az áramkörök, akkor már sajnos igen hangos.

    Én a következő alternatívákat látom:
    1. Veszek egy CM NR200P házat, ebben az esetben viszont valszeg cserére szorul a procihűtőm is, amely necces, hogy befér-e (Noctua NH-U12S, ami hivatalosan nem fér be - 158 mm, a max viszont csak 155 lenne).
    2. Veszek egy FD Meshify 2 Mini vagy egy Jonsbo D30 házat, és ezzel megadom a lehetőségét, hogy később mATX-re váltsak (úgy látom, a miniITX egyre drágább kezd lenni, és rájöttem, hogy nem annyira élvezem a szűk házban való turkálást szerelésnél). Bár most úgy tervezem, hogy 4-5 évig nem igazán cserélek konfigot.

    A legfontosabb az lenne, hogy halk legyen az összeállítás, ha dolgoztatva vannak a komponensek. Szerintetek melyik alternatíva lenne a leghalkabb?

    A házak választásában az alábbi szempontok érvényesülnek:
    - max 205 mm széles (ez fér el, ez KO)
    - a lehető legkisebb és a lehető legjobb szellőzés optimumát keresném, bár inkább halk legyen, mint kicsi
    - beférjen a jelenlegi hűtőm (ha nagyon kell, cserélhetem, bár vizet max akkor vennék, ha azt mondjátok, hogy ezzel halkabb lehet a gép)
    - storage drive nem kell, csak egy nvme SSD-m van.
    - SFX tápom van, ez nem korlátoz
    - tetsszen (ez már csak a hab lenne a tortán :) )
    - keret a Meshify 2 Mini ára.

    Előre is köszönöm, ha valaki tud okosat mondani, mert én már lassan több hete ezen agyalok. Ha van egyéb ház javaslat, azt is szívesen meghallgatom.
    Azért ebbe a topikba posztoltam a kérdést, mert úgy vettem észre, a kisebb házak szakértői inkább itt "laknak" :).

    Köszi, üdv,
    D

Új hozzászólás Aktív témák