- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
válasz slashing #10150 üzenetére
Én csak olyat találtam ami noti odd helyére való. ( szóval nem sima sata van a végén)
Az élet nem habostorta.
-
slashing
senior tag
Jónak tűnik van kábelem hozzá a csatlakoztatással nem lenne gond csak kérdés hogy az átviteli sebesség az megáll sata1-nél vagy sata2 is elviszi-e, a kábelre is meg ahogy nézem a kereten is csak sima serial ata-t ír... vagy gyakorlatban nem számít sokat a különbség ? úgysem éri el sosem a sata2 még az elméleti maximumot. a rendszer ssd melletti adattárolóról lenne szó amiről futnak a filmek stb...
-
SQX_Barto
addikt
válasz Pista0001 #10154 üzenetére
Elvileg sebességben van, más kérdés mennyire észrevehető, de gondolom a Sata3 kábelnak nem véletlen az a neve (én egy simát és egy 3ast kaptam az Asrock lapomhoz)
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Sn[4k3]
senior tag
Üdv!
Szeretnék egy nagyon kicsi PC-t összeállítani és ehhez kérném segítségeteket: nem tudom, hogy milyen miniITX alaplapok vannak a piacon.
A szempont: egy kicsi, keveset fogyasztó PC amit csak internetezésre, OnLive-ozásra szánnák. Szempont az ár. Mivel nem szeretnék bele semmilyen mechanikus alkatrészt, ezért egy kis méretű (10GB alatti, menjen fel rá a Win7 Home Premium) SSD-t keresnék majd, valamint egy paneltápot. És egy miniITX alaplapot, persze. Ebben kérném akkor a segítségeteke, hogy milyeneket tudnátok ajánlani? A lényeg az hogy, ha beépített procija van akkor az rendelkezzen SSE2 utasításkészlettel, az IGP pedig Pixel Shader 2.0-val.A válaszokat köszönöm!
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
SQX_Barto
addikt
válasz Sn[4k3] #10157 üzenetére
10 gigabyte szerintem keskeny lesz win7-nek. Alaplapnak talán egy H61es, ha olcsóságra akarsz menni, de inkább a tapasztaltabbakra hagynám a válaszadást, mert én is csak nemrég csöppentem bele a miniITX bizniszbe
If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz SQX_Barto #10158 üzenetére
A "nem hivatalos" Professional el volt emlékeim szerint egy 10GB-os partición, de most gépcsere lesz és "hivatalos" Home Premiumom lesz rá.
Ericcson T100 -> Sony Ericcson T230i -> Sony Ericcson K610i -> Motorola V3 -> Nokia 6120c -> Nokia 3310c -> Samsung E250-> LG Shine -> LG KF750 Secret -> Samsung Monte -> Sony Ericcson Xperia X8 -> ZTE Blade -> HTC Dream -> ?
-
SQX_Barto
addikt
válasz Sn[4k3] #10159 üzenetére
De az SSD-n érdemes minél több helyet hagyni, hogy mindig más szektorokra tudjon írni, mivel egy szektor 10,000 írást bír el, ha jól tudom. És ha "csisszre" telerakod az SSD-t, akkor nincs máshova írnia. Bár ez a tízezres írás is lehet kicsit túl van lihegve...
-
user137
őstag
válasz Sn[4k3] #10159 üzenetére
a 10G SSD az kárcsú lesz, nekem most 14,5GB az ultimate partícióm, és egyéb rendszercuccokat nem is akarsz rá semmit? programokat? letölteni vhova? swapfile 1-2GB?
az SSD-re számolj rá egy 15%-ot, mert nem szereti a kontroller, ha tele van (rohamosan csökken az flash chipek élettartama ettől).
Sztm a 16G-s se biztos, h elég lesz, egy 32G-ssel jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz SQX_Barto #10160 üzenetére
Windows Home Premium + OnLive Client + Google Chrome (esetleg Internet Expoler helyette). Összvissz ennyi minden lesz a gépen, nem több, nem kevesebb. Szerintem ezek bőven elférnének 10GB-on, de asszem pont ekkora nincs is, csak ennél nagyobb (12 a biztos).
-
SQX_Barto
addikt
válasz user137 #10161 üzenetére
Azért az Ultimate meg a Home helyigénye között gondolom jócskán van különbség, de egy 16GB-osat én is inkább ajánlanék mint 10 alattit. 10GB alattira inkább XP-t tennék már...
Kingston SSD
Ennek már annyira nem vészes az ára, sőt a mostani elvadult HDD árakkal talán még jobb is mint HDD...[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Sn[4k3] #10162 üzenetére
Tényleg célszerű ráhagyni az SSD élettartama miatt, sőt a gyakran írt dolgokat célszerű lehet máshol tartani (swapfile, hiberfil.sys, stb) mert kinyírhatja relatív hamar az SSD-t a sok írás. Ugyanúgy van rajtuk tartalék terület mint a HDD-ken, de a kapacitással van az is arányban, ergo a kis SSD-knek nagyon kicsi. A 16 gigás amit SQX_Barto linkelt jó vételnek tűnik.
Nekem az a tapasztalatom hogy a Win 7 telepítő a rendelkezésre álló hely függvényében dinamikusan állítja be a méretét. Akár 10 gigás partícióra is ráfér, de nekem speciel több mint 20 gigás (100 GB a partíció).
Szerk.: ja igen, nekem Win 7 Home Premium van
Szerk. 2: ha már elsősorban alaplapot kerestél én ezt választanám. Nem kell hozzá paneltáp mert az is integrálva van rá, csak egy 19 V-os kocka kell mert az nem tartozék. Van neki két mini PCI-E csatija is, a teljes hosszúságú pedig mSATA kompatibilis, így ha szerzel belevaló mSATA SSD-t akkor egy adag kábelt meg helyet is megspórolhatsz. Sandy Bridge procikat fogad, Celerontól Pentiumon át az i3-i5 ig bőséges a választék, és a SO-DIMM ram sem drágább mint a normál méretű.
[ Szerkesztve ]
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz Pista0001 #10164 üzenetére
Ebből az alapklapból túl flancos gép születne Nekem a miniITX az megragadt az atomnál, ilyesféle alaplapkat árulnak még?
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz SQX_Barto #10166 üzenetére
Jó kis kereső, atom kulcsszóra kidob egy Via-s alaplapot Ezekről mi a vélemény?
-
Sn[4k3]
senior tag
-
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz Mercutio_ #10173 üzenetére
Hm, ez nem is rossz ötlet!
többiek: szimpla netezős konfig lenne és OnLive-on játszanék. Játékra konzol, multimédiára lejátszó van.
-
-
HookR
addikt
válasz Sn[4k3] #10174 üzenetére
Ha barebone is játszik, akkor pl. a Zotac MiniPC-i közt is érdemes szétnézni. Széles a választék, van mindenféle béléssel. Pl. ZBOX AD02, ZBOX nano AD10, ZBOX Giga ID70 Plus
Az árak összehasonlításánál vedd figyelembe, hogy ezek alaplap+proci+ház+AC adapter(+paneltáp) kombinációval egyenértékűek. Illetve a Giga ID70-ben memória és háttértár is van.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Sn[4k3]
senior tag
-
SQX_Barto
addikt
Kingston HyperX blue 1333 2*4GB-os kit ritka mint a fehér holló, viszont ugyanilyent 1600-asban venni tudnék könnyebben elvileg. Asrock H67-en be tudom izzítani valahogy 1600-ra vagy 1333 lesz csak mindenképp? Válaszokat köszi!
-
-
SQX_Barto
addikt
válasz Mercutio_ #10183 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Végülis szereztem 1333-ast, úgyhogy megveszem azt.
Szerdán vagy csütörtökön kész lesz a gépem elvileg (külső)VGA nélkül. i7 2600-zal meg 2*4 GB Kingstonnal. Hogy a ház (régi Shuttle) mikor lesz kifaragva, az még kérdéses...If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters
-
nagynorbi
aktív tag
Végül mégis csak betettem egy 120-as ventit a radiátor alá. Nem volt egyszerű művelet Új képek az album végén
-
Otes
tag
Sziasztok!
Lassan 1 éve megy otthon egy kis Atom-os gépem és szeretném meglepni egy házzal, már lassan 1 hónapja keresem a megfelelőt, de nem nagyon találtam olyat ami minden igényemet kielégítette volna. Igények:
20e körüli ár(táp nélkül)
ha lehet mini-itx(szóval kicsi)
Mivel NAS-hoz kellene ezért min 3 vinyó helyelőször ezt találtam ami nagyon jó lenne ár/értékben számomra "CFI-A9849" de ezt egyetlen magyar boltban se lehet kapni :/ majd név váltások meg mindenkimás nevet használ csomók után eljutottam "CFI A7879" ig ami lenne a legjobb de más néven "EOLIZE SVD-NC11-4" már 40e ami egy pöppet soknak találok.
Jelenleg "Raidmax Icecube" a befutóm, de hátha van jobb javaslatotok ház ügyben.
Előre is köszönöm
O.
ui.: itx <3
-
kzkz
őstag
Szia!
Nekem kb. 1 hónap ment rá hasonló ház felkutatásra, igaz nekem volt még 1 plusz feltétel, hogy ne lógjon a táp a proci fölé.
Mivel ez nálad nem feltétel, csak a CFI-A9849 lesz a megoldás, rendeld meg külföldről, talán 20e alatt maradsz (ha ma nem jelentett be a kormány valami "újdonságot" , mert 50 font kb.
http://www.mini-itx.com/store/default.asp?c=42Üdv,
KZ -
Otes
tag
válasz nagynorbi #10188 üzenetére
Nagyon szép, és kicsi hát majdnem elsírtam magam Köszönöm
Lian Li házakról nem nagyon hallottam még! de tényleg szép, és minőségi kinézete van. 30e ért találtam egyetlen helyen... hát neki sincs sok forgalmazója használtan még nem találtam de még1* Köszönöm
O.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
Olcsón úgy jössz ki, hogy veszel egy Codegen MX-31 házat a tápot átszereled az alaplap fölé, és a táp helyéről kiszereled a tartókonzolokat, és így elfér 4 vinyó is, de még talán több is ha ügyes vagy .
Persze ez macerás, de az egész meglehet 10eFt-ból, ami fele, harmada...[ Szerkesztve ]
-
nagynorbi
aktív tag
Ha hosszú időre tervezel, akkor megéri az árát. Szerintem az esztétikum is számít, méghozzá nem is keveset. Tudom, hogy nem vagyok a helyedben, de én a Lian Li házat választanám (persze nem a kéken világító venti miatt ) 6 db 3,5" HDD fér bele, és ez nálad jól jöhet később.
De közben találtam egy ilyet: CFI-A9849CC-P
Hívd fel őket, és érdeklődj!Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest