Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz bladesks007 #16000 üzenetére
Állítólag a sima T2/C és a T2/C WiFi hardveresen nem ugyanaz. A vélemények szerintem a WiFi nélkülire vonatkoznak. Nekünk nincs problémánk velük. 3db-ot kábel TV-hez használunk, egyet meg Mindig Tv-hez.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz bladesks007 #15924 üzenetére
A családban 4db Amiko Impulse T2/C WiFi box van. Elégedettek vagyunk vele. Tudja a Mindig Tv vételt, a kábel TV vételt, van kártyaolvasója, és képes az Internetre csatlakozni, így pl. a Youtube is használható. Számunkra fontos opciója, hogy WiFi-n keresztül az előfizetői kártyát egymás között meg tudják osztani. Egy kártyával gyakorlatilag 8 eszközzel lehet kódolt adást nézni. (Van WiFi nélküli változata, ami általában 1000Ft-tal olcsóbb, de így egy csomó szolgáltatástól elesik a felhasználó.)
Volt WayteQ HD-97-es boxunk is amíg a villám meg nem látogatta. Ez is bevált, de az Amiko Impulse T2/C WiFi sokkal sokoldalúbb, igaz kicsit drágább is.
A többiről nem tudok nyilatkozni.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
azbest
félisten
válasz bladesks007 #15924 üzenetére
Az, hogy 3 éven túl mi várható annyira ne legyen most szempont szeritnem. Lehet addigra már a műsor nagyobb része online hbbtv stream lesz, mivel a jogi és műszaki környezet eddig ismert változásai miatt esélyes, hogy kevesebb mux lehet 5 év múlva, mint ma. Régebben beszélgettünk már erről itt. A 700-as sávot is át kell engedni majd más célra. A közszolgálatik várhatóan maradnak T1-esek. Már 2 muxot elfoglaltak. Szóval 1-2 mux maradhat a mostani kereskedelmi előfizetéses rány számára, hacsak nem hbbtv-ként árult netes iptv lesz belőle a végén.
Ha mindenképpen T2-est szeretnél, akkor arra figyelj, hogy az új T2 hálózatok már h265-ös codec-kel mennek. De nem minden T2 box tudja ezt. Hasonlóan, mint annó a magyar T-vel sem mentek a régebbi h264-est nem tudó, csak mpeg2-es boxok.
Ha jól látom az AMIKO T-58 nem kártyaolvasós.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz bladesks007 #15894 üzenetére
valószínű, hogy ez az ős plazma még nem tud mpeg4-et. 10 körül lehet kapni boxokat, amit hdmivel ráköthetsz. Ha előfizetést is szeretnél valamikor, akkor kártyaolvasós fajtát válassz.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz bladesks007 #2245 üzenetére
Villámkár a tetőantennát veszélyezteti, erkély nem olyan vészes, mert az nem a ház legmagasabb pontja. Ilyen szempontból a magányosabban álló és/vagy magas házak a veszélyeztetebbek. De ha direktben belehúz az ív egy antennába, akkor már régen rossz, lehet akármilyen antenna, gyakorlatilag mindegy --> kuka.
Másodlagos villámkár (induktív hatás) esetén is mindegy lényegében, mert a villámlás pillanatában keletkező elektromágneses tér a különböző vezetékekben (beleértve a távvezetékeket is) indukál áramot, a vezeték hosszától és a térerőváltozás nagyságától függő mértékben.
Rengeteg villámkáros TV-t és egyéb készülékeket javítottam, a direkt villám igen ritka, miután legtöbben kábeltévét használnak. De a másodlagos villámkár őket sem kíméli, ilyenkor viszont mindig a konnektor irányából hatol be a nagyfeszültség, károsítva jobb esetben csak a tápegységet, vagy megy tovább is, mindenfelé.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Fernet
senior tag
válasz bladesks007 #2245 üzenetére
Én közel két hónapig használtam csupaszított koax kábellel, de végül lecseréltem egy egyszerű lepke antennára, mert azért néha kockásodott a kép, főleg a C mux. Most hétvégén szereltem fel a végleges helyére, beállítottam és mindkét muxot (nálunk csak az A és C fogható) 10-es jelminőséggel és 7-8-as jelerősséggel fogom. Közbeiktattam egy villámvédőt is, biztos ami biztos alapon.
(mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy tavasszal ha kizöldellnek a fák mennyiben fogja befolyásolni a vételt...)
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
válasz bladesks007 #2237 üzenetére
Szia!
Ebben a cipőben jártam én is, lakásban szinte semmi jel, kint az ablakban meg egész jó még a lecsupaszított kábellel is.
Fúrni én sem akartam, nekem egy ilyennel van kivezetve az erkélyre a koax. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest