Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fernet
senior tag
Üdv!
Képminőség tekintetében milyen a mindigtv a T-s SatTV-hez képest? HD és SD adásokat tekintve? (42"-os FHD TV)
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Márciusban jár le a T-Home IPTV hűségem és szeretnék váltani MinDigTV-re. Az ingyenes adókat eddig is fogtam és jobbnak tartom a minőségét az IPTV-hez képest. (nem beszélve a HD-s műsorokról).
A kérdésem az lenne (azokhoz akik már előfizettek), hogy webshopos rendelést követően mennyi idő mire megkapom a CA modult + kártyát? Illetve ha ez megvan és beteszem a TV-be, onnantól már él is a szolgáltatás, tudom fogni a fizetős csatornákat? (Családi csomagot szeretnék)
Mennyire "stabil" a szolgáltatás, nincsenek kiesések? (eddig csak rövid ideig, alkalmanként néztem az ingyeneseket, ezalatt nem volt probléma)
Nyáron indították nálunk (Szekszárd) a digitális adást, A B C multiplex. Eddig Csávolyra volt állítva az antenna de mindenféle átállítás nélkül is (multiplextől függően) 100%-os jelminőséggel és 70-100%-os jelerősséggel fogom a helyi tornyot (Pana S20-as plazma szerint) tehát elméletileg nem lesz gond a vétellel.
Ha jól értem akkor első körben 8 989 Ft-ot kell fizetnem amibe benne van a CA modul és a kártya + egy havi díj és utána 1 990 Ft egy évig igaz? Azután meg 2 599 Ft. (24 hó hűség esetén)
A választ előre is köszönöm!
-
Fernet
senior tag
válasz bladesks007 #2245 üzenetére
Én közel két hónapig használtam csupaszított koax kábellel, de végül lecseréltem egy egyszerű lepke antennára, mert azért néha kockásodott a kép, főleg a C mux. Most hétvégén szereltem fel a végleges helyére, beállítottam és mindkét muxot (nálunk csak az A és C fogható) 10-es jelminőséggel és 7-8-as jelerősséggel fogom. Közbeiktattam egy villámvédőt is, biztos ami biztos alapon.
(mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy tavasszal ha kizöldellnek a fák mennyiben fogja befolyásolni a vételt...)
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
válasz bladesks007 #2237 üzenetére
Szia!
Ebben a cipőben jártam én is, lakásban szinte semmi jel, kint az ablakban meg egész jó még a lecsupaszított kábellel is.
Fúrni én sem akartam, nekem egy ilyennel van kivezetve az erkélyre a koax. [link]
-
Fernet
senior tag
válasz forrest85 #2119 üzenetére
Vagy van valami szabály arra, hogy hová kell tenni a villámvédőt? Befolyásol valamit, hogy hol van? Jelenleg egy elosztóba megy az antennától a kábel, onnan a két tv-hez és az elosztó elé tettem be a villámvédőt.
Na de majd még kísérletezem vele hétvégén...
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
Tegnap meghozta a posta az új antennát
Egyelőre ideiglenes helyre rögzítettem, majd hétvégén lesz időm vele jobban foglalkozni.
No de a tapasztalatok:(Egy pana plazmám van, annak a jelminőség/erősség értékeit tudom mondani)
Előtte (csupaszított koax kábellel):
muxA: jelminőség: 8/10 jelerősség: 5/10
muxC: jelminőség: 4-7/10 jelerősség 4-5/10 (gyakran kockásodott)Utána:
muxA: jelminőség: 10/10 jelerősség: 7/10
muxC: jelminőség: 7-10/10 jelerősség 6/10Szóval lényegesen jobb lett.
Vettem egy villámvédőt is, de ha azt beiktatom akkor eléggé gyengül a jel.
Tehát a 10-ből lesz 8, 7-ből 5. Ami már azért kicsit kevés...A másik szobába van egy crt tv, kíváncsi voltam az analóg adás milyen, de teljesen jó a kép ezzel az antennával. Ez szem hangya sincs. Szóval 1900Ft-ot megért
-
Fernet
senior tag
Lehet kicsit off, technikai jellegű kérdéseim lennének:
- Kis távolságra (6-7m) van értelme jó minőségű koax kábelt venni, vagy elég az olcsóbb is?
- Ha két TV-re akarom vinni a jelet egy ilyen elosztó megfelelő lehet? TV Signal R-2
- Úgy néz ki végül ezt az antennát választom: TV-345F H/V INGLAR
- Ilyen villámvédőt érdemes beiktatni? RTV-SAT
Mondjuk nem tetőre kerülne az antenna (panel ház második emelet). Azt még ki kell találnom hogyan rögzítem, mert csak egy üvegbetétes korlát van és egy franciaerkély, ami nem sokat ér. Talán egy ilyesmit kellene valahogy felszerelniUML 40L30 és arra rá, de még nem született meg az ötlet
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Kíváncsiságból kipróbáltam elérhető-e nálunk a mindigtv (Szekszárd, panel lakás, 2. emelet). Egyelőre egy lecsupaszított végű koax kábellel próbálkozom. A TV mellett nem, de az erkélyre (koax ablakkábellel) kivezetve nagyon szépen bejön az adás. muxA, muxC is, sikerült beállítani úgy, hogy a jelminőség 80-100% között, a jelerősség 40-45% között van. Az adás szép (főleg a HD-s adások), ritkán előfordul kisebb kockásodás, de amúgy semmi gond. Ebből adódik a kérdésem is. Milyen antennát javasolnátok a még jobb vételre? Szabad rálátás nincs egyik toronyra sem, mert minden irányból másik panel árnyékol. Gondolom valami visszaverődés lehet amit fogok, vagy nem tudom. Ahhoz képest elég jól jön. Valószínűleg a Csávolyi tornyot fogom, muxA 666MHz-en, muxC 850MHz-en jön.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- GIGABYTE GeForce GT 740 OC 2GB GDDR5 128bit
- Xbox 360 eredeti vezeték nélküli fekete kontroller joystick
- Komplett bányagép videókártyák nélkül eladó
- Samsung Galaxy S24 okostelefon független 2027-ig Samsung.hu garancia + ESR fólia
- Garanciás,ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit,dobozos,hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest