Keresés

Aktív témák

• Peltár

aktív tag

válasz PitLee #21193 üzenetére

Köszönöm szépen az igyekezeted! :R De hátrébb azt is írtam hogy egy ugyan ilyen antenna már használatban van. Azt is én vettem a szülőknek. 1db Waytewq dobozkát szolgál ki. Ennek a fák "is" a minimális probléma. Az hogy a három torony majdnem teljesen egy vonalban van, az sem őröm, de mind a három előtt van domb, vagy hegy, de éppen csak hogy. Ha 100m magasabban laknánk, vagy a torony lenne magasabb 100m vagy közelebb lenne a Hármashatár hegyen a Bécsi út felé, vagy nem lenne Üröm hegy és Arany hegy, nem lenne gond. Nem a távolság 4.5km vagy a 15km a gond, hanem a Hármashatárhegy teteje, meg hogy völgyben lakunk közigazgatásilag Solymár, Pilisborosjenő, meg mondjuk Budapest határ vonal. A Hármashatárhegy takarja a Hármashatárhegyi tornyot, és a Széchenyi tornyot is rálátásilag nem nagyon de az elég. Ha a hármashatárhegyi ORFK torony erősebben sugározna az is jó lenne, vagy ha a Széchenyi torony az "A" MUX adását nem "csak" 41.7kW
    tolná hanem mint a "B"-t is ami elméletileg 57,5kW az is jó lenne. A fizetős adók C, D, E Mux nem gond mert azt ugye 89.1kW és felette tolják. Na de ezek az adott dolgok ehhez kell(ene) alkalmazkodni. A két szülő 78 éves és jól tartják magukat, de 78 az 78 gondolkodásban és optimista jövőbelátásban már nem gondolkoznak hosszú távon. Én évek óta mondom hogy jobb erősebb antenna kell, nem elég jó már az analóg adókra tervezett egyszerű lepke, pláne hogy 3 eszközt akarnának rádugni és nem akarják megérteni hogy 3 eszköz vagy valami szuper antenna és normális erősítős elosztó kellene, vagy összesen 4db pl Funke ODSC-100 vagy a 3 Funke és a régi lepke, vagy rendes de olcsóbb 7-8e Yagi. + 1db. Aztán néha hangolni kellene picit állítani a dolgokon, de anyámat csak az érdekli hogy jöjjön az adás az hogy milyen aminőség őt nem érdekli, az sem ha megszakad, viszont felvenni azt nagyon szeret ezért van több Wayteq de ezek már 10 éves cuccok és nem árt ha van rendes jelszint és minőség. Faterom meg a minőséget szeretné de költeni nem akar rá, nem foglalkozik vele, más a "hobbi" , de idegbeteg mint én is ha szar a kép, megszakad, nem HD vagy FHD a minőség. Én elmúltam 50 éves Junoszt, Orion Fekete fehér , Sanyo színes TV ezeken nőttem fel. Állandó gond volt az antenna a völgy miatt, volt kint profi TV szerelő aki még becsületes is
    gyakorlatilag majdnem családtag lett. Az antenna rajta is kifogott. A szülői házban az Orionra csináltam saját átalakított szalag Y antennát az jó volt egy állásban falra kiszegelve analóghoz. Volt vagy 10 másik antenna is a családnak. Az igazi hozzá nem értés miatt, meg a hely sajátossága miatt szarabbnál szarabb antenna és eredmény. Faterom megunta, elege lett, nekem mióta behalt a Sanyo TV és nem tudták megcsinálni azóta nincs TV, cserébe nekem ott az INTERNET. Anyám meg elvan a kevésbé jó minőséggel is csak rá lehessen fogni hogy jön a kép és van hang. DE! AH most a rendszerváltással bekavart, az új beltérije az oka, de ezt anyám csak magának és a nem érdekel a minőség hozzáállásának köszönheti, + hogy nem szólt időben. Akkor amit itt most egy hét alatt eltöltöttem az utána járással, olvasással mások nyaggatásával, azt részben meg lehetett volna úszni. A baj az, hogy érdekel is a téma, ( nosztalgia is ) meg a technika is, de most egy kanyi vasat sem tudok rákölteni. Ezért az van hogy megkapják az antennámat amit te is írtál, az biztos jó, tegnap éjszaka leteszteltem, + van egy régi tetőantennám, akár azt is odaadom nekik ha használható. Én TV-t jelenleg nem nézek. Utoljára Olimpia 3 vagy 4 sportszám online MTV 4 sport. vagy visszanéztem. Az utolsó 10 évben csak F1, de már azt sem. Ha majd megint DVB-T/T2 szeretnék spórolok rendes antennára tetőre való. + rendes beltéri Ci vagy Ci+ modulos. Ha lesz egy kis pénzem a közeljövőben veszek egy csak ingyenes adókra való DVB/T2 HVEC beltérit, boxot,. Azt is anyámék miatt, ha megint beüt a szar, ne kelljen ennyi időt elcseszni. Azt hogy miben érdemes gondolkozni most megkérdezem.

Na most már majdnem teljesen képben vagy ha ezt elolvastad. ;)

Aktív témák