Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• DarkByte

addikt

válasz Doky586 #19203 üzenetére

A HEVC is egész jelentős tömörítés többletet ad SD szinten. Viszont tény, hogy HD módban hozza ki a kódolási fegyvertára előnyeit. Ezért se lenne rossz, ha az SD adókat legalább 720p-re upgrade-elnék az Extra kínálatban. Ami miatt nem biztos hogy megteszik, hogy a 720i50 elég ritka felbontás, többek szerint itt progresszív 50Hz nem lesz így 720p50 se (persze majd meglátjuk). Szóval szerintem vagy előléptetnek egy-egy adót 1080i50-re, vagy marad majd SD. Legalább is szerintem.

VVC még nagyon fiatal dolog hogy érdemében beszélni lehessen róla szerintem. A szabvány is csak idén kerül véglegesítésre. Mire lejut a hardver szintre eltelik újabb 1-2 év. Én személy szerint az AV1-enk drukkolok, hogy hasítson ki kicsit nagyobb tortát magának az MPEG monopóliumból.

Apropó, Szegeden már a 2017-es Samsung TV-m szépen fogja is a T2-es mux-okat, az átmenetileg ingyenes Extra csatornák jönnek egy darab bot antennával.

[ Szerkesztve ]

• brazos

senior tag

válasz Doky586 #19203 üzenetére

Amennyiben a még laboratóriumban tesztelt VVC/H.266-e gondolsz, talán meg kéne várni a hivatalos adatokat, abból esetleg ki fog tűnni, hogy mennyire is hatékony az újabb kódolási mód.
    Valószínűsíthető, (elvileg) hogy az új tömörítés csak a nagyobb adatmennyiségek esetében ad(hat) mérhető javulást, így ebből a szempontból nézve a FHD -nál is lehetnek már előnyei. De ehhez szélesebb körű tesztek kellenek, ami ezt alá tudják hivatalos mérési adatokkal is támasztani. Addig nem érdemes találgatni, szerintem.

Aktív témák