- Windows 10
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
válasz sityupityu #65363 üzenetére
Szóval akkor nem az ajánlott kategória. Amúgy ezekre újonnan mennyi garancia van?
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Motowell illetve Keeway robogókról mi a vélemény? Újról lenne szó. Ilyen 240-250e körül.
-
-
AMD Power
titán
54e Ft lesz egész tetves motor javítása.
-
AMD Power
titán
4000Ft óránkként szervizelésre? Ez normális ár érte?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
50cm robogó aksit 12V autós aksi töltő gondolom kicsinálja a motor aksiját ?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz huszi.gyb #45638 üzenetére
Ne is mond. Éreztem én ,hogy nem lesz jó "buli" ez a vétel. Most délután már el sem indult a motor. Indítózik de semmi. Volt itt a család egy barátja aki autó szerelő. Ránézett de semmi ötlete. Nem lett volna szabad az első motort megvenni amit meglátott a gyerek. De ez van. Ő pénze, ő döntése volt.
-
AMD Power
titán
válasz DigitXT #45627 üzenetére
Igen sajnos! Ezt mondtam én is a gyerek Anyának! Az ami furcsa nekem ,hogy mielőtt elhozta a gyerek töltöttek rá olajat. Ami minek ugye ha nem fogy belőle.... Azt kétlem ,hogy olyan bénán öntötték volna bele ,hogy ennyire olajos lenne tőle a motor. Szerintem biztos szivárog belőle valahol!
Ez az ár dolog meg végkép érdekes. 5 nap alatt 32e lett drágább a motor....
Én azt fogom tanácsolni a gyereknek ,hogy vigye el egy szerelőhöz és nézesse át a motort! Mielőtt egyáltalán elmegy vele valamerre! Gondolom egy sima autószerelő is lazán át tudja nézni!? Nem hiszem ,hogy nagyon bonyolult lenne egy ilyen 50-s moci.
-
AMD Power
titán
Megnéztem most a motort. Most láttam élősszőr élőben. Ami nem tetszett. Olajos a hátsó felni. A gumi is. Látszik, hogy valahol szivárog az olaj belőle.
Peugeot motorhoz amúgy gondolom sok alkatrész nem igazán lesz nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Ezt vette meg végül is a gyerek ma.
-
AMD Power
titán
Az emlitett motor csak egy példa volt. De köszönöm a végre hasznos infót.
Amúgy jó kis robogó,kopó alkatrészek fillérekért vannak hozzá,nagyobb dolgok minőség függvényében emelkedik az ár. Olajat nem kell cserélni csak a hajtásban,de az elenyésző. Önteni viszont kell bele,lehetőleg minél jobbat. 3-5k között/ liter,ami durván 1000 kilométerre elé
3-5e Ft 1000km? Jézus. Ez nem drága egy kicsit? Az 50cm motorkánál a rendezett Magyar papírok mit jelentenek? 50cm-ig elméletileg semmilyen papír nem kell nem? Forgalmi, törzskönyv stb... Ott eladásnál csak egy adásvételi van?
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Párom fia nagyon szeretne egy ilyen vagy ehhez hasonló 50cm3 Yamaha Aerox-t. Mit lehet tudni ezeknek a szerviz igényéről és költségéről? Olajcsere periódus, fékek stb... nagyjából mire érdemes készülni?
-
AMD Power
titán
válasz runner 125 #27451 üzenetére
En nem vartam semmit sem. Csak joindulatbol rakerdeztem. Sajno auto tulajkent tisztaban vagyok a magyar "mentalitasnak".
En is ugy gondolom,h rutin nelkul boven eleg lenne neki egy 50 mig nem szerez meg egy jo adag rutint a forgalomban.
-
AMD Power
titán
válasz Tothgera30 #27444 üzenetére
Értem. Hasznos információk ezek. Én mondjuk személy szerint biztos nem adnék egy 125 motorért 300e Ft-t. Még egy 50cm max 100-t , de persze nem nekem kell , elég nekem az autómat fenntartani.
-
AMD Power
titán
Sziasztok...
Akkor itt is fel kell tennem egy kérdést.
Párom gyermeke (18 éves) lassan leteszi az A1 jogsit. Néztünk együtt motorokat de én nem igazán én vagyok otthon a motoros témában. Néztünk ilyen 50cm3 két ütemű robogókat (6-7Le) (Főleg Yamaha 70-90e Ft kategória). Néztünk még 125cm3 (10Le körül) robogókat is amik papíron persze 50cm3 110-130e Ft. Ezeket nem tudom mennyire érdemes/szabad megvenni őket. Mire érdemes figyelni ezeknél a motoroknál?
-
AMD Power
titán
Egy kedves ismerősöm szeretne robogót venni. hozzá értök tanácsát szeretném kérni melyik a legmegfelelőbb.Négy féle típus van leírnám hogy melyik milyen,és a véleményekre lennék kíváncsi + és hogy szerintetek melyik mennyit ér.Köszönöm
1. Aprilia SR Replica 2000 évj 17500 km elöl tárcsa fék ,víz hűtéses ezüst metál szín .Gumi elöl Michlein 130/60-13, hátul Hutcanson 130/60-13 70%-osak. Akkumulátor nincs, üléshuzat kiszakadva, lyukas. Jobb oldal horzsolt indexe törött, bal oldalon enyhém horzsolt, a festék kicsit lekopott.
2.Honda dio 1998 sárga Akkumulátor elhanyagolt, gumi elöl Deestone 300-10, hátul Trayal 90/90, 50-és 90%-osak, üléshuzat kiszakadva, borítólemezek töröttek, kopottak, kipufogó rozsdás, festék lehorzsolva
3.Malaguti Ducati Corse F12 2000 évj,piros,ezüst fekete. Elöl-hátul tárcsafékes, léghűtéses.Akkumulátor nincs, gumi elöl Vee Rubben 120/70-12, hátsó 130/70-12, 30-és 40%-osak. Horzsolás az ülésnél, lábtartó pereme horzsolt, hátsó lámpa törött, első sárvédőn horzsolás, első maszk kormány alatt horzsolt.
4.Peugeot tkr 2005 évjárat fekete,Elöl tárcsafék, léghűtéses, csomagtartó.11 060 km Akkumulátor nincs, gumi elöl Funky 120/90-10 hátul 130/90-10 30%-osak. Kormány alatti borítólemez horzsolt,bal oldalon ülés alatti borító lemez törött, tükrök műanyag borítása lehorzsolt, bal hátsó index ragasztva
-
AMD Power
titán
válasz ToRR3nt3 #963 üzenetére
Értem. Nekem olyan moci kéne ami azért 60-t megy ''magától'' melessleg én se vagyok 60 kg (90) de én biztos fogom egy kicsit tuningolni. A fogyasztás az annyira nem érdekel. De azért egy 65-70-t jó lenne a ha menne tuningolva. A Honda az szimpibb nekem mint márka de persze mind ketött ki fogom probálni.
-
AMD Power
titán
Szerintettek egy ugyan olyan évjáratú Suzuki Sepia ZZ vagy egy Honda Dio AF27.
Itt van két konkrét jelölt: Bővebben: link
Bővebben: link
Tudom , hogy egy motor állapota tulajtól függ de mégis kiváncsi vagyok a véleményekre. Előre is köszi -
AMD Power
titán
Ok. Már csak egy kérdésem van. Tudtok ''olcsó'' használt robogó kereskedőt? Van-e egyálltalán ilyen? Vagy érdemesebb inkább magánszemélytől vásárolni?
-
AMD Power
titán
válasz Topiccsendőr #939 üzenetére
Az nem baj ha nem gyorsul olyan jól a moci. Ha mondjuk így alapba megy 60-t egy ilyen röpsúly cserével mennyire lehet nővelni a végsebességet? Mennyit dob egy ilyen fellfúrás? Hány %-s a teljesítmény javulás? Tud esetleg valaki olyan megbízható helyet ahol ezt megcsinálnák?
-
AMD Power
titán
Debrecen akkor ez nekem kilőve. Lenne hozzád egy olyan kérdésem , hogy egy 50-s mocit márkától függetlenül fell lehet-e fúrni? Mármint nagyobbra? És ha igen mennyibe kerül? És mit lehet várni tőle? Illetve a légszűrő csere mennyire befolyásolja a teljesítményt illetve az is mennyibe kerül!?
-
AMD Power
titán
válasz Topiccsendőr #925 üzenetére
Köszi.
A Suzuki Adress illetve a Honda Dio-hoz mit szólsz? A 1997 12. havi Suzuki is öreg már? Szerintem 75K-ért nem olyan drága!? Vagy mégis...
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
UP! 923-ra esetleg valaki.....
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Nézzegettem a neten 50-s robogókat magamnak. Szeretnék tanácsot kérni , egy pár kiszemelt jelöltröl vajon jók-e megérik-e az árukat....!??
Nekem a legjobban ezek a Suzuki Sepia ZZ-k tetszenek a legjobban. Elég sok eladó van belölük. Azért van ilyen sok mert jó vagy mindenki meg akar szabadulni tőle!? -
AMD Power
titán
válasz Topiccsendőr #918 üzenetére
Lehet , hogy láma a kérdésem de olyat lehet , hogy fell fúratni a motort? Mármint 50-röl nagyobbra? Illetve mivel lehet még tuningolni egy ilyen 50-s mocit illetve mennyibe kerül tuning? A négy Japán márka közül szerintetek melyik a legjobb ilyen 90-s évek vége robogói közül? Még 1x Sorry a lámaságért de ez nem az én asztalom.
-
AMD Power
titán
válasz T. Almeida #912 üzenetére
Nekem bejönnek ezek a Suzukik bár a '' mi autónk'' óta kicsit félek a márkától pedig tudom , hogy semmi köze nincs egymásnak a ketöhöz!
Nekem főleg a sárga scooter tetszik , amit te is kinéztél.
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Sziasztok
Egyik spanom akar venni robogót. Lehet akár 50 , 70 ,100 cm2-s. Persze úgye minnél nagyobb annál drágább is. Milyen márkából érdemes szemezgetni illetve milyen évjárattól érdemes nézzni. Gondolom egy 1990-s robogó nem lehet egy álom azért kérdezem....
Ja és igen átlagosan az 50-s 70-s robogók hány LE-k? És mennyit mennek max?