-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
--TIKI--
tag
válasz fordfairlane #5299 üzenetére
hello
szeritenm 4 ütemüt ne vegyél! havernak az van 53 megy!csak is 2 ütem.
szeritenm vizhütésest, de ebben a témában nem vagyok biztos mert lég hütésessel még nem mentem.de a viz jobb szerintem -
fordfairlane
veterán
válasz fordfairlane #5298 üzenetére
Próbálok kicsit konkrétabb lenni.
Első körben az érdekelne, hogy mit érdemes megfontolni azzal kapcsolatban, hogy két- vagy négyütemű motor, és hogy lég- vagy vízhűtéses?
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
A robogókhoz értő fórumozók segítségét kérném. Elöljáróban annyit, hogy egyáltalán nem értek a robogókhoz, és jelenleg csak B kategóriás jogosítványom van.
Szeretném kipróbálni a városban közlekedést robogóval. Kezdőnek milyen robogót érdemes vásárolnia? Japán, olasz, 50ccm, vagy azt inkább ne, használt, vagy inkább újat?
Ezt néztem ki magamnak, kinek mi a véleménye erről? [link]
x gon' give it to ya
-
Gergello
addikt
válasz Topiccsendőr #5296 üzenetére
Köszönöm a tippeket mind2töknek. Előbb-utóbb szerelő lesz belőle, mert én ehhez kevés vagyok. Ez pigi blokk amúgy, de biztos valamelyik verzió áll fent.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Gergello #5294 üzenetére
Több dolog is lehet. Nekem Minarelli blokkban ezek a jelenségek a következő dolgoktól voltak:
- A ferodolos kuplungpofa egyik rugója elengedett, és az egyik pofa előbb nyomódott rá a harangra
- A hajtóműtengelyem elkopott a csapágyakkal együtt. A csapágy belsejére felfekvő bemart rész teljesen lenyalódott, ezért a tengely terhelésnél "remegett" a csapágyban. Egész tengelyt kellett cserélnem.
- Maga a kuplungpofa csapja ki van kopva és a kuplungpofa holtjátékát érzed. A pofa rossz kopásán egyébként egyből felismerhető ez.Explosión de dos tiempos
-
Gergello
addikt
Mostanában elkezdett olyat csinálni a kuplungom, hogy indulok és darabosan enged fel (sok kis lökés). Nem mindig, csak egy idő után. Lehet, hogy túl melegszik? Milyen alkatrésszel lehet a gond? Rugóval, pofákkal?
-
--TIKI--
tag
hello!
oylan kérdésem lenne h melyik a jobb vario egy gyári motorba?malossi multivar vagy pedig polini speed control
elöre is köszönöm -
Josh
tag
válasz golyani #5289 üzenetére
Hát nekem már nem gyári állapotú, de idáig úgy tudtam, hogy csak egy kipufogó volt rajta cserélve, mondjuk annak nem örülnék, ha fel lenne fúrva, mert ki tudja, hogy milyen minőségben csinálták, és nem lenne jó, ha pár ezer km múlva behalna a technika.
Valószínűleg szerintem az lehet az oka, a hosszú fékezésnél a nyikorgásnak, hogy olyankor van ideje a fékbetétnek felmelegednie, nem?
Az én generációm már nem drogozik. Direktbe stimulálják az agyhullámokat.
-
golyani
őstag
nekem is nyikorog a fék de ha sportosra veszem a dolgot és rövid féktáv nagy fékezéssel akkor nincs hangja cask amikor hosszan fékezek... asszem megejtek ma egy légszűrőtisztítást de légszűrőspray hiányában sima sűrűbb motorollajjal kezelem. nekem 2,8-3 körül eszik a gyári aerox 10k km-rel óra szerint 80-85-ös véggel ami kb 70-75 valósban.
tárcsát én hígítóval áttöröltem egyszer meg zsíroldós szerrel. aceton is jó. nekem még azt produkálja h amikor megyek egy idő után elkezd ilyen nyekergő hangot adni és nme tudom h mi mert hol előjön hol nem sztem ez is a fék lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Josh
tag
válasz -Jackson- #5284 üzenetére
Ja igen, amióta gumit cseréltünk az első keréken, azóta nyikorog az első fék, ha fékezek. Előfordulhat, hogy valami szennyeződés került az első féktárcsára, és az nyikorog, és csökkenti a fékhatást? Mivel tudnám letakarítani, ha ez a nyikorgás okozója?
-
Gergello
addikt
Kössz a tippeket gumis témában. Úgyis csak köv szezon elején veszem meg, addig ráérek.
-
-Jackson-
őstag
lehet kapni speckó légszűrőolajat is, ez jó sűrű, van szórófejes és sima kiszerelésben is. ezzel kell lekezelni igen, hogy megfogja a port meg minden egyéb szutykot. ha nincs vagy nem akarsz rá pluszba költeni akkor bármilyen motorolaj (lehetőleg minél sűrűbb) megfelel a célnak
الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]
-
-Jackson-
őstag
főtengellyel vagy dugóval ha gond van az elvileg hallható. ha feltűnően sokat eszik akkor a membránházat-membránokat érdemes csekkolni. karbi az nagyjából egyértelmű, ha fullad akkor nagyobb fúvóka kell neki, ha darál akkor kisebb. ha megfelelő, akkor gyertyaképpel tudod finomhangolni (fehér/v.szürke: kevesebb levegőt, sötét/fekete: több levegőt, őzbarna: jó). szíjat-variót-görgőket meg kell nézni hogy mennyire kopottak, légszűrőt azért 1000km-enként nemárt kimosni (benzinnel) és újra lekezelni légszűrőolajjal.
-
-Jackson-
őstag
ha jól be van állítva, meg nincs benne semmi sem szétmenve akkor nem fog sokat enni. persze lehet hallani olyanokat hogy 8-9 litert eszik a vashenger, de ott valami elvan izélve. mondom, stage6 sport aluhenger, és 103 v 106 km után ment bele 4.8 lityó.
-
-Jackson-
őstag
-
-Jackson-
őstag
semmit nagyon. enyémnek 100-nál 120-at vagy picit még többet mutat az órája. valami komolyabb 200km/h-nál többre képes kocsival kell mondjuk lemérni, azoknak viszonlyag gondolom pontos (vagy gps, de akkor érdemes jó sokáig menni vele max sebességgel)
egyébként gyári 50-ként sem fogyasztott sokkal kevesebbet az enyém, jó karburálás sokat segít, jó állapotú membránok stb
[ Szerkesztve ]
-
Josh
tag
Na megvolt a Runner fogyasztás tesztje. 50 ccm, 100 km. Átlagfogyasztás: 4,7 liter/100 km
De az is igaz, hogy városban nincs ellenfél.
Jó gép ez. Mégis mit csináljak? Kábítószerezzek? Az sem olcsóbb....
-
golyani
őstag
-
Gergello
addikt
gumi
Ezzel a típussal van valakinek tapasztalata, véleménye? -
Atomgeszi
nagyúr
-
--TIKI--
tag
hello!
Van egy Runner SP 50 08'-as(1830km)
lehetne valami baja ha most cserélnék rajta pár dolgot?
annyi mindenen gondolkodtam már h mi legyen benne meg iylenek és a végére jutottam
kipuff: Gianelli Reverse vagy Laser XPro
varíátor:Malossi MHR Team 2008
és még szeretnék egy sport légszürőt: Malossi E5(védőházas)tudom hogy a gari ugrana de lehetne más baja esetleg?
elöre is kösszi
-
Fooler89
őstag
Bocs ha nem látható akkor megprobálok egy fényképezőt szerezni. A vezetékbe még külön be van rakva egy biztosíték.
Benzintartály alatt látható csap vagy micsoda
Ebből négy cső jön ki, Ezek nálad is megtalálhatóak és ha igen akkor hova mennek? Mi a szerepük?
-
őstag
Sziasztok!
Van egy "csodarobogóm" és mivel csak 45öt megy, szeretném kivenni a fojtásokat, viszont még csak 1500km van benne. Ilyenkor már kivehető, vagy menni kell még vele? -
-
Josh
tag
Szétszedtem a kipufogót, megnéztem. Találtam benne ilyen tömítés szerű dolgot, ilyen puha szőrös anyag, ami kicsit ritkásan van már benne, és koromfekete. Ez akkor elhasználódott? Ezt kell kicserélni a HEBO-ra, és akkor le fog halkulni?
-
Josh
tag
válasz --TIKI-- #5251 üzenetére
Sebességszabályozó most is van bennük, amik nem engedik 45 km/h-nál gyorsabban menni őket, dehát amit beleraknak, azt ki is lehet belőlük venni.
Rendszám téma, nos. Nem lesz az ilyen egyszerű, hogy nosza felrendszámozzuk már őket.
Van már olyan ország, ahol 50 ccm alatt is kell rá rendszám? Ott mi a bevett gyakorlat?
[ Szerkesztve ]
-
--TIKI--
tag
hello
2011-töl lesz rendszám de ugye ez nem jár együtt azzal h a motorba raknak sebesség szabályzot is
elöre is köszzi
-
ett
aktív tag
válasz Fooler89 #5249 üzenetére
Hajajj. Nekünk is van mintünk, 12 éves és kutyabaja, néha volt benzincsöpögéses sztori, de már kiismertem a drágát, azóta tökéletes.
Ezeknek a mociknak lelkük van, komolyan mondom. 12 voltos akksi van benne, érdekes, hogy átalakították. Az is lehet, hogy csak olyat raktak bele, meg olyan izzót is, mert elég könnyű berúgni, lehet az az akksi is be bírta recssenteni az önindítót. Tudsz képet mutatni a feszültségszabályzóról?Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
Fooler89
őstag
Helloztok
Nem értek hozzá, eléggé belemásztam a rosszba de segítségért fordulnék.
Egyik napon hozzájutottam egy Yamaha Mint nevezetű öreg géphez. Alaphelyzetből nem indult a gép, de mivel régóta ismertem az úriember akitől vásároltam, így hittem neki.Viszont hibás döntés volt, utolag belátom.(részleteket nem firtatom)
Most itt a gép és egyszerúen arra nem tudunk rájönni hogy miért 6v-os az aksi és az izzók, és hogy miért nem indul. Először a benzin szűrőnél volt dugulás amit megoldottunk.
Ezek után se indult, csak akkor amikor egy ismerős 12v-os aksiját elhozta majd erről inditottuk. Menni ment, müködött, de valamiért mindig leállt.Kérdés: 12v-es gyárilag a Mint? Ha igen akkor, hogy lehetett átalakítani 6v-os ra. Mit kell ahhoz megváltoztattni, hogy életképes legyen a 6v rendszer.
Elsőnek ennyi
-
Josh
tag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy mennyi hűtővíz és mennyi fékolaj kell egy Gilera Runner 50 ccm (2002-es) -be?
-
Bero
aktív tag
Üdv!
Jah, lenne egy eladó Honda Dio robogóm, nagyon megy, minden kíválóan működik rajta, és össz-vissz 60ezerért odaadnám. Ha esetleg kell egy robogó, de per pillnat nincs rá meg a kaeret, akkor részletre id odaadhatom. -
Ferdzsoo
addikt
válasz Atomgeszi #5239 üzenetére
Az a baj hogy ezek annyira le vannak burkolva, meg összerakva azt sem látom pontosan honnan jön. Mindenesetre azért inkább elviszem szervízbe. Én sajna nem értek hozzá.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
őstag
Hali!
Simson S51N árról érdeklődnék. Mennyi a reális ár érte most így szezon végén és mennyiért mentek el szezon elején? Köszi -
Ferdzsoo
addikt
Az normál ha egyszercsak csöpög a benzin a motorból valahonnan?
Félek felrobbanok menet közben, meg kicsit többet is eszik így.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Josh
tag
válasz -Jackson- #5232 üzenetére
Ok, ha be tudom szerezni, akkor megcsinálom. Azért számomra nem menő, sőt inkább gáz, hogy egy kávédarálóval rombolok a városban. Megnézik a gépet, de nem azért, mert milyen menő, hanem hogy mi ez a hangos szar?
-
-Jackson-
őstag
valaki lehet erre gerjed igen . bár az én kipuffomnak agyontömve is elég szép hangja van, egy alap sportcsövet szépen le lehet halkítani vele igen.
a tompító külsejét leszeded, belül van egy kb 2 centi átmérőjű perforált cső, arra kell rátekerni. a szorosság igazából ott a fontos ahol a kipufogótesthez csatlakozik, a végénél már nem annyira. bár a kipufogóm gyári gyapotja elég laza volt, használat során azonban szépen beledagadt. legutóbb ami gyapotot beleraktam az nem táblás volt, csak úgy összevissza mint egy nagy adag vatta, egy dróttal körbetekertem mert mikor húztam rá a külsejét elmászott.
-
Josh
tag
válasz -Jackson- #5230 üzenetére
Tehát ezt a betétet, csak rá kell csavarni a kipufogócsőre? TEhát leszedem a burkolatot azzal a 3 csavarral, és belülről rátekerem? Jó szorosra kell? Ettől tényleg halkabb lesz?
Amúgy miért olyan jó ez, hogy ettől a betét nélkül ilyen nagy hangja van? Van aki erre gerjed? Vagy más dolog miatt?
-
-Jackson-
őstag
nem műanyag, üveggyapot, szigetelőanyag. elvileg bármilyen motorosboltba lehet kapni, bár hallottam már olyat is hogy valami alureszelékes cuccal tömték ki a kipuffot, aztmondják az sosem ég el . én ezt a hebo-t ajánlanám, mert a táblás kiszerelés nagy segítség felrakásnál.
-
-Jackson-
őstag
válasz --TIKI-- #5228 üzenetére
ezt az eredeti légszűrőház helyére kell rakni! ha csak betétet akarsz cserélni, ugyanebből a piros szivacsból (malossi red filter) lehet kapni ami belemegy a házba, van előre kivágott és táblás is.
ha meg ehhez a direktszűrőhöz ragaszkodsz, akkor a gyári házat lekell venni (csonkkal együtt, bár nemtom gileránál hogy van), és közvetlenül a karbira kell rakni (38 v 39 mm a csatlakozása). át is kell fúvókázni hozzá a karburátort, nekem gyári szűrővel 75-80-as volt benne, ezzel az E5-el igényli a 120-ast.szerk.: ja és a szomszédok szeretni fognak érte, embertelen hangja van (üvöltő vizilóhoz hasonlították, és egyetértek
[ Szerkesztve ]
-
--TIKI--
tag
hello!
megint csak hozzátok fordulok
oylan kérdésem lenne h ez[link]
beleférne-e az eredeti légszürö házba?(gilera runner sp 50 08')
vagy reménytelen oda beépiteni?
elöre is köszi -
Atomgeszi
nagyúr
Minden robogóban csal a km óra, minnél gyorsabban mész annál többet.
Ameddig bírod addig döntöd.
Tankja szerintem 7-8 liter körül lehet.
2T motor olajat tölts bele ha kifogyott, Repsolt használok 5 éve, semmi gondom nincs vele.
Üveggyapotot kell rátekerni a végdobba arra a csőre, minnél szorosabban és vastagabban tekerd rá, hogy alig bírd ráhúzni a végdobot. EKkor elég csendes is lesz(talán )Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne, vettem ma egy kis 50-es kétütemű robit, egy malaguti centro-t. Kipróbáltam szépen járt a mocija, könnyen indul és jól ment, aztán elindultam vele haza és egyszer csak erőtlen lett mikor megálltam égett szagot éreztem és füstölgött a kipuffogó mint egy puskacső, végülis hazajutottam vele és még működik csak kicsit erőtlen lett nem gyorsul jó. Arra gondoltam talán el van dugulva a kipuffogó, de nem tudom szerintetek? Ja és a motorja csendesen és csörgésmentesen szépen jár.
-
Gergello
addikt
Ez 2t, tehát 2 ütemű. Olyan olajat szabad bele venni, amire 2t van írva.
Én eddig Mol Dynamic 2T-t használtam, ezt elég sok helyen lehet kapni. Ez azt hiszem egy szintetikus olaj, eddig csak ilyet töltöttem bele. Vannak más márkák is Motul, Repsol pl. Ezek elég nagy nevek, biztos ezek is jók, de erre nem tudok mit mondani. -
Josh
tag
válasz Gergello #5220 üzenetére
Igazából még csak ma délután vettük, kb. 20 km-t mentem vele, de a héten ezzel járok dolgozni, úgyhogy kiderítjük, hogy mit tud a gép.
Olajra tud valaki valamit mondani?
Kinek van még ilyen? Ja igen, 2002-es a drótszamár.
Na majd megpróbálom valahogy kimérni, hogy mennyi lehet a végsebessége.
-
Gergello
addikt
Dönteni addig lehet ameddig mered.
Általános vélemény szerint mindegyikben csal az óra. 50cm3 nem megy 107-et (szerintem jó az 70-80-nak is)
tömítőanyag
Szerintem ilyen kell bele, de hogy belerakni hogy kell, arról fogalmam sincs. -
Josh
tag
Emberek!
Fontos bejelenteni valóm van!
Mivelhogy a régi robogóm (Yamaha Mint), kicsit lepukkant már (gyűrűtörés, kipufogótörés, kiszakadt a lengéscsillapító felső bekötési pontja, kuplunghiba, kopott gumik, törött felni) úgy döntöttem, hogy nem csináltatom meg, hanem vettem helyette egy Gilera Runner-t. 50 ccm, de nagyon gép!
Van esetleg valakinek ilyene?
Kicsit meg van piszkálva a gép, nagyon megy.
Előfordulhat, hogy csal a kilométer óra? Kipróbáltam, 107 a végsebessége, de nekem olyan mintha 60 lenne. Apum jött mögöttem kocsival, és olyan 90-100 körül jött utánam, azt mondta. Lehet, hogy a magas építés miatt nem érzem úgy rajta a sebességet?
Mennyire lehet ezeket döntögetni?
Hány literes a tankja?
Milyen fajta olajat szabad bele tölteni? Az eladó azt mondta, hogy valamilyen szintetikus, vagy félszintetikusat.
Ja igen, valami ZX kipufogó van rajta, amiből a hülye digók kiszedtek valami gyapot hangszigetelést. Ezt pótolhatom üvegszálas műanyaggal?
Ja igen, nem működik a vízhőfokmérő. Állítólag minden jó, csak a mutatósműszernek van baja. Mennyibe kerülhet egy ilyet megcsináltatni.
Ja igen, és piros.
-
Bero
aktív tag
Itt lenne pár eladó holmi robogóhoz: [link]
A teló 3000
Jog váz 5000
Kerekek 5000/db
Ülés 3000
Kábelek 3000
Gyújtástrafó 3000
Hátsófék bowden 2000
Blokk 10000
Gázrugó 3000
Gyújtáskapcsoló, zár 3000
Dell'Otro 24-es karbi szűrővel 10000
Polini Racin henger 70ccm, dugattyúval, gyűrűvel, TOP szívócsonkal, tömítéssel, csapszegel, csapágyal 15000
-
udi
őstag
válasz -Jackson- #5215 üzenetére
gyárilag 20.5-ös van rajta,csak a kérdés az hogy a fogyasztáson kivül nő e más ha cserélném 25-ösre????
Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz bajnokpityu #5210 üzenetére
Biztos nem 100as volt?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
-Jackson-
őstag
hát nemtudom, nekem 50-es hengerrel 12-es karbival, gyárikén 4 körül fogyasztott, most 70-es aluhengerrel, 19-es karbival (115-ös fúvóka), direktszűrővel olyan 5 litert eszik.
ha tuningolod is a gépet, akkor egy 25-ös dello mehet neki, ha gyári akkor felesleges bele a nagyobb.الله أكبر | [J][A][K] [10][Q]
-
udi
őstag
Uraim,125ccm-es motorhoz 20.5-ös dellortom van.Esetleg van értelme nagyobbra cserélnem vagy csak több benzinem fogyna
Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749
-
Bero
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne pár tuning cuccom eladó kismocihoz-robogóhoz.
Lenne egy 70ccm Polini Racing henger. A hengerfej belsejében egy apró darab le van pattanva, de működés szempontjából nem mérvadó. Van esetleg hozzá való dugattyú. gyűrűvel, és TOP szívócsonk. Nagyon durván ment vele a Jog
Illetve lenne még egy 24-es DellOrto karbi, új direktszűrővel.
Meg van egy lerakat bontott jog alkatrészem, blokk, kerekek, stb....Mod.: Minden nevetséges áron persze Jah, és a blokkban Malossi variátor van
[ Szerkesztve ]
-
ett
aktív tag
válasz bajnokpityu #5210 üzenetére
Akkor az nem gyári volt már. Mert aeroxot levegősen nem gyártanak. Lehet átalakították, mert a hosszú minarelli blokknak van levegős változata. Nem is alakították, egyszerűen beletettek egy komplett olyat.
Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Topiccsendőr #5207 üzenetére
oké,legyen igazad.mindenesetre frissen behozott éroxot láttam 50eset levegősen.
mondjuk jó tré állapotban volt.ja,tegnap este láttam a kedvencedről,aerából egy példányt.ez nagyon mives darab!!
-
udi
őstag
válasz bajnokpityu #5200 üzenetére
Ezzel én is igy vagyokálltalában 40-50k-ért szoktam venni kipuffot.az már használható is.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #5199 üzenetére
nem-nem. Ezt csak és kizárólag vizes blokkal adták ki. Az SR nek a régi verziója levegős, az Aerosnak meg a 100 köbös verziója. Ez az Area a gányolás iskolapéldája
Explosión de dos tiempos
-
addikt
válasz bajnokpityu #5205 üzenetére
most olvastam, hogy a régebben forgalomban lévő motorok valószinüleg egy bevizsgáláson fognak átesni, ahol eldöntik, hogy smkp vagy sem.
üdv!:)
-
bajnokpityu
félisten
50eseknek soha nem volt komoly papirja,ezért nem is lesz velük baj.
azokkal lehet baj,amikre kötelező a vámolás,külföldi műszaki,regisztráció, tehát nem segédmotorok.
mondjuk talán van még egy kiskapu.egy ideje a 150cc alatti gépeket nem kellett vámoltatni,és nem volt regadó.ezekkel nemtom mi lesz.[ Szerkesztve ]
-
addikt
hi skacok!
szeretnék mostanában venni egy robogót / 50ccm-es /, de!:
majd 2 év múlva ha jön a rendszámos korszak milyen papirok fognak kelleni a forgalombahelyezéshez???
ha irunk egy adásvételit az elég lesz vajon??
gondolom törzskönyvük nincs ezeknek a robogóknak még..?:)
-
addikt
válasz bajnokpityu #5202 üzenetére
Köszi
Egyébként még a Motowell Magnet City/Sport-ot nézegetem, csak sajnos itt Szolnokon nincs boltjuk. -
bajnokpityu
félisten
1. mcdönci mellett a hid tövében:fehér holló
2. ugyanezen hid szecska felőli oldalán a volt aprilia szalon:keeway
3. a VW szalonban elvileg új aprilia robi is van.
4. szandán még van három kereskedő-szerelő,1-1 próbát megérhetnek.
5. tecsóval szembeni utcákban is lakik egy ismerősismerőse,akik olasz lomokat hoznak,cserébe nevetséges áron.
igy hirtelen nekem ennyi.