Új hozzászólás Aktív témák

• Tothgera30

Ármester

válasz runner 125 #29043 üzenetére

...én azt mondom, ha tutira akartok menni, vegyetek karbisat. Ha, mégis befecsis lesz, kb 3 kiló alatt egyet se nézzen meg...

Persze, lehet itt fosni mindentől, de hát az ember a szüzességét is elveszti valahogy, nemde! (azt már nem kérdezem hogy ott is fenn állt-e az igen/nem kérdés)? Ez így elég nagy hülyeség, 300k-ért is ugyan úgy belefuthat egy sz@rba, sőt manapság egyre trehányabbakat látok 280-350k környékén. Egyszerűen nincs olyan hogy biztosan tudja jót vette-e. Lásd horvathkrisz PJ NRG-jét, 1000 euró körül vette és semmi gond nincs vele, vagy az enyémet, 16700km és kopp-kopp semmi gond, injektorhoz meg még nem nyúltak, és egy ideig nem is fognak. Annyi a titok nyitja hogy normálisan van használva, hidegen nincs nyelezve, levegőszűrőt rendszeresen takarítom, jó olajat kap. Szervizbe minden éven viszem átnézetni, és fogom is, rendszeresen kérdem hogy mennyi potenciál van még a befecskendező rendszerbe, de mindig azt kapom hogy 30k km-ig nem igazán kell babrálni. Természetesen ismerős srácok, tudják hogy vigyázok rá, ők is boldogan fogadnak, s mindig megnézik a kis zümit. (Múltkor olajért mentem, a pénztáros már kérdezte hogy hogy van az NRG :D ?)

...ezen felül csak magyar vásárlásút nézzetek, de én egy ilyennél ragaszkodnék szervizkönyvhöz is, vagy minimum leinformálható előélethez...

Mert itthon olyan jó márkaszervizek vannak? érdekes módon még olajból is a legszarabbat teszik az autóba, és ott spórolnak ahol tudnak. Híres Aprilia szerviz úgy tette vissza a haverom SR-ére a kipufogót hogy hazafelé leesett. Inkább magánember, vagy ismerős szerelő, ha döntenem kéne. Szerencsére mindkettőből van, és még diagnosztizálást is elvégzik, ha arra kerülne a sor (autónál volt rá példa, AGR szelep volt a bűnös). Leinformálható előélet természetesen részemről is megvan, a többi csak gyerekes szőrszál hasogatás, a kereskedő majd hamisít hozzá, szervizben meg időre dolgoznak, nem elégedettségi mérő van beépítve, és még csak nem is ismer a márkaszervizes, tehát ha beleköp a motoromba, akkor az az én bajom, mert aláírtam/elhoztam, otthon meg megáll, stb.

Nem kell ezen ennyit görcsölni, és fosni tőle. Úgy is az a tapasztalat hogy aki nagyon fél tőle, vesz egy karbisat, azzal meg megszopja, és ez nem egyedi eset. De persze ott a másik véglet is, mert az életben bármi előfordulhat.

[ Szerkesztve ]

"A pokol nem hely, hanem állapot"

Új hozzászólás Aktív témák