-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enci8
újonc
Sziasztok! Szeretnék valami helyes kis robogót venni, ami könnyű, apró, nőies holmi, és otthon az apró udvarunkban is tárolhatom. Ja, és a legfontosabb: ne legyen túl drága.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Tothgera30 #17897 üzenetére
Van nagy mz topic? megyek oda a 250essel
Explosión de dos tiempos
-
runner 125
nagyúr
Másik fórumról az infó, ma ellopták a srác 50-es, grafit színű Runner-ét.
"Sziasztok!
Sajnos eddig tartott a motor tulajdonosi mivoltom október végétől. Ma reggelre BP-n a IV. kerület Megyeri úton ellopták a mocimat a társasházunk bekerített területéről. Tegnap este fél hétkor még megsimogattam a kicsikét. A motor a lépcsőházunk bejáratánál volt, kormányzárral és a hátsó keréknél is lezárva. Sajnos betonba nem öntöttem. Akksi nem volt benne. A jobb oldali tükör hiányzott a tükörtartóból, piros felnik, hátul vadi új gumi volt rajta. A front lemezen a lakk "hámlik". Hát ennyi. Vártam a tavaszt, hogy végre normális fogyasztással, nem kocsival járjam az utam. A kb 200 km-nyi téli próba és örömmotorozás után úgy néz ki, ennyi a motorozásnak."Alvázszáma: ZAPC3610000003815
(Telefonszámot nem írt, kértem tőle, ha megírta berakatom egy modival.)
Képek:
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Tudom nem ide tartozik, de nem tudom máshol megkérdezni és nagyon sürgős lenne.
Ausztrába csak téli gumival lehet átmenni a határon?
Köszönöm a segítséget! -
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #17903 üzenetére
Ilyen az én Runner-em is, elhiszem,hogy nagyon szerette.. Ha pesti lennék segítenék neki, de veszprém megyébe lakok pápán :S
-
runner 125
nagyúr
válasz dJ Peer #17904 üzenetére
"Ausztria:
Nov. 1. és ápr. 15. között, szgk. és 3,5 tonna megengedett össztömegnél nem nehezebb teherautók esetén, télies útviszonyok esetén Ausztriában kötelező vagy minden keréken legalább 4mm profilmélységű téligumi vagy csak a meghajtott tengelyen a hólánc használata. Hóláncot azonban csak abban az esetben szabad használni, ha az úttestet összefüggő hó- vagy jégréteg borítja és a hólánc nem károsítja az útburkolatot. A rendelet megszegői 35€-tól 5000€-ig terjedő büntetésre számíthatnak, ráadásul bizonyos esetekben a biztosítók sem térítik meg a nyárigumival felszerelt autók kárát. 3,5 tonna össztömeg feletti járművek esetén legalább a hajtott tengelyen kötelező a - radiál abroncsok esetén 5mm, diagonál abroncsok esetén 6mm profilmélységű - téligumik használata. Továbbá a sofőr köteles hóláncot tartani magánál."Édesanyám kinndolgozik, nézik a téli gumit. Hóláncot is raktam be a kocsijába, bár azt nem kérték tőle igazoltatáskor, de a gumikat nézték.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
busman
veterán
Nekem 3 hete vitték el a ház elől a dio-mat....
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
runner 125
nagyúr
válasz busman #17907 üzenetére
Borzasztó komolyan..
Azt kívánom az ilyen embernek, h az így megszerzett pénzt költse élete végéig gyógyszerre és kezelésre!
Undorító.
mod.
A srác száma, ha esetleg valaki beleakadna: +36.70.314-4413
[ Szerkesztve ]
-
dJ Peer
aktív tag
válasz runner 125 #17906 üzenetére
Köszi, közben én is megtaláltam.
Bár gondolom ott nem így takarítják az utakat, mint itt... -
busman
veterán
válasz runner 125 #17908 üzenetére
Hja ez van...három éve ott állt,senkinek nem kellett,gondolom a benzinárak miatt ugrott meg ennyire a motorlopások száma. A rendőrségen azt mondták,hogy van rá esély ,hogy meglesz...röhögnöm kellett...3 éve nem állított meg egy sün sem...
-
runner 125
nagyúr
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #17911 üzenetére
Keveset látni ilyen grafit színűből, legalább is felénk nagyon ritka, itt pápán meg csak nekem van Bontóban viszont tényleg nagyon sok Runner cucc van, hetente más, kitudja ha látok ilyen színű cuccokat, majd szólok, bár nem sok értelme, de rákérdezek, hogy honnan van ez..
-
Tothgera30
Ármester
Szép kis Purejet volt ez, együtt érzek a tulajdonosával, sajnos nem sok remény van hogy meglegyen. Ilyen rohadt világban élünk, sajnos, hogy sokan lopnak, csalnak.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
PLaci58
addikt
válasz runner 125 #17911 üzenetére
Hol található ezeken a runnereken az alvázszám?
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
mocsanisi
senior tag
Erre most mit mondjak. Nekem is SR-em elvitték, 15.ker.-ből, pont a 4 mellett van. körülbelül én is ha mentem vele 300-400km-et, szépen rendbetettük, erre elvitték. Aztán jött a levél a rendőrségtől hogy nem vezetett eredményre a nyomozás. ez ilyen sajnos :S
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
runner 125
nagyúr
..másik fórumon egy srác épp most vett egy 180-ast, hozzá talált is láncot. Ár/érték aránya ennek brtuál jó. Akinek nincs, érdemes beszerezni, ennyi pénzért ilyen méretű ABUS ajándék.
Katt."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kem
addikt
válasz runner 125 #17917 üzenetére
Ez miért jobb mint a hasonló láncok? Nekem valami 3000Ft-os van ami elég masszívnak tűnik. Ezek szerint nem lehet az?
Köszi!
-
runner 125
nagyúr
Mert szimplán az ABUS nem csak dísz láncokat kreál, hanem valóban jóval erősebbek, tartósabbak, mint a no name zárak.
Jah és a legfontosabb, robogónál hátsó keréknél kell hozzázárni valamihez mindig - fentebbi kép.
-
kem
addikt
jog 3kj-be milyen gyertyát vegyek?
Köszi!
-
busman
veterán
válasz runner 125 #17917 üzenetére
Nah valami hasonlót kellene vennem nekem is...
-
busman
veterán
Olvad a hó....lassan lehet megint zúzni...
-
Killing
addikt
Ha a 150-es ETZ-m szaggat, kihagy 5000 rpm fölött az nagy eséllyel gyertyahiba lesz?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
-
runner 125
nagyúr
..íj, fentebb már összekevertem a két fórumot, szóval ezért érdemes a hátsó keréknél lezárni a robogót.
A srác pár éve lőtte, nem messze a Deák tértől."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Killing
addikt
válasz Topiccsendőr #17926 üzenetére
Igen, kicsit csörög is már szegény, én a felső dugattyú csapszegre gondolok, az már egy népbetegség az MZ-knél.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
busman
veterán
válasz runner 125 #17927 üzenetére
Thx,én simán leláncoltam volna a elöl...
-
Topiccsendőr
addikt
-
barack1997
senior tag
válasz busman #17930 üzenetére
fékcső, első teló, km spirál kiakasztva és elsőkereket otthagyják, tesznek bele egyet + fékolajat, színrefújják a felnit és kész is..
Zip-en hasonlóan van megcsinálva a vázmerevítés mint a runnereken, oda be lett rakva egy merevítőcső , na oda megy majd az abus
[ Szerkesztve ]
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Tegnap végre forgalomba helyeztem olasz o-ból behozott 125-ös Suzuki burgmanomat.
Az egész kb 5 napot vett igénybe (3 alatt is el tudtam volna intézni csak pénzre vártam).
A forgalomba helyezés menete:
Ha kinézted a mocit 3 papírnak kell lennie.1; külföldi forgalmi 2;kivonásról szólo dokumentum (fontos ne bontásra legyen kivonva!) 3; kétnyelvű adásvételi [link] (minta innen)
Erre mehet az eladó-Ti adataitok (kis csalás,de legalább folyamatos az adás-vételi lánc és egyéb fizetős költségtől mentesülsz)Ezután irány az NKH FORGALOMBA HELYEZÉS ELŐTTI MŰSZAKI VIZSGÁLAT!
Az én esetemben 27300 Ft volt (plussz egy kis segítség,hogy tuti legyen 7000Ft-ot kellett pengetni)Ezekkel a papírokkal lehet menni a Vám és Pénzügyőrség területileg illetékes hivatalába (címei) [link]
Itt két adatlapot kell kitőlteni amit innen lehet tölteni [link]
Majd befizeted a REG.adót kalkulátor [link]Ha megvan másnap lehet érte menni és irány az okmány iroda...
Itt adnak csekket (postán befizetni)6000Ft forgalmi ,6000Ft törzskönyv, 5500Ft 1db rendszámtábla ,majd 585Ft ot kell pénztárba befitezni a műszaki érvényesítő matricáért.Ha mind megvan már kezünkbe is kapjuk a kész forgalmit és megspóroltunk közel 30-40 ezer Ft-ot amit akármilyen cég,az ügyintézésért legombólna rólunk.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz vaksi8 #17935 üzenetére
"(plussz egy kis segítség,hogy tuti legyen 7000Ft-ot kellett pengetni)"
Ha, ezt nem írod, kezdtem volna gyanakodni, h már nem is Mo.-n élek.
-
vaksi8
senior tag
válasz runner 125 #17936 üzenetére
Hát biztos ami biztos alapon...Nem mintha nem lett volna jó,de ez a tuti és nem kell még egyszer becsengetni a 27 ezret ha netán gebasz van.
Csak azért írtam le az egészet,hogy lássuk nem egy olyan bonyolult a történet.Hátha kedvet kap valaki arra,hogy így vásároljon és nem utolsó sorban sokat spóroljon! -
őstag
válasz vaksi8 #17935 üzenetére
Köszönjük a részletes leírást.
"2;kivonásról szólo dokumentum (fontos ne bontásra legyen kivonva!)"
Erre nem is gondoltam, lehetséges hogy sok motort amit papírosan hirdetnek az életbe nem lehet forgalomba helyezni mert bontásra lett ítélve? Ezt hol tüntetik fel a papíron? -
barack1997
senior tag
Sziasztok ! Ma nálam bebizonyította a Suzuki Address (morini, rövid levegős) azt,hogy egy hulladék. Ugye mindennap eddig motorral mentem suliba, mint ma is, reggel könnyen indult hidegindítóval ( elvileg nem szabad bele, de csak azért mert durrog tőle a motor, nem egy barátom használ évek óta Holts Hidegindító spray-t, nem lett baja sose egyik motornak sem), csak 2 kicsi kis 'pisszentést' kapott a légszűrőházba (frissen volt kiganézva, nem koszos),de nem indult a cucc. Alapjárat és a szivató is megfelelően be volt kalibrálva, és még megnéztem azt is,hogy van-e szikra, volt ,de mégse ment a motor.(mindezt a suli biciklitárolójában, elég hülyén nézett a gondnok,hogy mi a faszért akarom kiszerelni a sisaktartót, na mind1) Ez a mocsok legalább 150 rúgásra és csontra merített akksival a sok önindítózással sem akart elindulni,kicsit pihentem,mert asztmás vagyok, már szinte majdnem megfulladtam. Mondom hagyom a 'csába ezt a szart, a faszom se tolja 4km--t haza szinte végig dombon felfele, bár nem mintha nehéz lenne,de én amúgy se vagyok egy erős ember,+ még be is fulladtam a sok rúgdalástól, egyszerűen már nem bírtam. És egyszer csak elindult, mintha mi se történt volna, szabályos alapjárat, meg minden. ( a cucc fél éve volt fúrva, szimering, főtengelycsapágy, és rezgőszelep is volt cserélve benne)
Ui: van két Zip-em: egy piros és egy fekete: a fekete lesz 70cc-is, a piros marad 50-es. Az 50-es itt van nálam, a másik faternál van. A piros Zip 2 hete nem ment, ma egy rúgásra elindult, hidegindító és bármi nélkül. Piaggio blokkos motor 4ever részemről..
-
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #17940 üzenetére
Két dolgot nem értek; minek kukázol össze minden szar robogót, ahelyett h vennél egy normálisat?!
Mi van a Runner-ral?
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #17941 üzenetére
A Runner ilyen csúszós uton számomra halálos, még egy kicsit picike nekem, de most téli álmot alszik.
-
vaksi8
senior tag
válasz dave93 #17939 üzenetére
Nem tartom valószínünek,mert aki ezzel foglalkozik az csak úgy hozza be,hogy el is tudja adni.Értem ez alatt,hogy ami üzemképes és megy a kerekein,nincs darabokban az több mint valószinü hogy nem véglegesen van törölve a forgalomból,hanem csak exportra!Azt az ottani eladó is tudja és így is jelenti be.
Én "olasz"motort vettem itthon ezért nem tudom más országban milyen a papír!
Nekem egy ilyenbe volt beleírva[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
Ha nem működik, akkor nem nagyon van "bekalibrálva"
Ezek a dolgok működőképesek.
Amit leírtál az tipikusan benzinszint baj, vagy tűszelep, vagy benzinpumpa/csap gond gyanús.
Nekem -10 ben pöccre indult a Jog mindig. Sőt. A fos etz 250 es augusztus óta nem volt beindítva, és ebben a hidegben 4. rúgásra beröffent szivatóval.Explosión de dos tiempos
-
PLaci58
addikt
Lehet, hogy vízteleníteni kéne a porlasztót, mert egyszerűen elfagyott.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Nemrégiben írtam hogy a 150-es ETZ-m 5000 rpm fölött szaggat, kihagy, nem lehet húzatni.
Lemértem, GPS-el, kőkemény 70 km/h-t megy, azt viszont 2 személlyel is beton stabilan.Kibeszéltük a gyertya témát is, egy régi KLG gyertya volt benne, most kapott egy Brisk N15C-t, ezzel ugyan úgy megy mint a KLG-vel, szóval a hiba még mindig megvan.
A gyújtását lehet állítani? Egyáltalán ez a '89-es ETZ milyen gyújtású, tirisztoros? Ha tirisztoros akkor mit lehet rajta állítani?
Vagy lehet hogy egy fúrás kéne neki?Az nem járja hogy egy combosabb 50-es robogó otthagyja.
-
runner 125
nagyúr
válasz Killing #17946 üzenetére
Eszem ágában nem áll lenézni ezek a szocijárgányokat, de be kell látni h eljárt felettük az idő.
Egy jó barátomnak is van kettő, de folyamatosan csak a szopás van velük. Még jó pár éve mondtam, h ugorjunk már ki egy körre Ausztriába, de nem bízott meg benne, így ő nem jött...add el a francba, csak az idődet és a pénzt fogja vinni folyamatosan.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz runner 125 #17947 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Nekem versenykörülmények között 4 szezont kibírt a blokk, összesen egy megszakítót kellett cserélnem 300 forintért. És az nyelezve volt egyfolytában.
Ha normálisan össze van rakva, egy szocimotor is teljesen jól működik. MZ klubosok, ezekkel az öreg motorokkal tavaly Bulgáriába mentek túrázni, és nincs baj velük. Normálisan, szakszerűen össze kell rakni, nem kókányolni és működik rendesen.
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Killing #17946 üzenetére
baszki megszakítós (akkumulátoros) a gyújtása. leírtam most harmadszorra is, hogy meg kéne nézni a megszakítóhézagot. ha a gyújtás rossz időpontban történik, azt is lehet látni a gyertyán, mivel nem mondtad, hogy kormos vagy akármi, nem gondoltam hogy azzal van baja, de ki tudja. ha nem értesz hozzá akkor töltsd le a manualt, mindenhol fent van, állítsd be a megszakítóhézagot, meg az előgyújtást a leírtak szerint, vegyél hozzá egy holtpont mérőt, amit bele tudsz tekerni a gyertyamenetbe, és látod, mikor van 3mm-re a felső holtpont előtt.
De inkább vidd el egy szervizbe és 20 perc alatt max 2000 forintért összerakják neked, és nem kell huszonhatszor felmenni a fórumra ugyanazt megkérdezni.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
runner 125
nagyúr
válasz Topiccsendőr #17948 üzenetére
Ok, biztosan így van.
Tudom, h te ott is használtad/od, de nekem egyszerűen nincs bizalmam feléjük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest