-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Hi!
Noh, ma én is munkálkodtam a Runner-en vagy 3,5 órát.
Gyakorlatilag teljesen szét kellett borítanom, h hozzáférjek a benzincsapjához. Először azt cseréltem ki. A gyári már tuti nem volt okés, iszonyú por-benzin réteg ült rá. S, nyilván eresztette a benzint a karbi felé.
Miután ez megvolt, kicseréltem a karbiban a biztonság kedvéért a tűszelepet, és összeraktam.
Illetve után jött a ventilátor kapcsoló hőgomba cseréje. Teszteltem a régit és az újat. Egy fazékba forraltam vizet, majd gyors spuri ki vele - és beledugtam a gombát. A régivel cseszett bekapcsolni a venti az újjal viszont kapcsolt, úgyhogy már a nyári melegben sem fog többet túlmelegedni.Egy két kép;
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
zack
nagyúr
válasz PLaci58 #17549 üzenetére
dJ Peer:
Itt nézelődj. Én ezt a GP Thunder-t vettem, és szerintem nagyon minőségi cucc. Lebeszélnélek a sima halogénről, mert azoknál ez biztos jobb. A motoromban gyárilag halogén volt, szóval látom a különbséget.
2db van egy csomagban, ami 5k.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
g@bo
nagyúr
válasz barack1997 #17530 üzenetére
gondolom, 2T
-
barack1997
senior tag
Azaz levegős rövid blokk kap levegőrásegítőt, nagyobb légszállítású lapátkereket, és akkor majd a nyarat is bírni fogja. Kap egy Stage6 hőmérőt, amit asszem egy adapterrel levegős gépre is fel lehet rakni, TOP vashenger 70cc (minacrom, 1 gyűrüs Asso dugattyú-val lesz felrakva, Meg 30k-ba kellene hozzá főtengely,de nem tudom hogy Stage6 HPC vagy Motoforce Racing legyen az.. Jelenleg csak 17,5 Kézi DellOrto karbim van, amit majd egy 19-21-esre cserélek, Motoforce C4 csapágyak, Stage6 kézi szivató-kar, Stage6 piros sportlégszűrő Ez lene még a konmfig a többit meg majd összeállítom
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz barack1997 #17556 üzenetére
hol veszed az alkatrészeket?
-
geza12
aktív tag
válasz barack1997 #17558 üzenetére
A Scootershop se rossz.
-
Gergello
addikt
Ki ismeri ezt a típust?
HONDA phanteon JF05 125Kicsit meglep, hogy 2t
-
runner 125
nagyúr
válasz Gergello #17560 üzenetére
Oszt', ha már ha valami retardált azt írja be a hirdetésbe, el is hisszük?!
Honda-nak soha nem volt 2t maxija - de csak rá kell nézni a képre..., nő ül rajta.
...
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #17563 üzenetére
Nah az úgy durva. Rákerestem Google-ban, meg használtautón.
Soha nem tudtam, h az olaszokon kívül más is csinált volna 2t maxi blokkot, de tényleg.Hát sry, ezt benéztem.
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #17564 üzenetére
Semmi baj . Amúgy megsúgom, hogy pár évvel ezelőtt én se gondoltam volna hogy van Phanteon kétüteműben, míg az egyik kereskedésben be nem indítottam (a rendszám nélküli gépet) és meg nem halottam a hangját, de persze akkor le voltam döbbenve, így ki is kellett próbálni hogy tényleg 2T-e .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #17565 üzenetére
..tényleg komoly. Egy részből ritka robogó alapvetően is, s pont a Honda-ból nem néztem volna ki, h ők 10 éve fejlesztettek 2t blokkot.
Gyanítom saját blokk van benne, nem semmi.
De, ettől függetlenül a 160kg-s önsúly brutál. Szenved abban az a blokk nem kicsit.
-
barack1997
senior tag
válasz runner 125 #17566 üzenetére
Az nem motor az Honda A japánok tudnak valamit
-
Gergello
addikt
válasz runner 125 #17566 üzenetére
Én is direkt rákerestem, mert nem hittem el, hogy van 2t maxi robogó. (most a piaggio skipper-t, sr125-öt ne számoljuk annak)
Melyik 125-ös maxiban nem szenved? Burgman 125 cc: 150 kg, 11 le. annak még az aránya is rosszabb.
B125-ös motorokat kezdtem el nézegetni.
Csak robogó, hallgatom az ötleteket. -
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #17570 üzenetére
..hjah, csak az nem úgy működik, h "az szerintem még belefér".
"Max. 125 cm3-es és legfeljebb 11 kw teljesítményig.
“B125″ Meglévő ”B” kategóriás vezetői engedéllyel 3 óra elmélet + 2 óra gyakorlat + KRESZ vizsga+Forgalmi vizsga szükséges!"
-
dJ Peer
aktív tag
válasz runner 125 #17571 üzenetére
Én megyek a tavasszal, azt mondta az oktató, hogy kb 30 rugó lesz. De elfogadják az A-kat előfeltételeként. Így még olcsóbban is jössz ki, meg fokozatosan haladsz "előre".
-
runner 125
nagyúr
válasz dJ Peer #17572 üzenetére
24k körül látom a legtöbb iskolánál.
Egyébként nem tartom jó ötletnek, h elfogadják. Mert így több barom jut motorkerékpárhoz.
Gondoljuk végig, 25.000ft-ért megcsinál egy B125-öt, ami 3 óra elmélet és 2 óra gyakorlatot foglal magába (ami tudjuk, h lófütty, mert a legtöbb motoros iskolában még az Ak.-t is robogóval csináltatják.) Majd gondol egyet a user, h ő neki bizony 1000-es speedre van szüksége 2 év múlva. - Beiratkozik egy 20.000Ft-os különbözeti vizsgára, s ezzel együtt elkezdheti írni a végrendeletét.
Nyilván van kivétel, de ha belegondolunk 45.000Ft-ért lehet szerezni nagymotor jogsit ebben a formában, a kb. 130 helyett."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Debilon
addikt
válasz runner 125 #17573 üzenetére
elvileg 25.200 a "hatósági" ára ennek a mulatságnak
meg arról is felröppentek dolgok, hogy ha robogóval (automata váltóssal) vizsgázol akkor csak olyat vezethetsz utána, ha rendes váltóval felszerelttel akkor bármelyikkel..
bár nem tudom hogy és hova jegyzik be, mert nincs erre (váltó típusára) vonatkozó kód a jogosítványba amit bejegyeznek
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Boxer001
veterán
Mi a fax? Ezzel a kis szutyok B125-el így meg lehet majd játszani az A-t? A picsbe...
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Sziasztok,
A tavasz közeledtével elkezdtem agyalni azon, hogy valami robogóval oldanám meg a melóbajárást és kapórajött az új 125-ös szabály. Sosem volt robogóm, úgyhogy kicsit el vagyok veszve, egyelőre a Vespa et4-ket néztem, viszont ahogy látom, ezekhez kb. egyikhez sincs rendszám, minden eladó azt írja, hogy nyugodtan lehet használni 50-esként (pld) . Hol találok valami infót arról, hogy mi az ára a forgalombahelyezésnek? Vagy tényleg érdemes 50-esként használni?
Esetleg ha van alternatívátok, hogy milyen típusok környékén nézzek körül, azt szívesen fogadom. A felhasználási terület napi nagyjából 20km lenne a belvárosban, illetve valami "komolyabb" kinézetű robogót keresek, nem a "menőhülyegyerek" típust. (ezt nem tudom normálisan megfogalmazni )
less qq more pewpew!
-
vaksi8
senior tag
Szerintem ez főként inteligencia kérdése!
Te adnál autós vezetői engedélyt az új gazdag tanulatlan 8 ált.iskolás rajoknak?Pláne ha apuci megveszi nekik a nagy mergát meg bmw-t??Kb 1 hónap és nézhetetjük a híradóba mit csinált az egyik hétvége éjszaka...
Nem a pénzen múlik a vezetési morál sem motoron sem autónál!Én iskolához kötném meg iq teszthez!
Szerintem nem azon a 2 hetes tanfolyamon tanul meg az ember vezetni![ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Polacheck #17577 üzenetére
Szia.
Jó döntés.
..és a Vespa is jó választás, Piaggio blokk, nagyon jó konstrukciók. Kérdés mekkora termet vagy, és mennyire szeretnétek vele ketten járni?
50-esként nem szabad megvenni. Pláne, ha egyszer behozzák a "rendszámot" az 50-esekre, akkor ezek a papír nélküli nepper robogók másra nem lesznek jók, mint a telkeden karézolni fel-alá-
Nagyon fontos dolog, hogy ha semmi gyári okmánya nincs meg a robogónak, akkor azt már _soha nem lehet_ forgalomba helyezni!
Gondolok ez alatt; törzskönyv, forgalmi, járműkísérő lap, jármű műszaki adatlap.
Ha, ezek közül gyakorlatilag bármi hiányzik, nem fog rendszámot kapni - így, ha esetleg olyat veszel, aminél azt írják, h "jelenleg 50-esként használva, de minden gyári papírjával eladó, így forgalomba helyezhető", csak úgy vásárold meg, h a tulajdonos lerendszámoztatja!
Egyébként húzós forgalomba helyezni egy 125-öst, mivel reg.adó jól megtolja. 80-100k-t rá kell számolni mindennel együtt ilyenkor, ezért érdemes alapból rendszámmal venni.
Ha legelső kérdésre válaszol, akkor szívesen írok még típusokat.
Boxi,
Igen, nagyon úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Boxer001
veterán
Ahham...én meg pont most akarom elkezdeni az A-t, de a végén még hülye leszek, ha nem előbb a B125-öt csinálom meg.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz runner 125 #17579 üzenetére
90 kg vagyok, egyelőre nem cél, hogy ketten használjuk, úgyhogy erre nem érdemes alapozni szerintem. Max. 1-1 alkalommal jönne szóba havonta. (párom 60kg)
Ez a +100k egyébként eléggé rémisztő, alapból 200-250k körül vannak a normálisabbak, tehát a motor fele lenne pluszba a vizsga? Mellé még 30k a jogsi, majdnem 400-nál járunk.
(használtautón 1db olyan van ami rendszámos, az is 15 év körül jár)
Jöhetnek alternatívák (Akár konkrét hirdetések is)
less qq more pewpew!
-
Gergello
addikt
Nézd, az oktatás ígye-úgyse ér semmit, akkor legalább lehet "spórolni" rajta.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz Tothgera30 #17583 üzenetére
Márciusban lesz aktuális a vásárlás, egyelőre csak nézelődök.
less qq more pewpew!
-
r-chee
őstag
....Visszaraktam ma a Stage 6 sportkipufogót, de előtte némi ötletelés után szétkaptam a hangtompítóját darabokra, és az átmenő perforált csövön a ᴓ3-as furatok kb felét, két részre felosztva felfúrtam ᴓ4-esre. Az eredmény: megszűnt az ordító hang. Kissé olyan ércesebb lett, de nincs élesen visító/ordító zaj. Szal örülök egy kicsit magamnak .
De kár, hogy neten ilyen házi barkács zajcsökkentésről nem olvasni....Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
g@bo
nagyúr
válasz Polacheck #17585 üzenetére
50 ccm motornál 3450 ft kötelező/év, ennyi. és 3l benya 100on.
ilyen benzinár mellett már simán oké a robogó, de én nekem amúgy is nagyon baró, mert nem kocsikázom, és tangolkatok gagyizva 3000é a verdába, hanem teletank a motorba, és nyugi, tépek vele. hideg.... most, de nagyon bejött.
-
Gergello
addikt
válasz runner 125 #17589 üzenetére
rosszak a linkek mester, mind az elsőre mutat, pedig nagyon végignézegettem volna
-
runner 125
nagyúr
válasz Gergello #17590 üzenetére
Faxom, valamit elqrtam, nem értem.
Igyekeztem szerkeszteni, de nem lett jó. Még jó, h amikor láttam, h itt bizony elqrtam valamit, kicopyztam Word-be, nah 5 perc és jövök újra. Az a hsz. mehet az éterbe.
-
runner 125
nagyúr
válasz Polacheck #17581 üzenetére
Jövök újra a hsz.-sal, az előzőt töröld ki légyszi, köszi.
_
Ok, értem.
Ez a Malaguti Phatom Max 125 kifejezetten jó vétel lehet. Yamaha Majesty blokkos. Ráadásul jó nagy gyári doboz is jár hozzá, amiben frankón lehet még pakolni. Fotókról nagyon egyben van, de nyilván csak úgy szabad elhozni, ha levizsgáztatják, mindennel együtt egy 80k-t nyugodtan rászámolhatsz pluszba.
Ha, teheted ezt minél előbb menj el megnézni, mert el fogják vinni. (Már más is járt így a fórumban.. )Kissé más stílusban; Honda Pantheon 125.
Ha, tetszik, ezt is érdemes megnézni.Kisebb, retrós külsejű Honda Lead
Nem a csúcstechnológiát képviseli, viszont nagyon tartós, kisebb testű, és iszonyú alacsony fogyasztású robogó. Mellette szólhat még, h fiatal.Peugeot JetFroce - ha bejön a felettébb sportos forma. Ezek a fotók nem igazán adják vissza, h valójában milyen, itt jobban látszik.
Malaguti F-18
Erősen megalkudva ez sem lehet rossz döntés.SR 125
A 3 literes fogyi kamu, és az is, h "olcsóbb mert nincs olajcsere meg szűrő". Hjah, de van 2000Ft/liter olaj, amit kb 1400km alatt megeszik. (.. hozzáteszem nekem is 2t maxirobogóm van, de én nem észérvek miatt tartom. )
Kb. 4 körül eszik, viszont erősebb, mint a 4t-k. Ha, azt akarod, h érezd a motorerőt, és belefér 100km-enként plusz 1,5 liter benya, akkor ez is jó alternatíva lehet.Itt megálltam, mivel 350k-ról már esélytelen 300-ra alkudni.
..fotóról ezeket ítéltem meg úgy, h érdemes megnézni őket. Nyilván a helyszínen minden kiderül. Első hsz.-ban összeszedtem, h miket kell megnézni egy robogón, ha egyedül mész mindenképpen legyél alapos, de előnyösebb, ha viszel egy motorost magaddal.Alapszabály, h ne ess bele rögtön a legelsőbe! 2-3 darabot menj el és próbálj ki, így már lesz némi viszonyítási alapod neked is. (mindent beleértve; teljesítmény, úttartás, üléspozíció, kényelem, pakolhatóság, stb.)
Hajrá!
mod.
Jee, csak összehoztam.
[ Szerkesztve ]
-
dJ Peer
aktív tag
válasz runner 125 #17592 üzenetére
De vannak kivételek..mint például én, legalábbis annak tartom magam.
2 éve motorozok a malagutival, most akkor 1 évig hajtom a csepelt, aztán jövő nyáron megcsinálom a nagyot és szép lassan jöhetnek a nagyobbak (már, ha a pénz, idő engedi).Amúgy igen, beírják a korlátozást, ha robogóval (autómatával) vizsgázol, ugyanúgy, mint az autónál.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz runner 125 #17592 üzenetére
Köszi a hosszú listát
Külsőre ezek közül a Honda Pantheon tetszik a legjobban. Van kb. egy-másfél hónapom dönteni, úgyhogy utánanézek majd a témának, lehet majd még kérdezek
less qq more pewpew!
-
Killing
addikt
válasz Gergello #17594 üzenetére
Igen, beírják az A1 mellé a korlátozást hogy csak automata váltóval felszerelt motort (alias robogó) vezethetsz. (Ugyan úgy mint a kocsinál)
Emlékeim szerint nincs is olyan autósiskola (vagy nagyon-nagyon ritka) aminél az A1, Ak, A kategóriákat robogóval vagy robogóval is oktatják. Robogóval csak az M kategóriát oktatják, de ott nem kapsz korlátozást, mehetsz simsonnal is.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
runner 125
nagyúr
-
Killing
addikt
válasz runner 125 #17598 üzenetére
Jobb is, legalább a kezdők nem fognak a forgalomban szerencsétlenkedni, az igazi motoron amúgy is váltó van!
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest