Hirdetés
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Longhandd #44728 üzenetére
El fognak boldogulni egymással. Lehet, hogy a 760K nem lesz mindig tökéletesen elég, de bírni fogja.
(Nagyobb proci teljesítmény már ténylegesen i5 és FX-6300/83xx-től várható.)Anubis_9: Hasraütős becslés, de kb. 2-3 év. Durván a 3 évtől kezdve vissza kell majd venni a grafikai finomságokból.
------------------
Rendo84: -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Anubis_9 #44682 üzenetére
Giga: HD5670/6850/7770 ; Asus: HD6670/7790 VGA-im közül mindegyik halk volt1,5-2 év után is. Mondjuk én nem izzasztottam folyamatosan őket (nem vagyok gamer).
A Giga és az Asus duplaventis megoldásai nagyon halkak, a kisebb teljesítményű 1 ventis VGA-k hangját is elnyomja általában a ház+táp+procihűtő venti. (Amelyiket nem, azt 3 munkanapon belül le kell cserélni más típus/gyártóéra.)
Benyomás kérdése az egész, ha véletlenül nem szimpatikus valakinek a Giga, akkor ajánlom az Asus-t. Vannak akik meg MSI-re esküsznek.
Röhej, de ebből a szempontból szinte mindenkinek igaza. (Mindenkinek más a hallása és az ingerküszöbe.)
Mondjuk abban a szobában ne legyen gép, ahol csecsemő és/vagy kisgyermek alszik.---------------------
Az az Asus pöpecül néz ki.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
kisselandras #43484 üzenetére
Össz. 1 GB RAM és alaplapi VGA már Qrúva gyenge...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Balathruin #43481 üzenetére
A HD77xx-el nem fog Hybrid CrossFire-ben menni a Richland APU. Inkább Athlon 750K + HD7770.
-------------
Solfilo: +1
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
InMemorium #43461 üzenetére
5450/6450 - 10-11K
GTX630 1GB DDR3 - 15
GTX650/HD6770/HD7750/HD7770 -- ~25KEzek költséghatékonyak.
---------------
Jobb lett volna egy picivel jobb csipes alaplap és egy A8-as APU az igényeidnek, de már megvetted, amid van. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Kakukktojás2 #43332 üzenetére
Megnéztem én is, tényleg 13.12 a legutolsó. Fel lehet telepíteni még egyszer, abból nincs gond, ha esetleg valami nem volt frankó, akkó kijavíccsa az újratelepítés.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Kakukktojás2 #43308 üzenetére
Lehet driver kehe, YT videók Flashplayeres behalása sem ritka jelenség. Játszott ilyet nekem is néha a cuccom HD5670/6670/6850/7770/7790 esetén is néha. 8 GB ram kell azért a Win7/8 alá, mert az FF és a Gugli Króm is zabál rendesen (YT lejátszásnál főleg) és 4 GB memót a winnel együtt pillanatok alatt fel tudnak falni.
(2-4 magos proci és a gyártó is tökmindegy ilyen esetben, elegendő rammal a Core2Duo családból az E5200 is lekezeli, kevés rammal az FX-8320 is meg tud csuklani.)Valami mostani-1 Catalist drivert feldobnék, meg FlashPlayert frissítenék.
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
bluyoo #42650 üzenetére
Superior cooling -- Direct contact...
-- Marketing bullshit.
---------------------
Arról van szó a hűtésnél, hogy a pucér hőcsőnek nincs igazán hőkapacitása, ezért azonnal el kell vinnie a felvett hőt, különben túlmelegszik alatt a CPU/GPU.Azonban... Ha a CPU/GPU felületére egy jól méretezett réztömb kerül, annak van hőkapacitása, bír hőt felvenni és a hővezető csöveknek ezt a réztömböt kell hatékonyan hűteni. Gyakorlatilag, ha van egy hőpuffered (jól méretezett réztömb - és nam alamónium) akkor nincsenek hirtelen ugrások a CPU/GPU hőmérsékletében, van ideje a hőcsőnek elvinnie messzire azt, amit kell és nem fog a venti fordulatszám össze-vissza ugrálni min - max között. -- Azaz hatékonyabb és csendesebb hűtés.
(Hőtan -- kalorikus gépészet.)
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Balathruin #42558 üzenetére
Borzalom!
Ökölszabály: FM2 százlábúból nem veszünk APU-t, ha diszkrét VGA kártya megy mellé. A8 alatt az összes APU-nak rohadt gyenge a CPU teljesítménye, az intelénél jobb az IGP-je, alapvetően irodai feladatokra, vagy kis igényű júzereknek való.
FM2 Athlon II X4 740-750K az ami kell és mellé lehet tenni egy 7770 VGA-t.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Meridius11 #42555 üzenetére
HD7770/7790 , R7 260X/270 vagy NV GTX660.
(7770 már leverte a 6850-et az új Catalist driverekkel.Egyébként nem rossz a 6850, volt olyanom is 7770-nel párhuzamosan.)
De mire kell az új VGA? -- Nehogy azt mondd, hogy "Mire hármat számolok!"
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
..:Ateee:.. #42301 üzenetére
GTX770 is ütős VGA. Nekem Giga - Asus a preferenciám. (MSI túlbonyolítja a dolgait, a többi maradék meg nem érdekel/ kismértékben játszanak a hazai porondon.)
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
..:Ateee:.. #42298 üzenetére
280x-re ne várj. Vegyél olyan VGA-t ami kielégíti az elvárásaidat, lóvé is van rá és a procid+lapod+ memóriáid is pariban vannak hozzá. (No meg a táp is.)
-
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Nimdhar #42176 üzenetére
Miresz Nagyfőnök tesztelt ilyet (nem biztos, hogy Giga változatot) és véleménye szerint érdemes a 2 GB Gddr5-ös verziót venni. (Kihasználja a 2 GB ramot.)
Ha a Giga nem cseszett el valamit nagyon, akkor a középkategóriában jó cucc, érdemes vétel, ha kehe van, akkor az Asus félére kell cserélni (gar. + esetleg picike ráfizetés).
----------------
(Nekem 1 GB-os Asus van most, a Giga 7770-hez képest jóval fürgébb, mindkettő baromi halk kártyesz.) -
Zsivaagoo
őstag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
callmeakos #42019 üzenetére
Nézze Májsztró!
Én kiszállok ebből a buliból. Hiába jó a VGA, ha az alap egy nagy rakat fos. Ha ez nem érthető, akkor felesleges tovább magyarázni.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
callmeakos #42010 üzenetére
Pedig lehet, hogy konfig csere fog segíteni.
- legolcsóbb, legcsumpibb 760G csipes Asrock lap
- használt Athlon II X2/X3/X4 ??? proci az apróról (pl. X4 640)
- 2 x 2 GB 1333-as DDR3 vagy 1 db 4 GB-os RAMés maradhat a táp. Kb. 30K és levan a gond.
------------------
VGA árából kijön és elduruzsol vele a jelenlegi 7750 szépen. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
callmeakos #42006 üzenetére
Talán ha az alaplapi NVidia VGA drivert kinyírnád/uninstallálnád és újratelepítenéd a 7750-hez a legfrissebb Catalist drivert, akkor nem lenne problémád és nem kéne pénzt kiadnod új VGA-ra.
Az NVidia jó VGA-kat gyárt, de amit alaplapi csipszet fronton művelnek, az egy botrány.
----------------------
A legésszerűbb lenne, ha lap+proci+memó+táp részleget lecserélnéd egy újra. Mind AMD, mind Intel részről találni olcsó 2-4 magos megoldást, és a sok sz0pást el lehetne kerülni.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
ShayLeigh #40384 üzenetére
Egy jó állapotú 9600GT jó lesz.
AMD/ATI oldalról egy HD5670/6670 lenne még jobb, csak előtte teljesen le kell takarítani az NV drivereket. De ezek a 8800/9600/9800 GT-ket is lehagyják teljesítményben. Driver telepítéssel sincs macera, csak jó verzót kell feltenni. (Google és AMD honlap böngészés, vagy kérdés itt a fórumban - ez utóbbi rizikósabb.
)
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
TaylorXIII #40261 üzenetére
Megtanútá júzerű hsz-t írnya?
-
Zsivaagoo
őstag
Amellé a 2 magos Haswell Pentium szörnyeteg mellé nyugodtan mehet akár:
- GTX660 oder
- HD7790Lehet, hogy kicsit túl lőttem, de amióta HD7790-em van, az előbb felsorolt 2 típusnál gyengébbet nem vennék, ha már VGA-ra adok ki "vágott dohányt". Akkor sem, ha csak Pasziánszra és YT videó nézésre fogom használni 5 évig.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Grave_444 #40069 üzenetére
FX-8320/8350 4,4 GHz-en veri az i7 3770-et és nem sokkal marad le az i7 4770K-tól (szintén 4,4 GHz-en) többszálas teljesítményben.
Felejtsd el az i5 szintet FX83xx-nél. Az már i7 szint.
----------------
Egyébként meg minden a leggyengébb feltétel függvénye. Amit az FX-8350 nem visz el, azzal az i7 4770K sem fog boldogulni igazán.Egy optimalizálatlan alkalmazásnál pedig nem i7 kell, hanem egy fürge i5.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
krisz12071 #39248 üzenetére
Az Asus HD7770 az egyedüli értelmes dolog a 3 felsorolt közül.
(Spórolósan pedig a 7750, pláne ha gyengécskébb a proci és a táp is.) -
Zsivaagoo
őstag
válasz
#22907392 #39210 üzenetére
A 7770 az a 6850-nél egy bolhatökényivel erősebb. A 7790 pedig észrevehetően combosabb a 7770-nél.
7770 Giga verzióban van, csendes, erős, kártya, a 7790 pedig az Asus duplaventis hűtésével, erősebb és szintén csendes VGA.Ezeknél erősebbet nem érdemes venni egy Core2Duo mellé, de bármelyik jó lesz indulásnak egy esetleges konfig csere esetén is.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
PCnorbi92 #38948 üzenetére
Marhaságokat beszélsz!
Az Asus után a Giga gyártja a leghalkabb VGA kártyákat. Volt már 9600GT, HD5670, HD6850, HD7770 Asusból 6670, 7790 és mindegyik csendesen és pöpecül tette a dolgát.
Minőséggel sincs gond Giga téren!
------------------
De ezt hiába mondom a sarki VérPistikéknek. -
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
SAMYka #38618 üzenetére
HD6670 pl. Vagy valami régebbi NV GTX6xx. A HP az háklis, lehet, hogy csak NV kártyát hajlandó enni. Nézz utána, hogy milyen VGA-kat támogat. Amire figyelned kell még, hogy legyen hozzá driver. Pl. az újabb kiadású VGA-khoz már nincs XP driver. (Mivel az XP támogatása 2014 áprilisban megszűnik.)
----------------------
Mondjuk Win7 x64-től sem kell félni, elmegy az szépen a Core2Duo-s jószágokon. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
Johnny Cage #38566 üzenetére
Egy HD7790 1GB Gddr5 ram VGA az Asustól a duplaventis hűtéssel. (30-35 között vettem a "vizeseknél".)
- ASUS Radeon HD7790-DC2OC-1GD5 1GB GDDR5 PCIExpress
Felment az ára kb. 2-3 rugóval. Jahhh.... mingyá karácsony, zsebeljük ki a népet....Az a 2 GB ram azért nagyon karcsú a konfigodban...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
vargatimi77 #38476 üzenetére
Ahogy előttem már mondták, abban az esetben mehet a 2 GB ramos verzió.
És februárban új lap + új proci ( ram is, ha nem DDR3-as + a táp márkájától és életkorától függően cserélendő). -
Zsivaagoo
őstag
válasz
vargatimi77 #38473 üzenetére
Az a VGA feleslegesen sok abba a gépbe. Egy HD7770 1GB GDDR5 memóval bőségesen elég (még talán sok is). Vagy NV oldalon egy GTX650. Kb. 30-35 K-s VGA-t szabad abba venni.
----------------
Jó az a gép, akkor is, ha kb. 5 éves konstrukció. Gondolom, hogy komplett új gépet nem akarsz most venni? -
Zsivaagoo
őstag
válasz
gergely07 #38079 üzenetére
(2560 x 1600 pixel) -- a max. felbontás összesen. 2-3 full HD-ra elég, a 3. már egy kis hátrányt is szenvedhet.
3 db 2560 x 1600 felbontású monitorhoz már nagyon durva VGA kell, két GPU-s kártyák és SLI/CF játszik ebben a szerepben.
---------------
Ez utóbbihoz pedig kevés lesz egy 4 magos Athlon is. -
Zsivaagoo
őstag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
ocalibra #38018 üzenetére
Olyan VGA kell, ami nem kér + betápot. Pl. használtan 5670/6670 1 GB GDDR5 memóriával. Vagy 7750 -> 7730. Ezeket nem tudom, hogy milyen "erővel" rendelkeznek az 5670/6670-hez képest.
De a HP gépeket irgalmatlan finnyásra építik, van hogy bizonyos VGA kártyákkal abszolút nem hajlandóak szóba állni. (Alapvetően NVidia preferenciákat mókolnak be a BIOS-ukba, úgyhogy kipróbálni először /utána olvasni, hogy milyen video-support van.)
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Lesliegold #37960 üzenetére
RAM mennyiséget ajánlott felhozni 4 GB-ra és VGA-ból egy használt 5670/6670 mehet bele nyugodtan.
Jó proci a Core2Duo E8400, erős és őszinte 2 maggal. (Én még a Sandy i3-aknál is többre becsülöm.)
(Win7 x64 menjen rá oprencernek.)Aztán nehogy elirigyeld a gyerektől a gépet.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
pityaa23 #37613 üzenetére
Na, végigolvasva minden eddigi pro és kontra birkózást:
- ASUS Radeon HD7790-DC2OC-1GD5 1GB GDDR5 PCIExpress -- ~35 K
Ennek baromi jó lesz a legújabb Catalist driver, elvalagázza a 7770-et jócskán, baromi halk.
Az Athlon II X4-ed ugyan nem lesz elég hozzá, de VGA oldali problémád tuti, hogy nem lesz.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az az Asrock lap pedig el fog boldogulni egy 955/965BE procival 3,6-3,8 GHz-es alapfeszes tuningnál is. Ha lesz egyszer jutányosan/használtan akár az Athlon beszámításával, akkor érdemes lesz venni.------------------------
Izé: ehhez a VGA-hoz ajándék játékkupon is járt még egy-két hete. (Never Settle ha jól emlékezem.)
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Maksifül #37593 üzenetére
GTX660 és fölötte. De ha van pénz bőven - illetve a munka mennyisége igényli és kifizetődik - akkor valami NV Quadro-t.
Pl: HP nVIDIA K4000 3GB DDR5 PCIExpress /C2J94AA/ -- 250+ K
-----------------------------
Hoppá: HP nVIDIA Quadro K600 1GB DDR3 PCIExpress /C2J92AA/ -- ~50 K
-
Zsivaagoo
őstag
"Emlékeim szerint én még DOS alatt is futtattam valamilyen videolejátszót parancssorból paraméterezve a '90-es években," Már elnézést a kifejezésért, de
"ápód tökét"futtattad legfeljebb. Max MOD playert, de addig semmi más nem ment a DOS-os gépen, esetleg a 3.1 Windows alatt karistolhattál valamivel, amíg a max. 2-4 MegaByte memória közbe nem szólt. Alaplapi hangszórón keresztül. SB16 drága volt és a cégekkel csak álnéven lehetett megvetetni, különben beleugatott a főkönyves sárkány a beszerzésbe.Win95-tel meg max. 96-ban lehetett próbálkozni, mert addigra lett tapasztalat, amit csak kocsmában, vagy a "Számítástechnika" című újságból lehetett megszerezni. Havilap volt egyébként.
Azt hiszem, hogy te is eséllyel pályázhatsz a "Fórum hülyéje/okostojása N+1" címre a Casanova fedőnevű illetékes elvtárs után.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
>>>W!nman* #37489 üzenetére
VGA-ból ne sajnáld a minimum 7790-et ha csak 30K körül szánsz rá.
Pl.: ASUS Radeon HD7790-DC2OC-1GD5 1GB GDDR5 PCIExpressKergetne az az i5 sokkal nagyobb VGA-kat is szívesen... Akár 7970-et is.
-
Zsivaagoo
őstag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
kona005 #37448 üzenetére
Az 5850 erősebb a 6850-nél valamivel.
A 7770 pedig a legújabb Catalist driverekkel már erősebb a 6850-nél. (van/volt mindkettő)Én a 7770-et venném a helyedben.
--------------
Vagy, ha kifogsz egy jó árú 7790-et, akkor azt mindenképpen. Pl Asus-ból a dupla ventis hűtésűt. -
Zsivaagoo
őstag
Ide figyelj te hígvelejű! A HT-nek csak az i7-ben van létjogosultsága virtualizálás és egyéb professzionális felhasználás alatt.
mesélj már magadról vagy a gépedről valamit! Mert üres adatlappal kattoghatsz összevissza. Ha faszságokat óbégatsz sűrűn, gyakori alkalommal, akkor még altengernagy is lehetsz, de akkor is idióta maradsz. Egy ismeretlen senki szegedről, akinek még az e-pénisze is csak 1 mm. [hányósszmájli]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
syberia #37278 üzenetére
Én meg rendszeresen látok az i3 HT szálaiba belerohadó serviceket és processeket, mert a 2 db fizikai szál sokszor nem szolgálja ki őket. Pláne egyszerre több alkalmazás futtatása mellett, legyenek akármilyen kis teljesítményigényűek.
Nekem az i3 egy szenvedés munkahelyen és egy 3 GHz-s Core2Duo stabilabban teljesített. Mindegyik mellett 4 GB ram van.
Tesztben kihozható egy i3 szép eredményekkel a konkurrencia 4 magos régi procijai fölé is egy alkalmazás futtatásakor, de a valós élet azt igazolja, hogy az i3 HT szálai többfeladatos környezetben lófaszt sem érnek, csak teljesítmény visszafogó és hátráltató tényezők.
De lehet sztárolni az 1 magos teljesítményt. P4 és le kell tiltani a HT-t. Baromi szép. (Tudom, tudom, hogy újabb architektúra a core i család.)
Csak itt némelyeknek az én köpködésemre remeg be a "bőrkalapjuk" az örömtől.
-
Zsivaagoo
őstag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Pepszi #37259 üzenetére
Nem kell kidobni. Az E8400 jobban teljesít, mint egy i3 2120.
Legyen a RAM 4 GB és a VGA egy HD5670/6670 használtan. (csere + kis ráfizetés a GT630-ra)Oprencer Win7 x64 és akkor fog az még szépen dübörögni kisebb teljesítményt igénylő játékoknál, vagy otthoni "office"-ban + filmnézésre és tartalékgépnek jó lesz még.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- MSI GeForce GT 1030 2GB LP OC
- Videokártyát, videokártyákat keresek, vennék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest