-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
Intel Core i5 3.2 GHz mellé milyen kártya ajánlott? Most Sapphire Radeon HD7870 2GB GDDR5 GHz Edition PCI-Express /11199-00-20G/ van. Nem tudom mi a jobb vétel ma.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Pécsi gyerek #127331 üzenetére
Úgy 60-70 körül max,de inkább a 60-hoz közel. Ahogy nézem talán az RX 580 kb ...
A 1660 az már "jóval" drágább közel 90. A HD7870 az most mit kóstálhat, egyáltalán lenne rá igény? Egyébként a mai autós játékokat simán viszi.. Lehet még kellene várni vele ...
Ha pl ha a Red Dead Redemption 2-re jó lenne, akkor maradhatna is...
Vélemény,javaslat?[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Pécsi gyerek #127338 üzenetére
Köszi.Akkor már csak az a kérdés ebbe a lapba jó-e : Gigabyte GA-H77-D3H
A táp az jó, 500W-os és ahogy nézem jóval kisebb a fogyasztása 120W,mint a Radeon 580 180W-al.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Pécsi gyerek #127338 üzenetére
"Olvass vissza itt a topikban.Kupponozva kb 74 ezer ft "
Ezen nem igazán igazodni el, mert számlák vannak scennelve, sokra menni vele. Azt kellene pontosan mit hogy kell, hogy érem el. Mert az hogy elektronika és ahogy meg van bontva ki a fene tudja melyik "fakkban" van. Meg mi az a kupon, füzetet kell venni? Mint vásárlási utalvány?[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Még egy kérdés , melyik gyártó termékét érdemes, vagy mára már ez nem nagyon számít.
(ASUS,MSI,Gainward.stb ...)
Köszönve...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz Pécsi gyerek #127343 üzenetére
O.K De vegyük úgy , hogy ami van az egy jó táp. Corsair PSU-500GEU GS500W.
A többi kérdésemre is megköszönném a válaszokat. Akkor most már csak a gyártói kérdés maradt és ahogy nézem a super típusra kell hajtani, ami nem nagyon van máshol az Alzán kívül.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz tothjozsi96 #127345 üzenetére
Köszi szépen, de valóban ott van amit linkeltél,csak épp nem megyek vele semmire. Melyik az a kód amivel a kártyát meg lehet vásárolni,mert nem fogadja el amit beírtam.
Van tv stb .. videó kártya kód nincs. Kértem a konkrétumot, de nem érthető, már elnézést.
Az meg, hogy írtam keretet, attól még lehetne válaszolni,ha már reagáltál a kérdésre. Már megint elnézést. De félszavakból nincs értelme,ha nem érteni. Lehet, hogy megnövelem a keretet, az nem lenne gond , ha lenne is értelme. Miért nem lehet képbe kerülni teljes mértékben a lehetőségekből, azt majd el lehet dönteni mi legyen. Ez kicsit olyan - már elnézést és bocsánat - de kioktató jellegű. Ha tőlem kérdeznek és tudom a választ megválaszolom és vagy felhasználják vagy nem. Sajnálom, de nem értek pl a kupon kódról semmit és már most kezd is zavarni rendesen.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Sziasztok.
Ha egy mód van rá, kérnék szépen egy teljes körű lehetőség választást. Ne korlátozzuk be - a mennyi a keret rá kérdéssel - . Egyébként azért kb legyen 130e-belül bőven, de nyilván a kiinduló ár az a Nvidia 1660 környéke.Az alant jelzett konfighoz, mi az a maximum videó kártya amit még célszerű beépíteni, illetve ami be is építhető.
Gigabyte GA-H77-D3H alaplap
Intel Core i5 3.2 GHz dobozos Socket 1155 i5-3470
8GB 1333MHZ DDR3 RAM Kingmax Dual Channel kit (2x4GB)
Corsair PSU-500GEU GS500W tápegység
Jelenleg ez a kártya van a gépben sokkal nagyobb ha minden igaz nem férne be(fizikailag)
Sapphire Radeon HD7870 2GB GDDR5 GHz Edition PCI-Express /11199-00-20G/Köszönve a türelmet és a választ(válaszokat)
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz VGNGR #127388 üzenetére
Köszönöm. TheNewDawn neked is.
Tehát az eddig javasolt (fentebb) GTX1660 supert azért nem lenne érdemes beépíteni,mert nem tudna ebben a konfigban többet mint egy RX 580?
Kérlek megerősíteni, mert akkor vagy 580 vagy 1660 lehetne ..gépet még nem akarnók cserélni.(Ha egy mód van rá).Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz TheNewDawn #127408 üzenetére
Amit arányokat írsz az abszolút igaz. Na de a 1660s 73-ert nem nagyon több mint egy 580-ért.. (Ez nem 50%) Addig mennék ezzel a konfiggal videókártyában felfelé, amig érdemes a józan ész szerint. Használtat nem
biztos ,hogyvennék .. Végül is 60 körül a Radeon 580, 75-80 körül 1660s e itt a kérdés.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz BerserkGuts #127415 üzenetére
Hát igen, van mit fejlődni még mindig.. Nem kicsit... Oszt ott fentebb az Nvidia max beállításokhoz ajánlgatja a kártyáit. Volt idő amikor gépet,kártyát kellett szintén cserélni egy egy játék megjelenésekor. A fentebbi konfigom, most már 7 éves és eleddig még semmi nem akadt rajta, már ami futtatva lett. A komolyabb autós játékok simán mennek rajta és még Battlefield ,COD(ok), a mostani COD-nak sincs oly túl nagy étvágya. Az is igaz a géphez optimalizált beállításokkal.Tehát most már idő van,hogy vegyék a hardware-t is, mert nem fogyott. A sok csili-villi nem ér meg 100 ezreket. Többnyire a mai játékok a "min-hez közel" is szépek. És igen a link, ha valós, akkor ott példa.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Lecseréltem volna a HD7870-et, GTX 1660-ra de nem tudom,mert nem megfelelő - szerintem - a táp csatlakozó. Ha minden igaz átalakító kell. Ezt szeretném pontosítani, hogy jól gondolom-e, illetve mi a pontos megnevezése. Jelenleg 2 db 3-as csatlakozó megy a 7870-be. Igaz mindkettő mellett ott fityeg 1-1 db 1-es csati , de az nem tudom csatlakoztatni(lehet jobb is) mert van rajta 1 perem.Elképzelhetően direkt van így. A GTX 1660 -on meg 4 -es a foglalat [GTX1660] [Csatlakozó] A GTX 1660 még origi a zacsiban. Ellenben itt egy videón
meg a 3-as csatit rakják fel, ami mint az enyém igaz ez TI [link] Itt meg a kicsit is csatlakoztatja [link][ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ha minden igaz, a "kicsivel" is kell csatlakoztatni, (az lessz a negyedik)mert itt azért kell a pót csatlakozó, mert csak 3-as van. [link] Csak szeretném , ha megerősítenétek ebben. Köszönve. Nem szeretném a zsír új kártyát tönkre tenni. Még az érdekes lehet, hogy balról mehet a nagy 3-as,majd utána jobbra utolsónak a kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
válasz Ratchent #127655 üzenetére
Heuréka és IRGUM BURGUM. Pontosan úgy csináltam, ahogy írtad ,nagyítóval összevetettem a formákat -szögletes,ívelt-. Azért ezt nem gondoltam volna, hogy a két cég így szívatja, hát ha nem is egymást, hanem a váltó usereket. Pontosan fordítva kell csatlakoztatni, balról jobbra csatlakozott felirattal felfelé a Radeon 7870-re, itt meg jobbról balra és a "kicsi" 1-es az utolsó és persze felirattal lefelé. Tökéletesen becsúszott és már megy is, ezt már arról írom. Mindenkinek aki válaszolt -Csupingo-nak- is, nagyon köszönöm, mert minden válasz tökéletes volt. Ezért IS jó a fórum. Köszi.... [kép]
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz BerserkGuts #127665 üzenetére
Ezt nem értem miért lenne jó 115 + 50 körül,ami lehet akár 60 is = 170ekb. + Mókolás, garancia óne. Miért nem jobb akcióban jó áron venni egy eleve ennyit tudó gyári cuccot,legyen az ATI,NVIDIA kinek mi. A 2070 bőven található 150eft környékén akár alatta is...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz BerserkGuts #127705 üzenetére
Magamból indultam ki, felhasználó vagyok, meg-meg oldom a kisebb dolgokat, de láthatod az új kártya beépítésekor,- pedig előkészítettem eléggé, csak az a fránya csati - már azért lett kis bizonytalanság. Szóval mindenki azzal "szórakozik" amiben kedvét leli és azt közzé is teheti ,mások tanulására,örömére. És igen jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy az Alza mindent visz.Szó szerint is. És eleddig korrekt is.(A garanciát nem tudom mennyire rugalmas) .
Egyébként nagyon modern az üzlet Róbert Károly krt. 54-58. Aki nem látta nézze.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
arcitec
addikt
válasz szatmgabi #127888 üzenetére
Mindenhol többnyire az újat nyomatják, nekem i5-3470 van 8 GB RAM-al 1660s -el és tökéletes.Sőt a HD7870 is az volt a mai napig, csak és csak is az RDR2 miatt lett cserélve. Pedig már több helyről írták,hogy gyenge a proci. Na persze , csak mihez képest?
Szóval ha nincs vágyad (mert csak vágy többnyire) , egy erősebb gépre, akkor nyugodtan vegyed a GTX 1660 TI-t. Az a proci 10%-al jobb mint az enyém. Megjegyzem míg lehetett kapni,(proc) még drágább volt mint vettem, annyira jó egy sorozat az.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz gbors #127891 üzenetére
Nem nagyon fogsz olyan játékot találni amit ne vinne..(megfelelően élvezhetően)
Persze nem kell egy RTX 2080 és konfigjához -hoz vetni ..
i5 7500 ami 14%-al jobb mint a 3470 és 1660 OC ami nem TI : [link]
Az i5 4670 3%-al kevesebb mint az i5 7500.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz gbors #127895 üzenetére
Ha sima1660 nem is, a Super is bizton elég lehetne ami majdnem TI. Allítólag az MSI Gaming X TI -nek nagyon jó a hűtése passzívban is megy. (Akinek a felár megéri).Nekem Super van teljesen rendben van.(fej - fej mellet megy a TI-vel). Nem hangos(nem hallani), a + 10 venti elnyomja(ná) egyébként is. .
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ez egy egész jó kis összefoglaló : [GTX 1660 Super]
-
arcitec
addikt
Ez pedig a fentiből link, azt feszegeti, hogy a most legerősebb RDR2-höz miféle hardware lehet elég. Vissza is nyúl 4-5 évre 1150-es lapokig, igaz a tetejére... [link] Lehet választani ki ki magára ..
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Az miféle prg amivel játék közben az fps és hasonlók ki íródnak.
MSI Afterburner? De azon mit kell bekapcsolni ha azt is lehet rá használni.Illetve mi van ami erre alkalmas. Köszönve...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
válasz kolopele #127926 üzenetére
Köszi szépen,azonban ami igazán engem érdekel az az fps, hiszen a GPU adatai azok, "háttérben" megvannak és visszanézhető. Meg is van - közben eszembe jutott, amit anno már használtam is- ez pedig a FRAPS . Igaz 2013-as az utolsó verzió, de talán jó lesz.Majd este kiderül miben működik vagy sem ....
Ellenben azt még szeretném kérdezni, hogy a már működő gépben,hogy lehet megállapítani,hogy az adott Graf. kártyát mennyire tudja a CPU kihajtani.Illetve mennyire van a kettő egymással "paliban"? Ez egy eléggé hasznos mérés lehetne.
Más nem a mért adatokból következtetni...
Köszönöm...[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
válasz BerserkGuts #127933 üzenetére
Abszolút troll az írásod.Ostoba és buta.Tisztában vagyok azzal amit írtál,nyílván egy valamiféle számadatot kapok, de összehasonlításnak jó - mással összevetve példul. Meg milyen is érzetre ha fut. Csupán kíváncsi kacsa semmi több. No meg az a cseréljünk minél sűrűbben hardvert ,csípi a csőröm... Nem kívánok veled társalogni a jövőre nézve ..
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz kolopele #127937 üzenetére
Megtörtént a kvázi "mérés" , nos pont fordítva van. 100% helyenként a proci, 45-50% a GPU.
Ellenben simám megy nem akad, (csak ha tölt esetenként, de az ritka nagyon). Mi a konklúzó azon kívül, hogy proc,alaplap,memória ,a min rebuild recommended .
Értem úgy hogy , megy minden, ha fordítva lenne,akkor hol lehetne látni a különbséget a számadatokon kívül . Köszönve..Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Most nézem Gainward 1660S 32 fokos 29% 1018 rpm semmit nem hallani, de akkor sem ha 2000 körül megy...ha megy annyival .. A többi venti nálam zajosabb.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Ha valakinek ráér,mostantól már ha pláne igazán jó/jobb áron akar venni bármit is 2020 januártól .. nem fogják kihagyni a karácsonyi jó árakat az eladók ...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Az RDR2 a system RAM-ból az amit bír. 8 GB van de 7,8 ig volt tele. A GPU RAM az 4,6 GB.
Mindezek úgy ULTRA beállításokon kb. Úgy hogy lehet a system RAM bővítése 16GB-re nem tenne kárt benne. 1660sKereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Ige de ez a sima. A supert kell. De ha neked lennék semmi mást nem cserélnék ám ki...
Persze fejleszteni lehet mást is. Egyébként az MSI Gaming kártyái ha minden igaz passzív módot is tudnak. Azok még halkabbak,csak persze kicsit drágább.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
arcitec
addikt
Nem véletlenül írtam. Giga H77-DH3 + i5-3470 prociban 4% előnyöm van(csak) és teljesen jó.
Gépet akartam cserélni, de arra jutottam nem éri meg.Itt is sugallták, hogy öreg, de bagóért kelne el. Illetve szinte k@ért h@ért vinnék. Számoltam,teszteket néztem, teljesítményeket vetettem össze, íme egy példa: [link] Tehát részemről a konklúzió: Az Ivy Bridge cpu ami neked is van, ez egy nagyon eltalált széria.1-2 éve még mindig vagy 50eft volt. Hiába van most már jobb, - én i5 9600K vettem volna - ez még ma jó, nincs vele gondom amire van használva. Videó kártyát cseréltem erre: [link] kuponozva jó 2 hete 73eft volt(teljesen jó). De amit neked linkeltek az még jobb lehet - ha belefér : [link] Erre most én még 5-7 évet teszek.
Amit most vettem volna(i5 9600K ) arra is azt mondták, úgy is cserélni kell 4-5 év múlva.Persze Pityu. Az RDR2 ami nagy gép igényű, - ami ma a legnagyobb gép igényű -
simán fut Ultra,High,1-2 Médiumon,(de nem állítgattam) és 45-60fps. Proc az igaz 70-90-% gpu 99%. kb ez így pont a mezsgye.(elméletileg). GPU kártyát cseréltem mert azt kb kellett, a többit majd akkor ha valóban kell. És nem akkor ha azt mondják,hogy már öreg. .
Még 8GB RAM-ot esetleg bővítek .... Mind ezt gazdasági ,ésszerű,használhatósági tényezők figyelembe vételével, egyszerű racionalitás alapján. DE mindenki azt tesz ami neki jólesik. A szívem szerint is cseréltem volna. U.I: Lehet lépésben is. Veszel egy MSI GPU-t és kiderül a felhasználáshoz így elég-e. Ha nem, ott a lehetőség a bővítésre. A kártya oda is jó lesz...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Opel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest