Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• meinkampf

újonc

válasz rainman72 #56585 üzenetére

Igen, azzal tisztában vagyok, csak hülyén fogalmaztam... :) U7QF és U8QF-et is nézegettem, de az U8QF ára már messze túlhalad a 200 ezres határon.
    Az 55"-os U7QF az most ilyen 190k.
    Csak így már nem hogy csökkenne, redukálódna, sokkal inkább terebélyesedik a lista... :D

- SAMSUNG TU8500 - Tetszik a design, tetszik a rendszere, a távirányítója, nem néz ki videókon rossznak a Dual LED és dícsérik is
    - SAMSUNG Q60 - QLED, rendszer, táv u.a, mint a TU8500-nak, de nem tetszik a design annyira
    - PANASONIC HX810 - Japán, dícsérik, tesztek alapján szintén agyon van dícsérve
    - PHILIPS PUS8505 - Tetszik a design, a táv, az Ambilight, Direct LED, viszont az Androidtól kicsit félek, 2GB RAM nem túl combos, kitudja, hogy 2 év múlva nem-e fog belassulni és lefagyogatni...
    - HISENSE U7QF - Új versenyző a látókörömben, QLED ez is, plusz Full Array Local Dimming, az sokat segíthet az általam vágyott jobb feketékben... táv és rendszere annyira nem szimpi.

[ Szerkesztve ]

• meinkampf

újonc

válasz rainman72 #56575 üzenetére

A Hisense hogy-hogy ilyen olcsó? 150 alatt, a többi Philips, Samsung, Pana meg ilyen 200k körül...

A Samu Q60 55" az is 200k körül van. Jobb a QLED a három LED tv-nél? Érdemes inkább affelé nézegetnem, ha szebb feketéket akarok kis pénzből?

• meinkampf

újonc

válasz Kiskutya #56570 üzenetére

Hát igen, mindenkinek más a véleménye, IT-ban dolgozom, de valahogy a képmegjelenítés mindig elkerült az elmúlt évek során, leginkább üzemeltetés, hálózat-tervezés, és egyéb szerveres dolgokban vagyok otthon... kollégáimat kérdezgetve természetesen mindegyik másra esküszik. Valaki azt mondja, hogy az LG a jó, más azt mondja, hogy hulladék, én azt mondom, hogy Philips és Panasonic, valakinek meg az a hulladék. :) Szóval hiába próbálom napok, hetek óta döntésre vinni a dolgot, valahogy mégsem akar megszületni, de ismétlem magam, lehet én vagyok a balf...

TU8500-at is nézegettem, de ott meg az rettent el, hogy sok tesztben pont a Panasonic HX800-as szériával van összehasonlítva és ott a Panát hozzák ki nyerőként, hogy szebb a kép és a fekete is, nagyobb fényerővel. :F

• meinkampf

újonc

válasz rainman72 #56559 üzenetére

Minél jobban belemegyek az egészbe annál bizonytalanabb vagyok. A Panáról (HX810E) azt írják mindenhol, hogy nagyon szép a képe, de a feketéje egy VA LED panelhez sem az igazi. (Igen, tudom OLED kellene, de nincs rá money, meg aztán be sem merném vállalni, mert amilyen szerencsétlen vagyok a fél millás tévét második héten beégetném, mert elalszok mellette akár a Windows asztalnál is... :D) Tesztekben ilyen ~3000:1-hez a kontraszt. A Philips fényjátéka nagyon bejönne, de nem létfontosságú, elvagyok nélküle is. Ennek ~5000:1-hez a kontraszt. Ezek alapján egyértelműen Philips, de bepötyögve a típust ide keresőbe, nagyon sok vélemény azon van, hogy tesztekben, meg papíron brutáljó a Philips, de élőben meg a többi márkához képest hulladék.
    Elbizonytalanít, mert pl ebben a tesztben, ahol egy Dual LED Samsung TU8500-at tettek a Philips mellé, és nekem a Samsung jobban átjön, sokkal mélyebbek a színek... Vagy csak én nem értek hozzá, és nem értem mit kell nézni. Most mi legyen... :W :W Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz kiválasztani egy hülye tv-t... jó pár évvel ezelőtt meg bementem a helyi kis elektro-bácsihoz (csak így hívtuk mindig, kisvárosban csak erre futotta), akinél ki volt téve mindig 5-6 tv, alaptól az akkori csúcs plazmákig, aztán eldönthetted mire van pénzed... :)
    Most meg úgy borul rád a végtelen+1 lehetőség, hogy ki sem tudok igazodni... :(

https://youtu.be/739q-COmBOs

• meinkampf

újonc

válasz rainman72 #56555 üzenetére

Hát valóban... :D A Panasonic Edge LED-es, a Philips viszont Direct LED-es az oldal szerint. A Philips oldalán viszont nem látom, hogy Direct LED lenne. Valóban DLED-es a készülék? Mert akkor valószínűleg eldőlt, hogy Philips.

• meinkampf

újonc

válasz rainman72 #56538 üzenetére

Nem tudom elengedni még a tesztek és videók nézését/olvasását.
    Viszont ez a Phillips elég jónak tűnik, márkával sincs bajom, tetszik maga a TV is.

Most már csak az a kérdés, hogy a Panasonic vagy a Philips legyen a nyerő?! Össze tudom valahol hasonlítani a két TV tulajdonságait? Létezik ilyen oldal?

• meinkampf

újonc

OLED sajnos nem fér bele a keretbe, nyilván én is azt venném. :D Panasonic-ot nézegettem már a kiírásom előtt is pár napja olvasgatok róla. Szóval azt mondjátok az egy jó vétel?
    A kontrasztaránynál annyi van írva, hogy Brilliant Contrast, az mit takar pontosan?

• meinkampf

újonc

1. Tévére szánt összeg, forintban? - 200e Ft
    2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) - Netflix (4K), PS4, később PS5, futball közvetítések
    3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? - 55" és afelett, most is 55" van, a méretével meg vagyok elégedve.
    4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? - Vegyes, de inkább este, sötét szobában
    5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? - Szemből
    6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) - Nagyon semmi, Netflix és YouTube van mindegyiken, a többi csak ráadás...
    7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) - Optikai legyen rajta a későbbi, esetleges erősítő vagy hangprojektornak.
    8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? - Mindegy, esztétikusabb, ha középen van, de pont nem érdekel, ha hozza az elvárt szintet a képminősége.
    9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) - Sony, Panasonic, Samsung, többivel nincs tapasztalatom
    10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) - A legnagyobb igény, az az, hogy a mostani IPS paneles tv-hez képest a fekete legalább valamennyire hasonlítson a feketére, mert ami most van az borzalmas. Jó indulattal is inkább világos szürkének mondanám, rettentő zavaró a fekete hiánya. Főleg sötét szobában, teljesen elrontja az élményt filmezés közben. Rendesen felidegesítem rajta magamat. Bosszant. A mostani tv-vel úgy érzem átvertek a Media Marktban.
    Másik igényem, hogy igazából mindegy milyen OS van rajta, de normálisan fusson, idegesítő, hogy állandóan a PS4-et kell bekapcsolnom egy YT videó megnézéshez is, mert azon szépen, lagg-mentesen fut. A mostani tv-nél nyomok egy gombot és várok másodperceket mire történik valami, akár YouTube, akár böngészés-nél. Nem is használom inkább a Smart funkciókat. 2021-ben elvárom egy tv-től, hogy laggolás és fagyás mentesen fusson a rá tervezett OS.
    11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? - Újat részesítem inkább előnyben.

!ELŐRE IS KÖSZÖNÖM SZÉPEN MINDENKINEK AKI VESZI A FÁRADTSÁGOT ÉS SEGÍT!

Új hozzászólás Aktív témák