Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hellboy
csendes tag
Sziasztok!
max 500 ezer Ft
pc monitor napi 10 órában, játék
2 méter, képernyő méret max 55"
világos
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
mindegy
mindegy
középen
mindegy
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Chroma Subsampling = 4:4:4
2.1 HDMI, min 120Hz
csak újA VA panel ghosting, black smearing "funkcióitól" félek:
[https://www.youtube.com/shorts/b8blFJckmYc]
[https://www.youtube.com/watch?v=bAxIGPdUVVA]OLED esetén probléma a 3-4 év utáni beégés, és a fényerő világos szobában.
Így marad az IPS?Sajnos már nem találom a videot.
Az volt benne, hogy az egérkurzort mozgatva a fekete háttérnél
szépen látszódott a dimming zone átlépése egy-egy blooming "effektel".
Feltételezem ez paneltől független, így IPS esetében is látszódni fog?55QNED863RE-t néztem, de kezdek elbizonytalanodni, hogy kell-e ez nekem.
[ Szerkesztve ]
"sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
-
Quadgame94
őstag
válasz Gino20 #82997 üzenetére
Képben, de ez nem.keves kiadás. Hangrendszeren gobdolkodom még erősen. Idővel ki lenne építve egy 7.2.4 vagy 5.2.4 de.abban még kikell okosítanom magam és penz is kell. Tavaszra lenne meg. Egyszerre nem tudok mindent. Egyenlőre egy LG S60Q lenne (olcsón venném.barátomtól).
Panasonic-ról van tapasztalatod? Vélemény?
-
Szasza8000
csendes tag
válasz Vhiktor #82978 üzenetére
Igen, az lenne a legjobb, viszont nem merem a monitor használat miatt. Elég sokat menne, napi ~8 órát biztosan, (munka, net, spotify / youtube) beégés szerintem garantált.
Melyik TV lenne szerinted a legjobb választás ami nem Oled?
#82942 Quadgame94
Köszi a véleményt. Eddig valamiért abban a tudatban voltam, hogy a Netflix-es tartalmak DV-ben és HDR10+-ban is fent vannak. TCL-nél is tartok kicsit az élettartamtól meg a firmware frissítéseiktől, de kép miatt valóban jobb lehet. -
Gino20
őstag
válasz Quadgame94 #82994 üzenetére
Ne viccelj már
Pár hsz-ed alapján képben vagy Te, nem kell szerintem neked típust ajánlani, inkább neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél
De ha már kérdeztél, akkor Én kereten belül jelen esetben (hogy a C3 már olcsóbb, mint a C2) egyértelműen 77C3-at vennék. Ennek fényereje bőven elég egy dedikált moziszobába, ami sötét, vagy sötétíthető. Amúgy ha már moziszoba, akkor ehhez szerintem nagyon-nagyon dukálna egy komolyabb házimozi is. Ez esetben a fotelt lehet 2.5-2,7m-re raknám, aztán front hangfalakat sarkokból kicsit kiszedve (~30cm-el) lenne egy baromi ideális elrendezésed front és akár surround hangfalak elhelyezését tekintve is. (mit ad siten, nekem épp van egy több év garis felsőkategóriás Arcam AVR10-em majd az AVR11 árának feléért )
Amúgy viccet félretéve, egy ilyen dedikált helyiségbe Én biztosan építenék egy komoly rendszert. A jó mozizásnak a megjelenítő szerintem csak egy kisebb része, de ha ehhez társítasz egy jó házimozit, az hatalmas élménnyé teszi az egészet. -
Szakiii
addikt
Sziasztok, kis segítségre lenne szükségem, még kari előtt tv-t szeretnék venni.
1. 250-350 e. ft
2. Streaming szolgáltatások néha egy kis playstation.
3. 65"-ra gondoltam egész messziről nézném. (akár nagyobb is lehet ha ilyen árban van értelme fentebb menni)
4. Nappal is, este is.
5. Többen néznénk.
6. Itt annyira nincs fontos, főleg ps intézné az ilyesmit.
7. Csak hdmi kell az meg már gondolom alap.
8. Falra szeretném itt vannak különbségek?
9. Eddig LG-nk volt egész jól bírta, de rátok bízom, nincs sok tapasztalatom, jó lenne ha gyors lenne a menüje.
10. Ambilight nagyon tetszik, de nem követelmény. HDR-t szeretnék és ha megoldható 100 htz-t tudja ps miatt.
11. Garancia szükséges használt nem baj.köszönöm!
-
Zamma
őstag
Kinéztem két használt tv-t idős személyeknek, szeretnék tanácsot kérni, hogy melyiket érdemes inkább megvenni ha hasonló árban vannak?
- Samsung T32E310EX
- Samsung ue32eh5020wIlletve még egy, egy UE32F6100AW-hoz képest előre lépés-e valamelyik?
Köszi a segítséget! -
Quadgame94
őstag
Helló!
Nekem is kéne egy kis help. Adott egy 4.25x2.9m szoba és ide akarok kialakítani egy mozi/gaming szobát. Viszont nagy dilemmában vagyok. A nappaliban mióta van kisbabánk szinte semmit nem megy a tévénk. Egy LG 55B2 van ott. Hetente kb. 4 órát ha megy. Plusz nem akarjuk, hogy az első években nézzen tévét.
Ezért úgy gondoltam, hogy a mostani B2 eladnánk és vennénk egyet a mozi szobába. A tévé 2.9m falon lenne tőle a fotelek pedig 2m-re. Én gyengénlátó vagyok szóval messze nem akarok ülni. Most a B2-től a kanapé 2.7m-re van és az nekem messze van. Persze az csak 55". Természetesen sötét lenne a szobában.
Tévére szánt összeg, forintban?
- 800 ezer - 1 millió
- Bluray filmek, DV filmek, Netflix, Disney+, PS5
- 65" de 77" is simán jó lenne. 2-2.2m. Immerzívebb élményt akarunk.
- Sötét. Redőny rulez
- Szemből. Két fotel lenen egymás mellett.
- Falon lesz
- LG, SONY. Panasonic?
- DV kell és inkább jó mozi élmény felé menjen el. PS5 ritkán lenne rá kötve, csak haverokkal játszanánk rajta.
11. Csak új vagy használt
- Új -
Vhiktor
veterán
válasz balint0509 #82991 üzenetére
Szerintem egy tcl c835 vagy c805 belefer a keretbe. Lehet egy nagyobb akcióval majd az lg c2 is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
balint0509
csendes tag
Sziasztok!
Szerwtnek uj tv-t venni, ki is toltottem a kerdoivet. Elore is koszonom.
250-350 e Ft
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)film, sorozat (hbo, netflix, youtube)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?55 col, kb 3 meter
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?vilagos, es valtozo h mikor
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?Enyhen oldalrol es egyedul.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)streaming+ youtube
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)Hdmi, bluetooth, vezeteknelkuli csatlakozasok
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?falra fuggesztett
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)Marka (lg, samu, sony)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)konnyu iranyithatosag. Pl youtube miatt
11. Csak új vagy használt
Csak uj
Egyebkent egy Sony KD-55xe8505 tv-m van es elado -
Marcus88
tag
Eddig csak a C2-tőt sasoltam,de most már a C3-mat is figyelemmel kísérem ez a 450 még ha lentebb menne a BF körül vagy 400 ra egyből behúznám.
[link] -
Lj23
csendes tag
Sziasztok!
120 eFt környékén 43-as méretben van jobb opció a TCL 43C635/639-nél? Elsősorban TV adás menne rajta, néha streaming.
Ha jól gondolom lényegesen olcsóbb megoldás nincs erre, csak sokkal rosszabb minőségben. A fényerőtől tartok egy kicsit a VA panel miatt, bár nem kimondottan világos szobába kerül, de nappal is használatban lenne.
Az árban hasonló Phillips 43PUS7607/7657 hogy viszonyul ehhez a TCL-hez?
A 43C735 valóban ugyanaz, vagy valamiben jobbat hoz? Ahogy látom ez a verzió is elérhető volt 120 eFt környékén korábban. Esetleg BF-en még beeshet, de ha valóban nincs különbség ebben a méretben, akkor felesleges várni.
-
tkohun2107
tag
Üdv semmit nem értek a tvkhez ha e közül kellene választani melyiket valasztanátok ?
Hisense a7gq
LG un74
Előre is köszönöm ✌️ -
Vhiktor
veterán
Az nem miniled. Tcl c835 vagy samsung qn95b pl.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz B.Gábor 76 #82971 üzenetére
Azt nem figyeltem,akkor így tárgytalan.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Vhiktor
veterán
50ezret szerintem simán megéri, márcsak a hosszabb termektámogatás miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Miniled. Tavalyi szériából választanék.
-
Vhiktor
veterán
válasz Szasza8000 #82937 üzenetére
Én ennyiért 55 colban megpróbálnék egy oledet. Lg c2, c3, samsung s90c, stb. Jobban fogsz velük járni.
[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Most kimondottan konzolhoz keresek tv-t értékelhető HDR képességgel, jó mozgásmegjelenítéssel, alacsony válaszidővel, 55-ös méretben.
Tudom oled...nekem is az van, de most 400 alatt szeretném megúszni...
Mit ajánlanátok? -
FireFox1996
őstag
Biztos volt már róla szó régen, csak azoknak szól, akik mostanában tévednek ide: TCL bizonyos típusaira 5 év garit adnak: [link] (az oldal alján van egy pdf, ott vannak, hogy mik azok a tv-k)
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
lenti spec. alapján tudnátok kérlek ajánlani? irodai használatra nem sok tapasztalatom van. itthon Sony LCD és LG OLED van, mindkettőt szeretem, de a Sony-hoz 4 év után kellett vennem egy új Chromecastot, annyira lepukkant az Androidja.
Samsungot nem szeretem, de nem vitatom el az erényeit. LG-t tartom jelenleg a legjobbnak (bár inkább OLED-del együtt igaz ez, lenti keretbe az nem fér bele).
szeretnék kérni opciót 250k és 350k körül is.
irodai használat, dwg-k, renderek, videók.
65" körül első körben. 6-10 fős asztal egyik végén lesz a készülék.
alapvetően világos, árnyékolás mértékkel megoldható
is-is, tárgyalóasztal körül
gyári médialejátszó lehetne jó.
semmi extra, 2x HDMI 2xUSB a minimum.
középen
LG párti vagyok, illetve webOS. Android, ha muszáj. Samsung ajánlást még szeretnék kérni. kínai márkák nem érdekelnek. Sony/Panasonic jöhet, de árban nem hiszem, hogy versenyképes lesz.
-
csak új, hazai megbízható kisker garis (MediaMarkt pl.)~250k
LG 65NANO763QA
SAMSUNG QE65Q60CAUXXH~350k
LG 65UR91003LA
SAMSUNG QE65Q70CATXXHezek közül vagy ezek helyett ajánlást megköszönök
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Egyelőre még csak pusztán kíváncsiságból érdeklődnék, hogy milyen TV-t lenne érdemes venni manapság. Most Hisense 65U8QF-ünk van, abszolút elégedett vagyok vele, semmi gondja nincs. 2 éve van meg, ha jól emlékszem 300k volt, de úgy látom, azért azóta a TV-k ára is feljebb ment sajna. Specifikációkban min. hasonló tudású érdekel. Ugyanez a méret, IPS semmiképp, DV. YouTube, Netflix, Disney amiket tudjon, és kb ennyi. Ezeket is a gyerek illetve a feleségem használja, ha egyedül van, egyébként meg Nvidia Shield Pro a forrás filmezesre, streamingre. Közeljövőben szeretnék PS5-öt, leginkább majd a Gran Turismo-t szeretném nyomatni. Amit most szívem szerint megvennék specifikációk alapján, a Hisense 65U8KQ, de basszus 500k fölött embertelen Vagy a TCL 65C845, de ez is 450 Ha meg az ésszerűség határain belül maradok, akkor talán TCL C735/745? Olyan sok különbséget nem igazán vettem észre a specifikációkban ami azt illeti, hogy megérje az új a plusz 40-50e-et.
-
rainman72
Topikgazda
válasz B.Gábor 76 #82969 üzenetére
Nagy difi nincs köztük szerintem.
Ha ismered mind2 márkát az segít dönteni.
Én vinném annyiért a Samsungot.
A Samsung edge led ilyen a mostani tv-d is,a TCL direkt led,papiron jobb,de erre nincs mit adni.[ Szerkesztve ]
-
B.Gábor 76
kezdő
válasz rainman72 #82964 üzenetére
Jól néz ki. Samsung van 1 éves 55col van tcl 3éves 50col meg van LG 3éves 65col.nekem mind egy forma talán a tlc szebbek a színek de lehet mert kissebb.amit irtál.Samu 75CU8002 az kb ugyan az mint a tcl képbeli tudás..... háttér világítása meg a felhösödés vagy valami különbség van szerinted?
-
Marcus88
tag
C2 55 most 399.520ft.
[link][ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz B.Gábor 76 #82963 üzenetére
Alap QLED igen, viszont 4K forrással biztosan szebb lesz, DV-el még inkább.
-
rainman72
Topikgazda
válasz B.Gábor 76 #82963 üzenetére
Minden tv-n van optika ezen is lesz nyugi.
Vagy megveszed ezt vagy olcsóbban 280ért a Samu 75CU8002-t.
Jelenleg ez az alja ami ajánlható még szerintem.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
B.Gábor 76
kezdő
Nagyon szép köszönöm a válaszokat.ez kb qled alsó kategória lehet?vagy hol állhat?elvileg minden videó formátumot tud.80%PC ről nézek megosztva filmeket!éhez a mérethez full hd lesz az alap.van jó házimozim optika kábeles.ezen nincs olyan kimenet nem találok sehol!c643 jól látom ugye??HDMI
USB csatlakozó
Ethernet
Wi-Fi
Bluetooth
CI+ interfész -
rainman72
Topikgazda
válasz B.Gábor 76 #82959 üzenetére
Ugyanaz a 2 tv,75C64 a tipusa,az utolsó szám csak régió.Fura hogy ekkora az ár difi
-
Kornel
veterán
válasz B.Gábor 76 #82959 üzenetére
Elvileg ugyanaz a kettő.
-
B.Gábor 76
kezdő
ÜdvTCL 75col c643 és a c645 között van kb 50ezer Ft.néztem tesztet de nem értek hozzá. Azt szeretném kérdezni hogy az az 50 Ft különbség ér e annyit.filmezésre kéne HBO Netflix Skyshow...meg PC ről megosztva.350 tudok rá szánni csak.75c643 qled bele esik.köszönöm a válaszokat!!
-
baratka87
tag
Sziasztok!
150000Ft (esetleg van magenta1 telekom kedvezményem)
filmezés és tévézés
43col körülire. Kicsi szoba.
Is-is
Enyhén oldalról.
HBOMax, Plex
semmi extra
Mindegy
Most van 2db Samsung Qled, csak ez most nem fér bele az árba.
Semmi extra
Inkább új.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
István -
hunaqua
addikt
Semmi képen nem vennék 50-es tv-t. Minél nagyobb annál jobb. Olyan tartót vennék ami kihúzható,így gyakorlatilag akár mekkora tv is lesz később az jó lesz.Maximum akkor a "doboz" elé kerül éppen,de a kábelek már nem fognak látszani.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
bok92
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Lg oled c2 és c3 közül melyiket érdemesebb választani? Mert a DTS hang annyira nem érdekel, mert úgyis minden a streamingről menne… Vagy a fényerő vagy az eggyel újabb szoftver dob annyit rajta, hogy megérje azt az 50 ezer forintnyi különbséget?
-
kóóó
aktív tag
Sziasztok lesz egy ilyen mediafalam aminek a legkisebb szélessége 123.2 cm, hosszúsága 106 cm, szóval az teljesen jó.
Ahogy látom van olyan az 55" tv-k mind 123 vagy 123+ centik néhány van ami 122.5 pl.Na most szerintetek keressék egy olyat ami milliméterre pontosan passzolni fog, jó lesz az úgy?
Vagy hagyjam és vegyek egy 50"-est inkább.Köszi mindenki válaszát!
Üdv.: kóóó!
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
150k
TV, sport, film, stb.
43"
Javarészt délután, este
Szemből, több fő esetén minimálisan oldalról
Youtube, Netflix, HBO
Jack jó lenne
Mindegy
---
---
Csak új.Telekomtól kedvezménnyel ezeket néztem:
-TCL 43C645
-Samsung UE43AU7022KXXH
-Hisense 43A6K
-Philips 43PUS7406/12Melyik lenne ezek közül a legjobb választás? Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv: Z
-
K2016
csendes tag
Lehet én vagyok szerencsétlen, de az emagnál a kupont hogy lehet aktiválni?
Ezt szeretném "kuponozni" :
https://www.emag.hu/samsung-smart-qled-televizio-127-cm-4k-ultra-hd-qe50q60cauxxh/pd/DRTVS6MBM/[ Szerkesztve ]
-
Stealth
senior tag
https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/gvh-teszt.html
Erdemes ranezni.
-= Stealth =-
-
HateEternal
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék vásárlásban.
250-350k Max 400k
tv, filmezés, hbo,netflix,disney+, stb
kb 3-3,5m 65"
Változó, attól függ ki nézi. Gyerekek napközben is, mi este.
Többen, általában szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.).
Igazából nincs igény úgy nagyon semmire, talán a netflix, mert a telekomos boxon nincs.
Nincs
Lehetőség szerint középen.
Samsung
--
Bármire nyitott vagyok. Telekomnál elérhető is jó lenne.Ha nem nagy kérés, akkor olcsóbb és drágább kategóriára is 2-3 készüléket amit javasolnátok.
Nagyon szépen köszönöm!!
-
Tier78
csendes tag
válasz rainman72 #82941 üzenetére
Bízom benne, hogy igazad van, de a hivatalos oldalán itt [link] csak ezek vannak felsorolva: English, German, French, Danish, Finnish, Norwegia, Spanish, Italian.
Remélem csak elírás. Az Árukeresőn a véleményeknél egy helyen sem írják, hogy nem beszélni magyar
Bár az is lehet, hogy ezek csak lefordított külföldi hozzászólások.
Meglátjuk . -
kóóó
aktív tag
Sziasztok.
Nézegetek 43 és 50" tv-ket.
Elég sok helyen látom ezeket a Samu Crystal uhd tv-ket.
Jók ezek?
Vagy van jobb alternatíva?Itt egy példa:
Samsung UE50CU8002KXXH Smart, LED Televízió, 127 cm, 4K, Crystal Ultra HDÜdv.: kóóó!
-
Quadgame94
őstag
válasz Szasza8000 #82937 üzenetére
Én a TCL-t venném. Streaming oldalak 70% DV HDR, Maradék meg HDR10. 10+ elenyésző. Namost ez miatt te QN90C 95%-ban HDR10-et látlán. Hacsak direkt nem szerzel be 10+ bluray tartalmakat de az is ekenyésző. TCL esetében ugye megy a DV.
Egyénként is a C845 valamivel egy jobb TV. Szoftvere meg nem.annyira vészes. Stream oldalak mennek az a lényegy amúgy is PC-re lesz kötve nagyrészt. -
rainman72
Topikgazda
válasz rajzol01 #82931 üzenetére
Mind3 model IPS panel.
Philips párti vagyok de ez a mini led led se sikerült jól,blooming kezelés elég gyatra lett.
A Samu Q80C ilyen szempontból sokkal jobb és szerintem úgyis ajánlható hogy nem VA és nincs DV nála,egyedül az ára az ami magas.
Az Lg-ből talán az egyetlen model a 863 ami ajánlható készülék jelenleg és még mini led is,az ára is jó.
Szóval vagy ez vagy a Samu drágábban.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz BigBlackDog #82934 üzenetére
Nem csak az ambi miatt írtam a Philipset hanem azért mert egy jó model.
Szóba jöhet még a Samu Q60C.
43 coll-ba a nagy átlag van csak.
Ez a 2 kicsivel fölöttük van.[ Szerkesztve ]
-
Szasza8000
csendes tag
Sziasztok,
SAMSUNG UE48H6500 TV-m (rendesen megszolgálta az idejét, majdnem 9 éves, sokat ment PC-re kötve másodlagos monitorként) szeretném újra cserélni és ebben kérném a segítségeteket:
Max. 500.000 Ft, (Felső vagy felső-közép kategóriás TV-t hosszú távra keresek, ezért rugalmas ha lenne valami amiért esetleg megérné a plusz)
PC-re lenne kötve 2. / 3. monitorként elég sokat menne, youtube, netflix, filmezés.
55”-osra (65-ös nem fér el)
Inkább világos.
Szemből, általában egyedül. (másodlagos kijelzőként nagyon minimálisan oldalról, ami szerintem hanyagolható)
Netflix, HBO
Nincs speciális
Inkább középen, de falra szerelés is megoldható
A mostani miatt Samsung-ot, de csak minimálisan, ahogy olvastam azóta a garanciális ügyintézéssel vannak problémák.
-
Csak újOledeket a monitor használat miatti beégéstől tartva kilőttem.
Eddig amiket kinéztem: (de további javaslatokat is várok)
Samsung QE55QN90CAT
TCL 55C845Fórumot olvasva úgy láttam, hogy mindegyikből a tavalyi modell jobb választás lett volna. TCL-nél szoftveres rész (amitől tartok is kicsit), Samsungnál meg az ADS panel miatt. (Ami lehet hogy VA Európában)
Illetve ha jól értelmeztem ahhoz hogy HDR10+ / Dolby Vision-t élvezhessem, PC-ről streamelni kellene a TV-re a filmeket (Plex, Kodi + SMB). Ezért erről is bármilyen tapasztalat érdekelne, hardveresen melyik TV erősebb? (betöltés, seek stb.)
Vagy ezt a vonalat jobb elengedni és maradni pendrive-os megoldásnál vagy valami dedikált eszköznél?Bocsi hogy kicsit hosszú lett, de itt akadtam el az utánaolvasgatás végén, ezért szeretném a véleményeteket kérni.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Rhino666
addikt
válasz Quadgame94 #82898 üzenetére
Most nezem, hogy ez Google TV-s, az nalam sajna nem jatszik.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #82874 üzenetére
Még egy kis segítségkérés; ha Ambilight nem fontos, akkor mi az ami szóba jöhet még (a Philips 43PUS8507 mellett)?
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz Tier78 #82929 üzenetére
Szia!
Érdekes lehetne a tv műsor szolgáltatója. Amennyiben vannak előfizetve HD csatornák, és nézik is azokat, akkor inkább a Hitachit javasolnám a 4K miatt (meg persze az 5 év garancia is számít, ha valóban annyit adnak). Ennek ugyan valamilyen saját operációs rendszere van (sehol sem jelzik, hogy pl. Android lenne), de a felhasználási mód miatt szerintem ennek nincs igazán jelentősége.
Nyilván a tévé beállításait (kép, hang stb.) neked kell majd elvégezni, ezen kívül még azt, hogy a bekapcsoláskor a tévéadás induljon el, ne a Home képernyő. Ha ez sikerül, akkor már mindent lehet a távirányítóval kezelni, mint egy "buta" tévénél.Ui: az utolsó két mondat a többi tévére is igaz.
42LM660S
-
Quadgame94
őstag
válasz rajzol01 #82931 üzenetére
Samsung nem támogatja a Dolby Visiont. Sima HDR10-ben fogja megjeleníteni. Az LG támogatja, de a blooming erősebb és a kontraszt is rosszabb. Samu a DV-t leszámítja mindenben jobb egyébként. Philipset nem tudom, hogy VA vagy IPS. Csak a 9308-t találtam meg. De egy YT teszt szerint kb. LG szintjén lehet.
Én ezt venném:
[link] -
rajzol01
tag
Sziasztok,
55 colos tv-t vásárolnék filmezés-tv műsor nézésre.jobbára dolby vision filmekhez férek hozzá és fontos számomra a színhelyes lejátszás, mekkora kompromisszum a Samsung QE55QN85C tévé ?
Vagy jobb megoldás a Mini Led-es: LG55Qned 863, vagy Philips55MPL9008?
köszönöm szépen -
Robertó79
tag
Sziasztok kb 200 ezerig milyen tv-t tudnátok ajánlani?
A szüleimnek kellene lényeg hogy min 55" collos legyen és okos, főleg tévézésre kell meg néha netflix! -
Tier78
csendes tag
válasz kolosszus87 #82921 üzenetére
Igen sejtettem, hogy ide nem kell komoly tudás
A 129 cm már nem férne el és mint kiderült a talp helyzete mégis jobb lenne középen. Nagyjából ezeket találtam:
Horizon LED TV 43HL7390F/C, [link] 90790 Ft 2 év garancia
Hitachi 43HK5300 4K UHD Smart [link] 94000 Ft 5 év garancia
Hyundai FLJ 43854G SMART [link] 95000 Ft
Hyundai FLM 43TS543 SMART [link] 95000 Ft akciósEzek között van olyan ami inkább kerülendő?
Vagy melyiket javasolnátok?
Előre is köszönöm a választ.[ Szerkesztve ]
-
-
Zamma
őstag
Nem türelmetlenekedés miatt, de a #82855-re tudna esetleg valaki ötlettel szolgálni
(megértem hogy ez nem a legjobb, legszebb, leg hi-fibb cucc, és szakmailag nem egy érdekes nyalánkság de talán más is járt már hasonló cipőben...). -
Vhiktor
veterán
válasz Maros1987 #82918 üzenetére
Egyértelműen s90c
-
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Mi.a véleményetek a Hisense 55A63H tv-ről? -
szasanyi
félisten
Továbbra sem kaptam kielégítő választ és nem is találtam megfelelő típust szóval ezért még mindig aktuális a segítség iránti igényem TV vásársáláshoz.
- legfontosabb a jó képminőség
- a keret ~150k (nagyon max. 200e.)
- főként 4K stream csatornák (Netflix, Disney+, SkyShowtime, Prime video, Apple TV+) tévé alkalmanként
- tévézés kb. 1.80m távolságból ülő/fekvő poziciótól, esténként vagy sötétített szobában valamint majdnem szemből
- csatlakozásokkal és a tap elhelyezéssel, sem egyéb mással kapcsolatban nincs semmi különleges igény
- 43" képméret (nagyon max. 50" mert nagyobb nem fér)
Csak új, itthon elérhető készülék jöhet szóvaÉn OLED-et használok így tudom mi a jó, de az most sem opció sem összehasonlítási alap nem lehet. Tehát a fentieknek megfelelő legjobb alternatívát keresem..
MOD - még az jutott eszembe, hogy ha lenne jó alternatíva ami nem fér be 200k alá attól érdekel, hátha BF alatt hátha beesik valahol az ára.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Az S90C egy jobb tévé. Én azt venném egyértelműen a kettő közül. A mini-ledesnek nagyobb a fényereje, de az S90C is képes bőven 1000 nitre 10%-os ablak mellett. A QN90C egyébként majd 2000-re képes itt... Nos ha nagyon világos nappaliban lenne és főleg (70+ százalékban inkább SDR kontentet nézne akkor talán a QN90C jobb. Én egy közepesen megvilágított nappalimban elvagyok a B2-el, és nagyrészt HDR tartalmakat nézünk. Ezt mérlegeljétek. Ja és a minilednek a betekintési szöge gyengébb.
Összehasonlítás:
[link] -
kolosszus87
senior tag
válasz Tier78 #82917 üzenetére
Ilyen felhasználásra kb bármelyik olcsó alap tv megteszi, inkább arra mennék rá, hogy a lehető legnagyobbat vegyem a keretből, 50 vagy 55-öst, mert 4-5 méter az nagyon messze van, plusz az időseknek már a szeme sem olyan jó, akkor már legyen minél nagyobb a képernyő.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Steve_Brown
senior tag
100.000 Ft +/- 20%
Nappaliban lenne, ha vendégek jönnek. Filmnézésre a hálószobait használjuk. Esetleg XBOX stb. lenne rádugva.
Legalább 40 colosra lenne szükség. 310 centiről néznénk.
Világos, többnyire nappal.
Tökéletesen szemből.
Nincs szükség semmilyen funkcióra, a Box tud mindent.
HDMI, DisplayPort
Oldalt.
Samsung, LG
Legyen rajta gomb amivel be és ki lehet könnyen kapcsolni, ne kelljen távirányítót keresni.
Új, vagy garanciális használt.
+1 Eddig kinézett típus:
SAMSUNG UE 43 AU7022KXXH[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
Ez eléggé egyéni preferencia kérdése, a QN90C is egy jó tv, de nekem biztos az oled kellene inkább. A fő kérdés az, hogy a tv világosban vagy sötétben van inkább többet használva, ha világosban nagy fényerőn van járatva akkor a mini-led a jobb választás a nagyobb fényerő miatt, ha sötétben akkor az oled a nyerő, mert annak még ütősebb képe van.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Maros1987
csendes tag
Sziasztok,
Adott öcsém, aki új tv-t vett. Samsung párti így csak az jöhetett nála szóba. Viszont mini-led qled-es tvt vett (Neo Qled). Pontosan őt: Samsung QE55QN90CATXXH 465k-ért.
Kicsit utánanéztem a dolgoknak még benne van a 14 napos visszaküldési időben. Amit javasolnék neki hogy cserélje vissza a TV-t és vegyen egy Samsung QE55S90CAT.
Ugye ő már QD OLED és a vicc hogy olcsóbb is Telekomnál jelenleg 418500.szerintetek érdemes visszavitetni és 1 új tv-t kérni venni? Mik a tapasztalatok a QN90 és az S90-el?
Köszönöm a válaszokat
-
Tier78
csendes tag
Sziasztok. Idős (85) nagyszülőknek új TV-t kellene venni. A régi elromlott.
A ára lehetőleg minél alacsonyabb legyen. 100-120 max.150 ezer.
108 cm széles, 43" Full HD,
Csak TV nézéshez, se USB-ről film, se stream.
4-5 méterről néznék, szemből.
Nincs semmilyen szolgáltatásra, funkcióra igény. (Netflix, más)
A talp az középen legyen, ha lehet, de a szélén lévő sem gond.
Nincs preferencia a márka felé.
Egyszerű és megbízható legyen a kezelőfelület.
Élénk szép színeknek biztos örülnének. Köszönöm, ha tudtok mondani pár típust. -
picaro
tag
Tesla Q65K935SUS
- ez a helyes link!''A csábítástól csak úgy szabadulhatsz, ha engedsz neki.''
-
picaro
tag
Sziasztok,
Alany:
Tesla Q65K935SUS
- Van valakinek tapasztalata ezzel a QLED TV-vel?
Vélemények, tapasztalatok és esetleg mélyebb specifikációk (proci, panel) is érdekelnének.Köszi.
''A csábítástól csak úgy szabadulhatsz, ha engedsz neki.''
-
Quadgame94
őstag
válasz uffneked #82910 üzenetére
Én heti 4-6 órát nézek lineáris csatornákat a C2-ön. Igaz még csak 6 hónapja van meg de természetesen nincs beégés. Bevan kapcsolva minden védelem (kivéve amely a fényerőt érinti). Ahhoz hogy egy logó beégjen manapság egy OLED-en naponta egy db csatornát kéne nézned 8 órán keresztül kb. 6 hónapig, de lehet keveset is mondok. A statikussák a gond, ha váltogatot a csatornát eleve akkor nincs gond. Én Forma 1 és focin kívül szinte semmit sem nézek TV-n. Néha egy filmre ott maradok de kb. ennyi. Egy ismerősöm az irodájába akart venni OLED-et. Na most Ő CNN meg egyéb hírolcsatornákat kapcsol be és megy a háttérbe 8+ órán át minden nap. Mondtam neki, hogy erre ne vegyen OLED-et. Nagy valószínüséggel befog égni.
Normál, vegyes használtra a mai OLED-ek tökéletesek. Ja és van 3 éves garancia beégésre. -
KBear
tag
Sziasztok!
Főleg xbox series x játékhoz és mindenféle streaming filmnézéshez keresem a lehető legjobb alternatívát... ami a minőségen felül az ár/érték arányra is vonatkozik. Normál TV előfizetésem már egy jó évtizede nincs és nem is tervezek visszatérni. Mindenképpen szeretnék 300k alatt maradni. Alapvetően 55-ös átmérőben gondolkodom, de lehet valamennyi eltérés fel és le is akár. Néztem a használt oledeket, de Pécs közelében nincs az árkategóriámban. Így maradnék a jobb qledes, uledes megoldásoknál.
Jelenleg egy több mint 10 éves fhd philips tv-t hajtok, aminek gyönyörű a képe még mindig, de azért lassan lassan megérett a váltásra.
Beleolvastam a fórumba és nézegettem a lehetőségeket a webshopokban, eddig a hisense 55u7kq-ja a favoritom, nagyjából 260 ezresért hozzá tudnék jutni. Tetszenek a TCL-ek is, de azokat én csak drágábban találtam meg. De nyitott vagyok bármilyen másik típusra, ami legalább 100 hz-t tud... de inkább 120-144 hz-nek örülnék a gaming preferencia miatt.
Megköszönöm, ha mondtok véleményt, esetleg első kézből származó tapasztalást a fenti hisensről... ,esetleg ajánlotok versenyképes alternatívát helyette a fent részletezett ismérvek alapján.
XBOX (360, ONE) gamertag: KBear2112
-
uffneked
aktív tag
válasz Quadgame94 #82908 üzenetére
Köszi! Használtat az összefoglaló miatt eddig távolról sem mertem nézni (láttam, 1-2 óra üzemidő, gari, stb).
De akkor ha már… van-e valakinek több éves OLED-je, amin rendszeresen néz klasszikus értelemben TV-t (csatornákat)?
Beégés-fakulás-halványulás jeligére. -
-
ThorsHUN
őstag
válasz uffneked #82901 üzenetére
Köszi!
Még par dolog. A FALD zónák száma, a fényerő, a Hz és a válaszidő:
U7HQ FALD 32 zona (IPS) - 400 nit - 1200:1 kontraszt - 120 Hz - <20 ms
175K (157K)
E7KQ PRO Direkt-LED (VA) - 350 nit - 3000:1 kontraszt - 144 Hz - <13 ms
240K (223K)
U8HQ Mini-LED FALD 120 zona (IPS) - 500 nit - 1200:1 kontraszt - 120 Hz - <20 ms
249K (232K)
U7KQ Mini-LED FALD 240 zona (VA) - 1000 nit - 5000:1 kontraszt - 144 Hz - <11 ms
295K (275K)70-80-120 ezer plusz nem tudom megér e annyi többletet.
-
uffneked
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő, bocsi.
Tudtok-e versenytársat az 55U7KQ-nak hasonló áron, az alábbi feltételekkel:
- 55"
- Mini-LED
(- FALD)
- VA panelA hasonló ár most éppen 300k. Kérdeztem már a napokban, azóta letisztultabbak az igények.
Az elv, hogy:
- Kicsit drágábban már van OLED
- Ha elengedném a Mini-LEDet akkor meg hiába jóval olcsóbb:
- Nagyobb tévét nem szeretnék (32"ról váltok, nem nagyon fér be nagyobb)
- Más extráért meg nem látom a felár értelmétHa valamit benézek, okosítsatok fel nyugodtan. Köszi!
-
uffneked
aktív tag
válasz ThorsHUN #82891 üzenetére
55ön a HQ széria IPS, míg a KQ széria VA paneles elvileg. Ez nem válasz a kérdéseidre, de fontos különbség.
E7KQ PRO Direkt-LED (VA)
U7HQ FALD (IPS)
U8HQ Mini-LED FALD (IPS)
U7KQ Mini-LED FALD (VA)Tehát ha az árával OK vagy, akkor IPS=U8HQ vagy VA=U7KQ lesz a befutó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest