Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
-
-
icepeti
tag
Sziasztok!
TV-t keresek ismerősnek:
- min 50"
- Hbo mindenképp kell
- Max 140-igEzeket néztem eddig:
https://www.alza.hu/50-hyundai-ulx-50359-gsmart-d7759234.htm
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ue-50-au7022kxxh-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-125-cm-1395044.html
https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/tcl-55p615-4k-smart-led-tv-p256265
https://euronics.hu/televizio-led-tv-oled-tv-qled-tv/samsung-ue55au7102kxxh-4k-uhd-smart-led-tv-p248883
TCL-nél van HBO? Ez a hyundai is jónak tűnik de nem találtam róla semmi infót.
Mi lenne a legjobb választás? Semmi másra nem lesz használva csak TV és APPok semmi gaming stb.
Köszi előre is!
Üdv,
-
Lackó1984
tag
válasz gamer187 #81073 üzenetére
Fehér van még, az 344-re jön ki.
LG OLED evo C2 55'' 4K Smart TV | LG Magyarország
Regisztrálj az LG oldalán. Utána tedd a kosárba a TV és automatikusan levonja a 20%-ot.
Direkteben az LG-től rendeled, nem egy viszonteladótól. -
OldMike
őstag
-
rainman72
Topikgazda
válasz OldMike #81086 üzenetére
[Ennek a tv-nek ] az ára vicc kategória.
Egy Qnedje van az Lg-nek ami valamire való az a mini led Qned863.
Ez a 300ezres tv csak meg van szórva rendesen marketing rizsával,közben meg egy edge ledes,ha nem is alap tv de nem áll tőle messze.Egy qled-nanocell hibrid lenne de abból is a legalapabb.
Szóval engedd el.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
Topikgazda
válasz balek80 #81085 üzenetére
A Samu Q80 jobb választás.
Ami hátrány hogy nincs dolby vision támogatás,a legtöbb stream ezt használja.Viszont van olyan jó a hdr megjelenítés ezen a szinten hogy nincs nagy difi.
Hisense ezen tipusát és az 50C735-t elengedném az is inkább 55"-ban ajánlott.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
joci86
senior tag
Megnéznétek kérlek, hogy e két belépőszintű tv közül melyik tűnik életképesebbnek?
[link]
Köszi! -
OldMike
őstag
Üdvözletem!
Abban szeretnék véleményt kérni, hogy az alábbi két tévénél mi lehet az a tudásbeli különbség, ami ezt az árkülönbséget indokolja?
[link]
[link]
Sajnos csak max. 50" fér el. Tudom hogy minden márkánál 55"-nál van minőségi váltás, de a méret miatt nem opció. Auchanban láttam 50" TCL C645-öt, de eléggé kiábrándító volt a fényereje és a betekintési szöge is. Persze lehet hogy az ilyen méretű LG-k is hasonlóak, még nem tudtam megnézni.
(Jelenlegi tévém egy LG 43" LM660S, de már 11 éves, és nem tudom meddig fogja bírni, ezért keresném az utódot)42LM660S
-
balek80
csendes tag
válasz rainman72 #81081 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
"Igazából 55"-tól vannak már jobb készülékek."
Igen, 55" jobb lenne, a feleségem választotta a szobabútort és abba csak 120cm szélességig fér be tv.
"Az op.rendszer gyorsasága,app.száma,távirányító fog dönteni a képminőség mellett a választásban, ami amúgy hasonló lesz."
Nekünk egyedül a képminőség számít, a többi számunkra nem életbevágó, az Amazon Firesticken minden ott van, ami nekünk kell.Amit még kérdeznék, hogy ebben a szegmensben mekkora különbség van/lehet a LED és QLED között. Érdemesebb lenne QlED tv-t választani?
Ezek közül is az általad említett Philipset választanád?
Hisense 50A7GQ
TCL 50C735
Samsung QE50Q80BAT
Philips 50PUS8507Köszi szépen előre is!
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Hisense 43e7hq vagy LG NanoCell 43NANO763QA.
Szeintetek melyik jobb valasztas? -
rainman72
Topikgazda
válasz balek80 #81079 üzenetére
50"-ban eléggé átlagos tv-k vannak csak 200ezer környékén.
Például nem igazán van ebben a mértben 100/120hz.
Igazából 55"-tól vannak már jobb készülékek.
Nézz szét egy nagyobb áruházban mi ami tetszik,nézd meg a betekintési szöget mivel ez a méret minden márkánál VA panel.
Az op.rendszer gyorsasága,app.száma,távirányító fog dönteni a képminőség mellett a választásban,ami amúgy hasonló lesz.
Amit tudnék ajánlani az a Philips 50PUS8507 például [alza 195e][ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
balek80
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi specifikációban szeretném a segítségeteket kérni, (sajnos) túl nagy a kínálat.
200k, ha van valami nagyon bestbuy kategória, akkor max. 250k.
filmnézés és filmnézés.
A bútor miatt max. 50col méret jöhet szóba.
nappaliba lenne, egyenlő arányban nappal és este is néznénk.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
többnyire szemből, de a kanapé miatt enyhén oldalról is, ha többen vagyunk.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
egyik se, a firestick megoldja ezeket a szolgáltatásokat.
nincsenek.
mindegy, konzolon lenne.
-
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
-Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz -cobra- #81069 üzenetére
Illetve az u8h is elmarad rendesen a c835-től.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
rainman72
Topikgazda
válasz -cobra- #81067 üzenetére
14napos elállás van.
A kellékszavatosság az MM saját gari.
A Q70 fényereje az átlagosnál azért sokkal jobb.
Nem lehet valami olcsó és 1szere mindenben pöpec,de szerintem még mindig jobb mint egy bemutató darab.Ezek szinte új tvk.
Ön tudjaPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
-cobra-
aktív tag
válasz rainman72 #81055 üzenetére
Köszi szépen. Ami kicsit eltántorít az az alacsony fényerő, illetve amit MM oldalán írnak:
"Jótállás, kellékszavatosság: 18 hónap kellékszavatosság
A termékre a 60 napos visszavét feltételei nem érvényesek!"Ha jól értem, akkor garit nem adnak és nem is lehet elállni a vásárlástól?
-
rainman72
Topikgazda
válasz run4fun #81063 üzenetére
Megéri a 240-t a 70s Lg.
Viszont elég panelottós a VA panel benne.Nagy az esély sávosodásra és DSE jelenségre,ami csak otthon derül ki.
A sávosodás főleg foci meccsnél jöhet ki,szürke függőleges csíkok a zöld füvön,kamera mozgáskor.
A DSE meg olyan mintha piszkos foltok lennének a képernyőn,az angol rövidítése is ezt jelenti.
Igazából ez más márkánál is elő jöhet de kisebb eséllyel.
Nálam volt VA 70s Lg tavaly,nézhetetlen volt emiatt,plus még a fekete is botrányos volt rajta.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz vampire17 #81062 üzenetére
A nagyobb tudás nem a smart részre vonatkozik.Az U7HQ nem alap direct ledes hanem FALD,tehát a ledek zonara vannak osztva,így jobb feketét tud,illetve magasabb a fényereje sdr/hdr-ben.Tehát nem tükröződik annyira mint egy alap tv és világos helyre is jobb.Plus a hdr/dolby vision tartalmak is jobban mutatnak rajta.
Szóval egy magasabb kategória és jó ára is van hozzá.
Amit kinéztél K model,nem rég jelent meg így nem tudni hogy mennyire javították az oldalsó bevilágitást.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
run4fun
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
300k nagyjából (330-350ig nagyon-nagyon-nagyon indokolt esetben nyújtózom talán)
A felsoroltakra, leginkább filmnézésre és sportközvetítésekre, de heti 5-10óra PS5 játékra is (autós szimulátor, TPS játékok).
Úgy voltam, hogy minél nagyobb, annál jobb. Nagyjából 2.7m-re lesz a kanapé a házban, de távolabbról is (konyha) odapillantunk, de ez már tényleg nem jelentős. 75 colosakat néztem, de ha a 2.7m-re elég kisebb, akkor azt is elfogadom.
Jelenleg 40 col-t nézünk szintén 2.7m-ről, ettől "mozisabb" élményt szeretnék.
Világos szobában, nem messze egy tolóajtó (kép). Nagyjából egyenlő arányban nappal és este is néznénk.
Leginkább szemből, 2-en/3-an néznénk.
DLNA, Netflix, Youtube. HDR, VRR, 100hz+ a játékok miatt, valamint minél kisebb input lag.
Optikai, valamint HDMI (2.1 sem árt ha van PS5-höz, de le tudok mondani róla)
Falra lesz szerelve, nem szempont.
Philips nagyon tetszik Ambilight miatt, de együtt tudok élni azzal is, ha nem Philips lesz.
Jelenleg amit néztem az LG NanoCell 70" NANO76 4K TV HDR Smart (178 cm), amit 240k-ért tudnék megvenni. Elég vegyes véleményeket olvastam róla itt és máshol is, de ennyi pénzt nem érne meg ez a televízió? Persze ha van jobb az általam leírt kritériumokkal a megadott ártartományban, akkor annak csak örülök.
Minél kisebb input lag, ghosting ne leyen. Ambilight plusz pont, de nem feltétel.
Csak új TV-t szeretnék.
Köszönöm szépen! -
vampire17
addikt
válasz rainman72 #81016 üzenetére
Ez a ket TV johet jelenleg szoba (telekomtol vennem)
Tobb Hisense-nel olvastam, hogy nagy a bevilagitas oldalt... ennel a modellnel van ilyen gond? (neten sajnos nem talalok rola semmi infot)
"Vagy ugyanettől a márkától a magasabb tudású 55U7HQ."
Ha ez a tudas okosfunkciokat jelent, akkor az nekem teljesen irrelevans, egy Chromecast with Google TV -vel hasznalnam a TV-t. Ha viszont ez kepminosegben is megmutatkozik, akkor elgondolkodom...
[ Szerkesztve ]
-
Thatguy119
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnek egy uj TV-t vasarolni, tudnatok ajanlani nekem par modellt amit be lehet szerezni m.o.-n ?
kb. 300-400k, de reszletre lesz valoszinuleg
tévénézés kerdes egy full hd feletti felbontasban hogyan neki ki a kabel tv 480p ?
3,5 meter es kb 65" (a mostani kisebb es a nagyokat en horror arba lattam)
tobbnyire vilagos szobaban, nappal
szembol, ritkan nezzuk tobben is
van android tv eszkozom ha a tv is tudja akkor az nekem csak extra
hdmi, jack, scart
falra lesz
-
-
csak uj, boltban kaphato, reszletreelore is koszonom a segitsegeteket.
-
Vhiktor
veterán
Nem kell tőle félned, hacsak a tv adást nem max féyyerőn járatod egész nap. Különben nem igazán lesz gond.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gino20
őstag
Nálam van, hogy majd egésznap megy a TV. Van, hogy TV csatorna is, de ha pl saját tartalmat nézek vagy streaminget és véget ér valami film, de már nem vagyok előtte és nem rohanok adni neki valami mozgó tartalmat, akkor max 1 perc után bekapcsol a képernyővédő. Ezeket a mai OLED-eket már nehéz beégetni (nem lehetettlen, de nehéz). X időként csinál pixeltisztítást is (vagy mi a francot) szóval minden védelem van benne.
-
bazsimano
őstag
43" Hisense 43E7HQ ez a tv jo lehet picit sötétebb szobába, az IPSre azért gondoltam, mert néha többen nézik egyszerre...es nem mindenki szemből...
-
Vhiktor
veterán
válasz tmakos #81047 üzenetére
Samsung vagy philips, va paneles legyen.
-
rainman72
Topikgazda
válasz -cobra- #81053 üzenetére
Nincs igazából jó áruk ígyse,kivéve talán a TCL C825.
Viszont az MM-ban vagy egy ujracsomis [Samu 65Q70B jó áron][ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
válasz e_david #81052 üzenetére
[2 értelmesebb tv-t találtam 150 ezerig]
Lenne még belépő Hisense 50A6 vagy 50E7[ Szerkesztve ]
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Helyi Euronicsban vannak régebbi bemutató modellek "leakciózva". Szerintetek best buy valamelyik, vagy felejtős:
SAM QE65Q80AAT 280e
SAM QE65Q70BAT 315e
SAM QE65Q95TDT 316e
TCL 65C645 243e
TCL 65C825 271eVilágos nappaliba kellene, alap felhasználásra.
-
e_david
tag
Sziasztok!
Édesapámnak keresek tv-t a következő paraméterekkel:
- 50"
- 4k, VA panel
- max 150.000 HUF
- Márka: Hisense, TCL, LG, SamsungMik az ajánlott modellek ebben a kategóriában?
-
Zsoca_D
tag
Sziasztok!
Nagynénémnek a villám tönkrevágta a TV-jét. Lassan 80 éves, így nulla okosfunkció szükséglete van. Eddig 42 colos LG-je volt, és jelenleg is ilyen méretűt szeretne.
Mi az, amit legolcsóbban meg lehet úszni, de tartós.
Telekomos dobozból kapja a jelet, így a TV gyakorlatilag csak egy megjelenítő eszköz. -
tmakos
friss újonc
Valóban, elnéztem.
-
Lackó1984
tag
válasz tmakos #81041 üzenetére
A fehérből még van, igaz az 344 ezerre jön ki.
LG OLED evo C2 55'' 4K Smart TV | LG Magyarország -
zmilaner
tag
válasz rainman72 #80998 üzenetére
Köszi, LG 50NANO763QA lett végül.
Eddigi tapasztalatok, hátha valakinek hasznos.
- színek, fényerő szerintem teljesen rendben vannak, elég sok beállítási lehetőség van úgyhogy egész jól testreszabható
- betekintési szög szuper
- magic remote zseni, hangvezérlés is jól működik
- első setup pár percet vesz igénybe, gördülékeny és sztem hülyebiztos
- Netflix, HBO, Sky, Prime Video, Youtube, Twitch gyorsan és könnyedén beállítható
- HBO-nál fordult elő olyan, hogy ha egy sorozat epizódjai mentek egymás után a 3.-4. rész környékén elcsúszott a kép és a hang. Egy rövid visszapörgetés megoldja, de zavaró lehet
- nagyon rossz hangra készültem, de az AI akusztikai beállítással még mintha mélyek is lennének, nyilván nem ad moziélményt viszont azt sem érzem, hogy azonnal rohanni kell valami hangcuccért ahhoz, hogy élvezhető legyen.Üzletben egymás mellett volt ez illetve az 55"-os Nano, utóbbi sokkal fakóbb volt, létezik, hogy a nagyobb az IPS az 50-es pedig VA?
Összességében szerintem 160K körül tök jó választás, főleg ha valakinek a fenti appok "natív" támogatása fontos. Nem vagyok szakértő, 2 Hisense, a nagyobb LG és egy Samsung volt még ott ebben az árkategóriában (160-199k) ezek közül a bolti beállítások mellett ez tetszett legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz tmakos #81036 üzenetére
Kuponnal 55 colos LG C2 320ezer, úgy veri az összeset, hogy el sem lehet mondani (amennyiben elég az 55 col).
[ Szerkesztve ]
-
tmakos
friss újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok és kicsit megakadtam a sok típus láttán, így segítséget kérnék tőletek. Sajnos nem igazán értek hozzá...
Az általam kinézett modellek:
TCL 65c735
Hisense 65u7hq
Hisense 55u8hq
Philips The One 70PUS8506/12
Philips 65PUS7657
Philips 65PUS8507
Sony KD65X82JAEP
Sony KD65X80KAEP (emag újracsomagolt 275.e)
Samsung QE65Q60BAUXXH
Sony KD-55XG9505 (használt 190e. Ft.)1. Tévére szánt összeg, forintban?
250e-320e
Film + ps4 slim
2,5-2,8m, 55" 65" 70"
Többnyire délután/este, a szoba világos.
Szemből
Nincs kifejezetten ilyen igény
Mindegy
Márka
Nincs, de az Ambilight tetszik
Lehet használt isA fentieken kívül bármilyen javaslatnak örülök, a cél alapvetően a 65", de kompromisszumképes is vagyok valamennyire.
-
Vhiktor
veterán
válasz gamer187 #81032 üzenetére
Halgass Lackó1984-re és csapj le rá azonnal, minden igényedet maximálisan teljesíteni fogja, ne keresgélj tovább, nem lesz jobb
-
gamer187
tag
Sziasztok!
Sikeresen összetörtük a jelenlegi tv-nket az új készülék kiválasztásához kérném segítségeteket.
Mindenképp 55” lenne az ideális méret.
Ps5, filmezés, tv-zés a cél.
Oled-et szeretnék rég de nem találtam a pénztárcámnak megfelelőt.
Nem tudom a qled jó választás lehet e, ez kedvezőbb áron van.
A PS miatt jó lenne 120hz körüli.
Filmeket is szeretek nagy felbontásban nézni, utóbbi időben sajnos már akadozott némelyik.
kb 300 max 350e ft lenne rá!
Kérlek segítsetek ennyiér mi lehet a legjobb választás és miért.
Köszönöm előre a ránk szánt időt! -
gkxyz
kezdő
válasz rainman72 #81023 üzenetére
Én ezért nem lépek előre, mert "nevrending story" Éveken keresztül folyamatosan cserélgettem mindent, és próbálgattam, de megtanultam ami jó az jó.Nem kell azt piszkálni ami (nekem) tökéletesen megfelel, mert drága hobbi Várom a Q60-at, csodát nem várok, de hálóba aludni jó lesz. Nekem a "régi" Sony vonal az nagyon bejött, na meg a Panasonic plazma... El nem adnám semmi pénzért, egy új oledre sem cserélném el...
-
rainman72
Topikgazda
Nem kell androidos tv,alap streamek minden márkán vannak.
Az HBO MAX ami nincs mondjuk a Hisensek-en(Skyshowtime sincs) de van a Samu és Lg
tvk-en ezek nem droidosak.
Netflix,Disney,prime video,Youtube minden ismertebb márkán lesz.
Wifin minden megy normálisan,nem kell hozzá böngésző se Pc.[ Szerkesztve ]
-
Xever
csendes tag
Sziasztok!
Annyira hülye vagyok a témához, hogy kérdeznem kell mielőtt kérdezhetnék.
Úgy jött ki a lépés, hogy a tv helye egy olyan falra került, ahova nem tudok kábelt odahúzni (körbejárható falrész, áram van). Ami nem volt gond, mert nem volt tvn-k. Most viszont szeretnénk venni egyet.
Alapvetően random, párhavonta változó streaming szolgáltatást szeretnénk nézni rajta (most éppen Disney ls Amazon van), youtube-ot és digi tv-t... Amit elvileg lehet böngészőből vagy android appból is. Ehhez direkt androidos tv kell? A gyártók saját rendszerei támogatják ezeket valameilyen szinten? Egyáltalán a tv-n böngészőből streamelés, reális?
Esetleg wifi-n pc-ről castolás tv-re működik? Hogyan tudok rákeresni olyan tv-kre amik ezeknek a feltételeknek megfelelhetnek?
Előre is nagyon köszi a segítséget.Ha nem veszett el minden, akkor hol van?
-
rainman72
Topikgazda
Jó de én 2-3 havonta cserélgetem a tv-ket,és megveszem a régebbi modeleket is.
Erre példa a Samu QN85A és QN91A(2021)
A Sonykból már csak az XH90(85"-ban most van elérhető áron pont) fut ami legrégibb és pont az nem volt e legtutibb modelük.
Ott volt egy kicsi mélypont,előtte és utána is már egyre jobb modelek jöttek /jönnek.
Viszont mióta láttam több mini led és oled tv-t,a hagyományos Led/FALD vonalra már nem biztos hogy vissza térek,nincs értelme gyengébb modeleket kipróbálni,mert ez az egész nálam arról szól.[ Szerkesztve ]
-
gkxyz
kezdő
válasz rainman72 #81021 üzenetére
Az van hogy nálam 500e a tv "küszöb" azt nem lépem át sosem felfelé, ennyiért évekkel ezelőtt is lehetett jóból válogatni. Infláció meg miegymás, értek mindent, de ennyiből még mindig van jó a mai napig is.Igazából az áruk... Nem kell mindig a legújabb modellre törekedni , és az előző éves modell megfizethető(bb) szerintem.3 db X90 van nálam, hibátlan mind.Ha nem "fogyasztói társadalom " lenne, és nem lennék beszarva attól, hogy kuka lesz a tervezett avulás miatt, sosem cserélném le őket. Nehéz kérdés ez amúgy szerintem, és a jobb (újabb) nem mindig jobb.. Persze csak szerintem, én így látom.
-
rainman72
Topikgazda
UA Sony tv-k nagyon jók az XF90 is az volt/van.
Hogy miért nincsenek itt ajánlva?
Az áruk miatt.
2-3 évvel ezelőtt még beesett az áruk néha de tavaly óta nem nagyon akar.
Viszont a mai mini ledek már jobbak mint a 2020 körüli Sony FALD tv-i,köztük az XF-XH90.
Változott több minden azóta a mini ledek megjelenésével például jobb fekete megjelenítés,minimális blooming.
Hogy nálam eddig nem járt még egyse,szintén az áranak tudható be,pedig egy X90-95J-t vagy X90K-t szívesen kipróbálnék.[ Szerkesztve ]
-
gkxyz
kezdő
válasz rainman72 #81001 üzenetére
Igazából ez a profi nem profi tv egy anomália számomra. Gondolkozom a nappaliba egy 65QN 91-en a Sony xf9005 helyett. De valamelyik nap állítgattam a Sony-t, nem tudom kell-e ettől jobb vagy más.Ez a modell szerintem nagyon "betalált" anno...Vettem rá 5 év gari
t akkor, csak azért adnám el, hogy Maris legyen továbbra is, viszont nem tudom mi kellene helyette.Oled nagyon nem kell...[ Szerkesztve ]
-
rainman72
Topikgazda
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Két TV között gondolkodom:
TCL 55C645 vs Hisense 55A7KQ
Melyiket ajanljatok? A fontos a képminoseg (szinek, betekintesi szog), elsosorban. A hang, a rendszer nem szamit. (Soundbar es TV okosito lenne ugyis)
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz bazsimano #81012 üzenetére
Szerintem azt sem tudjak mi az ips panel.
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ha LGtol rendelek egy ilyen tv 43NANO763QA megjegyzesbe kerem hogy IPS paneleset kuldjenek, akkor szerintetek figyelembe veszik a kerest?
udv
b. -
nonsen5e
veterán
Na ezek nagyon jó hírek, köszönöm mindkettőtöknek!
D4: hunPH, nonsense#2596
-
FrezeR
senior tag
válasz nonsen5e #81008 üzenetére
Szia. Nekem ilyen tv-m van. Ambilight működik net nélkül is természetesen és ki is kapcsolható. Ha nem adsz neki netet szerintem semmit nem fogsz a hiányából érzékelni, maximum néha szólhat, hogy kellene neki frissítés, de ez csak tipp mivel én minden online részét használom a kezdetekről és ennyire nem "butítottam" le. De azt hiszem amire akarod használni úgy ez is és más hasonló tv is jó, ha nem kap netet. Vedd meg nyugodtan ha ez tetszik, nagyon jó kis tv.
-
Vhiktor
veterán
válasz nonsen5e #81008 üzenetére
Szerintem a Google tv rendszerű tvken van erre lehetőség, TCL-nél biztosan, gondolom a többinél is.
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Közeljövőben TV-t vásárolnék majd 10 év után először.
Miután sajnálattal tapasztaltam, hogy buta TV-ket már egyáltalán nem árulnak, csak az okos csodákat... hasonló méretű monitor meg nagyságrenddel nagyobb áron van, egy Philips 58pus8507 modellel szemezek eléggé. Ahogy néztem a topikot, itt is sok pozitív volt róla, illetve az ára is egész jó egy közeli helyen.A kérdésem: mennyire lehet mellőzni mindenfajta okos funkciót? Google fiókba nem akarok belépni, netre egy másodpercig sem akarom engedni, 100%-ban HDMI kábellel gépre kötve lenne használva. Az első bekapcsolást kivéve amikor valószínűleg egyszer meg kellene nyomnom az input választó gombot, csak és kizárólag a bekapcsoló gombot szeretném rajta használni.
A cél az, hogy bekapcsolom és rögtön jön a gép képe minden sallang és okos menü nélkül, és soha legkisebb reklámot, netflixlogót vagy bármi mást nem látok. Ez mennyire kivitelezhető? Ambilight az működik google setup és miegyéb nélkül is? Ahogyan a sima "standard" TV képbeállítások is elérhetőek ilyenfajta csodák nélkül?
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
User63
csendes újonc
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok. Számít a véleményetek, tapasztalatotok.
max. 200e
film és böngészés
3,5m-ről. Inkább 50col, esetleg 55
egész nap, de be tudok sötételni
főleg szemből
Pc-ről nézem, hdmi csatlakozással. A tv saját szoftvere másodlagos
optikai kimenet vagy hdmi arc legyen, az egyik elég
falra szerelem
samsungot szeretem
igazából a panel számít, szép képet adjon.
megbízható legyen, napi 8-12 órát megy
csak új -
rainman72
Topikgazda
válasz joci86 #81003 üzenetére
Ki kell próbálni
Az alap Lgk-en is döcög a webOs szóval bármi lehet.
Valami miatt olcsó az a tv szóval spóroltak mindenen.
144e most az alzan a [Samu 55AU7022] az talán jobb választás főleg ha VA,az olcsóbb Sencor meg mondjuk IPS.Valami gond lett az árával is[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
Erről a Sencor TV-ről valami szakvélemény?
[link]
Most egész jó áron van, méretben, tudásban (már amit írnak róla) megfelelő, + regisztrációval van egy 3. év garancia is.Nem merültem bele a témába, de WebOS fut rajta, talán kevésbé döcöghet, mint egy hasonló árú Android.
Másik lehetőségként egy Hisene lenne szimpatikus, viszont a VIDAA-ról olvastam jót és rosszat is.
[link]1. Tévére szánt összeg, forintban?
Nem akarok sokat költeni 120-150
film/tv
kb 3 méter, egy 55"-os szerintem megfelel (sokkal több hely nincs is)
inkább este néznénk, de ablak mellé kerül (nem kap közvetlen napfényt)
szemből, kb 160 cm magasra kerül a falon, általában 2-en néznénk
Disney+
bluetooth, wifi
fali tartón lesz, nem szempont
-
-
újat szeretnék
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest